Yumurta ve Sperm Donasyonu ile Tüp Bebek

vay anasini kizlar, ispanya Aliente klinigine basvurdum bilgi almak icin, peh, basari orani sans degil, detayli turkceye cevirip yazarim bir ara, Kibris la kiyaslamak soyle dursun, kibris bunlarin sundugu hizmet yaninda 3. sinif isletme tarzinda. hatta daha da kotu. ve arada ki fiyat farki da cok cok degil.Benim gozlemim su Kibris in calisma teknigi yazi tura seklinde, ya tutarsa.Bu boyle.
daha once hic hamile kalmamis hastalara mutlaka Ispanya da entrometrium biyosisi testi yapmadan tedaviye baslamiyor, bu sadece bir ornek. Kan testlerini, Hepatit, HIV falan disaridan aldigin getiremiyorsun, onlarin laboratuvarda yapilacak. bunlar sadece bir kac ornek. muazzam bir teskilatlari var ya, dedikleri kadar varmis.
donorleri de bilgisayar programi Face Mapping ile donor ve senin yuzunu eslestirip, ona gore irk secip, 5 gunluk degerlendirmeden sonra seciliyormus. Gynolife da benim arkadasim silik, baya uzaktan cekilmis, ustune de bulanik resmini gonderdi, ertesi gun donoru buldular. bir de demezler ayni size benziyor, yahu allah askina neyi gordun resimde de benzettin. saka gibiler.
zaza ozellikle sana tavsiyem, ispanya klinigi ozellikle, altini cizerek soylediler, riskli, problemli tup bebek denemeleri yapmis, devamli basarisiz sonuclar almis hastalar uzerine calisiyorlar.
aslında gitmek isterim ama dil sorunumuz var? ücret neydi cnm?

Slm canım evet İspanya çok iyi bu konuda Benim doktorumda çok önerdi ,Kıbrıs'ta olmazsa seni orası için hazırlıyacsm dedi,inşallah olurda gerek kalmaz..İspanya'ya 2 kere gitmek gerek bunu ekliyim canım önce ön görüşme sonra transfer için,bi arkadaşım orda yaptı 2 bebeğine hamile..Ama etrafımda Kıbrıs'ta yapmış o kadar çok kişi varki,bende orayı tercih ettim umarım doğru bi karar vermişimdir..Tabi Kıbrıs'ın eksiklikleri konuşulsun bu çok iyi,ama pozitiv gören arkadaşlarda destek amaçlı yazsınlar lütfen,benim transfer tarihim belli oldu..Donörü dün sordum yine hemşirelere güzel ve sağlıklı dedi,inanmak zorundayım..Paylaşımın çok güzel olmuş ,ama Türkiye'de yaşayan arkadaşlar için vizedir pasaporttur pahalı olabilir,Benin gibi Avrupa'da yaşayanlar için sıkıntı olmaz..Sen İspanya'da yapmayamı karar verdin dizaracım,inşallah şansın açık olur kavuşursun yavruna
ispanya da yasayan varsa, bizleri misafir ederler mi acep :KK49::KK49:

hepimiz bir çıkmazdayız, güvenmek istiyoruz sadece, gerçekleri bilmek...
kafamızda deli sorular, cevapları tatmin etmeyen...
yaptırmaktan başka şansı olmayan,bir dolu, anneliğe hasret kadın...
allahtan burası var, birbirine destek olan bir sürü arkadaşım...iyi ki varsınız...
her an her dakika fikirlerim endişelerim sorularım değişiyor.en çok da kaygılarım artıyor...
allah hepimize yardım etsin, ayakta kalma mücadele etme gücü versin, en önemlisi de evlat versin..
allah hepimizin kucağını doldursun...hepinizin acısı acım, mutluluğunuz sevincim...hepiniz dualarımdasınız...
çok koşuşturma içindeyim ve çok hasta oldum...tek tek yazamadım bir çoğunuza kusura bakmayın...
okuyorum ama ...bir de kim nerede yaptırdı neydi nasıldı hep karışıyor :) hepinize sevgilerimi ve mücadelenizden dolayı saygılarımı gönderiyorum...allaha emanet olun...

vay anasini kizlar, ispanya Aliente klinigine basvurdum bilgi almak icin, peh, basari orani sans degil, detayli turkceye cevirip yazarim bir ara, Kibris la kiyaslamak soyle dursun, kibris bunlarin sundugu hizmet yaninda 3. sinif isletme tarzinda. hatta daha da kotu. ve arada ki fiyat farki da cok cok degil.Benim gozlemim su Kibris in calisma teknigi yazi tura seklinde, ya tutarsa.Bu boyle.
daha once hic hamile kalmamis hastalara mutlaka Ispanya da entrometrium biyosisi testi yapmadan tedaviye baslamiyor, bu sadece bir ornek. Kan testlerini, Hepatit, HIV falan disaridan aldigin getiremiyorsun, onlarin laboratuvarda yapilacak. bunlar sadece bir kac ornek. muazzam bir teskilatlari var ya, dedikleri kadar varmis.
donorleri de bilgisayar programi Face Mapping ile donor ve senin yuzunu eslestirip, ona gore irk secip, 5 gunluk degerlendirmeden sonra seciliyormus. Gynolife da benim arkadasim silik, baya uzaktan cekilmis, ustune de bulanik resmini gonderdi, ertesi gun donoru buldular. bir de demezler ayni size benziyor, yahu allah askina neyi gordun resimde de benzettin. saka gibiler.
zaza ozellikle sana tavsiyem, ispanya klinigi ozellikle, altini cizerek soylediler, riskli, problemli tup bebek denemeleri yapmis, devamli basarisiz sonuclar almis hastalar uzerine calisiyorlar.

Emegine saglik canim D dizara arastirmaya,paylasmaya devam..

Hanimlar hayirli geceler ve sahurlar benim kimyasal gebelik oldu 16 gun oldu hala.kanamam ve sol tarafta agrim var bu kanama normalmi beta hcg düşuyor doktor baktigin 3 milimlik kist gorunuyo dedi kimyasal gebelik yasayip dusuk yapan arkadaşlar boyle kanama ve agrisi oldumu acaba?????normalmi

Sen beni hiç kafana takma ben buranın heteran ablasıyım-)
4 denemem (donasyon) halilde
1 denemem bahçecidr şuan bahçecide dondurulmuşlarım var
Yeni düşük yaptım toparlanım gidicem
11 defada kendi yumurtalarımla

Insallah son denemende 2 3 hatta 4 bebisin olur 1 seferde sen bizim en buyük umudumuzsun burda benim icin oyle ben cok inaniyorum birgun burda senin bebişlerini konusucaz ALLAH IN IZNIYLE benim doktor bi test istedi onu yaptirdinmi acaba trumbotili potili diye bu test ne icin yapiliyor??

Geraniy transferin hayirli olsun umarim sonucun positive cikar merak ettim daha once folinic asit kullaniyordun hatirladigim kadariyla hala devammi yoksa folik asit mi aliyorsun?
Sağol canım. Herşey devam folbiol 5 mg, metafolin( folate) 2 x 400. olarak.

Son düzenleme:
Kızlar benim transfer tarihim belli oldu,pazar Kıbrıs yolcusuyum inşallah,hepinizden dua bekliyorum ,Rabbim bizim için hayırlı olacaksa nasip eder inşallah
Hayırlı ve uğurlu olsun transferin. Herşey yolunda istediğin gibi olsun.

Yeşil pasaportu
ispanya ve .çek cumhuriyetinin tabiki iyi olduğunu biliyoruz.Ancak bu forma giren % 80_85 kişi türkiyeden.Ve çoğunluğun yeşil pasaportu yok.Vize alma imkanı yok.
ispanyanın iyi taraflarını konuşmak , oraya ulaşamayacak kişiler için sadece üzüntüden başka bişey değil.
" Ispanyada bu işler iyi.ama bak kıbrıs nasıl da şanşa iş yapıyo " tarzındaki konuşmaları , vizesi olmayan ve kıbrıs da tedaviye başlayacak olan kişiler için olumsuz buldum..
Ben şimdi niçin "ahh keşke yesil pasaportum olsaydi da oraya gitseydim.hayıflanmasını yaşıyayım

Senin niyetinin kesinlikle cok iyi oldugunu biliyorum.
a lütfen bu açıdan da düşün.

Güzel bi restoranda birileri cok lezzetli bi yemek yedigini düşün.bide dışarıda elinde peynir.ekmek bide kocaman domates olan biri olsun.Dısaridaki tam lezzetle ekmeginden bi ısırık alacak.gözü restorandaki enfes tabağa takıldığın da. Sence ekmegi aynı şevkle yiyebilir mi yoksa aklı o lezzetli yemekde kalmış olsada mecbur elindeki ekmegimi atar agzina.
Sen yurtdışında yasadigin icin istedigin yeri tercih edebilirsin rahatlıkla. Ama ben türkiyedeyim.Ve ulaşabileceğim yeri seçtim ve bununla mutlu olmak istiyorum.Seçtigim kıbrıs tabiki mukemmel degil.ama vize sorunu olmayan diger ülkeler icinde bence en iyisi.
sevgiler kuzum.
Ben de ilk zamanlar ispanyayi dusunmustum. Dr a.yurt disi seceneklerini sordugumuzda amerika ve ispanyada guvenle yaptirabilirsiniz demisti. Ispanya o zaman bana kibrisin fiyat olarak 3 katina cikar gibi gelmisti soyle bi kabaca bakinca. Cekya yi da sormustum basari oranlari dustu hatta kibristan daha uygun filan demisti. Sonuc olarak kibris dedik yuruduk. Hayirlisi

Tabi paylaşım orda yapacak arkadaşlar için çok yerinde ve faydalı olmuş,ama benim gibi yurtdışında olup Kıbrıs'a gidende çok,bende biran için niye İspanya'da yapmıyorum diye düşündüm..Ya gerçekten Kıbrıs bu kadar kötümü,etrafımda değişik Kıbrıs'ta kliniklerde yapmış başarılı bi sürü insan var,onun için ben iyi olduklarını düşünmek istiyorum,onun için hep diyorum negatif izlenimler kadar pozitiflerde paylaşılsın,lütfen hamile arkadaşlar,Doğum yapmışlar paylaşın olumlu olumsuz gözlemlerinizi..
Valla canım benim gittiğim merkez de gayet iyi idi.. merkezim GYNOLİFE. şu anda oradan negativ almış arkadaşımız çok üzgün ve kızgın ama ben doktorlardan da , hemşirelerden de , hastaneden de memnun kaldım kesinlikle. öyle ÇOK KÖTÜ değil yani

kızlar evet ispanyada çok güzel merkezler var ama pasaport lazım vize lazım uçak biletleri pahalı işlemler kıbrıstan daha pahalı benim takip ettiğim yabancı forumda insanlar kıbrıs daha ucuz diye kıbrısa geliyor oraladan birde en önemlisi dil sorunu çok iyi ingilizcen yoksa sorun yaşıyorsun

bir iki fotoğrafla,duydukları üç beş özelliğimizle şak diye bir günde donör buluyorlar.ben kimim neye benzerim sıfır bilgiyle bana uygun ! donörü buluyorlar öyle mi?! şaka gibi ya,umut tacirleri bunlar. ciciş,bebiş,hamiş laflarını ağızlarından düşürmeyen hemşireleri,ulaşılamayan,negatife hiç cevap veremeyen,durumu saptayamayan doktorları ve süper teknolojik cihazlarıyla hizmetteler ! ha yurtdışından yabancı hastaya donörü gösteriyorlar da,bi de bu çifte standart var! 16 yumurtanın 5. güne geleni 2, ya arkadaş istatistiği ağlatır bu ya..arkadaşlar donörü seçmek bizim hakkımız.onlar yönlendirecek,biz seçeceğiz. gör, görme önemli değil.vallahi şekilcilik değil benimki.kağıt üstünde birinden bahsediyorlar. üstüne somut konuşacağımız biri yok ortada.belge yok,test sonucu yok..inanmak zorundayız sonra,hayır değiliz ya ! biz canımızı koyuyoruz ortaya,umutlarımızı,dişimizden tırnağımızdan arttırdıklarımızı. donasyona hazırlanmak için ayrı doktora gidiyoruz.deli gibi araştırıyoruz.okuyoruz.üstümüze düşeni yapıyor muyuz evet yapıyoruz.gel diyorlar gidiyoruz.kal diyorlar kalıyoruz.ne derlerse harfiyen uyguluyoruz.e peki onlar üstüne düşeni yapıyor mu?! üstüne çok iyi düşünmek lazım bunun.madem ki bu yoldayız,akılla mantıkla bulucaz bir yolunu.sonrası tevekkül..

Aylacım A Ayla YILDIZ hazır donör konusu tartışılıyorken,Ukrayna da pozitif alan arkadaşın deneyimi nasılmış acaba?seçimi nasıl yapmışlar,merkezin yaklaşımı neymiş?öğrenirsen bizimle paylaş lütfen.

İspanya,Gürcistan,Arnavutluk,ukrayna,Macaristan,Çekya .. yurtdışında deneyen/deneyenleri bilen arkadaşlar lütfen yazsın foruma.dünyada bir kıbrıs değil ya bu işi yapan.kendilerine çeki düzen versinler.tıp nedir etik nedir bir hatırlasınlar.

tedavi sürecindeki tüm arkadaşlarıma bol şans diliyorum.amacım moral bozmak değil.amacım aynı şeyleri yaparak,farklı sonuçlara ulaşamayacağımızı vurgulamak.sevgiler..Allah yardımcımız olsun..
Merhaba canım arkadasım senı cok ıyı anlıyorum ve desteklıyorum bu konuda benım sana tavsıye edebılecegım konu sadece benım gorusme yaptıgım kısılerle ırtıbata gecmenı saglamak olur ve kendın gorusur ogrenırsın bende aynı problemle ugrasıyorum ve ne yapıcagımı nerde yapıcagımı bılmıyorum Ukrayna konusunda benım sana arkadasımın tedavı gordugu hastanenın sıtesını veya ordakı turk kordınatorunu sana numarasını vererek gorusmenı saglamaktan memnun olurum ben konustum ve kafamdakı soru ısaretlerını sordum sende ara konus derım eger ıstersen senın ıcınde bu en dogrusu olur agazdan agaza konusmak yerıne bıre bır ırtıbata gec canım bana konusmak ıstedıgını soledıgın taktırde sana numarasını verırım canım

X