• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

efsune.. bende seni düşündüm bugün yine sessizleşti diye.. birde zümrüt-berils'i.. ondanda ne zamandır ses çıkmıyor..

kızlar ben istanbula gidiyorum yine.. yarın yada öbür gün. sabah behsetmedim nedense sizlere ama cumartesi gecesi babam biraz rahatsızlanmış.. bir baygınlık geçirmiş.. annem çok korkmuş. işin kötüsü bu yakın zamanda bir kaç kere daha olmş ve bize bahsetmemiş hiç.. doktor fobisinden dolayı. bugün dr gittiler.. norolojiye sevketmişler.. içim içime sığmıyor burada.. gidip annemide babamıda düzeltip geleceğim.. (efsune sesini duyar gibiyim bu arada..:) biliyorum haklısın :))birde öğlen dilime o türkü takıldı.. hani yüksek yüksek tepelere diye olan.. bu ayrı şehir olayı çok zormuş yaa:(

yosuncum geçmiş olsun canım için içine sığmıyor bencede git kendi gözlerinle gör ve için rahat olarak dön çok çok geçmiş olsun canım yok alınganlık yapmadım canım acaba dedim ayseviyi sorularımla bunaltıyormuyum diye düşündüm başkada yok zaten tedavi aşamasındayım canımı hiçbirşeyle sıkamam sıkacak bişey de yok zaten kendini özletme....:71::71:baban için geçmiş olsun

Meraba kızlar...
Bilgisayarım çöktüğü için uzun süre yazamadım...Nasılsınız? Beni bilmem hatırlar mısınız? Papatyaya firdevs hanımı sormuştum...Ben merkezler arasında kafa karışlığı yaşarken eşim donasyon olayından tamamen vazgeçti. Eşimin bu kararı yüzünden psikyatrik tedaviye başladım. Ciddi ciddi düşünüyorum. Benim annelik hakkımı anlamayan bu insanla daha ne kadar bu evliliği sürdürebilirim. Kendimi bir seçim yapmak zorunda hissediyorum. Bebek daha ağır basıyor. Kızlar acaba boşandıktan sonra donasyon işini kabul oluyor mu bu iş için illa evli olmak mı lazım...

Meraba kızlar...
Bilgisayarım çöktüğü için uzun süre yazamadım...Nasılsınız? Beni bilmem hatırlar mısınız? Papatyaya firdevs hanımı sormuştum...Ben merkezler arasında kafa karışlığı yaşarken eşim donasyon olayından tamamen vazgeçti. Eşimin bu kararı yüzünden psikyatrik tedaviye başladım. Ciddi ciddi düşünüyorum. Benim annelik hakkımı anlamayan bu insanla daha ne kadar bu evliliği sürdürebilirim. Kendimi bir seçim yapmak zorunda hissediyorum. Bebek daha ağır basıyor. Kızlar acaba boşandıktan sonra donasyon işini kabul oluyor mu bu iş için illa evli olmak mı lazım...

ben hatırladım canım galiba sperm donasyonuydu değil mi çok üzüldüm şimdi ama anlamıyorum sadece bebek için mi ayrılmayı düşünüyorsun yoksa eşinle aranda seni bıktıracak durumlarda varmı eğer sadece bebek için ise ayrılma tamam mı bi şekilde kabul edecektir kimsenin annelik hakkını elinden almaya hakkı yok ama bilemiyorum şimdi....yapan duymuştum ama sen boşandıktan sonra babasız bir bebek dünyaya getirmek istiyorsun çokkk zorrrr işin içinden ben çıkamadım yani allah yardımcın olsun

Son düzenleme:
Meraba kızlar...

Zeyno arkadaşım ,

Ben derim ki acaba empati kurmaya çalışsan da bu donasyon olayına neden sıcak bakmadığını anlasan. Kendisi mi baba olmaya hazır değil ? Baba olunca annesini aldatmış mı hissedecek neden baba olmaya hazır değil evlenmiş olan bu adam ? Babalığa çoookkkk büyük sorumluluk olarak mı bakıyor sen bu noktada fazla bir şey beklemediğii hissettirsen .Sadece gölgesi de yeter sen çokkk istedikten sonra. Belki zamanla da baba olur kimbilir ? Kavga gürültüsüz temiz temiz konuşsan Onun korkularının üstüne gitmesini sağlasan Efsune tabii daha güzel yorumlar .
Babasız bebeğe gelince Bu konuda derim ki tamam son noktada ayrılmayı düşünebilirsin de o zaman senin istediğin modele yakın bir baba ve eş ile karşılaşıncaya dek beklesen diyorum yaşın genç ise. Çünkü bebek için önemli olacak bir baba figürü. Yanında olsa daha iyi olur da uzakta da olsa güçlüüüüü bir babası olduğunu bilmesi bu hayatta önemli oluyor onlar için. Ama yok ben yoluma erkeksiz devam edeceğim diyorsan da bu da senin seçimin Bu hayat senin Yaratıcı tarafından dünyaya getirilme ile taçlandırıldığına göre değerlisin ve hayatının kararlarını verme yetisine hakkına sahipsin. Evet biraz zorlanabilirsin ama tabii ki altından kalkabilirsin .Ben seni değil bebeği düşünüyorum sadece ilerde ki çocuğu ve son olarak da bireyi.
Dediğim gibi ben onu mutlu ederim diyorsan bilemem ama neden bu sorumluluğu tek başına yüklenesin baba olmak için istekli bunca aday varken.

Günaydın kızlar

Mimosum sabah sabah seni gördüğüme sevindim:)) bende kahvaltı sofrasında keyif yapıyorum.hava cok güzel balkon kapısı açık ve mis gibi bir hava geliyor içeri...
Meraba kızlar...

Zeynofol zor bir durumdasın.ama haklisin yani bende senin yerinde olsam ömür boyu bu adama bir kin duyarım ve eger böyle olmasını istemiyorsan kararında ciddi olduğunu hissettir.bence dayanamayacaktir,seven bir adamın asla dayanamayacagini düşünüyorum.kibrista evlilik şartı yok.istersen tek basına gidip alabilirsin tabiki.ama boşanma nedeninizi kocandan dolayı bir cok kisi ogrenecektir.bu şartlarda bebek buyutebilecegini düşünüyorsan tabiki yap derim...

Zeynofol neden hayatını daha da zorlaştırmak istiyorsun sabırlı ol. Kadının fendi erkeği yener unutma. Benim naçizane fikrim eşini yavaş yavaş dantel gibi sabırla işle bu konuda. Sen diretirsen o da diretecek ve iş inatlaşmaya dönecektir. Sanırım tartışmalarınınz çok taze konunun soğuması gerek biraz bence.

Hoşbulduk rowina, beni tekrar bir tüp bebek uzmanı kandırmazsa donasyon düşünüyorum. Tüp bebek denemelerimde yumurtalarım hep kalitesizdi. Son gittiğim dr sana yüksek doz ilaç kullanılmış ondan, ben düşük dozla kaliteli yumurta toplayabilirim dedi. Kafam karıştı açıkcası. Karar vermek için sanırım biraz zamana ihtiyacım var. Bu arada hava o kadar güzel ki ne çocuksuzluk ne de başka bir sorunun bugün beni üzmesine izin vermiyeceğim. Güzel bir müzik, bir fincan nescafe ve güneş ışığı....Hayat güzel yaa...

çocuk sahibi olup olmamak teferruat.. olay sizin nesne ilişkileriniz..

ilişkide inatlaşma varsa temelde zaten bir sorun var.. empati, sağduyu ve karşındalık önemli.. evlilikler kolay bitmez kutsal bir yanı vardır. mutsuzluk aslında her yerdedri çocuk sadece kristalize olduğu bir noktadır..
benim eşimde benim yumurta donasyonu yaptırmamı istemiyordu. çünkü spermleri dolayısıyla çocuk sahibi olamıyorduk. benimd etüp bebeğe uygun yumurta rezervim yoktu..
sonuçta asıl sorunun bir kaygı ve korku olduğunu ortaya çıkardık ve gerisi geldi..
bence olayın arkasıdnaki nedene ulaş derim....

ailenin senin üzerindeki töhemmeti hiç kalkmayacak galiba.. bir çocuk için yaş kaç olursa olsun anne ve babayı kaybetme olasılığı ölümdür. buda sistemi bloke eder.
umarım yakın zamanda artık sana kaygı oluşturmayacak şekilde konumlanırlar...

ben hatırladım canım galiba sperm donasyonuydu değil mi çok üzüldüm şimdi ama anlamıyorum sadece bebek için mi ayrılmayı düşünüyorsun yoksa eşinle aranda seni bıktıracak durumlarda varmı eğer sadece bebek için ise ayrılma tamam mı bi şekilde kabul edecektir kimsenin annelik hakkını elinden almaya hakkı yok ama bilemiyorum şimdi....yapan duymuştum ama sen boşandıktan sonra babasız bir bebek dünyaya getirmek istiyorsun çokkk zorrrr işin içinden ben çıkamadım yani allah yardımcın olsun

Evet canım sperm donasyonuydu, en büyük sebep bebek ama eşimin bebek ve diğer konularda tutarsız davranışlar ruhumu çok yordu,üstelik hem ailesi hem kendisi taş kalpliler...

Zeyno arkadaşım ,

Ben derim ki acaba empati kurmaya çalışsan da bu donasyon olayına neden sıcak bakmadığını anlasan. Kendisi mi baba olmaya hazır değil ? Baba olunca annesini aldatmış mı hissedecek neden baba olmaya hazır değil evlenmiş olan bu adam ? Babalığa çoookkkk büyük sorumluluk olarak mı bakıyor sen bu noktada fazla bir şey beklemediğii hissettirsen .Sadece gölgesi de yeter sen çokkk istedikten sonra. Belki zamanla da baba olur kimbilir ? Kavga gürültüsüz temiz temiz konuşsan Onun korkularının üstüne gitmesini sağlasan Efsune tabii daha güzel yorumlar .
Babasız bebeğe gelince Bu konuda derim ki tamam son noktada ayrılmayı düşünebilirsin de o zaman senin istediğin modele yakın bir baba ve eş ile karşılaşıncaya dek beklesen diyorum yaşın genç ise. Çünkü bebek için önemli olacak bir baba figürü. Yanında olsa daha iyi olur da uzakta da olsa güçlüüüüü bir babası olduğunu bilmesi bu hayatta önemli oluyor onlar için. Ama yok ben yoluma erkeksiz devam edeceğim diyorsan da bu da senin seçimin Bu hayat senin Yaratıcı tarafından dünyaya getirilme ile taçlandırıldığına göre değerlisin ve hayatının kararlarını verme yetisine hakkına sahipsin. Evet biraz zorlanabilirsin ama tabii ki altından kalkabilirsin .Ben seni değil bebeği düşünüyorum sadece ilerde ki çocuğu ve son olarak da bireyi.
Dediğim gibi ben onu mutlu ederim diyorsan bilemem ama neden bu sorumluluğu tek başına yüklenesin baba olmak için istekli bunca aday varken.

Papatyacım yazdıkların çok doğru...aslında eşim açıkca bu sorumluluğu taşıyamayacığını dile getirdi. Ama bizim donasyon kararı yeni değildi 2 yıl boyunca kabul etmişken tam gitmeye hazırlanırken birden vazgeçmesi beni çok büyük hayal kırıklığına uğrattı.Babasız bebek büyütmek inan bende istemezdim ama en son nokta buraya varırsa bunu başarmak zorundayım. Allaha eşimin kalbini yumuşatması için dua ediyorum olmayacaksa daha hayırlı bir insanla da karşılaşmak isterim.

Günaydın kızlar

Mimosum sabah sabah seni gördüğüme sevindim:)) bende kahvaltı sofrasında keyif yapıyorum.hava cok güzel balkon kapısı açık ve mis gibi bir hava geliyor içeri...

Zeynofol zor bir durumdasın.ama haklisin yani bende senin yerinde olsam ömür boyu bu adama bir kin duyarım ve eger böyle olmasını istemiyorsan kararında ciddi olduğunu hissettir.bence dayanamayacaktir,seven bir adamın asla dayanamayacagini düşünüyorum.kibrista evlilik şartı yok.istersen tek basına gidip alabilirsin tabiki.ama boşanma nedeninizi kocandan dolayı bir cok kisi ogrenecektir.bu şartlarda bebek buyutebilecegini düşünüyorsan tabiki yap derim...

Canım seni hep takip ediyorum yazdıklarını çok beğeniyorum, yazdıklarınla beni rahatlattın...Ömür boyu çocuksuzluğu kaldıramam...İnsanları pek umursamıyorum, tayin velan isterim diye düşünüyorum ama ailem önemli onlara nasıl açıklarım bilmyorum...Canım çocuğun nüfus cüzdanını nasıl çıkartabilirim bu konuda bilgin var mı?

Zeynofol neden hayatını daha da zorlaştırmak istiyorsun sabırlı ol. Kadının fendi erkeği yener unutma. Benim naçizane fikrim eşini yavaş yavaş dantel gibi sabırla işle bu konuda. Sen diretirsen o da diretecek ve iş inatlaşmaya dönecektir. Sanırım tartışmalarınınz çok taze konunun soğuması gerek biraz bence.

sabırlı olmaktan başka çarem yok canım...3-5 yıl nasıl sabrederim bilmiyorum ama boşanma fikir olarak var birkaç yıl beklemeyi düşünüyorum...

çocuk sahibi olup olmamak teferruat.. olay sizin nesne ilişkileriniz..

ilişkide inatlaşma varsa temelde zaten bir sorun var.. empati, sağduyu ve karşındalık önemli.. evlilikler kolay bitmez kutsal bir yanı vardır. mutsuzluk aslında her yerdedri çocuk sadece kristalize olduğu bir noktadır..
benim eşimde benim yumurta donasyonu yaptırmamı istemiyordu. çünkü spermleri dolayısıyla çocuk sahibi olamıyorduk. benimd etüp bebeğe uygun yumurta rezervim yoktu..
sonuçta asıl sorunun bir kaygı ve korku olduğunu ortaya çıkardık ve gerisi geldi..
bence olayın arkasıdnaki nedene ulaş derim....

Efsunecim eşim çok inat bir insan ama ben sadece umut etmek istiyorum...Bende aşırı kaygılı olmaya başladım...Kaygı ve korkularını sen yenebildin mi, yendiysen bunu nasıl başardın canım.

iyi gclr
zeynofol umarım eşin yola gelirde umuda yolculuğun başlar bizim gibi
bu ara ahmet bey mail atttı benim fiziksel özelliklerimi yanı sıra kan grubumu falan ayrıca bi resiminizide yollasanız iyi olur diye yazmış ve dr
yanındaki bayanla bizim burdaki hemşiremiz irtibat halindedir falan gibi diğer gidişimden sonrada benimle irtibat kurarsanız sevinirim yazmış
ben hemen dr sonra kendisine mail atmıştım sağolsun hafta sonu olduğu için yollayamamışlar bugün aldım mailini dönor konusuna gelince kendi dönorumdan vazgeçtiğimi yazmıştım oda cvp yolladı bizim için bu daha iyi bir tedavi sizin için en iyisini seçiyoruz üniversite olanlar genç nesil pozitifle sonuçlanacak dönorları seçiyoruz dediler bir nebze de olsa içim rahatladı gerçi rahattı ama şimdiden sonra daha rahat....

Back