Kizlar, bir arkadasimin esinde yani kocasinda problem vardi, dru etkin cinsel hayat demisti, aksatmadan drun sozunu dinlediler, kiz hamile, az calisan yumurtaliklar icin de ayni yontem ise yarar mi? Hi hi hi:) mimozanin yazdiklarindan sonra aklima geldi simdi.
Kizlar, bir arkadasimin esinde yani kocasinda problem vardi, dru etkin cinsel hayat demisti, aksatmadan drun sozunu dinlediler, kiz hamile, az calisan yumurtaliklar icin de ayni yontem ise yarar mi? Hi hi hi:) mimozanin yazdiklarindan sonra aklima geldi simdi.
CGH yöntemini duydunuzmu??? arkadaşlar. bu bildigimiz pgt yönteminin aynısı galiba
Günaydın kızlar..
nrm ben duydum bu yöntemi.. pgt ile aynı.. pgt de sadece 5embriyo incelenirken diğer yöntemde tüm emrbriyolar inceleniyormuş.. fyat da pgt 1500 iken diğerinde tanesine 400 alınıyormuş.. geçenlerde bir arkadaşımla konuştuk.. o anlatmıştı.. en son pgt ile hamile kalmıştı.. ama 7. haftada sanırım düşük oldu.
Günaydın kızlar..
nrm ben duydum bu yöntemi.. pgt ile aynı.. pgt de sadece 5embriyo incelenirken diğer yöntemde tüm emrbriyolar inceleniyormuş.. fyat da pgt 1500 iken diğerinde tanesine 400 alınıyormuş.. geçenlerde bir arkadaşımla konuştuk.. o anlatmıştı.. en son pgt ile hamile kalmıştı.. ama 7. haftada sanırım düşük oldu.
günaydın günaydın günaydınnnnn:)
herkesler umarım iyidir.burasıda gece yağmurluydu ama sabah yine güzel bir havaya uyandık.hala sıcak hala klima..:)
mimoşum bayılıyorum senin yorumlarına yaaaaa süpriz çikolata ha :)aynen öyleyim bakalım bu sefere ne yumurtlayacağım:)
bu arada cgh yöntemini sormuşsunuz;pgt ile aslında aynı işlem ama pgt de sadece çok sık görülen 5-6 tane hastalıkla ilgili gen bakılıyor ve hemen sonuç alıyorsunuz. döllenmeden sonra 3.gün 7-8 hücreli olan embriyodan 1 tane hücre alınıyor ve laboratuvarda bakılıyor sonuç hemen çıkıyor.bunlar en sık görülen trizomi vs sorun varsa o embriyo iptal ediliyor.cgh de ise o ay transfer yapılmıyor.çünkü bilinen tüm hastalıklar inceleniyor.çok sık görülmeyen hastalıklar bile inceleniyor.o ay embriyolar donduruluyor ve bir sonraki ay hastalık olmayan embriyolar transfer ediliyor.o yüzden daha pahalı bir yöntem ve garanti bir yöntem.
Shanticiğim Gerçekten çok etkili. Ben de bir zamanlar buranın gurularından birisinin önerilerini harfi harfine yapmıştm. Hayat a dediğim gibi çin tıbbı kitabını amazondan getirmiştim hatta iğneleri bile getirtecektim de kendi kendime beceremem dedim :) Adam da uzakta ben uğraş uğraş denk düşüyor düşmüyr tehlikeli! günler. En sonunda son denemeyi yaptık memorialde. Olmadı bir tane 7 hücreli çıktı o kadar bitki zerzavat vs ye ye karşılık. Meğer bizimkinin de morfolojisi bozulmuş boşuna doğaldan uğraşırmışız.
Evet yine de Yaradan ol derse hemen anında olur. Ancaaaaakkkk bence 43 dönüm noktası 43 de de doğal hamişlikler duydum ama ondan sonrası çokkk üretken ve mutluysan oluyor bence. Bir de bu geç doğallar taşra kzılarında oluyor sanki stresle naylon gıdalarla tanışmamış olanlarda kadınlığını doya doya yaşayanlarda Bana öyle geliyor biz kentliler ve çalışanlar daha şanssızız.
.
benimde aklıma sonradan şey takıldı emriyonun 1 hücresi gidiyor donduruluyor çözülüyor ee daha çok zarar görmüyormu nasıl oluyorda şans artıyor anlamadım:44::44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?