ya arkadaslar ben sadece elevıt alıyorum bu arada ben fıtıl kullanamadıgım ıcın ıgne verıldı bırde estrofem ben nakıle kadar 4 gıttım nakılden sonra 5 cıktı papatya arkadas 8 demısde

Kızlar elevit ve folbiol beraber kullanılır ama ayni anda icerseniz mideyi tahris edebileceği icin beraber icmeyin demiş olabilirler.bende tedavimde ikisini birden iciyordum ama birini aksam birini sabah..yani Elevit in icinde folik asit cok az ve bu yetmiyor.

ya arkadaslar ben sadece elevıt alıyorum bu arada ben fıtıl kullanamadıgım ıcın ıgne verıldı bırde estrofem ben nakıle kadar 4 gıttım nakılden sonra 5 cıktı papatya arkadas 8 demısde

Estrofem miktarına cok takılma hit transfer oncesi 4 sonrasında ise hep 5 tane veriyor.berk bey ise once3 sonra 4 verdi ama ben hep 5 ictim.papatyacigim progesteron hapları icin 8 demiştir.ben protestan haptan 9 tane kullanıyordum transfer sonrası.ama iğne oldugu icin daha az kullanırsın.haplar tam olarak erimiyor ve emilimi az diye fazla veriliyor.senin ilaçların gayet yeterli merak etme:)

aysevıcım cok saol bılgılerın ıcın sen olmazsan ne yaparız bu arada ben folık asıt alayımmı dedım elevıtın yanında gerek yok dendı elevıt tek basına yeterlı dendı uff bır tarafdan 14 gelsın ıstıyorum bır tarafım ıstemıyor rabbım yuzumuzu guldursun inş

İyi akşamlar kızlarrr

Seldacığım ben 8 haplar için değil kalınlık için demiştim. Beni sorarsan Aysevi nin dediği gibi günde 6 tane fitil olarak aldım.Yalnız ilk günler elimde jel vardı 2 şer sabah akşam progestan fitil olarak gece yatarken de o jeli koydum rahime Aymoşum anımsar adını C ile başlıyor çok pahalı bir şey ama devlet yazıyor. Ben 3. denemede o kadar emindim ki :) hamiş kalacağıma dr uma toplu yazdırmıştım.

Yosuncuğum doğuma günler kaldı artık. Son hazırlıkları yapıyorum.Sadece trioid hormonlarımın ölçümü kaldı Onu çok önemsememişti benim dr um ama anestezi uzmanı illa ki alacağım sonuçları diye tutturdu.1 sene oldu iyileştim dedim ıhhhı ııhhııı dedi peygamber demedi adam. Yüksek çıksa ne olacaksa Herhalde o zaman anestezi yapmayacak ne alakası varsa anlamadım ?? Bir de tabii anestezi uzmanı ile dövüşecek şovalyemi bekliyorum Biizm şovalye kongreye gitti de artık ne zaman dönerse Bu arada kızın bacağı görünüyor resmen hareket ederse. Ödüm kpopuyor dr gelmeden önce pırtlarsa diye teyzesi

papatyacım yakın günler kaldı demek formdayken çıkmasın bizim kız neyse kendine dikkat et zaten zayıfsın hamişken merak ediyorum göbişini yakışmıştır sana neyse hayırlısıyla doğurda allah kurtarsın.....tek tek kutlarız seni bi bebek sesi gelsin şuraya

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar evvela konuyu açan efsune hanıma, yorum ve bilgilerini yazan sizlere teşekkür ederim.
birkaç gündür okuyorum henüz bitiremedim.
öncelikle tedaviye başlayan, bitiren, hamile olan arkadaşlara allah yardım etsin diyorum allah yüzünüzü/yüzümüzü güldürsün.
benim sorunum biraz farklı gibi sanırım, sorunumuz azosperm microtese vs olduk malesef sonuç sıfır.
bizde tek şansımız donasyona karar verdik fakat bu seferde benim yaş sorunu yüzünden doktor kendi yumurtalarınla zor 3-4 yumi ancak olur dedi.
yaşım 39 bu arada.
şimdi benim için sperm donasyon oluyor yumide donasyon olsun hiç farketmiyor fakat eşim hiç deil yumurta bizden olsun diyor bende ona bıraktım.
pazartesi ilaçlarıma başlayacağım. şuan için yazacak bir bilgi birikimim yok anlayacağınız:)
ben şuan sizin yazılarınızı geriye dönük okuyorum çok güzel şeyler yazmışsınız ellerinize sağlık.
ha bu arada kıbrısta bütün hastanelerle görüştüm, içlerinden berk bey bence 1 kez dahi olsa kendi yumurtanızla deneyin dedi diğerleri direk gelin embriyo yapalım dedi.
halil bey zaten her zamanki gibi, ahmet bey ilgili, ama doktor olarak direk beni arayıp konuşan berk bey oldu. bunu sizde yazmışsınız çok ilgili iyi konuşur vs aynen öyle
bence zaten klinikler, doktorlar arasında pek fark yok işlem aynı ilaçlar aynı nerede bebek olursa orası iyi oluyor kişilere göre.
yani ben adım attım allah sonuçlarımızı güzel yazsın.
ben biraz daha forumu geriye dönük okuyacağım hepinize sevgiler:)

sevgili çizmeli kedi hoşgeldin,
seni online gördüğümde inşallah kendiside aktif olur dedim ve mesajın geldi.. çok mutlu oldum..

tedavin hayırlı olsun.. bence aklında bir şüphe kalmasın kendi yumurtalarınla dene eğer olmuyorsa zaten embryodan başka şansın kalmıyor..

düşüncene katılıyorum her merkez aynı işlemi yapıyor. ama önemli olan hastaya uygun işlemi yapabilmeleri..
sürecini paylaşki emekler artarak insanlara ulaşsın.. hepimizin gücü birlikte acayip bir enerji oluyor..
yolun ve bahtın açık olsun..

Son düzenleme:

Sevgili efsune teşekkür ederim hoşbuldum,
birkaç zaman oldu burayı keşfedeli daha evvel diğer ç.i forumu okuyordum sonra başka yerleri araştırırken burayı buldum işte bu dedim.
sade, net ve karışıklık curcuna yok çok hoşuma gitti.
bizde kendi yumurtalarımızla düşündük ve start verdik hayırlısı olsun.
sürecimi inşallah paylaşacağım dediğim gibi henüz çok acemiyim, bugün doktorla ön görüştük pazarteside gidip ilaçlarımızı alacağız
nedense havadanmı trafiktenmi acaip gerildim bugün adetimin 2. günü ve kanamam çok oldu tansiyonum düştü şu an gözlerim kapanıyor sanki,
ama buraya girmedende duramadım:) girip start verdiğimi söylemek istedim benimde paylaşacağım bilgiler olur belki kimbilir:)
kendinize iyi bakın allaha emanet olun hoşçakalın:)

çizmeli kedi hoşgeldin.hayırlı uğurlu olsun tedavin...çok doğru bir yere gelmişsin diğer siteyi hiç okuma zaten,çok taraflı ve herkesi bir yere yönlendirmeye çalışıyorlar.bir doktorun dalkavukluğunu yapıyorlar sadece.. bence berk bey çok doğru söylemiş.diğerleri hemen kestirip atıyorlar,bir kere denemekten ne olurki??aklında kalacağına yaparsın olur biter.kliniklerin çoğu başarı oranı yükselsin diye hemen embriyo donasyonu yapalım garanti olsun diye düşünüyor ama işin psikolojik yönünü hiç düşünmüyorlar.çok doğru bir karar vermişsin.yaşında öyle çok değil 3-4 yumide az değil...berk bey çok insancıl tatlı bir adam.insanı rahatlatıyor, onunla tedavinin iyi gideceğini düşünüyorum.bu işte moral çok önemli.tekrar hayırlı olsun bize gelişmeleri yazarsan seviniriz:)

hoşgeldin çizmelikedi bencede önce kendi yumilerinle dene denemekten bişey olmaz aslında kıbrıstaki merkezlerden hit direk hemşiresini ortaya koyuyor berk çok iyi böyle sakin bi adama benziyor ben berki çok istedim olsun dedim ama eşimde savaş beyi istedi ama savaş bey de oğlu ahmeti devreye sokuyor ilgililer dediğin gibi herkes aynı işi yapıyor nerde pozitif olursa orası iyi bir merkez oluyor seninde yolun açık olsun buraya bi alıştınmı müptelası oluyorsun ben öyle oldum...kendine iyi bak sevgiler..

hayırlı olsun o zaman berk bey olucak hadi gözün aydın stres olmuştur belki biraz heyecan dikkat et kendine tam tdv aşamasında hasta olma........

Hoşgeldin Çizmeli kediii

Ben bile - ki ben hep zaman ısrafından söz ederim Herkescikleri embriyo transferine yönlendiririm -- ama şu anda ben ble önce kendi yumilerin diyorum. 39 hiç geç bir yaş değil Hele ki hiç bir sorunu olmayanlar için. Ben de oğlumu iki düşük sonrası 39 yaşında doğurdum. Darısı başına diyorum. Hayırlı olsun.

Arkadaşlar içten karşılamanız için teşekkür ederim hepinize, sabah kalktım moralsizdim buraya girdim,
destek ve sıcak karşılamanızla birden kendimi enerjik hissettim çok saolun, özellikle verdiğimiz kararın siz tecrübeli arkadaşlar tarafından doğru olduğunu teyit etmeniz beni mutlu etti:)
efsune, aysevi, rowina, papatya hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim doğru yerde olduğumu emin olun biliyorum:)
yarın sabah memorial da cem beyle randevum var artık napacaksa bakacaz:) tahmin edersinizki stresli bir yol gerçi çokta stres yapmıyorum pimpirikli biri pek deilimdir herşey olacağına varır aman:) bu pazar gününü biraz neşeli geçirelim diyorum yarına allah kerim.
hepinize kucak dolusu sevgiler hoşçakalın:)

ha bu arada şunu da yazmadan geçemeyeceğim burda en sevdiğim şey şu oldu burdaki kişiler pozitif yada negatif sonuçlara çok fazla abartılı tepkiler vermemesi ayaklarınızın yere sağlam basması oldu, ağlama duvarına dönmüş forum/topic leri sevmiyorum:)

tek bir şey istiyoruz aslında bizler mutlu olmak ve var olmak..
bu yolda yaşadığımız çocuksuzluk sindirmesi ve çözmesi kolay olmayan bir deneyim olarak önümüzde duruyor...

bu yolda istenilene ulaşamanın getirdiği yaşantıları paylaşmaka olgunluktur. emek veriyoruz gönlümüzle yüreğimizle ve aslında hayatımızla bu yolda yürüyoruz..

paylaşmaktan daha doyurucu bir şey bilmiyorum..hele bilginin deneyimin paylaşımı .. zümer suresinde "hiç bilenle bilmeyen bir olurmu" der..bilginin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor.

Almak vermek ediminden önce ise sorun değil ama sadece almak ediminde kalırsak bu kendimizi tıkamak demektir.
forumda misafir olanları lütfen paylaşmaya davet ediyorum yani bilginin ve deneyimin zenginliğine..

merhaba arkadaşım öncelikle herkese bol şans ve bu yolda sabırlar diliyorum.öncelikle kendimi tanıtayım ben 25 yaşındayım 6 yıldır evliyim ve hiç hamile kalmadım.çocuk istemeye ve tedaviye gerçek anlamda başlayalı 2 yıl oluyo.ve sorunumuzu çözümümüzü aramaya başlayalı bir yıl oldu.benim eşimde azospermi görüldü ve ameliyatla sperm alınarak tüp bebek tedavisi ile bebek sahibi olabilirsiniz dendi.ilk duydugumda dünya başıma yıkıldı duymayı istecegim en son şey buydu.sonra iş güç derken ev aldık evi taşıma tadilat vs.derken bu kışa kadar geldik.sonra güvenilir bi tüp bebek merkezi aradık ve buldukta.gittik bi takım genetik testler istendi yaptırdık ve azospermini sebebini ögrendik ki buda duymak isteyecegim son şeydi o anda.eşimde 47 xxy yani klinefelter sendromu görüldü yani sperm bulma ihtimali daha da düştü bizim için.ve sperm bulunsa bile tüp bebekte hamilelik gerçekleşse bile çocukta oluşabilecek anomaliler söz konusu.yinede ameliyatı yaptırma kararı aldık herşeye ragmen bu şansımızı degerlendirmek istiyoruz.ama tüm bu olumsuzluklar insanı başka alternatifler bulmaya itiyo.inanın kendimle çok savaştım bu konuda bu ihtimal olamaz dedim yapmamalıyım dedim ama ameliyatta sperm bulunamazsa tek şansımız buydu diye nekadar yıkılacagımı düşündüm.kendime kabullendirdim bunu ve karar verdim ameliyatla sperm bulunamazsa tek şansım bu degl kıbrısa gidicem ve sperm donasyonu yaptırıcam diye hazırladım kendimi.sonra sıra eşime bunu izah etmeye kaldı.çok zor oldu konuyu açmam ve fikirlerimi söylemem ama sonunda yapmamız gerektigini anlattım her ayrıntıyı araştırdım ve ona anlattım ilk başta kesinlikle olmaz dedi ama pes etmedim benim içinde kolay olmadıgını anlattım ama ondan da vazgeçemicegimi anlattım.yine o bizim bebegimiz dedim evlatlık almak bana daha uzak geliyo dedim.ve sanırım artık onuda bu konuda ikna ettim.ama ilk önce burdaki ameliyatı ve tedaviyi deneyelim dedi sperm bulunmazsa düşünürüz dedi.ve şimdi beklemedeyim bir hafta içinde adet olacagım ve tüp bebek tedavisi için startı vericez allahın izniyle.inşallah sperm bulunurda oralara gitmeye ugraşmayız ama artık bulunmasada eskiden düşündügüm gibi çok fazla yıkılmıcaz.çünkü bir ihtimal daha oldugunu bildigimiz için.yazılanları sürekli okuyorum ama yazacak bişeyim olmadıgı için sizler gibi o konuyla ilgili bi deneyimim olmadıgı için yazmadım şimdiye kadar.ama şunu biliyorum ki bizi bizden başka anlamıyo o yüzden ben artık kimseye anlatmaya ugraşmıyorum bile sıkıldım çünkü.rabbim herkesin hakkında hayırlısı neyse onu önüne çıkartsın inşallah.herkese kolaylık diliyorum.allaha emanet olun

Efsune merhaba
Bazen bende girip sizi okuyorum yani misafir konumunda oluyorum.Burada genelikle deneyim yaşamış veya şu an kıbrısa gitme aşamsında olan arkadaşlar yazdığı için yazmayı pek tercih etmiyorum.
Ben şu an beklmedeyim bir tüp bebek daha denicez.Doktorum doğum kontrol hapı verdi ayın 17.de bitiyor.Ne tedadif ki geçen yıl tam nisanın 18.de öğrenmiştim sorunumu
Ama senin yazılarını ilgiyle takip ediyorum.

arya28 ve melek102,

ne güzel yeni insanların burada olması yani yeni dünyalar yeni yaşanmışlıklar...
hepimiz bir renk isek.. burasıda rengarenk oluyor...

hernekadar burada hayatımıza ait en zor meseleyi paylaşıyorda olsakta acılar paylaşıldıkça hafifliyor..
yada çözümler paylaşıldıkça ortaya çıkıyor..
onun için paylaşmak güzeldir..

yolunuz açık olsun ve bahtınızda.. birde çok gençsiniz ikinizde.. foruma çıtırlık hali geldi:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…