:) teşekkürler canım eşimde hiç sperm üretimi yok farklı bir rahatsızlık sanırım küçük yaşlarda üretim durmuş hormon bezleri çalışmamış birsürü süreç yaşadı sonrada pat diye üzgünüm hiç bir seçeneğiniz yok canlar haydi bukadar dedi ( burda doktorlar bu yolu ağızlarına bile almıyo en azından bizim dr ben bu olayı netten buldum tüp bebek yapabilirz belki diye düşündüğümüz zamanlarda karşıma çıkmıştı :) iyikide çıkmış şimdi yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik :) haziranda adet görmemle başlamak istiyoruz operasyona :)) evet çook sıkıldım okumaktan ama istikrarlıyım ara verip verip okuyorum :) benim mesai bitti eve gidiyorum hepinize çok teşekkürler :))

duruada,
çıldırırsan enerjini boşa harcarsın:)))
enerjin sana gerekli.
doktorun iyisi kötüsü değil mesele.. ssana annelik yada babalık yapmasıda gerekmiyor. ..
sadece işini iyi yapması gerekli.

genelde anne babaları ile sürekli uyumlu olma ihtiyacı hisseden bireyler doktorun ilgisinden şikayetçi oluyor.

sen içinde gerçekliğini hayal et en iyi şekilde hizmet ve donörü alacaksın.
ne kadar vesvese o kadar problem..
bazı arkadaşlar yağdan kıl çeker gibi donaasyonu yaşarken bazılarımız acayip tetiklenip kavgalr ederek dönüyoruz..

derimki sakin ol bilgiyi topla kendine en uygun yeri seç ve allahım şansıma ve bahtıma sağlıklı bir bebek ver diyip şansına ve bahtına güvenip yola çıkacaksın..
:))

eşinde triod rahatsızlığı varmı?
ebnim eşim haşimotho tiroidi.. ilk başta spermi olmamasını ona vermiştik. sonra almanayadaki çalışmalar ilgisi yok diyor..
bizdede nedeni belirsiz azospermi..%1 sağlıklı. ama tüp bebek denemelerind eembryo oluşumu 1-2yi geçmiyor oda bir kere tutuppdüştü.
sonra bedne yumurta rezervi azlığı olduğunu nihayet doktorlar keşfetti.. 3 denemden sonra..

eşim tep tüp bebek yoluyla çocuk sahibi olabilir. bense tüp bebek tedavisine uygun değilim..
ne şansş ama..

geçen yılki deneme olumsuz olunca bende buradaki arkadaşları buldum.
9 ayda nihayet eşim yumurta donasyonuna evet dedi.. bekledim sabırla..

bakalım..

sevgili efsune erkekte haşimotho tiroidi olmasıda nadir görülür aslında şans işte. benimkin de neden olmadığına dair hiç bir cevap veremediler. henüz tıp o kadar geriki:)
yıllarca eşimin sperm sorunu nu yaşadık gün geldi benim yumurtalar bitti hayat çok acımasız bazen.

adanur, sen haziranda başlayacağım diyorsun fakat henüz kafanı tam netleştirememişsin gibi. bende zor karar verdim bu sürece, kendine hayran bir kişi olarak ( bir beldenin karpuz güzeli) şaka şaka:))) yani önce karar vermek sindirmek gerekiyor genler önemli diyorsun doğru olabilir ama alacağın spermin genlerinin senin eşininkinden iyi olmadığını ne biliyorsun? bunu kimse bilemez. sizin materyalinizle olan çocuğunda kötü yada iyi olacağını bilemeyeceğiniz gibi.

en kısa yoldan atalarımıza bakalım ne demişler. ne ekersen onu biçersin bu kadar net. bana göre.
sevgiler iyi akşamlar öpüldünüz

FORUMDA YENİ BİR DÜŞÜNÜŞÜN VE HİSSEDİŞİN KAPISINI AÇMAK İSTEDİM..

son günlerdeki paylaşımlara birde ben farklı açıdan yaklaşmak istedim. Amerikada psikoterapiyi yıllardır uygulayan bir profesöre aşağıdaki e-maili attım. cevabı gelirse eğer sizler ile paylaşacağım..

""""""""""""""""""""
5 tane başarısız tüp bebek denemesinden sonra yumurta donasyonuna karar vermişken sizin kitabınız "Fanustaki İnsanlar"ı okudum. (Aslında tüm kitaplarınızı okudum.)

"İnsanlar kendi tarih ve kültürlerinin etkilerinden bağımsız bir kişilik yapısı geliştiremezler" cümlesi beni çok etkiledi. Epigenetik kuramıda işin içine katınca sorum size şu:

Yumurta donörünün geçmişindeki ensestler, kötü kaderler, ödemesi gereken bedeller, atalarının travmalarının benim kaderime karışma olasılığı varmı diye size sormak istedim.??

Diğer yandan ben eğer senaryomu yeniden yazabilir isem; sağlıklı yeni iç hissedişime göre yeniden konumlanabilirsem böyle bir donöründe bana denk gelme olasılığı olmaz diye hissettim.

Bu Kıbrıs Türk kesimindeki kliniklerde donöre sadece fiziksel rahatsızlıkları açısından test yapıyor. Görüşmede doktorun gözüne psikolojik bir anormallik gözükmez ise başka test istenmiyormuş..

Eğer bu konuya ilgi duyarda emailime cevap veririseniz çok memnun olurum.""""""""""""""""""""""""

BAZI ARKADAŞLAR VESVESEYA KAPILMASINLAR LÜTFEN...

Hoşgeldin duruada .
Forumda ilk fırçayı brnden ye dedim. nasıl yani nasıl doyurucu bilgi yok. Yeni gelenler hap şeklinde bilgi istemesin lütfen ya da acaba böyle hap bir bilgi mi yüklesek oc lere yeni gelenlere hoşgeldin maili olarak. Burada da doyurucu deüilse hiçbir yerde değildir ama acep farklı bir bilgi mi aranıyor .

EFsuneciğim

bu endişenı baştan beri bilyorum ama bence cevap yuvarlak gelecek. Bana sorarsan onların kaderlerinden bir parça taşınmıyor. Ama mesela benim oğlan 2.5 yaşında 30 parçalı bir puzzle çözebilirken bakıcının hayatında puzzle görmemiş 11 yaşında ki oğlu aynı puzzle ı çözemiyordu. Yani herşey karşılaşılan uyarıcılarla ilgili. Belki benim farkında olmadığım bazı şeyler kalıtsaldır ama bunlar da iğdiş edilebilinir diyorum. Elimde böyle bir vaka yok sadece bazen veli neden oğlum böyle diyor ama adamın özel hayatında da öyle olduğunu görüyorsun.Yani oğlu aynı babası ama baba farkında değil. Ama kalıtsallığa bakamıyorum tabii. Elimde ki oğlanda da kalıtsal bir şey hissetmiyorum arada bana ciddi 3 kağıtlar açıyor ama bakıcıdan kaynaklamdığını düşünüyorum babasındansa

Günaydın,
Gelen cevap beni çok mutlu etti.. Papatyanın dediği gibi uuzuun süredir kafamı meşgul ediyordu.

Vamık Volkan'dan gelen cevap:

""""""""""""""""""
Yumurta donorurun kendisinin ve atalarinin gecmis hikayeleri yumurta ile baskasina gecmez.
Yumurtanin hafizasi yoktur.
Yumurtanin yalniz genetik olusumu onemlidir.
"""""""""""""""""""""

Sevgiylle kalın,

Sevgili Efsune

ben bile inanamadım cevabın keskinliğine. Ama çooookkkkk sevindim. kendi adıma bu riski göze almıştım ama tereddüt yaşayan onlarca kişi adına çok sevindim. Adamcağızı da kutluyorum kim olduğunu bilmesem de .

mimozam kızın hayırlı olsun şansı bol bahtı açık ömrü uzun olsun…..:) sevincimi anlatmaya kelimeler yetmez. azmin emeğin seni getirdiği bu mutluluk dileyen isteyen herkese nasip olsun…

uzun zamandır forma girmiyorum sayfalar çok ilerlemiş kimlerde neler var bilemiyorum geriye dönük okumayı deneyeceğim…
Yeni katılan arkadaşlar hoş geldiniz….
moonrose seldaselda ve şu an hamile olan bilmediklerim tebrik ederim Allah tamamına erdirsin…
rowina ördek34 ve sonuç bekleyen tüm kızlar gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
tedavi sürecinde olan herkese bol şans diliyorum…

Doğrusu içimi rahatlattı pek o konuya takılmamaya çalışsamda. teşekkür ederim efsune.

kızlar ben yüksek dozda menogon kullandım bıraktım ama hala yumurtalıklarımda kasılma var nedeni ne olabilir ağrı deil ama hafif kasılma beni rahatsız ediyor kötü bişey deildir dimi?

selam, nasılsın bakalım,???

selamlar kızlar.. efsunecim dün yetişememişim sana.. çıkmışım hemen sanırım.. pek bi fenayım bugün...gece sıfır uyku ile sabahı sabah ettim.. tam sabaha karşı sızdım ki bir lodos fırtınası başladı... akıllara zarar.. kalkmak zorunda kaldım.. ve 8 gibi elektrikler kesildi.. daha yeni geldi.. çatlamak üzereydim neredeyse sıkıntıdan.. ne olursa olsun gündüzde uyuyamam ben.. oyle zombi gibi dolaşıyorum işte:)

zümrütcüm hoşgeldin.. umarım herşey yolundadır..

papatyam bu arada listeyi ben hazırladım demek istememiştim ki ben :) sadece düzenlemesini yapıyordum:) sen ve sanırım aymen hazırlamıştınız tek tek.. yanlış hatırlamıyorsam.. gülce bebeğin uyku saatleri nasıl.. telefonun sessizdemi..ne zaman aramak istesem bir rahatsızlık vereceğm hissine kapılıyorum nedense.. ya uyuyorsa uyanırsa vs diye...

canım fırçan için teşekkür ederim kahvaltı niyetine ama cümleyi farklımı yansıttım bilmiyorum daha yeni başladım okumaya ve sanki dahaçok özelden yazışmalar sürmüş gibi dedim bu sebepten doyurucu gelmiyor dedim çünkü bakıyorum tam doktor adı klinik adı geçicek özelden yazayım canım falan demişler ayrıca bu forumda bulunan arkadaşlar başka bir sayfadan geçiş yapmış mış okumaya devam ediyorum üçyüz küsür sayfa olunca :)) bakalım neler öğrenicem daha :) ben biraz tez canlıyım baş sayfalarda şemalar falan buldum çok beğendim herşey net :) hepinizin ellerine sağlık emeğime sağlık :)

arkadaşlar merhaba.Ben ilk defa bugün yazdıklarınızı okudum.Benim eşimde hiç sperm yok.Haziranda 3.mikroteyi olucak.Eğer bulunmassa sperm donasyonu istiyoruz.Eşim benim için önemli olan senin doğurman ben bunu organ nakli diye düşünüyorumdedi.Böreğin çalışmaz böbrek alırsın.Kalbin zayıflar kalp nakli olur.Testislerin çalışmaz sperm alırsın diyor.Hatta hemen bile yapabiliriz diyor.Ama bnei çekincelerim var eşim ya sevmese diye.Ya spermi aldığımız kişi sonra bizi bulursa?Kafam çok karışık.Yardımlarınıza ihtiycım var.

Cok tesekkür ederim iyi temennilerin için...hayırlısı olsun ınsallah..

Kafanı karıstırma kımse senı gelip bulmaz merak etme..amerıka ve ıngılterede yaptırma bu işlemleri bence yeterli..ayrıca donor donordur..onlar sadece bagıs yaparlar anne olmak yada baba olmak ısteseler zaten kendı cocuklarını yaparlar..o yuzden kımse cocuk pesınde felan olmuyor...bılgılerde gizli kalıyor ayrıca.

efsune inan süper bi cevap oldu benim için benzer kaygılarım vardı içime su serptin :)) çook teşekkürler :)

slm kızlar herkeze bugün sevinçliyim sanki tedaviye bir adım attım gibi firdevs hanıma karar verdim konuştuk ben haziran haziran derken mayısta olucak galiba fiyat konusunda baya yardımcı oldu ona giden varmı içinizde doguş tüp bebek firdevs hanıma nasıl sizce olumlumu onunla ilgili bişeyler duymak istiyorum inşallah kararımız hayırlı olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…