• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Efsunecim eşim çok inat bir insan ama ben sadece umut etmek istiyorum...Bende aşırı kaygılı olmaya başladım...Kaygı ve korkularını sen yenebildin mi, yendiysen bunu nasıl başardın canım.

NSIL AŞTIK??
çok eskilerden GELEN EŞİMİN bir linkini fark ettik.. ailesi özellikle annesi hep senin için şunu yaptım;
senin için bunu yaptım diyerek eşime suçluluk hissettirmiş..
o da böyle olunca kimsenin kendisi için bir şey yapmasını istemiyordu. yani karısının kendisi için genetik mirasından vazgeçmesi ileride aynı şekilde benim annesi gibi bunu ona karşı kullanırda suçlu hissettirirsem diye istemediğini anladıktan sonra..

bilinçaltına bunların farklı edimler olduğu güvenini veren virüsler attım.. ve bunun kendi hür iradem ile seçimim olduğunu ve asla onu suçlayamayacağıma dair rahatlatıcı telkinler ile sorunu aştık..

eşin inatçı bir kişi ise anal dönemden kaynaklanan sorunları vardır bu da karşı tarafın çok istediği birşeyi vermeyerek haz hissetmek gibi.. yani güçlü taraf ve belirleyici taraf o.. büyük ihtimalle işgalci bir annenin çocuğu.. ve sende aynı türdensinki seni hayat arkadaşı seçti. böylelikle anne türevi ilişki devam..

anal sadistik yan yoğun olur.. önemli olan istediğini sana vermeyerek üstünlüğün kendinde olduğunu hissettirmek..

eşini bu konu ile işgal etme bir dönem.. bırak düşünsün. sen sadece duygularını konuş.. TALEP VE İSTEKLERİNİ DEĞİL..

Son düzenleme:
Canım seni hep takip ediyorum yazdıklarını çok beğeniyorum, yazdıklarınla beni rahatlattın...Ömür boyu çocuksuzluğu kaldıramam...İnsanları pek umursamıyorum, tayin velan isterim diye düşünüyorum ama ailem önemli onlara nasıl açıklarım bilmyorum...Canım çocuğun nüfus cüzdanını nasıl çıkartabilirim bu konuda bilgin var mı?

Zeynofolcugum

Cocuğun nüfus cüzdanını çıkarmak kolay..sen kendi üzerine alıyorsun bebeği,yani senin soyadını alıyor.oyle olunca hicbir sorun yok.baba adı kısmına herhangi bir isim uydurabilirsin.ama istersen kendi babanın adını da yazdirabilirsin.insanlar genelde böyle yapıyorlar cunku.senin beyanını kabul ediyorlar.sen kendi soyadını verdikten sonra soran yok.

Ama bunları düşünmeden önce,belki bakarsın karsına baska biri çıkar ve dogal yollardan bebeğiniz olur.cunku sorun spermde oldugu icin sen cok şanslısın..kendi yumurtaların oldugu icin..ayrica Yasin kac unuttum ?? Yasin uygunsa karsına çıkacak baskasını bekleyebilirsin..

Hoşbulduk rowina, beni tekrar bir tüp bebek uzmanı kandırmazsa donasyon düşünüyorum. Tüp bebek denemelerimde yumurtalarım hep kalitesizdi. Son gittiğim dr sana yüksek doz ilaç kullanılmış ondan, ben düşük dozla kaliteli yumurta toplayabilirim dedi. Kafam karıştı açıkcası. Karar vermek için sanırım biraz zamana ihtiyacım var. Bu arada hava o kadar güzel ki ne çocuksuzluk ne de başka bir sorunun bugün beni üzmesine izin vermiyeceğim. Güzel bir müzik, bir fincan nescafe ve güneş ışığı....Hayat güzel yaa...

inan benimde aklımı dr karıştırdı.... banada söylediler yumurta olabilir takibini falan yapalım diye 8 yıldır takip yapılıyordu artık ben bıktım üç dört il gezdim ama tahlil sonuçlarından sonra hep ymrt donsyn olur dediler kabul ettim kendi yumilerimle savaşmayacağım çünkü üretim yok bunlar hep para tuzağı ben böyle düşünüyorum kim ne düşünür belki aksini düşünenler olabilir şansımızı denemek lazım bu tedaviler hep zaman kaybına uğratıyor sen üstelik denemişsin ve kalitesizlik ortaya çıkmış kafan karışır dr yaptığıda bu kafa karıştırmak benimde karışmıştı gerçeği kabul ettim olmuyorsa olmuyordur ymrt dnsyn olucam bindik bi alamete gidiyok kıyamete bi kez daha deneyeceğim dersen senin kararın dene içinde ukde olarak kalmasın...sevgiler

Günaydınnn Kızlar
Günaydın Efsune

Senin eşinin annesi de benimkine çok benziyor. İşgalci annelerr!!! Çok talepkar çok isgalci O yüzden tüp bebeğe sanıyorum 4 sene hayır dedi. Hatta ben yumilerimi hazırlayıp gittiğimde de doğal ilişkiye de girmedi de arkadaşlar arasında bu olaya ' Taksim de yumurtalarım ve ben ' olayı olarak ad taktık öyyyyleceeee kalakaldım uçakla gittimde bir de. Ah ah Zeynocuğum adam zor ise öldüm Allah değişmiyor ancak böyle Efusne sabrı gibi derviş sabırlı bir hanımla ehh işte. Dediğim gibi ben köpeğimi bile değiştiremedim 13 yıldır 1 yaşında almıştım 6 aydan sonra öğrenmiş davranışı değiştirmezlermiş. Dün bile yine kavga ettik(köpekle )
Yalnız bir noktada sana katılamadım. Eş seçimi konusunda ben de benden önce ki ilişkisinde de annenein tam tersi karakterleri seçmiş eşim Bazen acaba tam tersini mi seçmeye eğilimliler. O kadın da ben de talepkar değiliz hiççç Tam tersine o bizden olmayacak taleplerde bulunmuş ve tatmin edilmiştir. Ona karşı edilgen tipleriz ikimiz de.

Neyse tedaviye başlayacak herkeslere bol şans. Herkesin istedği olsun Herkes mutlu olsun .

NSIL AŞTIK??
çok eskilerden GELEN EŞİMİN bir linkini fark ettik.. ailesi özellikle annesi hep senin için şunu yaptım;
senin için bunu yaptım diyerek eşime suçluluk hissettirmiş..
o da böyle olunca kimsenin kendisi için bir şey yapmasını istemiyordu. yani karısının kendisi için genetik mirasından vazgeçmesi ileride aynı şekilde benim annesi gibi bunu ona karşı kullanırda suçlu hissettirirsem diye istemediğini anladıktan sonra..

bilinçaltına bunların farklı edimler olduğu güvenini veren virüsler attım.. ve bunun kendi hür iradem ile seçimim olduğunu ve asla onu suçlayamayacağıma dair rahatlatıcı telkinler ile sorunu aştık..

eşin inatçı bir kişi ise anal dönemden kaynaklanan sorunları vardır bu da karşı tarafın çok istediği birşeyi vermeyerek haz hissetmek gibi.. yani güçlü taraf ve belirleyici taraf o.. büyük ihtimalle işgalci bir annenin çocuğu.. ve sende aynı türdensinki seni hayat arkadaşı seçti. böylelikle anne türevi ilişki devam..

anal sadistik yan yoğun olur.. önemli olan istediğini sana vermeyerek üstünlüğün kendinde olduğunu hissettirmek..

eşini bu konu ile işgal etme bir dönem.. bırak düşünsün. sen sadece duygularını konuş.. TALEP VE İSTEKLERİNİ DEĞİL..
çok iyi bir psikolog olabilirsin bu yönün harika insanı alıp başka yerlere götürebiliyorsun belki ben senin gibi bi cümleyi böyle güzel böyle açık anlatamam kendim için diyorum okumanın verdiği bir bilgi yeteneğine sahipsin cahil değilim ama senin ve diğer arkadaşların yanında kendimi ezik büzük hissediyorum cahil kalmışım diyebiliyorum okumanın yaşı yoktur derler ben hep aileyi düşünerek okumayı bırakıp hayata
atılmayı düşündüm aslında çalışkan bi öğrenciydim meslek bitirdim olmadı nasip değildi birgün olacak bu işte bi olumsuzluk yaşarsam ki karşıma neler çıkabileceğini şimdiden hissedebiliyorum biliyorum ve okumaya tekrar başlayacağım açıköğretim sınavları kpss falan ne olursa.....

zeynofol arkadaşım bana kırılma hayat senin hayatın kimse karışamaz
bak ben mesela yumi yok şuan eşimde bi problem yok gibi (daha spermogram tahlili var)
sorun bende biz biraz anadolu hayatı yaşıyoruz benim kayınvalidem üstü kapalı bi şekilde sende olmaz ise
kuma gelir sende tıpış tıpış bunu kabul edersin imalarda bulundu çok üzüldüm çok ağladım zırladım ama nafile bu gerçek birgün yüzüme tokat gibi çarpılacaktı bunu biliyordum eşimle iyiyiz eşim asla ve asla diyor olamaz sen içini ferah tut benim eşim içinde ailesi kutsal
anneci ve abici yapısı var bide evin en küçüğü olunca üzerinde söz sahipleri çok oluyor
eşim benden ayrılmak istemiyor üstünlük onda sorun bende
senin durumun ise üstünlük sende sorun eşinde bencede efsune arkadaşım haklı duygularını paylaş şimdi bana kızma ne olur tamamen duygusal yazıyorum bebek istiyorsun tabi bizde eşinden vazgeçiyorsun problem senden olsaydı eşin senden ayrılmasına dayanacakmıydın canım lütfen yanlış anlama tabi belki arada başka bi problemler varsa ki yazdıklarına baktığımda galiba var o zaman kararını ver tabiki geçmişinide gözden geçir iyileri kötüleri tart canım sevgiyle kal
ben hayatım boyunca dertlerle ve sıkıntılarla
dolu uçsuz bucaksız yarını belli olmayan
bu hayatın içinde yarınımı bulmaya çalışıyorum
inandığım için umutlarım olduğu için yaşıyorum....

çok iyi bir psikolog olabilirsin bu yönün harika insanı alıp başka yerlere götürebiliyorsun belki ben senin gibi bi cümleyi böyle güzel böyle açık anlatamam kendim için diyorum okumanın verdiği bir bilgi yeteneğine sahipsin cahil değilim ama senin ve diğer arkadaşların yanında kendimi ezik büzük hissediyorum cahil kalmışım diyebiliyorum okumanın yaşı yoktur derler ben hep aileyi düşünerek okumayı bırakıp hayata
atılmayı düşündüm aslında çalışkan bi öğrenciydim meslek bitirdim olmadı nasip değildi birgün olacak bu işte bi olumsuzluk yaşarsam ki karşıma neler çıkabileceğini şimdiden hissedebiliyorum biliyorum ve okumaya tekrar başlayacağım açıköğretim sınavları kpss falan ne olursa.....

bak şimdi beni bu sıkışık zamanda yazmak zorunda bırakıyorsun :37: rowinacım okumakla ermiş olunduğu falan yok. boş insan okusa da boş okumasa da. kendini kimsenin yanında ezik hissetme senin hayata bakışın önemli ki bence sen gayet akıllı, açık görüşlü ve hoşgörülü bir insansın. müdüre yakalanmadan kaçtım ben. bu arada herkese selamlar, sevgiler...

zeynofol arkadaşım bana kırılma hayat senin hayatın kimse karışamaz
bak ben mesela yumi yok şuan eşimde bi problem yok gibi (daha spermogram tahlili var)
sorun bende biz biraz anadolu hayatı yaşıyoruz benim kayınvalidem üstü kapalı bi şekilde sende olmaz ise
kuma gelir sende tıpış tıpış bunu kabul edersin imalarda bulundu çok üzüldüm çok ağladım zırladım ama nafile bu gerçek birgün yüzüme tokat gibi çarpılacaktı bunu biliyordum eşimle iyiyiz eşim asla ve asla diyor olamaz sen içini ferah tut benim eşim içinde ailesi kutsal
anneci ve abici yapısı var bide evin en küçüğü olunca üzerinde söz sahipleri çok oluyor
eşim benden ayrılmak istemiyor üstünlük onda sorun bende
senin durumun ise üstünlük sende sorun eşinde bencede efsune arkadaşım haklı duygularını paylaş şimdi bana kızma ne olur tamamen duygusal yazıyorum bebek istiyorsun tabi bizde eşinden vazgeçiyorsun problem senden olsaydı eşin senden ayrılmasına dayanacakmıydın canım lütfen yanlış anlama tabi belki arada başka bi problemler varsa ki yazdıklarına baktığımda galiba var o zaman kararını ver tabiki geçmişinide gözden geçir iyileri kötüleri tart canım sevgiyle kal
ben hayatım boyunca dertlerle ve sıkıntılarla
dolu uçsuz bucaksız yarını belli olmayan
bu hayatın içinde yarınımı bulmaya çalışıyorum
inandığım için umutlarım olduğu için yaşıyorum....

SEVGİLİ ROWİNA,
çok güzel bir açılım yapmışsın. olaya birde eşinin perspektifinden bakmışsın. yani "özdeşim" yapmışsın.. onun eşinin yerine kendi konumunu koyarak zeynofala diğer tarafında ne hissedebileceğini vermişsin.
işte forumu onun için çok seviyorum..

diğer konu: eğer içinde bir değersizlik duygusu var ise, ve kendini kendince eksik buluyorsan. bu sana ailen tarafından yüklenmiş bir hatalı sanal program.

hepimiz tek biricik ve özeliz ve allahın sevgili kuluyuz. eğer bir ortak kollektif bilinç varsa yani hepimiz bir bütünün parçacıkalrı isek varlığının bir anlamı var.. tüm evrende anlamı olan zerrecikleriz..

kendine yapabileceğin en büyük kötülük kendine koyduğun ama ulaşılması insani olarak mümkün olmayan amaçlardır..

sadece kendimiz olmak bile bir sükrandır. nefes almak ve var olmak.. referans noktası olarak kendi içini al derim... sevigili rowina:)))

Son düzenleme:
Günaydınnn Kızlar
Günaydın Efsune

Senin eşinin annesi de benimkine çok benziyor. İşgalci annelerr!!! Çok talepkar çok isgalci O yüzden tüp bebeğe sanıyorum 4 sene hayır dedi. Hatta ben yumilerimi hazırlayıp gittiğimde de doğal ilişkiye de girmedi de arkadaşlar arasında bu olaya ' Taksim de yumurtalarım ve ben ' olayı olarak ad taktık öyyyyleceeee kalakaldım uçakla gittimde bir de. Ah ah Zeynocuğum adam zor ise öldüm Allah değişmiyor ancak böyle Efusne sabrı gibi derviş sabırlı bir hanımla ehh işte. Dediğim gibi ben köpeğimi bile değiştiremedim 13 yıldır 1 yaşında almıştım 6 aydan sonra öğrenmiş davranışı değiştirmezlermiş. Dün bile yine kavga ettik(köpekle )
Yalnız bir noktada sana katılamadım. Eş seçimi konusunda ben de benden önce ki ilişkisinde de annenein tam tersi karakterleri seçmiş eşim Bazen acaba tam tersini mi seçmeye eğilimliler. O kadın da ben de talepkar değiliz hiççç Tam tersine o bizden olmayacak taleplerde bulunmuş ve tatmin edilmiştir. Ona karşı edilgen tipleriz ikimiz de.

Neyse tedaviye başlayacak herkeslere bol şans. Herkesin istedği olsun Herkes mutlu olsun .

sevgili mimoza,
çok güzel bir noktaya değinmişsin. eksik bölümü tamamlamışsın..

hayat ne zihin çok enterasan bir yapıdır.. aynı ailede aynı anneden aynı koşullarda yetişen çocuklar tam tersi şekilde hayatta var olabilirler..

şöyleki işgalci anneye bir kaç şekilde tepki veriyor çocuklar.
reaskiyon formasyon = asi ergen tam tersini yapan ergen
pasif agresif= yani evet diyip ama asla yapmayan ergen
agresörle özdeşim= yani kendileri işgalci oluyor.. işgal edilmemek için acayip işgal ederler..
bunların hepsi savunma mekanizması malesef sağlıklı değiller. sonuçta bu kişilik örüntülerinin hepsi tepkisel.. ergen yad akişi içine sormuyor..

birda hayatta tekamül edenlerde var.. kendi iyiliğine olmadığını görüp değişebilenler..

Zeynofolcugum

Cocuğun nüfus cüzdanını çıkarmak kolay..sen kendi üzerine alıyorsun bebeği,yani senin soyadını alıyor.oyle olunca hicbir sorun yok.baba adı kısmına herhangi bir isim uydurabilirsin.ama istersen kendi babanın adını da yazdirabilirsin.insanlar genelde böyle yapıyorlar cunku.senin beyanını kabul ediyorlar.sen kendi soyadını verdikten sonra soran yok.
..

selam aysevi,
forumda evlat edinme ve bürokrasi anlamında en deneyimli ve bilgili sensin.. baba adı noktasında uydurmanın bir çözüm olduğunu söyleyip sonrada herkesin yaptığını yazmışsın..
burda dikkat çekmek istediğim nokta şu:

kadınların kendi baba adlarını böyle bir durumda donasyon olan çocuğun nüfus cüzdanına yazdırmalarına ZİNHAR karşıyım..
nedenide bilinçdışı ensestin bir görüngüsü olduğunu düşünüyorum..

ad eksikliğimi var binlerce addan biri yazsa ne olur ki zaten sende önermişsin. sana katılıyorum:))

spermogram
eşim belli etmesede biraz çekiniyor bu tahlili yapmaktan nasıl olduğunu falan ben bilmiyorum ama netten araştırdığıma göre karşıma tahmin ettiğim çıktı
genelde labaratuvarda mstr.yapılarak alınıyormuş doğrumu acaba bana özeldende yazabilirsiniz

Son düzenleme:
Aysevi çok teşekkür ederim. Babamın ismini yazdırmak istemem. 35 yaşındayım canım. Rezervim düşübilir ve belki de menopoz yaşına kadar çocuk sahibi olamayacam...
Papatyacım bir konuda sana katılmıyorum diye belirtmişsin hangi konu tam olarak anlamadım canım...
Efsune bende eşimin titiz ve biraz da cimri olmasından dolayı anal dönemde saplantıya uğradığını düşünüyorum anal dönemin savunucu freudun görüşlerini pek benimsemesemde doğruluk payı vardır diye düşünüyorum...
Rowina canım benim yumurtalarım olmasaydı eşim bir gün düşünmez boşanırdı benden. İnan hiçbir kadın yuvasının yıkılmasını istemez, donasyon işinden vazgeçmesinin temelinde eşimin boşanma isteği yatıyor. Kaygı ve korkularımla eşimi çok boğdum, bu konu özel olduğu için hep eşimle paylaştım. Daha önceden bu sayfaları bulup sizleri tanısaydım belki daha farklı olurdu.
Bende boşanma fikir olarak vardı burda sizlerle paylaştım, birkaç yıl bekleyeyim bakalım eşimin fikri değişir diye düşünürken eşimin boşanma isteği daha kesin ve beklemek istemiyor sana evini alayım en kısa zamanda anlaşmalı ayrılalım diyor. Bense bütün bu olanlara çok üzülüyorum...
Rowina söylediklerine alınmadım. Senem analizini o şekilde oluyor ve kurgerli yaptırın...

kızlar şimdiden iyi sabahlar demeliyim size sanırım.. istanbuldayım uyku tutmadı beni.. bugün geldim.. yarın dr işlerimiz var babamla ilgili bakalım neler olacak... herkese iyi dileklerinden dolayı teşekkür ederim.. telefondan baktım cvp veremedim çünkü:(

spermogram
eşim belli etmesede biraz çekiniyor bu tahlili yapmaktan nasıl olduğunu falan ben bilmiyorum ama netten araştırdığıma göre karşıma tahmin ettiğim çıktı
genelde labaratuvarda mstr.yapılarak alınıyormuş doğrumu acaba bana özeldende yazabilirsiniz

evet rovinacım dediğin giibi alınıyor o örnek. bizde ilçedeyiz. 2 özel hastane var. merkezde ve daha iyi olan gibi olana gittiğimizde elimize kabı verip bize erkekler tuvaletini gösterdiler. eşim kıyameti kopartıı. ortalığı kaldırdı neredeyse. çıktık oradan. ne olacak şimdi derken diğerine telefonla ulaştım. laboratuarla görüştüm. durmumu anlattım eğer oradaki gibi bir durum varsa ne yapacağımızı sordum. evde alsak numuneyi dedim. eğer ev yakınsa 20 dk içinde o kapta koltuk altınızda sıcaklığını koruyarak getirirseniz olur ama burada vermek isterseniz özel oda veriyoruz dediler. bizde oraya gittik. bilgin olsun ısrar edin. hatta öncesinde belki telefonla bilgi alabilirsin.. bu arada eşin kendini bu fikre alıştırsın derim kıbrısta transferde de lazım olacak çünkü.

zeynofol... eğer bu sadece benim bebeğim olacak dersen devam et derim. anlaşılan ikinizin olamayacak çünkü.. acı belki ama dışarıdan öyle görünüyor:( hakkınızda hayırlısı olsun.. seni takdir ediyorum bunu ben yapamazdım sanırım... ki transfer öncesi tek başıma bir bebek büyütememe fikrinden dolayı vazgeçme aşamasına gelmiştim neredeyse...

yumurtalarım olmasaydı eşim bir gün düşünmez boşanırdı benden. İnan hiçbir kadın yuvasının yıkılmasını istemez, donasyon işinden vazgeçmesinin temelinde eşimin boşanma isteği yatıyor. Kaygı ve korkularımla eşimi çok boğdum, bu konu özel olduğu için hep eşimle paylaştım. Daha önceden bu sayfaları bulup sizleri tanısaydım belki daha farklı olurdu.
Bende boşanma fikir olarak vardı burda sizlerle paylaştım, birkaç yıl bekleyeyim bakalım eşimin fikri değişir diye düşünürken eşimin boşanma isteği daha kesin ve beklemek istemiyor sana evini alayım en kısa zamanda anlaşmalı ayrılalım diyor. Bense bütün bu olanlara çok üzülüyorum...
Rowina söylediklerine alınmadım. Senem analizini o şekilde oluyor ve kurgerli yaptırın...

günaydın zeynofol:)

herşeyden önce spermi olmayan o. bilinçaltında aslında erkek olmadığı gibi bir yanlış duyguya neden olan bu gerçekliğin duygusu yıkıcıdır.yani aslında o tam bir erkek değildir gibi acayip karanlık bri duygusu vardır.. o zaman evliliğe de gerek yok diye yanlış bir düşünce (=kendilik yıkıcı düşünce) hayata yön veriyor..

aslında sen çocuk istedikçe onun yetersizliği yüzüne vuruluyor.. o öyle hissediyor..bu yangın yerinden kaçmak en kolayı geliyor. evli oldukça ve sen donasyon dedikçe eksik ve kusurlu tarafı halının altında kalmamış oluyor... KENDİNDEN KAYNAKLANAN BU DURUMA AİT KÖTÜ DUYGULARI TAŞIYIP SİNDİRMEK YERİNE GİTMEK EN KOLAYI. ZAYIF EGO DURUMU..

aslında herşeyi halının altına süpürüp kapatsaydın senden ömür boyu ayrılmak aklına bile gelmezdi..

birde ilişklerde aktarım diye bir konu vardır. aktarım bittiyse evlilikte ilişkide biter...

BURADA ARTIK TERCİH SENİN.. KARARI VERİP YOLUNA DEVAM ETMEK ZORUNDASIN. ne kadar zor olsada..

sonuçlarınada sen katlanacaksın. sorumluluk senin. bu varoluşçu felsefe bağlamında çok acı bir gerçeği dayatıyor bilinçaltına .. o da sen yanlızsın ve bu olanlar hayatın anlamsızlığını bir kere daha gözüne sokuyor...

bence kendi ailendeki içselleştirilmiş mekanizmalara bak.. mutlaka bir şekilde bu durumun tiyosunu veren bir yaşanmışlık yada geçmişte bir olay vardır..
sen bu noktaya bilinçdışı seneryolarınla geliyorsun..
farkındalık ile döngüler kırılır..
bahtına senin iyiliğine hizmet edecek olaylar çıksın:))
sevgiyle ve kendine ait umutla kal..

Son düzenleme:
Günaydın Zeynocuğum

Sana demedim katılmıyorum diye Efsuneye demiştim o da hemen versiyonları açtı işgalci anne çocuk versiyonlarını.

Efsunenin dediği gibi ve senin de dediğin gibi adamcağız belli ki bitirmeye karar vermiş. Onu çocuk talebinle rahatsız etmişsin belki de başka nedenleri de var bilmiyorum. Aynı süreci yaşamış biri olarak ne desem ki ? Evet artık yakamı bırak cümlesiyle bile karşılaştım tek talebim ömür boyu onun spermi olduğu için. Yani tabii bir de beraber bir aile olalım düşüncesi de var.Ama gelmedi yıllarca. Sonra hayatında ki diğer gelişmelerden haberim olmadı ancak yılar sonra tamam dedi. Sana da aynısını öneriyorum değilllll. Eğer seviyorsan Efsunenin yorumlarıı ona aktar ve o acısa da ( Efsunenin lafı :) ağlasa da yüzleştirsen yavaş yavaş. Ya da beni kaybetmek istemiyorsan psikologa gidelim desen ? Yine de hayır derse o zaman ayrılmaya tamam desen ?
Şimdi diğer konuya gelirsek bebeği yalnız büyütme konusuna : Herkes farklı reaksiyon gösteriyor. Yosun ürkmüş ama ben bir kovayım kimseye minnet etmem. Her işim,i tek başına yaparım. Ancak yine de yine de ( eğer yolları ayıracaksanız ) hayatını kolaylaştıracak bir hayat arkadaşı bullll seninle bu isteği paylaşacak birisi olsun ve o bebeğin sorumluluklarını paylaş derim ben.
Ama ben artık erkek konusunu kapattım bu hayatta diyorsan ( ki TC de kadın servis elemanı durumuna geçince insan yoruluyor ) şapka çıkartmaktan başka bir yorum yapamam. Ama sızlanmayacaksın hiç söz ver :)

kızlar şimdiden iyi sabahlar demeliyim size sanırım.. istanbuldayım uyku tutmadı beni.. bugün geldim.. yarın dr işlerimiz var babamla ilgili bakalım neler olacak... herkese iyi dileklerinden dolayı teşekkür ederim.. telefondan baktım cvp veremedim çünkü:(

evet rovinacım dediğin giibi alınıyor o örnek. bizde ilçedeyiz. 2 özel hastane var. merkezde ve daha iyi olan gibi olana gittiğimizde elimize kabı verip bize erkekler tuvaletini gösterdiler. eşim kıyameti kopartıı. ortalığı kaldırdı neredeyse. çıktık oradan. ne olacak şimdi derken diğerine telefonla ulaştım. laboratuarla görüştüm. durmumu anlattım eğer oradaki gibi bir durum varsa ne yapacağımızı sordum. evde alsak numuneyi dedim. eğer ev yakınsa 20 dk içinde o kapta koltuk altınızda sıcaklığını koruyarak getirirseniz olur ama burada vermek isterseniz özel oda veriyoruz dediler. bizde oraya gittik. bilgin olsun ısrar edin. hatta öncesinde belki telefonla bilgi alabilirsin.. bu arada eşin kendini bu fikre alıştırsın derim kıbrısta transferde de lazım olacak çünkü.
eşim bana göre daha uysal ve sakin heralde bizede tuvalete derlerse ben kızarım bize özel bi hastane ismi verdi dr bakalım karşımıza neler çıkacak sağol canım yosun bu ara sanada kolay gelsin....

Aysevi çok teşekkür ederim. Babamın ismini yazdırmak istemem. 35 yaşındayım canım. Rezervim düşübilir ve belki de menopoz yaşına kadar çocuk sahibi olamayacam...
Papatyacım bir konuda sana katılmıyorum diye belirtmişsin hangi konu tam olarak anlamadım canım...
Efsune bende eşimin titiz ve biraz da cimri olmasından dolayı anal dönemde saplantıya uğradığını düşünüyorum anal dönemin savunucu freudun görüşlerini pek benimsemesemde doğruluk payı vardır diye düşünüyorum...
Rowina canım benim yumurtalarım olmasaydı eşim bir gün düşünmez boşanırdı benden. İnan hiçbir kadın yuvasının yıkılmasını istemez, donasyon işinden vazgeçmesinin temelinde eşimin boşanma isteği yatıyor. Kaygı ve korkularımla eşimi çok boğdum, bu konu özel olduğu için hep eşimle paylaştım. Daha önceden bu sayfaları bulup sizleri tanısaydım belki daha farklı olurdu.

sağol zeyno alınmadığın için çünkü içimden geldiği için söyledim zaten evliliğin temelinde çöküntüler meydana gelirse sen ne yapsan düzelmez dediğim gibi arada boşanmak için başka sebepler varmış dnysn da bardağı taşıran son damla olmuş eşin kararlıysa boşanma konusunda artık senin kararına kalmış canım umarım bu kararda hayatın boyunca mutlu olmana yardımcı olur....

spermogram

Evet rowina, malesef adamcağızlardan çok kötü şartlarda numune isteniyor.Bir arkadaşımın eşini tuvalete götürmüşler neyseki bir dergi filan vermişler. Biz özel hastaneye gitmiştik bu işlem için bir oda varmış. Ancak işlemi kolaylaştırmak için dergi, tv gibi hiç bir numune yokmuş. Eşim numune filan veremeden çıkmıştı. Bir de çok kızmıştı. Hayvanmıyım ben her koşulda numune verebilecek demişti ki çok haklı. Sende eşini bu konuda uyar yanına dergi, bilgisayar vb alsın.

Back