[mrb kızlar ben doktordan geldin. moralim çok iyiydi ama bozuldu.ya bişeyi anlamadım. ultrasonda baktı sağ da da solda da 5-6 adet folikül gördü.yani küçük çok sayıda yumurta adayı.klomene başladık günde 2 tane haftasonu yine gidicem ilaçla yumurta gelişimini sağlayamazsak iğneye geçicez dedi ama benim çok sayıda yumurta adayım olduğu için iğne de hepsini aynı anda büyüteceğinden sakıncalı olabilirmiş ama ilaç işe yaramazasa vakit kaybetmeden geçeriz dedi. ağzından bi kelime çıktı polikistik over görünümünde diye. ben de sordum bu bi rahatsızlık mı dedim hayır dedi. kist filan yok dimi dedim hayır,zaten olsa gebelik tedavisine başlayamayız dedi.sadce küçük çok sayıda yumurtan var dedi bu da 10 kadından birinde görünür dedi. şimdi kafama takıldı yani bende garip bi durum var ozaman her kadında olduğu gibi değil yani. polikistik over ı araştırdım.şöyle diyo.
"Polikistik over sendromunun oluşumu
Kadın vücudunda bulunan iki yumurtalık, bir adet döneminde döllenmeye müsait bir olgun yumurta geliştirir. Bu yumurta gelişimini ve olgunlaşmasını “follikül” adı verilen içi sıvı dolu bir kesecikte tamamlar. Polikistik Over Sendromu’nda ise birçok yumurta aynı anda olgunlaşmaya çalışır fakat bunu başaramazlar. Sonuçta bir çok yumurta vardır ama bunların hiçbiri gelişip döllenme yeteneği kazanamazlar. Ultrason muayenesinde ise yumurtalıklar, içerisinde gelişmemiş yumurta bulunan bir çok kesecik yani birçok kist şeklinde görülür.Özellikle bir hanım düzensiz adet görüyor, tüylenmede artış mevcut ve kilosu da normalin üzerinde ise, bu sendromdan kuvvetle şüphelenilmeli ve gerekli muayene, ultrason ve tetkikler yapılarak durum açıklığa kavuşturulmalıdır. "
yani görünüm çok sayıda yumurta olayı bana uyuyo ama en önemli belirtileri adet düzensizliği,tüylenme falanmış. ama benim hormon değerlerim normal çıktı. adetlerim çok düzenlidir hiç şaşmaz, tüylenme müylenme yok. çünkü bu durum gebe kalmayı zorlaştırıyomuş,ya çok korktuuuummmmmmmm. ne demek bu . nasıl sabredicem ben haftaya kadar. akıl verin bana.