sevgili duruada,
aramıza hoşgeldin..
kabule etmek ne kelime bu forum paylaşımcı, kapsayıcı ve katılımcıya kendi olmasına önem veren bir yer..
sperm donasyonu yaptıran arkadaşların süreçleri geriye dönük okuyabilrisin..
merkez konusuna gelince arkadaşların deneyimleri çok detaylı olarak yazıyor.. biraz sabırla oku derim..
bu süreçte forumdaşların duygusal gelgitleri ile ilgili yapıcı yazılarıda bulacaksın..
bu iş teknik olduğu kadarda duygusal yönü yoğun veağır bir yoll..
allah yardımcımız olsun..
hiç denemen varmı? tüp bebek eşinin spermiyle bir deneme oldumu??
kucak dolusu hoşgeldin:)))
sperm donasyonu istiyoruz okuyorumda bilgiler pek doyurucu gelmiyo genellikle özelden yazmışlar sanki birbirlerine önemli detayları çok endişeliyim çookksüper bi çocuk beklemiyorum tabi zaten ben başedemem yönlendiremem elimde mahvolur sabi okadar zeki değilim neyse işin geyik kısmı bu deneyimleri ve ençokta hangi dr iyi onu merak ediyorum zaten bütçemiz kısıtlı ve psikolojimiz sıfır gidiyoruz birde doktor tarafından umursanmazlıkları, başarısız sonuçları kaldıramam... sadece çocuğum olsunda da değiliz olsun ama vatana millete ailesine hayırlı sağlıklı bir çocuğumuz olsun diye düşünüyoruz ne evlatlar var Diyeceksinizki yetişme tarzı ortam ama bence genlerde çok alakalı.... off çıldırıcam yakında hiçbirşeye gerek kalmadan beni hastaneye kapatıcaklar
:) teşekkürler canım eşimde hiç sperm üretimi yok farklı bir rahatsızlık sanırımküçük yaşlarda üretim durmuş hormon bezleri çalışmamış birsürü süreç yaşadı sonrada pat diye üzgünüm hiç bir seçeneğiniz yok canlar haydi bukadar dedi ( burda doktorlar bu yolu ağızlarına bile almıyo en azından bizim dr ben bu olayı netten buldum tüp bebek yapabilirz belki diye düşündüğümüz zamanlarda karşıma çıkmıştı :) iyikide çıkmış şimdi yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik :) haziranda adet görmemle başlamak istiyoruz operasyona :)) evet çook sıkıldım okumaktan ama istikrarlıyım ara verip verip okuyorum :) benim mesai bitti eve gidiyorum hepinize çok teşekkürler :))
eşinde triod rahatsızlığı varmı?
ebnim eşim haşimotho tiroidi.. ilk başta spermi olmamasını ona vermiştik. sonra almanayadaki çalışmalar ilgisi yok diyor..
bizdede nedeni belirsiz azospermi..%1 sağlıklı. ama tüp bebek denemelerind eembryo oluşumu 1-2yi geçmiyor oda bir kere tutuppdüştü.
sonra bedne yumurta rezervi azlığı olduğunu nihayet doktorlar keşfetti.. 3 denemden sonra..
eşim tep tüp bebek yoluyla çocuk sahibi olabilir. bense tüp bebek tedavisine uygun değilim..
ne şansş ama..
geçen yılki deneme olumsuz olunca bende buradaki arkadaşları buldum.
9 ayda nihayet eşim yumurta donasyonuna evet dedi.. bekledim sabırla..
bakalım..
Hoşgeldin duruada .sperm donasyonu istiyoruz okuyorumda bilgiler pek doyurucu gelmiyo genellikle özelden yazmışlar sanki birbirlerine önemli detayları çok endişeliyim çookksüper bi çocuk beklemiyorum tabi zaten ben başedemem yönlendiremem elimde mahvolur sabi okadar zeki değilim neyse işin geyik kısmı bu deneyimleri ve ençokta hangi dr iyi onu merak ediyorum zaten bütçemiz kısıtlı ve psikolojimiz sıfır gidiyoruz birde doktor tarafından umursanmazlıkları, başarısız sonuçları kaldıramam... sadece çocuğum olsunda da değiliz olsun ama vatana millete ailesine hayırlı sağlıklı bir çocuğumuz olsun diye düşünüyoruz ne evlatlar var Diyeceksinizki yetişme tarzı ortam ama bence genlerde çok alakalı.... off çıldırıcam yakında hiçbirşeye gerek kalmadan beni hastaneye kapatıcaklar
Günaydın,
Gelen cevap beni çok mutlu etti.. Papatyanın dediği gibi uuzuun süredir kafamı meşgul ediyordu.
Vamık Volkan'dan gelen cevap:
""""""""""""""""""
Yumurta donorurun kendisinin ve atalarinin gecmis hikayeleri yumurta ile baskasina gecmez.
Yumurtanin hafizasi yoktur.
Yumurtanin yalniz genetik olusumu onemlidir.
"""""""""""""""""""""
Sevgiylle kalın,
selam, nasılsın bakalım,???
Hoşgeldin duruada .
Forumda ilk fırçayı brnden ye dedim. nasıl yani nasıl doyurucu bilgi yok. Yeni gelenler hap şeklinde bilgi istemesin lütfen ya da acaba böyle hap bir bilgi mi yüklesek oc lere yeni gelenlere hoşgeldin maili olarak. Burada da doyurucu deüilse hiçbir yerde değildir ama acep farklı bir bilgi mi aranıyor .
EFsuneciğim
bu endişenı baştan beri bilyorum ama bence cevap yuvarlak gelecek. Bana sorarsan onların kaderlerinden bir parça taşınmıyor. Ama mesela benim oğlan 2.5 yaşında 30 parçalı bir puzzle çözebilirken bakıcının hayatında puzzle görmemiş 11 yaşında ki oğlu aynı puzzle ı çözemiyordu. Yani herşey karşılaşılan uyarıcılarla ilgili. Belki benim farkında olmadığım bazı şeyler kalıtsaldır ama bunlar da iğdiş edilebilinir diyorum. Elimde böyle bir vaka yok sadece bazen veli neden oğlum böyle diyor ama adamın özel hayatında da öyle olduğunu görüyorsun.Yani oğlu aynı babası ama baba farkında değil. Ama kalıtsallığa bakamıyorum tabii. Elimde ki oğlanda da kalıtsal bir şey hissetmiyorum arada bana ciddi 3 kağıtlar açıyor ama bakıcıdan kaynaklamdığını düşünüyorum babasındansa
mimozam kızın hayırlı olsun şansı bol bahtı açık ömrü uzun olsun…..:) sevincimi anlatmaya kelimeler yetmez. azmin emeğin seni getirdiği bu mutluluk dileyen isteyen herkese nasip olsun…
uzun zamandır forma girmiyorum sayfalar çok ilerlemiş kimlerde neler var bilemiyorum geriye dönük okumayı deneyeceğim…
Yeni katılan arkadaşlar hoş geldiniz….
moonrose seldaselda ve şu an hamile olan bilmediklerim tebrik ederim Allah tamamına erdirsin…
rowina ördek34 ve sonuç bekleyen tüm kızlar gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
tedavi sürecinde olan herkese bol şans diliyorum…
arkadaşlar merhaba.Ben ilk defa bugün yazdıklarınızı okudum.Benim eşimde hiç sperm yok.Haziranda 3.mikroteyi olucak.Eğer bulunmassa sperm donasyonu istiyoruz.Eşim benim için önemli olan senin doğurman ben bunu organ nakli diye düşünüyorumdedi.Böreğin çalışmaz böbrek alırsın.Kalbin zayıflar kalp nakli olur.Testislerin çalışmaz sperm alırsın diyor.Hatta hemen bile yapabiliriz diyor.Ama bnei çekincelerim var eşim ya sevmese diye.Ya spermi aldığımız kişi sonra bizi bulursa?Kafam çok karışık.Yardımlarınıza ihtiycım var.
Cok tesekkür ederim iyi temennilerin için...hayırlısı olsun ınsallah..
Günaydın,
Gelen cevap beni çok mutlu etti.. Papatyanın dediği gibi uuzuun süredir kafamı meşgul ediyordu.
Vamık Volkan'dan gelen cevap:
""""""""""""""""""
Yumurta donorurun kendisinin ve atalarinin gecmis hikayeleri yumurta ile baskasina gecmez.
Yumurtanin hafizasi yoktur.
Yumurtanin yalniz genetik olusumu onemlidir.
"""""""""""""""""""""
Sevgiylle kalın,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?