canım ben nedesem bilemedim aslında kendi yumurtanla deneseydi bir hayır kocana haksızlık neden olsun senin gibi azospermmi eşi olarak tan ben hiç öyle düşünmedim sorun sende olsaydı o senin hakkında öyle düşünmezdi yumurta alırdınız sadece kendisi spermmini verirdi hep aynı istermiyiz başkasının spermmi olsun eşimden olsun diye yıllardır gitmedigimiz doktor yapmadıgımız tedavi kalmadı faydasız sıfır elde var sıfır bizimde anne olmak hakkımız onlar bizde yumurta olmasa baba olucaklardı ben hep evlendigim günden beri karnımda bebegin kıpırdamasını dogurmayı kucagıma alıp sarmayı ve koklamayı hayal ettim içimdeki özlemi dindiremiyorum ama başkasının yumurtasını eger yumurtam olmasa yumurtada alman gerekir deseler alırım neden olmasın ama yumurtam varken düşünmem hiç bari birimizin kan bagı olur neyse genede herkezin düşüncesine saygı duyarım öyle içine siniyorsa öyle yap ..karnındaki kramplar adetin gelip söküldüğünde geçer çekersin adet olasıya çünkü birden fazla yumurtan gelişti hormon yükledi vucut olur yani normal ..
canım benim bunları çok düşündüm çokk haklısın ama işte içime sindiremedim ben nedense. sanki ikiside donör olursa daha iyi olacak benim için, sorun azosperm olmasaydı eşim benim yaptığımı yapmazdı belki ama benimde yapım bu. eşim başta tepkiliydi senin yumurtan olsun diye illa, ama baktı ben iyi hissetmiyorum oda kabul etti. yani bunu öylesine yazdım kimse benim gibi saçma düşünecek diye birşey yok bence sizin yaptığınız normal. ama her halukarda o bebekler bizim biz büyüteceğiz önemli olan bu dimi boşverelimm:))))
ordekcım selam ne yaptın tahlılını yaptırdınmı?
selam hayatım evet yaptırdım..23 nisan onların verdıgı tarıhtı zaten:
beta hchg sonuc: 553.6 (21.04.2012) 10.cu gün.
beta hcg sonuc:1394.8 (23.04.2012) 12.gün
muayenede oldum ama daha rahimde inmemiş küçük cuma günü belli olur hersey dedi..gebelik var muhtemelende iç gebelik ve cogul gebelik dedı dr.kısmet artık..
Cuma gunu kendı kliniğime gıdecegım bugun kapalıydı gıdemedım 23 nısan oldugu için.
muayenede oldum ama daha rahimde inmemiş küçük cuma günü belli olur hersey dedi..gebelik var muhtemelende iç gebelik ve cogul gebelik dedı dr.kısmet artık..
Cuma gunu kendı kliniğime gıdecegım bugun kapalıydı gıdemedım 23 nısan oldugu için.
canım bak gozun aydın bosuna evham yapıp stres yaptın rabbım tamamına erdırsın inş rabbım kucagımıza almayı nasıp etsın inş
Çizmelikedi
bak arkadasım bende kendi yumilerimle olmayacagını bıldıgımde acaba benım yumılermı desemde üzmesem kocamı dıye düşündüm..sonra hep ona baktıkca yazık neden böle olsunkı neden bilmesinki dedim,onunda hep umudu vardı benden yumı ye dair...sonra bu mesele öle kaldı..sonra kendı teklif etti bana..5 ay boyunca ben gece gunduz heran her sanıye düşündüm,kendimi didik didik ettim...kendıme iylikte yaptım kötülükte yaptım hıc acımasızca her bakıs acısından elestırdım kendımı ve ben bunları hep tek basıma yaptım eşimle bıle paylasmadım..cunkı kocalara guvensekte yarınlar ne getırır ..yıllar sonra ne derler bılemeyız ..nasıl kırarlar bizi yada kırmazlar garantisi yok...5 ay bu çabalam bıttı ve ben karar verdım ve yaptık..şimdi öle rahatımkı hıc umrumda deıl artık,kendımdenmiş deılmıs ınan önemi yok,benım aklıma bile gelmiyor..bugune kadar ben kendı genlerimimi düşünüp ahh canım genlerım guzel genlerimmi dedim yoooo?kım der bunu ya allaskına...sende üzülme ve haksızlık ettıgını düşünme kendıne..en azında yarı meteryali sizden olacak?senın kanından canından bıde senın yumınden.....eşinde babalık yapabılecekse asla baskasını cocugu gıbı gormeyecekse..yanındaysa..sorun etme bence derim...
He herkez cocuk sahıbı olmak zorunda da deıl ayrıca...bak ben hıc bılmezdım böle seyler oldugunu haberım yokmus benım.hayatımda ılk defa bundan aylar once duymustum...:) ve ben cocuk dogurabılıyorken bunu yapmadım gec kaldım ...göz göre göreeee...daha acı cok daha acı...bende kısırlık yoktu sorun yoktu..ıstemedık yapmadık..sonra gec kaldık dedık 1.5 sene kabullendık oturduk..bırgun nıye ben demedım kımselerı kıskanmadım...deli gibide cocuk sevmedım .sevdıgım kadar sevdım...hep dengelıydı olmak zorunda zaten...yoksa yasanmaz....cocuklar elbette cok kutsal..ama en son başbaşa kaldıgın yıne yanındakı koca oluyor hayat arkadası oluyor....kadın erkek sevgısı hep devam etmelı..allah hepımıze eşlerimizle mutlu kadınlar olarak yasamayı nasip etsin..cocuk olur olmaz..o ayrı...ama sen eşine haksızlık edıyorum dıye sakın düşünme...bence sırf gebeliği yaşamak için ise..hıc yapma derim..o zaman kocana daha buyuk haksızlık gıbı gelıyor bana..sonucta yumurta yıne senden olmayacak sperm eşinden deıl..ama sen gebelik yasayacak doguracaksın..ee o adamcagıza işte bu noktada yazık deılmı???? tekrar düşün..yoksa gebelikte cocukta kutsal annnelik babalıkta kutsal..
cok sevgiler...
arkadaşlar bu benim içimde yaşadığım bir duygu ve kararımı kesin olarak zaten verdim, ben çocuk istiyorum ve başkasının materyaliyle olmuş olmamış hiç umurumda deil. aklımda zaten en ufak bir şüphe olsa bu işe kalkışmam. sadece kendi yumurtamda kararsız kalmıştım onuda çözdüm ve eşimle kararımızı embriyo donasyonundan yana verdik.
eşim den yana zaten sorun yoktu ona ben teklif ettim donasyonu ve kabul etti. yani ben şöyle düşünmüyorum hiç olmassa yarısı benden yada eşimden olsun diye bunun hiç önemi yok benden yada ondan olsada içimdeki sevgi azalmaz çoğalmaz hep aynı kalır. şu da var bir bebek doğurmasamda evlatlık alsam ondanda eminim ki kendim doğurmuş gibi seveceğim. eşimde keza.
17 senelik evliyim ve bu 17 yıl çok mutlu yaşadım çocuk olmaması hayata beni asla küstürmedi ve güzel yaşadım, sadece olgunlaştım ve kararımı 2 senedir verdim.
şuda var evet ben çocuk istiyorum ama gebelikte yaşamak istiyorum doğurmak istiyorum yalan yok ve bu kötü birşey de deil. eşime ne açıdan yazık olacak onu anlamadım. benim demek istediğim acaba eşim içinden geçirirmi bu çocuk benim spermim den deil fakat eşimin yumurtasından. ve bunu aklına getirip üzülmesin diye ikimizede eşit davranıp embriyo donasyonu istedim.
çocuk seviyorum ama eşimi daha çok seviyorum, benim için o varsa çocuk var o yoksa zaten çocuk istemem.
çok şeyler yaşadı 3 operasyon geçirdi adam valla düşündükçe üzülüyorum. neyse ya aaa olay dramatikleşti herşey güzel yolunda herkese sevgiler öpüyorumm herkes mutlu olsun:))
Allahım allahım sonuca bak 41 kere maşallah Allah tamamına erdirsin...Allah bizlerede nasipetsin
Çok sevindim Ördek sonucuna hayırlı olsun cnm...
Ördek tebrik ederim degerin kesin olarak, çoğul gebelik ve hatta bence 3.uz gebelik.allah saglikla kucağına almayı nasip etsin inşallah.saglikli olsunlarda kac tane olursa olsun.hadi artık sevin biraz:)
nrm34
merhaba canım...41 kere maşallah olsun insallah...hepimize canım,hepiiimize...sonuc evet yazdıgım gibi...ama bakalım daha cuma belli olacak bir sey göremedi dr.henuz kımyasal gebelik haftaları oluyormus bu gunlerde cumaya anlasılır artık dedi.
Bana 3 embryo konmustu bılmem artık hangısı tuttu?hangısı tutacak?hangısı ile yola devam olacak?hayırlısını versin rabbim ınsallah..
sevgiler....
ördek çok sevindim pozitif haberine. artık kötü düşünme e mi :) vakit sevinme vakti. ooohhhh tadını çıkar :))
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, rahat bir hamileliğin, doğumun olsun inşallah :))
foruma bahar değil, yaz geldi artık. rowina , selam dan da güzel haberler alalım inşallah...
Aysevi
Tesekkür ederim elbette seviniyorum ama daha yolun cok basındayız,yüce rabbim ne derse o olacak hele bıraz zaman gecsın kese ve bebek görünsün :)) sevinmezmiyiz ya...
3.üz olura, sanıyorum 2 ye inecektir..cunkı ben 3.üz tasımaya musaıt deılim..dr.umda ekibide bunu söledi basında....kısmet bakalım artık..
sevgiler...
Canım neden kimyasal gebelik olacağını düşünüyorsun ki senin sonucun kimyasal gebelik olmadıgını kesin olarak gösteriyor.bakma doktorlar temkinli konuşur.kimysal gebeliklerde deger 100 un altında olur.seninki ise sadece kac tane tutttugunun bilinmemesi.benim söylediklerim genelde çıkar bence 3 tane :)) maşallah gercekten Allah tamamına erdirsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?