• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Batum daha yeni ayrıca batum bir şehir sonucta..onemli olan dr.lar onlarda buaradan ve kıbrıstan gitme sonucta..yerın onemi yok.onemli olan inatcı doktor ve basarılı dr.olsun..hıt.cok hırslı ve ınatcı bır dr.evet cok yogun sızınle uzun uzadıya konusamıyor belki ve herseyi hemşiresi ile daha cok konusuyorsunuz...Elbette gebe kalamayanlarda olmustur olacaktırda,benimde bır sey belli deil ancak işini hafıfe almayacak kadar cok cok iyi..

Evet Batum konusuna katılıyorum Dr kendini kanıtlamak zorunda...
Diğer ekipte kendini kanıtlamak için ilk zamanlar en iyisini yapmak durumundalar...
Tabiki negatif riski her zaman var??
Sana laboratuvar aşamalarını ve neler yapıldığını bilmiyorum..
Bu konuda Aysevi çok bilgili bence...

rowina hiç senin gibi düşünmemiştim valla:)demekki ben hemşireden cok buaradaki arkadasların tecrubesine güvenmek istemişim..benım anlatacak bır tecrubem yok malesef..öle fsh mis bilmem neymiş..hıc ugrasmadım gec kaldım...olmaz ise gene ugraşmam omrumun sonuna kadar:)) omrümü jinekologlarda gecıremem valla....:)

Arkadaşlar bence olur dert etmeyelim önemli olan istemek...
Benim yumurtamla olmuyorsa yumurta alıcam...
Ki olmuyor....
Eşimlede bu konuyu konuştum eşimin spermiyle olmuyorsa embriyo transferi yaptırcamm...
Sadece şunu yapmadı 4. tüpü yaptırmıyorum...
Yapılan iğneler beni çok korkuttu....
Biz isteyelim yeterki olacak bebeklerimiz....

rowina hiç senin gibi düşünmemiştim valla:)demekki ben hemşireden cok buaradaki arkadasların tecrubesine güvenmek istemişim..benım anlatacak bır tecrubem yok malesef..öle fsh mis bilmem neymiş..hıc ugrasmadım gec kaldım...olmaz ise gene ugraşmam omrumun sonuna kadar:)) omrümü jinekologlarda gecıremem valla....:)

bende o kadar bilgili değilim ama kaç senedir bebeğimin niye olmadığını biliyorum bende aynen burdaki arkadaşların bilgisiyle bilgileniyorum

Günaydın kızlar

Herkese iyi pazarlarrrr.burada hava cok güzel birazdan esimle yürüyüş yapmaya çıkacağız ama önce bir foruma bakayım dedim.
Simdi kızlar biz daha önce diger foruma üye idik.ancak bir moderatorle sorunumuz oldu o sitede sadece inşallah masallahlar var demiştik.yani bilgilendirici hicbir şey yoktu sadece bizim forum da aydınlatici bilgiler vardı.ancak bizde aramız bozulunca simdiye kadar yazdığımız benim yaklaşık 600 mesaj ve mimozaninda (yani papatya) bir o kadar mesajini sildirdik.dolayisiyla aslında cok açıklayıcı bilgiler gitmiş oldu.mesela ben ilk donasyonumu hitte yaptırmıştım.a dan z ye herseyi ayrıntılı olarak anlatmıştım.basima gelen talihsizlikleri vsvsvs.mimozada neredeyse transfer anında bile bize canlı yayın yapmıştı.her şeyi en ince detayına kadar anlatmıştık.hit aslında cok iyi bir doktor sadece yaklaşımı biraz sert ve dobra.dan dan dan diye herseyi suratına söylüyor.sadece hit on görüşme istiyor bence mantıklı bir istek hicbirsey bilmeden ise başlamak istemiyor.ilk bu ise başladığında savaş beyle beraber başlamışlar sonra ayrılıp herkes kendi kliniğini acmış yani savaş bey de cok iyi ve tecrübeli bir doktor...

Hit on görüşmede vaginal ultrasonla bakıyor sadece oyle muayene ediyor.ben gitiitgimde 1 günlüğüne tek basima gittim Magosa ya 1 gece kaldım.klinige cok yakın otel var zaten sen hemşirene söylersen. Sana yer ayirtiyor.Sabah'ta randevuma gittim ve vaginal ultrasonla baktı onceden çekilmiş rahim filmim vardı onu istemişti.2 seneden fazla ise kabul etmiyor ama benimkinde beğenmemişti.cunku film değilde sadece radyologun yazdığı ayrıntılı açıklama vardı.kabul etmedi filmin kendisini görmek istedi.bende tekrar çekilmek istemedim.ama kendisi 500 tl karşılığında kendi kliniğinde çektiğini söyledi.genel anestezi ile hicbirsey hissetmezsiniz dedi.ilk girttigimde kendisini gayet iyi bulmuştum.ama sonrasında hoş olmayan şeyler gecti aramızda ve canavar yüzünü gormuş oldum:))

İlk muayenede adet ten 1 hafta sonra gitmiştim ve rahim kalınlığım cok cok azdı.bu en onemli sorunumuz olacak demişti ve haklı çıktı benim rahim bir türlü istenilen duruma gelmedi.gerci ben hamile kaldım.7. Haftada dusuk yaptım ki zaten benim sorunum da buydu yani hep dusuk yapmak...yoksa kendi yumurtamlada hep hamile kalıyordum.ama bu zinciri maalesef kiramadim.ikinci kez yine ona gittim hazırlıklar yapıldı tam transfere gittiğimde rahim cok ince kalmıştı bana transferi yapalım dedi.bende istemedim cunku rahim 6,2 idi ve şansım cok düşükte.o kadar para verecektim ve bir sürü ilacı boş yere kullanacaktım.istanbuldaki doktorumdan fikir istedim kesinlikle yaptırma sansin cok dusuk dedi.hit bu arada bana 5. Gun transferini önerdi ve o süre zarfında hergün fizyoterapi onerdi(bu arada terapiyi kendi kızkardeşi yapıyor seansı 100 tl idi gecen sene) yani olup olmayacağını bilmediğim birşey icin en az 8 seans almam gerekiyor ve bu arada isimi gücümü 5 gun icin bırakmıştım ekstradan çıkan 3-4 gun daha esimle orada kalmazdık.esim islerini ona gore ayarlamıştı o da doktor olduğu icin ameliyat randevuları vardı.ve biz kalamayacağımıza karar verdik.vazgectik dedik...demez olaydık bizden donorun parasını istediler bız masraf ettik donor geldi vsvsvs kavga dövüş bız parayı vermeden çıktık ve tum köprüleri atmış olduk.ama zaten bu bir patlama anıydi cunku ilkinde basima cok olaylar geldi,ikincisinde ise indirim yapacaklarını söyledikleri icin oraya gitmiştim.ama indirim dedikleri sadece 500 euroluk bir indirim oldu ve bunu bana oraya gittikten sonra söylediler.oncesinde hemsire hep,doktor bey size cok iyi bir indirim yapacak dedi.ne kadar diye sorduğumda hep gecistirdi..merak etmeyin siz dedi aslında o Nevin hemşirenin yüzünden oldu hersey.bana hep yanlış bilgi verdi.belki Hitin haberi bile yoktu...neyse ben o gun hemen oradan çıktıktan sonra Berk'i aradım ve onun yanına Girne'ye görüşmeye gittik ve ona yaptırmaya karar verdim.1 ay sonrada Berk'e gittim odada biliyorsunuz spermlerdede sorun çıktı ve zaten fazla ümidimiz yoktu ve o da tuttu ama yine olmadı...simdi artık embriyo donasyonu yaptırmayı düşünüyorum...birkaç ay geçsin de...

Son düzenleme:
merhaba... iyi pazarlar hepinize..

dondurulmuş embriyolarla ilgili haber türkte yayınlanan bir yazıyı sizlerle paylaşmak istedim...

dondurulmuş embriyo tüp bebek-HABERTÜRK

Hangi durumlarda embriyo dondurması yapılır? Avantaj ve dezavantajlarını sizin için araştırdık...
05 Şubat 2012 Pazar, 15:53:03

Dondurulmuş embriyo bebeklerinin daha sağlıklı doğduğunu biliyor musunuz? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Halit Fırat Erden yapılan araştırma sonuçlarına göre IVF bebeklerine oranla dondurulmuş embriyo bebeklerinin ortalama 253 gr daha ağır ve yarım hafta daha geç doğduğunu açıkladı.

IVF başka bir deyişle tüp bebek tedavisinde 20 yılı aşkın süredir uygulanan embriyo dondurma ve çözme işlemindeki gelişen teknikler; daha yüksek oranda gebelikler şansını da beraberinde getiriyor. Aynı zamanda yapılan araştırmalar dondurulmuş embriyo bebeklerinin IVF bebeklerine oranla ortalama 253 gr daha ağır ve yarım hafta daha geç doğduğunu ortaya koydu. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Halit Fırat Erden konu hakkında şu açıklamada bulundu: “ IVF bebekleri normale oranla maalesef daha erken doğar ve doğal olarak daha düşük ağırlıkta dünyaya gelir. Oysa dondurulmuş embriyo bebekleri daha ağır ve daha uzun süreli gebelik sonrası dünyaya gelir. Bu da onlar için şans ve beraberinde sağlık demektir.’’

ÇİFTLER İÇİN HEM EKONOMİK HEM DE PSİKOLOJİK AVANTAJ
Embriyoların dondurulması tüp bebek tedavisinde çoğul gebelik riskini de en aza indiren bir yöntemdir. Op. Dr. Halit Fırat Erden IVF tedavisinde 35 yaşına kadar bir daha sonraki yaşlar içinse 2 embriyonun transfer edilebildiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “ Peki elde edilen diğer embriyolar ne olacak? Nasıl değerlendirilecek? Kullanılmayan embriyolar özel saklama kaplarının içinde -296 veya -320 derece sıvı nitrojen tankları içinde kişiye özel bölgelerde saklanır. Bu da bize ve çiftlere aynı batında elde edilen embriyolardan değişik dönemlerde çocuk sahibi olma şansı oluşturur. Fazla embriyoların dondurulması hastaya hem ekonomik hem de psikolojik avantaj sağlar. Çünkü dondurulan embriyolar transfer edileceği zaman hasta tedaviye gereksinim duymaz. Embriyo dondurma işlemi tüp bebek uygulamalarında başarı şansını arttıran bir işlemdir. Bu işlemler mutlaka teknolojik alt yapısı gelişmiş, güvenilir kurum ve uzman ekiple yapılmalıdır. Rutin tüp bebek ve mikroenjeksiyon uygulamalarında embriyo dondurma ile gebelik oranları %40-45 arasında değişmektedir. Çiftlerden izin belgesi alınarak dondurulan embriyolar ülkemizde 5 yıl boyunca saklanabilmektedir.

EMBRİYO DONDURMAK TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE NE ZAMAN BAŞVURULMASI GEREKEN BİR YÖNTEMDİR?
Tüp bebek tedavisinde embriyo dondurma işleminin keyife kalmış bir yöntem olmadığını belirten Op. Dr. Halit Fırat Erden, “Doktor gerek gördüğü takdirde bu işlem uygulanır. Kişiden kişiye değişmekle birlikte bu yöntem; yumurtaların korunmasını sağlamak, başarılı ve kaliteli gebelik oranına sahip olmak için uygulanır. Ayrıca embriyo gelişimi yavaş olan anne adaylarında dondurma işlemi yöntemiyle embriyonun gelişme günü yakalanabilir. İlaçlarla yumurtalıkların uyarılması esnasında OHSS (aşırı uyarılma sendromu) riski olan kadınlarda da embriyolar, anne adayını riske sokmamak için sonra kullanılmak üzere dondurulabilir.”

ANNE ADAYI İÇİN EMBRİYO DONDURMAK ÜRKÜTÜCÜ MÜDÜR?
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Halit Fırat Erden anne adayının embriyo dondurma kelimesinden ürktüğünü belirterek, “ İlk söylendiğinde anne adayı bazen endişeye kapılıyor. Hastanın ikna olmasında doktor ve merkezin deneyimi, güvenilirliği çok önemlidir. Aslında dondurulmuş embriyo ile yeni embriyo arasında hiçbir fark yoktur. Burada önemli olan aşama dondurma ve çözülme işlemidir. Embriyo her aşamada dondurulabilir. Asıl olan burada zamanı donduruyoruz… Günümüzde slow (yavaş) dondurma yöntemi yerini çok daha başarılı vitrifikasyon (hızlı) dondurma yöntemine bıraktı. Dondurulan embriyolar istendiğinde tersine uygulanan işlemlerle çözülüp ana rahmine transfer edilir. Sıvı nitrojen içerisinde tüm kimyasal reaksiyonlar ve hücresel aktiviteler durmaktadır. Bu durum bir tür hücre uyku halidir. Yapılan deneysel çalışmalarda embriyoların sıvı nitrojen içerisinde uzun süre sağlıklı bir şekilde saklanabileceği gösterilmiştir. İşlem tekrar küçük küçük kümeler halinde de gerçekleştirilebilir. Ya da dışarıda gelişmesi sağlayıp tekrar dondurabilirsin. Dondurma işlemi sonrasında çözülen yumurtalardan tekrar gebe kalmak mümkündür. 5 yıl sonra gelip dondurduğu yumurtalardan gebe kalan hastalarımız var. Yani, çocuğun ikizi beş yıl sonra da doğabilir!’’

HANGİ DURUMLARDA EMBRİYO DONDURMA YAPILIR?
1-Transfer işleminden sonra geriye kalan kaliteli embriyolar imha edilmek yerine dondurulup tekrar transfer edilmek için saklanabilir.
2-İlaçlarla yumurtalıkların uyarılması esnasında OHSS (aşırı uyarılma sendromu) riski olan kadınlarda tüm embriyolar daha sonra kullanılmak üzere dondurulabilir.
3-Rahim içini saran endometrium dokusunun yeteri kadar gelişemediği durumlarda.
4-Rahim içi cerrahi operasyon gereken durumlarda.
5-Kemoterapi veya radyoterapi gerektiren kanser tedavilerinden önce embriyolar dondurulabilir.

DONDURULAN EMBRİYOALRIN SAKLAMA SÜRESİ
Yapılan bilimsel çalışmalar dondurulmuş embriyoların çok uzun süre sonra çözüldüğünde bile sağlıklı gebelik şansı verdiğini göstermiştir. Ancak ülkemizde Sağlık Bakanlığı’nın ilgili yönetmeliği gereğince dondurulmuş embriyolar 5 yıl boyunca sıvı nitrojen içerisinde saklanabilmektedir.

VİTRİFİKASYON YÖNTEMİ İLE EMBRİYO DONDURMA
Vitrifikasyon dondurma yöntemi diğer dondurma yöntemi ile kıyaslandığında çok daha üstün bir teknik olduğunu kanıtlamıştır. Bu yöntem ile dondurulan embriyolar çözüldüğünde %90 - 100 oranında canlı ve sağlıklı bir şekilde geri dönmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta dondurulan embriyoların kalitelerinin dondurulmaya uygun olmasıdır. Vitrifikasyon yöntemi ile neredeyse taze embriyo transferlerinde görülebilen %64 gibi yüksek gebelik oranları elde edilebilmiştir.

Bendede dondurma işlemi cok gerekli ama neden donasyonda donmuslarla yapılan şansı düşürüyor bu cok saçma bence...kibristakiler bı ısı para icin yapmiyorlardir diye düşünüyorum yani her seferinde 4500 Euro almak varken...kendilerinin hicbir masrafı yok bu durumda sadece hasta acısından avantaj,onlarda hastayı ne kadar düşünecek???

yumurtamız mı varmış ki bide fazlasıyla dondurma yaptıralım heheheh :)ben de olmadıktan sonra nerden olursa olsun fark yapmaz:S:S:S

yumurtamız mı varmış ki bide fazlasıyla dondurma yaptıralım heheheh :)ben de olmadıktan sonra nerden olursa olsun fark yapmaz:S:S:S

:)))) bende de yumurta yok eslem yinede üç tane donmuş ebmriyom var hit te...
yumiler kaliteli döllenip gelişirse artanları isteğe bağlı donduruyorlar. ahh bir de o embriyolarıma kavuşsamm onlar benimle kalmayı seçsee.....

Günaydın kizlarrrr herkes nerelerde??? Günlerdir kimse birşey yazmıyor forum yine beklemede anlaşılan...yosunum senin sesin hic çıkmıyor meraktayim...

selam,
aslında tam kış uykusundan uyanma zamanıdır:))
bahar geliyor.. laleler ve sümbüller yakın zamanda açacak..

papatyanında kontrolu vardı bu hafta değilmi???
yosun ve benimdeolacak sindirmeye çalışıyorlardır herhalde..
bu gerçeklikle baş etmek sindirmmek insana derinlik kazandırıyor ama ödenen enerji çok fazla..

herkese sevgiler..

senin ayak durumun nasıl??
artık üstüne basabiliyormusun??
bu arada geceleri bayağı bir ziyaretçisi var buranın.. üyeden fazla..

günaydın hepinize evet aysevi kimse bişey yazmıyor zaten bizim yumurtada yok donmuş ta onun için bu konuya katılamadım ördek arkadaşım özel değil bu msj herkes için geçerli sadce msj sayını 100 yapman lazım ondan sonra kime gönderirsen gönder:34:

Efsunecigimmmm

Ayağım daha iyi ağrısı gecti ve tabiki ben sokaklara attım kendimi..zaten evde oturamayan biriyim...Allah'tan ağrıya d cok dayanikliyimdir...

Back