• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acıklamaların için cok saol aysevı bu arada batumu hıc duydunmu batumla ılgılı dusuncelerınız ne ???

Batumu duydum ama açıkcası hic düşünmem ,cok yeni bir yer ve tecrubesizler ve Gürcistan geri bir ülke..biliyorsunuz bu iste kullanılan embriyo sıvıları cok onemli..kaliteleri cok değişken iyi bir klinikte yaptırmak lazım diye dusunenlerdenim.

Aslında Girit te düşünülebilir.ben orayla da görüşmüştüm ama Kıbrıs'a gitmek daha kolay diye vazgeçtim..bu islerde şans faktörü cok onemli.hicbir klinik icin kötü diyemem sadece bazı kriterleri farklı.cunku her klinikten basarı öyküleri var.herkes icin doğru klinik baska o yüzden hepsiyle görüşün ve aklınıza en cok yatan hangisi ise ona gidin derim.kimsenin etkisindede kalmayın,birisi icin en kötü görünen klinik digeri icin en iyi klinik olabiliyor..zaten hepsinin başarısı uç aşağı bes yukarı ayni...sadece sizin kanınızın ısınması lazım,ve en cok ilgiyi gördüğünüz yere gidin.biz sadece olayın teknik yönlerini anlatıp fikir verebiliriz...

acıklamaların için cok saol aysevı bu arada batumu hıc duydunmu batumla ılgılı dusuncelerınız ne ???

selda bende hepsını ınternetten kendı web sitelerinden okurken ve maillesşirken dr.hıt duydum direk onunla ilgili herseyı ama herseyi takip ettim ve ona karar verip ona gittim..ama buralardan hıt ile ilgili basarısızlıkları okudukca tedirgin olmaya basladım neden bilmem...buralara uye olmadan once hıt aman benım ıcın sankı ılk seferde tutturacak kadar basarılı ve onemliydi...şimdi sanki hıt hakkında olumsuzluklareı okudukca acaba diyorum???ben daha baslamadım yani rahım filmi cekildi sonucunda cok sorunlu gıbı gorunmedıkı bır sey demedıler..muayenemde de gayet iyi guzel dedı..recetemi yazdı... ama ben henuz baslamadım..hemşire ıle sıkca konusuyoruz ancak..

Bende foruma uye olurken kendımı anlatmıstım galiba aranızda okumayanlar var.ozaman tekrar yazayım.38 yasındayom ve 30 lu yaslarımda evlendım ancak cocuk hiç gundemde olmayacak kadar gece gunduz karı koca yogun calısma ıcerısındeydık..ve hayat öle böle gıdıyordu.hanı hep olursa olur dedık,dr.a gıtmek kontrol altına almak gıbı bır durumum olmadı haikaten hep baska seyler gırdı hayatıma..dr.gitmedim..kısa bır zaman once gıttıgımde detayları ogrendım ve gec kalmıslık işte..bu hayatımızı deıstırmedı aslında elbette cok üzüldük ama eşimle sorun olmadı ..fakat kısa bır sure once bu dnr olayını ben yenı duydugum için arastırdım oysakı 10 yıldır olan bır seymıs ama ben malesef bu durumlardan habersızdım...eşimle karar verdik işte..sonra arastırmalarım basladı..ama tabıkı kaygılarım olmuyor degıl..yanı okadar rahatlıkla ve genişlikle hareket edemem bakkaldan oyuncak bebek almıyoruz nıhayetınde baslamadan herseyı bılmek te yarar var dıye düşünüyorum...hepsı bu..sevgiler

Sevgili ördek;
Tabiki bakkaldan almıyoruz ama kaygıların için yapabilecek bşey yok..Tabi bunu yeni öğrendiğin için panik haldesin bira anlıyoruz seni.
Haklısında ama dediğin gibi bunu kendi kendine halletmen lazım.
Ben kendimden örnek vereyim,bunun son care olduğunu öncelikle kafama yerleştirdim.Sonra eğer zaten kötü ymurta ise tutmaz veya düşer dedim..Gelişirse de sonra tekrar kontroller zaten var...

Birde bu acıdan bak ltf...Senin ailende yani genetiğinde yani hikayende hiç mi kalp,şeker ,tansiyon etc. hastalıklar yok.Yani sen cokmu sağlıklı bir yumuta verecektin...Herşeyden önce cok iyi yumurta verecek olsan ,bu işi normal yollarla hallederdin.Demek ki genetik mirasında dört dörtlük değil...Benim hiç değil mesela...Önce bundan bir sevinç cıkardım ben...Oh be dedim cocuk hiç değilse benim gibi erken yumurta yetersizliği gibi bir problemi olmayacak,bunun yanında benim gibi takıntılı olmayacak,benim gibi arada saçmalamayacak,benim gibi işkolik olmayacak,benim gibi eğlence düşkünü gezenti olmayacak,benim gibi vesaire vesaire ....Daha önce bunu bir liste yapmıştım ama ilk deneme sonrası yırtıp attım...Çünki artık aşmıştım.Sadece anne olmak istiyordum...Bu....Gercekten ne istediğine focuslan bence ..Hepimizin kaygılar vardı ama şimdi sadece tek kaygımız tutacak mı?
svg.

Merhaba
Özgürözerin ilgi konusuna katılıyorm.
Ama bu konudada Ayseviye katılıyorum dediği gibi kimden alınırsa alınsın...
Meslekte aramıyorsun bir süre sonra, bu tip negatifleri görünce...
Ama herkes bişeyler soruyor, bişeylere cevap veriliyor...
Bazılarına ne güzel sen yeni katıldın ama bizden oldun yazılıyor.
Anlamadım o işin kıstasını ama ...
Zaten bu forumda hangi dr ye gitsek,kararını vermeye çalışıyoruz...
Sizlerin yazdıkları özellikle bu günküler bize yol gösterici oluyor...Teşekkürler...
Hatta dün eşime dedim bana cevap veren yok ,vermeselerde okuyacağım ama ::)))

Erfat cım ;
Yeni katıldın ama bizden oldun:))

Yosun cum,
Tekrar geçmiş olsun..Dr lar böyle ..Sanki 2 gün sonra öğrenince alışılıyor sanıyorlar herhalde...Bağıra bağıra ağla ltf.Çıksın hepsi içinden.
Ama ağlarken sen önemlisin unutma...

Sevgili ördek;
Tabiki bakkaldan almıyoruz ama kaygıların için yapabilecek bşey yok..Tabi bunu yeni öğrendiğin için panik haldesin bira anlıyoruz seni.
Ben kendimden örnek vereyim,bunun son care olduğunu öncelikle kafama yerleştirdim.Sonra eğer zaten kötü ymurta ise tutmaz veya düşer dedim..Gelişirse de sonra tekrar kontroller zaten var...

Birde bu acıdan bak ltf...Senin ailende yani genetiğinde yani hikayende hiç mi kalp,şeker ,tansiyon etc. hastalıklar yok.Yani sen cokmu sağlıklı bir yumuta verecektin...Herşeyden önce cok iyi yumurta verecek olsan ,bu işi normal yollarla hallederdin.Demek ki genetik mirasında dört dörtlük değil...Benim hiç değil mesela...Önce bundan bir sevinç cıkardım ben...Oh be dedim cocuk hiç değilse benim gibi erken yumurta yetersizliği gibi bir problemi olmayacak,bunun yanında benim gibi takıntılı olmayacak,benim gibi arada saçmalamayacak,benim gibi işkolik olmayacak,benim gibi eğlence düşkünü gezenti olmayacak,benim gibi vesaire vesaire ....Daha önce bunu bir liste yapmıştım ama ilk deneme sonrası yırtıp attım...Çünki artık aşmıştım.Sadece anne olmak istiyordum...Bu....Gercekten ne istediğine focuslan bence ..Hepimizin kaygılar vardı ama şimdi sadece tek kaygımız tutacak mı?
svg.

Saol..Eee tabi seizin kadar tecrübeli değilim...ancak insanlara ukalalık yapmayacak kadar tecrübeliyim...

sevgili tüm arkadaşlar ve kaderdaşlar,

AYRI GAYRILIK YOK BU FORUMDA.
HEPİMİZ BİRİZ VE KOLLEKTİF ENERJİ OLUŞTURUYORUZ..

BU FORUMDA MALESEF "YORUMU BEĞENDİM"" İBARESİ YOK..:(

yani bir öneri iyi ise arkası sıvazlanmıyor yada ona ne iyi yazmışsın denmiyor .. bunu FONKSİYONALİTE olarak yaşayın lütfen..

sonuçta ASIL OLAN BİLGİDİR.. BURADA KİMSEYE YENİ ESKİ OLSUN özel ilgi gösterilmiyor..

HAYATIN KOŞUŞTURMASI SIRASINDA NASIL ARASIRA UNUTKAN OLUYORSAK BURADADA AYNISI YAŞANIYOR..

katkılarınız ile güçlü olan bir yerdesiniz..

ALMAK BURADA PASİF VERMEK AKTİF BİR EYLEM..

yani almak için okuyun vermek için yazın..
beklentileride sıfırlayın. mutluluğun ve güzelliğin temeli böyle atılır..

sevgiyel kalın..
GÖNLÜNÜZ FERAH BAHTINIZ BOL OLSUN..

Saol..Eee tabi seizin kadar tecrübeli değilim...ancak insanlara ukalalık yapmayacak kadar tecrübeliyim...

Estağfurullah;ne munasebetle sana ukalalık yapabilirim ki?..Sadece kendimce doğru bildiğimi ,kaygılardan nasıl kurtulduğumu yazdım.Bana oldukca rahatsız olduğun gibi bir duygu gecti,cevaplamak istedim tabi kendimce.Nasıl çıkardın bu sonucu anlamadım ama asla böyle bir niyetim yoktu ve yok.Seni tanımıyorum bile .....

Batumu duydum ama açıkcası hic düşünmem ,cok yeni bir yer ve tecrubesizler ve Gürcistan geri bir ülke..biliyorsunuz bu iste kullanılan embriyo sıvıları cok onemli..kaliteleri cok değişken iyi bir klinikte yaptırmak lazım diye dusunenlerdenim.

Aslında Girit te düşünülebilir.ben orayla da görüşmüştüm ama Kıbrıs'a gitmek daha kolay diye vazgeçtim..bu islerde şans faktörü cok onemli.hicbir klinik icin kötü diyemem sadece bazı kriterleri farklı.cunku her klinikten basarı öyküleri var.herkes icin doğru klinik baska o yüzden hepsiyle görüşün ve aklınıza en cok yatan hangisi ise ona gidin derim.kimsenin etkisindede kalmayın,birisi icin en kötü görünen klinik digeri icin en iyi klinik olabiliyor..zaten hepsinin başarısı uç aşağı bes yukarı ayni...sadece sizin kanınızın ısınması lazım,ve en cok ilgiyi gördüğünüz yere gidin.biz sadece olayın teknik yönlerini anlatıp fikir verebiliriz...

Sevgili aysevi geçmiş olsun umarım ayağın şuan daha iyidir, toparlanıp foruma dönmene çok sevindim, görüyorumki tüm gücünü toplayıp bütün pozitifliğinle dönmüşsün hoş geldin...

kızlar selam.. dün akşam telefondan okudum efsuneyi... özgürü.. dün anlaşılmayacak şekilde sakin, sanki ters giden hçbirşey yokmuş gibiydim.. ama gece sıfır uyku ie sabahı sabah ettim... öğlen de gidip kan verdim.. saat 2 de sonuç 0.27 olarak geldi elime.. ve o sakinliğim nedenmiş anladım.. mucize olur diye beklemişim sanırım.. ağladım, zırladım... ilaçların hepsini toparlayıp dolabın en ücra köşesine attım... hala acabalar kafamda dönüyor.. telefon bekliyorum kıbrıstan.. aramaz sanırım.. artma ihtimali yokken bile bana 2 gün daha bekle dedi... inanamıyorum.. sizler olmasanız ben çok daha umutla bekleyecektim.. tekrar iyiki varsınız diyorum...

Sevgili yosunn malesef öyle yükselir vs...diye umutlandırıyorlar böyle, yok geç tutunmuş olabilirmi, yok tek bebekse henüz belli olmamış olabilir diye, umut dünyası işte... :50:
İnşallah en kısa sürede toparlanırsın sende aysevi gibi aramızda olursun.

Sevgili ördek;

svg.

Sevgili Ördek
sana sataşan benim başkası değil Lütfen konuyu benle hallet. Ben de neden sataştım : Sinirleiniyorum beden emekçilerinin aşa ğılanmasına bu birrrr. İkincisi hodri meydan sen seç en enetllektüel en zeki en güzel en ahlaklı en namuslu donörü Kimse bi,r şey demez. Aysevi nin dediği gibi bu ayrıntılarla uğraşmak zaman kaybı. O iş genetil olmuyor . Açlık isana herrrşşeeeeyi yaptırı. Hele çocuğun varsa aç herşeyi yaparsın O insanlar bize para için de olsa iyilik yapıyorlar. Biz hayatta bu işe başlamaya geç kalmışsız veya
elimizde değil sağlık problemlerimiz var ve onlara muhtacız. Belki de bakkaldan bebek alıyorsun ama alıyorsun işte. Anne olmak istiyor musun istemiyor musun ? Zate senin yerine seçiyorlar istediğin kadar karıştır bizim öğrendiğimizden fazlasını öğrenemezsin. Ayrıca moralii bozmak istemem ama çokkk pinpirik bir büyede bu bebek durur mu sanıyorsun. Lütfe ona buna ukala mukala gibi çirkin
nitelikler yapıştırma. Daha önce de söyledik bizim burada rahatlamamız gerekiyor kasılmamız değil. Sana da işte bu kadar hepsi bu diye kapatıyorum

kızlar selam.. dün akşam telefondan okudum efsuneyi... özgürü.. dün anlaşılmayacak şekilde sakin, sanki ters giden hçbirşey yokmuş gibiydim.. ama gece sıfır uyku ie sabahı sabah ettim... öğlen de gidip kan verdim.. saat 2 de sonuç 0.27 olarak geldi elime.. ve o sakinliğim nedenmiş anladım.. mucize olur diye beklemişim sanırım.. ağladım, zırladım... ilaçların hepsini toparlayıp dolabın en ücra köşesine attım... hala acabalar kafamda dönüyor.. telefon bekliyorum kıbrıstan.. aramaz sanırım.. artma ihtimali yokken bile bana 2 gün daha bekle dedi... inanamıyorum.. sizler olmasanız ben çok daha umutla bekleyecektim.. tekrar iyiki varsınız diyorum...

önceki mesajım gelmedi sandım yeniden yazdım ama gelmiş yeniden düzenleyeyim bari... kızlar sakin olun bu ne şiddet bu celal...

Son düzenleme:
Sevgili Ördek
sana sataşan benim başkası değil Lütfen konuyu benle hallet. Ben de neden sataştım : Sinirleiniyorum beden emekçilerinin aşa ğılanmasına bu birrrr. İkincisi hodri meydan sen seç en enetllektüel en zeki en güzel en ahlaklı en namuslu donörü Kimse bi,r şey demez. Aysevi nin dediği gibi bu ayrıntılarla uğraşmak zaman kaybı. O iş genetil olmuyor . Açlık isana herrrşşeeeeyi yaptırı. Hele çocuğun varsa aç herşeyi yaparsın O insanlar bize para için de olsa iyilik yapıyorlar. Biz hayatta bu işe başlamaya geç kalmışsız veya
elimizde değil sağlık problemlerimiz var ve onlara muhtacız. Belki de bakkaldan bebek alıyorsun ama alıyorsun işte. Anne olmak istiyor musun istemiyor musun ? Zate senin yerine seçiyorlar istediğin kadar karıştır bizim öğrendiğimizden fazlasını öğrenemezsin. Ayrıca moralii bozmak istemem ama çokkk pinpirik bir büyede bu bebek durur mu sanıyorsun. Lütfe ona buna ukala mukala gibi çirkin
nitelikler yapıştırma. Daha önce de söyledik bizim burada rahatlamamız gerekiyor kasılmamız değil. Sana da işte bu kadar hepsi bu diye kapatıyorum

PARDONDA SİZ KİMSİZNİZ kimi terbıye etmeye calısıyorsunuz anlamadım ben kimseye satasmıyorum en azından siz sataşmalarınızı kabul ediyorsunuz..sizin verdiğiniz herbilgiye kimse tapınmak zorunda degil..benim endişelerimdende alay etmek gıbı bır durumunuz yok..buda size bır sey sağlamaz benim öğretmöene ihtiyacım yok sagol sadece arkadasa ıhtıyacım var sıze hos gelen sekılde yazınca satasma yok kendımce yazınca sataşmanız var öelemi ne sacma...Siz gayet rahat olabılırsınız bana şataştıgını söleyen hanımefendi.hiç bır seyı merak etmıyorda olabılırsınız hıc bır sey sızın umrunuzdada olmayabılır..ozaman ne dıye burdasınız ne ogrenmek kimi neyle bilgilendirmek durumundasınız...Tavrınıza dehşetle tanık oldumki siz buarada yeni gelenlerele alay ediyor gibi bir haliniz var...Kusura bakmakı ben tıpcı deılım ,olmadıgım ıcınde herturlu seyı sorarım sana sacma gelir gelmez bilemem..Ayrıca ben kımseyıde aşagılamadım ,neden böle bır sey yapayımkı yapacaksam neden burada olayımkı...ne sacma...benım kımseyı asagılayacak ne karakterım nede böle bir lüxüm olabilir siz kendınız böle anladınız herhalde..BANA ŞATAŞAN hanımefendi..gereksiz ne kadar gereksiz..

Son düzenleme:
Ayrıca bir insanın endişlerinin olması,madem bir yola girmiş ise bunu araştırması,en sağlıklı en düzgün bir seye sahip olması,en iyi hastane ve doktor arastırması..hamilelik olur,olmaz arastırması...bir seyleri istemesi,sağlıksız olanları istememesi vs vs..bunların nesi saçma nesi pinpirik...siz aksam yatıp sabah kalkıp dnsyn yaptırmaya karar verenlerdenseniz tebrik ederim...ne ben nede benım gıbı düşünen hiç kimse bu işi bukadar hafife alamaz gözü kapalı kararlardan veremez eminm...

BANA SATAŞTIĞINI SÖYLEYEN HANIMEFENDİ,siz ifadelerinizle bizler bu işi yapacak olursak yanlış kararlar,bir anlık kararlar incelemeden arastırmadan hop diye atlamaların sonucuda kabus olur..kimse hayatını kabusa cevirmek istemez öle degilmi??? hayat bu kadar ucuz degil,okadar ucuz yaşayacak kadar da bir çok insanın gücü oldugunu düşünmüyorum..

Siz beni cok yanlıs anlamıssınız..söylmelerinizlede sizde uslubunuzu göstermiş oldunuz...

Ayrıca bir insanın endişlerinin olması,madem bir yola girmiş ise bunu araştırması,en sağlıklı en düzgün bir seye sahip olması,en iyi hastane ve doktor arastırması..hamilelik olur,olmaz arastırması...bir seyleri istemesi,sağlıksız olanları istememesi vs vs..bunların nesi saçma nesi pinpirik...siz aksam yatıp sabah kalkıp dnsyn yaptırmaya karar verenlerdenseniz tebrik ederim...ne ben nede benım gıbı düşünen hiç kimse bu işi bukadar hafife alamaz gözü kapalı kararlardan veremez eminm...

BANA SATAŞTIĞINI SÖYLEYEN HANIMEFENDİ,siz ifadelerinizle bizler bu işi yapacak olursak yanlış kararlar,bir anlık kararlar incelemeden arastırmadan hop diye atlamaların sonucuda kabus olur..kimse hayatını kabusa cevirmek istemez öle degilmi??? hayat bu kadar ucuz degil,okadar ucuz yaşayacak kadar da bir çok insanın gücü oldugunu düşünmüyorum..

Siz beni cok yanlıs anlamıssınız..söylmelerinizlede sizde uslubunuzu göstermiş oldunuz...

Sayın ordek34;

Söyledikleriniz doğru .Biz akşam yattık ve sabah kalkıp karar verdik.Lütfen siz biraz daha araştırıp bizi de bilgilendiriseniz seviniriz.

İyi akşamlar ,
Pabuç ve kenarı

hastaydım gözümü açtım bi gireyim dedim ortalık panayıra dönmüş ördek arkadaşım hepimiz sakin olalım çünkü hepimiz aynı şeyleri düşlünüyoruz emin olki bizimde kafamız aynı ama bunları yaşayıp olumsuzluklarla karşılaşan arkadaşlarımıza sorduğumuzda tekrar onların yaralarını sarmak yerine açıyoruz canım bende çok endişeli paniğim ama ne yapalım ki kimden alınırsa alınsın sonuçta biz annelik duygusunu tadacaksalar ben çok çok mutlu olur ve onlara şükran duyarım ama birkaç arkadaşın elleri boş dönünce yaptırıp yaptırmamak konusunda kararsız kaldım yaradanı beklesem ne zaman anne olurum....bilinmez

kızlar neyin muhasebesini yapıyorsunuz evet bunu yazan bana efsune arkadaşım dı onun içinded öyle geçmiş ne obeni tanır ne de ben onu ama kaderlerimiz bizi burda birleştirdi ne yapalım kaderdaşız ilk girdiğimde bende ördek arkadaş gibiydim bana söyleneni yaptım formu okudumda okudum erfat arkadaşım neden böle yazdın anlayamadım...hepimiz aynı şey için savaşmıyormuyuz hepimiz bir cevap arıyoruz lütfen formun tadı kaçmasın.....

sevgili forum kullanıcıları,

birlikten kuvvet doğar ve paylaşımın çoğalttığından yola çıkarak var olan bu forumda bir ki hatırlatmanın uygun olacağını düşünüyorum..

katılımcılar ve ziyaretçiler hepimiz kaderdaşız. ama rengimiz, duygumuz, dilimiz ve yaşamlarımız farklı, medeni durumumuz farklı.. Lütfen buna saygı gösterelim..konumuz bunlar değil çünkü..

bu platform her katılımcıya ve ziyaretçiye saygıda ve sevgide kusur etmemek için çaba harcar..

bu platrformun amacını bir daha hatırlatma gereği duyuyorum...!!!!!!!!!!

1- yumurta ve sperm veya embryo donasyonu yaptıracakalara deneyimlerden yola çıkarak teknik veri sağlamak (merkez, ücret, ilgi, protokoller v.s) (ilk maili yeni katılımcılar ve ziyaretçiler lütfen okuyunuz)

2- deneyip çocuk sahibi olan, olmayan, hamile olan, hamile kalamayan, denemek isteyen, karar veremeyen arkadaşlara bir nebze ortak platform oluşturmak

3 - olumsuzluklar karşısında bir miktar psikoterapik destek vermektir. Farklı bakış açıları yakalayabilirmiyiz?

Sizlerden ricam bunu dikkate almanızdır.

şimdiden teşekkür ederim..

bu maili bir daha tekrarlama ihtiyacı duydum...

Back