Sevgili Efsune
İyiyim çok çabuk yoruluyorum artık. Öğleden sonraları uyumak istiyorum hiç adetim değildir. Bugün de oğlan beni okula çağırdı İlla bir arkadaşına yalancı olmadığını kanıtlamam açıklama yapmam için:) Gidip gelmek öldürdü beni. Elimdeki yara kapanmak üzere ama ağrısı oldu şaşırdım. Bir bebeğin Güncesi ni sipariş ederken akaşa yayınlarından hastalıkların nedeni ve çözümü
gigib bir ismi vardı onu da almıştım.Burada alıntı yapacaktım kitabı bulamadım akşama artık.Ağrıya bile bir psikolojik neden bulmuş acıya da öyle. Biraz uzak kaldı bana ama bazı rahatszılıklara açıklaması çok mantıklı idi. Acaba sana bu kadar acı veren deneyimlerin neden hala acı veriyor. Benim de kötü anılarım var ama acı vermiyorlar. Bırakabilsen herşeyi öylece kabul edebilsen herşeyi çözmeyecek mi ? Affet gitsin aileyi o zaman herşey çözülecek gibi. Sevgiyle kal
papatyam,
freud çocuk psikolojisini 5 bölüme(oral, anal, fallik, latent, genital) ayrılır..
Erickson ise hayatı 8 bölüme ayırır.
1.GÜVEN YADA GÜVENSİZLİK(0-1 YAŞ)Bu dönem,Freud’un oral döneminin karşılığıdır.
2. ÖZERKLİK(OTONOMİ) YADA UTANÇ VE KARARSIZLIK(2-3 YAŞ).Bu dönem,Freud’un anal döneminin karşılığıdır..
3. GİRİŞİM YADA SUÇLULUK(3-5 YAŞ).Bu dönem,Freud’un fallik döneminin karşılığıdır.
4. ÇALIŞKANLIK YADA AŞAĞILIK DUYGUSU(6-11 YAŞ).Bu dönem,Freud’un gizil(latent) döneminin karşılığıdır.
5. EGO KİMLİĞİ YADA ROL KARMAŞASI(11-20 YAŞADOLESAN DÖNEMİ).Bu dönem,çocukluk ve yetişkinlik arasında bir geçiş dönemidir.
6. YAKIN İLİŞKİLER YADA SOYUTLANMA(GENÇ YETİŞKİNLİK DÖNEMİ).
7. ÜRETKENLİK YADA KISIRLIK (YETİŞKİNLİK DÖNEMİ).
8. EGO BÜTÜNLEŞİMİ YADA UMUTSUZLUK.
Erikson’ a göre,her gelişen dönem kendisinden sonra gelen döneme bir zemin hazırlar ve daha sonra gelen dönem önceki dönemlerden etkilenir.Yani daha önceki dönemler sağlıklı gelişmiş yada gelişmemişse,bundan sonraki dönemlerin gelişimi de bundan büyük ölçüde etkilenecektir.. her sınıfta bütünlemeye kaldığım için hep alttan borçlu olarak geçmişim bu dönemlerden. onun için profesyonel yardım alıyorum.. affetmek aslında bir tür kaçınmadır. kötü duyguların içinden geçmeden hafifilenmiyor..,
bu şuna benzer.. yaa çocuğumuz olmuyıor dediğin anda hissettiğin hafifleme gibi. kabullenmek işte bu işte bizi hafifiletende bu..