• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakında yolcuyum ama bu hmesıreler deli etti beni sölediklerini unutuyorlar...kabulde etmıyolar sonradan..:) kan gurubu ıle ılgılı sıkıntım var..ne dedıklerını kendılerıde bılmıyolar he :)bıraz endişem var bu konuda...

doktoruna bu konuda email at.. fax çek.. eninde sonunda hemşirelei geçip doktora ulaşacaktır..

konuya hakim değilim ama insanlar kon grubunu bilmeden aşık olup evleniyorlar ve çocukları oluyor eğer komplikasyon varsa eğer klinik tıp çözer işi.. bence senin denemeye yakın pimpirikli bir duruş içten gelen huzursuzluğu kapatıyor..

derimki.. sakin ol.. beynine takılan her nokta aslında kaygı; kaygıda belirsizliğe verilen bilinçdışı tepki..
bu işte huzursuzluğa ve kaygıya çok yer yok..

secret oku ne kadar kaygı o kadar sorun ... gönlünü ferah tut.. enerjini transfere sakla...

slm ordek34,

travmatik çocukluk anılarım gelmeye başladığı için çok diplerdeyim..

anı parçacıkları iki şekilde gelir. 1. bilgi düzeyi örnegin: 1975te ilk okuladaydım gibi... 2.ise duyguları hatırlarsın boktan hissetiğin, sevgiye aç kaldığın, aslında hiç huzur olmadığını ve hasetin öldüresiye rekabetini kardeşler arasında felna gibi..

eğer çocukken anlamlandıramadığın olaylar (anne ve babanının tutarsız davranması gibi) kötü duygulara neden olduysa ve bilinçaltına itiildiyse onlardan sürekli kaçınmak üzere bir yaşam kurarız ..

örneğin hep birşeyle meşgul oluruz. birsaniye yerimizde duramayız sürekli bir iç huzursuzluktan kaçmaya çalışırız.. işte ben bu kaçınmalara son vermek için yardım alıyorum..
artık sisitem güçlendiği için çocukluk duygu anıları gelmeye başladı ama acılarım çok derin..

bir tek allah yardım eder bu yangından çıkmama ..

yoksa hemen gidip denemek istiyorum ama ben biliyorumki şu an doğru an değil..
bir umutla düzlüğe çıkacağım zamanı bekliyorum:))

İçim acıdı. Hepimiz buna benzer şeyler yaşıyoruz. Anneme senden daha iyi bir anne olacağım dedikçe anne olamıyorum. Ne tuhaf bir çelişki. Umarım en kısa sürede toparlarsın.

doktoruna bu konuda email at.. fax çek.. eninde sonunda hemşirelei geçip doktora ulaşacaktır..

konuya hakim değilim ama insanlar kon grubunu bilmeden aşık olup evleniyorlar ve çocukları oluyor eğer komplikasyon varsa eğer klinik tıp çözer işi.. bence senin denemeye yakın pimpirikli bir duruş içten gelen huzursuzluğu kapatıyor..

derimki.. sakin ol.. beynine takılan her nokta aslında kaygı; kaygıda belirsizliğe verilen bilinçdışı tepki..
bu işte huzursuzluğa ve kaygıya çok yer yok..

secret oku ne kadar kaygı o kadar sorun ... gönlünü ferah tut.. enerjini transfere sakla...

Canım the secret okudum daha yeni :))
benim çelişkim dnsyn olacagı için kan gurubuna takıldım..ilerde sorun cıkmasın diye...hemşireler bi öle bi böle diyolar zaten defalarca konustum ama ben tatmin olamadım.

Ördek arkadaşım

Okusana Efsune yi bak ne demiş Dön bir daha oku bence .Daha önce de kaç defa yazdı.Onun bir kelimesi vardır CÜRUFFFFFF diye.

.' bence senin denemeye yakın pimpirikli bir duruş içten gelen huzursuzluğu kapatıyor..

bu işte huzursuzluğa ve kaygıya çok yer yok..' Efsune

Son düzenleme:
sevgli papatya ,
doğuma çok az kaldı nasıldın? valla hergün düşünüyorum. bu kız nasıl diye??
umarım elindeki yarada daha iyidir..
isim konusunda karar verdinmi?

nasıl bir kız olacak çok merak ediyorum.. nasıl bir yazgıyı ailenle paylaşacak? oğulcuğun için bir kademe atlama kardeş varlığı.
herşeyin hayırlısını ve en güzlelini diliyorum sana cevgili mimoza ve papatya:))

Sevgili bahardalı;
sendne ses seda yok. rahim kalınlaşması ile ilgili doktora karar verecektin. histereskopi için.
umarım herşey yolundadır ve en kısa sürede senden haber alırız..
sevgiyle kal..

slm ordek34,

anı parçacıkları iki şekilde gelir. 1. bilgi düzeyi örnegin: 1975te ilk okuladaydım gibi... 2.ise duyguları hatırlarsın boktan hissetiğin, sevgiye aç kaldığın, aslında hiç huzur olmadığını ve hasetin öldüresiye rekabetini kardeşler arasında felna gibi..

eğer çocukken anlamlandıramadığın olaylar (anne ve babanının tutarsız davranması gibi) kötü duygulara neden olduysa ve bilinçaltına itiildiyse onlardan sürekli kaçınmak üzere bir yaşam kurarız ..

örneğin hep birşeyle meşgul oluruz. birsaniye yerimizde duramayız sürekli bir iç huzursuzluktan kaçmaya çalışırız.. işte ben bu kaçınmalara son vermek için yardım alıyorum..
artık sisitem güçlendiği için çocukluk duygu anıları gelmeye başladı ama acılarım çok derin..

Dilerim bir an önce o derin acılardan kurtulur ve güzel geleceğini yaşamaya başlarsın.

slm ordek34,

sen bizim şansımızsın efsune. kendi adıma konuşursam en azından kesin öylesin. :nazar: değmesin :46:

sevgli papatya ,
doğuma çok az kaldı nasıldın? valla hergün düşünüyorum. bu kız nasıl diye??
umarım elindeki yarada daha iyidir..
isim konusunda karar verdinmi?

nasıl bir kız olacak çok merak ediyorum.. nasıl bir yazgıyı ailenle paylaşacak? oğulcuğun için bir kademe atlama kardeş varlığı.
herşeyin hayırlısını ve en güzlelini diliyorum sana cevgili mimoza ve papatya:))

Sevgili Efsune

İyiyim çok çabuk yoruluyorum artık. Öğleden sonraları uyumak istiyorum hiç adetim değildir. Bugün de oğlan beni okula çağırdı İlla bir arkadaşına yalancı olmadığını kanıtlamam açıklama yapmam için:) Gidip gelmek öldürdü beni. Elimdeki yara kapanmak üzere ama ağrısı oldu şaşırdım. Bir bebeğin Güncesi ni sipariş ederken akaşa yayınlarından hastalıkların nedeni ve çözümü
gigib bir ismi vardı onu da almıştım.Burada alıntı yapacaktım kitabı bulamadım akşama artık.Ağrıya bile bir psikolojik neden bulmuş acıya da öyle. Biraz uzak kaldı bana ama bazı rahatszılıklara açıklaması çok mantıklı idi. Acaba sana bu kadar acı veren deneyimlerin neden hala acı veriyor. Benim de kötü anılarım var ama acı vermiyorlar. Bırakabilsen herşeyi öylece kabul edebilsen herşeyi çözmeyecek mi ? Affet gitsin aileyi o zaman herşey çözülecek gibi. Sevgiyle kal

Ördek arkadaşım

Okusana Efsune yi bak ne demiş Dön bir daha oku bence .Daha önce de kaç defa yazdı.Onun bir kelimesi vardır CÜRUFFFFFF diye.

.' bence senin denemeye yakın pimpirikli bir duruş içten gelen huzursuzluğu kapatıyor..

bu işte huzursuzluğa ve kaygıya çok yer yok..' Efsune

Ben ic huzursuzluk yasadım elbette herkez kadar yerı geldı daha fazla...ancak bırara karar verdık ve dnr bulundu aman kan gurubu ıyı sanslısınız dendı ancak bız gıdemedık..şans yıne aynısı cıktı karsıma kısmet herhalde bu seferde yok sızın kan gurubunuzdan deıl ee ben solemıstım sıze vs gıbı laflar soledıler..yanı kafamı buarada onlar karıstırdı okadar cabuk konusuyor ve telf.kapatıyolarkı..bari en azından dogacak bebek(allah nasip ederse elbette)eşimin kan gurubundan alsa yine sorun deıl...ama tamamen farklı olursa ileride sıkıntı yasanır dedım neden yasansın dedı..bu kan gurubu ile ilgili sıkıntı yasadık tekrar tekrar soramam artık bır tek bu takılma kaldı bende yoksa baska bır sey yok genelde basladım tedavıye...sevgiler

buldum kitabı Diyor ki :

Sorun : Olası Neden : Yeni Dşünce Modeli :
Yumurtalıklar Yaratma noktalarını temsil eder Yaratıcı akışım içinde dengeliyim
( Bu arada zührevi hastalıklara da içimizden bir neden bulmuş Buna pek katılamayacağım sanki )
Trioid ( guatr ) Aşağılanma. 'Yapmak istediklerimi asla yapamayacağım. Benim sıram ne zaman gelecek ?' Eski sıırlamaları aşıyor ve artık kendimi özgür ve yaratıcı
bir biçimde ifadeye izin veriyorum.
Trioidin az çalışması Vazgeçme kandini umutsuz biçimde bastırılmış hissetme . Kuralları beni tüüyle destekleye yeni bir hayat yaratıyorum.
Düşük tansiyon -----------Çocukken yterince sevgi görmemeiş olma. Bozguna uğramışlık.'Ne anlamı var ki ?
Nasıl olsa işe yaramayacak' yaklaşımı. -------------------------------------------------Artık daima sevinçli olan ŞİMDİ de yaşamayı seçiyorum.
Kısırlık ---------------------Korku ve yaşam sürecine direnme,ya da ana babalık deneyimine ihtiyacı olmama----------yaşam sürecine güveniyorum.Be daima doğru yerde ,doğru zamanda
doğru şeyleri yapyorum.Kendimi seviyor ve onaylıyorum.
Kaanser -------------------Derin bir biçimde incinme,yaralanma. Uzun zamandır kızgınlık.İnsanı yavaş yavaş yiyip
bitiren derin bir sır ya da üzüntü.Nefretleri taşıma.----------------------------------------Tüm geçmişşi sevgiyle bağışlıyor ve serbest bırakıyorum
Dünyamı sevinçle doldurmayı seçiyorum.Kendimi seviyor ve
onaylıyorm.
Düşük --------------------Korku.Gelecek korkusu.'Şimdi değil sonra'Uygun olmayan zamanlama -----------------------Hayatımda daima Tanrısal doğru eylem gerçekleşme.
( Yaradan'a güven inan demek bence -benim yorumum )
Kendimi seviyor ve onaylıyorum.Herşey yolunda.
Adet görememe ---------Bir kadın olmayı istememe.Kendinden hoşlanmama-------------------------------------------Kendimden hoşnutum.Kadınlık bana sevinç veriyor.
Ben her zaman güzel biçimde akan hayatın ifadesiyim.

Daha bir sürü hastalık da var da yazamam .Kitabı adı:Tüm hastalıkların zihinsel nedenleri ama tüm kitap böyle madde madde.hani daha fazlasını arıyorsun yok. Olsun bu da yeter bize.

MİRAÇ ÇALMA CANIM BİLGİLERİMİ İSTEYEN BU SİTEYE GİRSİN OKUSUN YOK ÖYLE BEDAVA BİLGİ SİZE YOKSA SİBEL ABLANA SÖYLERİMMMMM.

buldum kitabı Diyor ki :

( Bu arada zührevi hastalıklara da içimizden bir neden bulmuş Buna pek katılamayacağım sanki )
Trioid ( guatr ) Aşağılanma. 'Yapmak istediklerimi asla yapamayacağım. Benim sıram ne zaman gelecek ?' Eski sıırlamaları aşıyor ve artık kendimi özgür ve yaratıcı
Trioidin az çalışması Vazgeçme kandini umutsuz biçimde bastırılmış hissetme . Kuralları beni tüüyle destekleye yeni bir hayat yaratıyorum.
Düşük tansiyon -----------Çocukken yterince sevgi görmemeiş olma. Bozguna uğramışlık.'Ne anlamı var ki ?
Nasıl olsa işe yaramayacak' yaklaşımı. -------------------------------------------------Artık daima sevinçli olan ŞİMDİ de yaşamayı seçiyorum.
Kısırlık ---------------------Korku ve yaşam sürecine direnme,ya da ana babalık deneyimine ihtiyacı olmama----------yaşam sürecine güveniyorum.Be daima doğru yerde ,doğru zamanda
Kaanser -------------------Derin bir biçimde incinme,yaralanma. Uzun zamandır kızgınlık.İnsanı yavaş yavaş yiyip
bitiren derin bir sır ya da üzüntü.Nefretleri taşıma.----------------------------------------Tüm geçmişşi sevgiyle bağışlıyor ve serbest bırakıyorum
onaylıyorm.
Düşük --------------------Korku.Gelecek korkusu.'Şimdi değil sonra'Uygun olmayan zamanlama -----------------------Hayatımda daima Tanrısal doğru eylem gerçekleşme.
Adet görememe ---------Bir kadın olmayı istememe.Kendinden hoşlanmama-------------------------------------------Kendimden hoşnutum.Kadınlık bana sevinç veriyor.

Daha bir sürü hastalık da var da yazamam .Kitabı adı:Tüm hastalıkların zihinsel nedenleri ama tüm kitap böyle madde madde.hani daha fazlasını arıyorsun yok. Olsun bu da yeter bize.

MİRAÇ ÇALMA CANIM BİLGİLERİMİ İSTEYEN BU SİTEYE GİRSİN OKUSUN YOK ÖYLE BEDAVA BİLGİ SİZE YOKSA SİBEL ABLANA SÖYLERİMMMMM.

ya arkadaslar ben hıc kan grubunu sormadım yanı heralde sey dıye dusunuyorum donorun kan grubuyla aynıdır dıye dusunuyorum yoksa baska gruptan nasıl olurkı yan mesala ben a pozıtıf ken tutupta bana b negatıf yumış koymazlar heralde yoksa vucuda nasıl uyum saglasın o yumıs dıye dusunuyorum yoksa yanlısmı ?bu konuda yanılıyormuyum lutfen benı aydınlatırmısınız??*

buldum kitabı Diyor ki :

onaylıyorm.

sevgili papatya bu akaşa yayınlarının bir kitabı daha var.. doğum tarihine göre hayatta ne ile uğraşacağımızı ve nasıl bir kişi olduğumuzu basit bir formulasyon ile anlamlandıran..
senin velet doğsun oradan bir alıntı yapacağım bekliyorum..

yazdığın çalma konusuna gelince aile içi ilişkileri hakkında ciddi bir izlenim bırakıyor. allah yardımcısı olsun..

canım benim dnr ile kan gurubum aynı deil .bende bana sıkıntı cıkmasın dedıgımde.hemsıre neden cıksınkı nıye böle bır sey yapalım dedı..eşinizden ve dnr den cıkacak kan gurupları bu olur dedı..bende dedımkı..benım kan gurubum ve esıminkinden ne cıkardı onu hesaplayın ona gore kan gurubu bulun böle olmazmı dedım oda bır suru bısı dedı ama anlamadım.bu konudada cok konustum onlarla...artık deli olucam bida bida sormak ıstemıyorum...

Sevgili Efsune

İyiyim çok çabuk yoruluyorum artık. Öğleden sonraları uyumak istiyorum hiç adetim değildir. Bugün de oğlan beni okula çağırdı İlla bir arkadaşına yalancı olmadığını kanıtlamam açıklama yapmam için:) Gidip gelmek öldürdü beni. Elimdeki yara kapanmak üzere ama ağrısı oldu şaşırdım. Bir bebeğin Güncesi ni sipariş ederken akaşa yayınlarından hastalıkların nedeni ve çözümü
gigib bir ismi vardı onu da almıştım.Burada alıntı yapacaktım kitabı bulamadım akşama artık.Ağrıya bile bir psikolojik neden bulmuş acıya da öyle. Biraz uzak kaldı bana ama bazı rahatszılıklara açıklaması çok mantıklı idi. Acaba sana bu kadar acı veren deneyimlerin neden hala acı veriyor. Benim de kötü anılarım var ama acı vermiyorlar. Bırakabilsen herşeyi öylece kabul edebilsen herşeyi çözmeyecek mi ? Affet gitsin aileyi o zaman herşey çözülecek gibi. Sevgiyle kal

papatyam,

freud çocuk psikolojisini 5 bölüme(oral, anal, fallik, latent, genital) ayrılır..
Erickson ise hayatı 8 bölüme ayırır.
1.GÜVEN YADA GÜVENSİZLİK(0-1 YAŞ)Bu dönem,Freud’un oral döneminin karşılığıdır.
2. ÖZERKLİK(OTONOMİ) YADA UTANÇ VE KARARSIZLIK(2-3 YAŞ).Bu dönem,Freud’un anal döneminin karşılığıdır..
3. GİRİŞİM YADA SUÇLULUK(3-5 YAŞ).Bu dönem,Freud’un fallik döneminin karşılığıdır.
4. ÇALIŞKANLIK YADA AŞAĞILIK DUYGUSU(6-11 YAŞ).Bu dönem,Freud’un gizil(latent) döneminin karşılığıdır.
5. EGO KİMLİĞİ YADA ROL KARMAŞASI(11-20 YAŞADOLESAN DÖNEMİ).Bu dönem,çocukluk ve yetişkinlik arasında bir geçiş dönemidir.
6. YAKIN İLİŞKİLER YADA SOYUTLANMA(GENÇ YETİŞKİNLİK DÖNEMİ).
7. ÜRETKENLİK YADA KISIRLIK (YETİŞKİNLİK DÖNEMİ).
8. EGO BÜTÜNLEŞİMİ YADA UMUTSUZLUK.
Erikson’ a göre,her gelişen dönem kendisinden sonra gelen döneme bir zemin hazırlar ve daha sonra gelen dönem önceki dönemlerden etkilenir.Yani daha önceki dönemler sağlıklı gelişmiş yada gelişmemişse,bundan sonraki dönemlerin gelişimi de bundan büyük ölçüde etkilenecektir..

her sınıfta bütünlemeye kaldığım için hep alttan borçlu olarak geçmişim bu dönemlerden. onun için profesyonel yardım alıyorum.. affetmek aslında bir tür kaçınmadır. kötü duyguların içinden geçmeden hafifilenmiyor..,
bu şuna benzer.. yaa çocuğumuz olmuyıor dediğin anda hissettiğin hafifleme gibi. kabullenmek işte bu işte bizi hafifiletende bu..

Back