Yumurta ve Sperm Donasyonu ile Tüp Bebek

Canım bana HSG yapıldı zaten ve aşırı ağrılı oldu çıktıktan sonra bayılacaktım ağrıdan o derece ağrılıydı. Ve HSG de rahmin iyi tüplerim açıktı. Bu istediği şey daha farklı.

Bana doktorum hsg yeterli demişti. Benim yumurta kalitesizliğinden sağlıklı embriyo oluşmuyor. Embriyonun 5. Güne gitmesi sağlıklı olacak demek değil. 7 denememde de (tüp bebek) hep 5. Güne en iyi kalite 3-5 arası embriyo gitti ve hepsi ngs’den sağlıksız çıktı. 8. Denemede ilk defa sağlıklıya ulaştık..Yani tedaviye başladığınız ay sperm ne kadar iyi olursa olsun o ay yumurtalarınız arasında kaliteli olan yoksa embriyolarda kromozom bozukluğu oluyor. histeroskopi ile ilgili tam bilgi veremicem, içiniz rahat olsun diye yaptırabilirsiniz belki..

Son düzenleme:
Yeni aşılama için son 10 gün kızlar sizce sperm donasyonuna aşılama ile devam mi etsem yoksa tüp mu denesem yardım edin

Reactions: cal
Histereskopide az bir narkozla uyutup kamerayla rahme girip bakıyorlar. Problem varsa ve küçükse kameranın ucundaki lazerle müdahale edip düzeltiyor. Bazen de bebeğin tutunacağı bölgeye çok az çizikler atıyor. Böylece rahim o çizgileri onarmak için uğraşırken o bölgeye vücut bolca kan gönderiyor ve rahim daha bir kanlanıp canlanıyor, tutunma daha başarılı olabiliyor. Histereskopi fiyatı yaptıracağın yere bağlı. Özel dr + hastane 5-6 bin TL istiyor. Ben en son İst'dan Ankara'ya gidip yaptırmıştım iyi bir prof'a. Ona oldukça az verdim. Zaten o yüzden gittim Ankara'ya.
UOTE="Noname35, post: 57146022, member: 777495"]Merhaba arkadaşlar ManolyaBaby'in tavsiyesine uydum ve nickimi değiştirdim. Dün murat bey aradı çok üzüldüğünü ve çok şaşırdığını söyledi çünkü 5.gün embriyosu ve çok iyi kalitedeydi ikisi de. Histereskopi istedi. Mutlaka aramızdan yaptıran olmuştur nasıl bir işlem ve çok pahalı mı? HSG de hiç bir sorun yoktu rahim de bir sorun olsa HSG de belli olmaz mıydı neden hitereskopi istemedi ki önceden? Oysa kromozom analizine kadar sizlerden öğrendiğim veya doktorun istediği her şeyi yapıp gittim. Hiç bir sorun yoktu ama olmadı olmadı olmadı[/QUOTE]

[/QUOTE]
Teşekkür ederim cevap için çok pahalı mış yaa

Ngs.nedir bilmiyorum ama bizimki sperm donasyonu ben diğer 2 deneme de tutmadığından bu gidişimde kromozom analizi de yaptırdım ve sorun çıkmadı. Yani benim kromozomlarımda bir sorun yoktu. Buna rağmen oluşan embriyoları sağlıksız olabilir mi ki?

Evet olur. Bende ve eşimde de yapıldı kromozom analizi ve her şey normal çıktı. Ngs’yi araştırın derim ve maalesef o da pahalı bir test ama en azından boşuna sağlıksız embriyo transferi yapılmıyor. http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...ansini_yuzde_90_lara_tasiyan_yeni_yontem.html

ben yaptırdımhistereskopiyi. uyutularak yapılıyor çok pahalı bir işlem değil anestezinin etkisi gecince ağrı kesici içiyorsun adet agrısı gibi .ben hsgyi ilk yaptırdığımda öldüm öldüm dirildim sonra tekrar yaptırmam istendiğinde korkmuştum ki öyle hafif yaptılar ki bitti dediler nasıl bitti demiştim.istanbulda fulyada bir merkezde.

Kızlar bn emrioların hücrelerini uyku sersemi yanlış anlamışım 4 tanesi 8 hüçreliymiş bitanesi 7,bitanesi 10 hüçreliymiş sizce nasıl tutunma şansı olabilirmi

Neden 5. Güne bekletmediklerini söylediler mi? 3. Gün Embriyoların grade leri önemli. 5. Gün embriyosu olsa aa bb vs gibi değerlerden kalitelerini anlayabilirdik.
İnşallah tüm embriyolarınız en üst kalitedir

Neden 5. Güne bekletmediklerini söylediler mi? 3. Gün Embriyoların grade leri önemli. 5. Gün embriyosu olsa aa bb vs gibi değerlerden kalitelerini anlayabilirdik.
İnşallah tüm embriyolarınız en üst kalitedir
İnşallah canım kıbrıstaki görüştüğüm hemşireye sordum bnm bilgim yok dedi bnde türkiyedeki hemşireme sordum onlarda bilgim yok dedi ne saçma bişey şaşırdım kaldım valla emrioloğlar beni arayıp söylemişlerdi ama uyku sersemi anlayamamıştım türkiyedeki hemşirem öğrenmiş bana söyledi 3 günün 6 tane biri 10,7,4 taneside 8 hüçreli dedi bnde beşinci gün emrioları neden olmadığını sorduğumda türkiyede iki tane den fazla transfer olmadığından bekletiyorlarmış orada yasak olmadığı için fazla yumurta kalması içinmiş ne saçma bir cvp deyilmi bn daha önceden söyledim beşinci güne gitsin diye ama iki Dr karar vereceğini söylediler bana bnde bişey diyemedim bni kaile almadılar türkiyedeki Dr nasıl isterse öyle yapıyorlar

Hangi merkezde yaptırdınız? Vardır bir bildkleri moral bozmayın

Ben yaptırdım basit bir işlem narkoz aldıgın için uyuyup uyanyorsun işlem bitmiş oluyr ilk uyandıgında ağrın olur oda ağrı kesiciyle hemen geçiyo bi süre kanaman olur 10 güne kadar normal kabul ediliyo kanama ben özel hastanese 1.500 tl ye yaptırdım hatta o sırada doktor rahmimden parça alıp smear testide yaptı sende iste o testi nasıl olsa rahmin içine girilmiş olucak

Gynolife da mı yaptırmştn canm ama yumurta kaliteli sperm kaliteli laboratuvar koşullarıda iyse neden 5. güne gelememesinden korkup 3. gün dondurdular ki

Reactions: cal
Evet benim merkezde 5. Gün için beklemedi. O kdr istedim direttim tutacaksa 3. Gün embriyosu da tutar dediler ve transferim 3. Gün oldu.malesef kendi başarı oranlarını arttırmak için ve maliyet düşürmek için elinden geleni yapıyorlar ne yazikki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…