- 10 Ocak 2021
- 51
- 31
- 33
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canim cok tesekkur ediyorum..bizi bilgilendirdigin..icin..insallahh..sagliklii embriyolarin olusur..tsh hakkinda bilgi verebilirmisin..tsh neden onemli..amh fshi biliyorum..ama tshi bilmiyorum..mesela deger kac olmali..normal degerinde ise..sayiyimi belirliyor tsh..yada baska hangi degerlere dikkat etmeliyiz..tiroid ilacini..doktorunuzmu onermisti size..Merhaba arkadaşlar. Başlığı görünce yazmak istedim konu eski ama güncelmiş :) Biz ekim 2020 de tüp bebek denemesine başladık o zaman benim bir sorunum olmamasına rağmen 6 tane yumurtam oluştu toplandı. Kaliteleri iyi dendi ama bana sayı hep az gelmişti. Sonra bu maceramız kimyasal gebelikle sonuçlanınca biz eşime takviyeler başladık. ben de 4 ay boyunca günde 1 tane promotil women, 1 tablet folidays aldım. Bunun dışında da ilk tedavide tsh düşük tutmak için 50 mg tiroid ilacı başlamıştım onu hiç bırakmadım düşük kalsın değer diye. şimdi 4 ay sonra kontrolümde sağda 5 solda 7 yumurtam olduğunu söyledi doktorum. Sayı artmaz diyor, TSH düşük tutmanın faydası olduğunu söylüyor ama bence promotil women ın da etkisi var içeriği güzel bir takviye bence. Doktorunuza sorarak faydalanırsınız belki diye yazmak istedim :)
Rica ederim canım.valla çok ayrıntılı tıbbi olarak bilmiyorum aslında hatta tedaviye başlayana kadar haberim bile yoktu önemli olduğundan normalde sağlıklı gebelik oluşması için 2,5 un altında olması isteniyormus normalde 3 un üstüne bile çok çıkmıyordu benim ama tüp bebek hormon ilaçları TSH i yükseltiyor.o yüzden 3 e yakınsa doktora mutlaka bu konuyu sorun derim.yukselir mi bu ilaçlarla iğnelerle diye danışın mutlaka.hem bebeğin sağlıklı tutunması tutununca da sağlıkla ilerlemesi için TSH çok önemliymiş sırf bu yüzden hamile kalamayan varmış mesela.doktorum verdi bana ilacı hiç TE biraktirmadi şimdi de bırakma sakın devam diyorCanim cok tesekkur ediyorum..bizi bilgilendirdigin..icin..insallahh..sagliklii embriyolarin olusur..tsh hakkinda bilgi verebilirmisin..tsh neden onemli..amh fshi biliyorum..ama tshi bilmiyorum..mesela deger kac olmali..normal degerinde ise..sayiyimi belirliyor tsh..yada baska hangi degerlere dikkat etmeliyiz..tiroid ilacini..doktorunuzmu onermisti size..
Tesekkur ederim canim..tekrar..ben sana yazdiktan sonra biraz arastirma yaptim..zaten tedavide..ilac verilerekk dusuruluyomus..tsh..allah allah neden gerek duydu acaba doktorunuz..nese..sifa olsun insallahhh..canim..peki tedavi surecindemisin suanda..Rica ederim canım.valla çok ayrıntılı tıbbi olarak bilmiyorum aslında hatta tedaviye başlayana kadar haberim bile yoktu önemli olduğundan normalde sağlıklı gebelik oluşması için 2,5 un altında olması isteniyormus normalde 3 un üstüne bile çok çıkmıyordu benim ama tüp bebek hormon ilaçları TSH i yükseltiyor.o yüzden 3 e yakınsa doktora mutlaka bu konuyu sorun derim.yukselir mi bu ilaçlarla iğnelerle diye danışın mutlaka.hem bebeğin sağlıklı tutunması tutununca da sağlıkla ilerlemesi için TSH çok önemliymiş sırf bu yüzden hamile kalamayan varmış mesela.doktorum verdi bana ilacı hiç TE biraktirmadi şimdi de bırakma sakın devam diyor
Evet canim ilk denemede kimyasal gebelik olmuştu bizimki aslında erkek faktörü o yüzden 5. güne gidememisti embriyoların hiçbiri.4 aydır ilaç kullandık ikimiz de şimdi onun değerlerinde de düzelme var ikinciye geçtik şuan yumurta geliştirme ignelerimi kullanıyorum muhtemel 1 hafta içinde opu olacak o zaman görecegiz bakalım kaç tane nasıl yumus çıkacak..cogu doktor TSH çok çok yüksek değilse özellikle de 3 ten yüksek değilse ilaç gerek yok diyor ama iğnelerle yükselebiliyor ben o yüzden aklınızda olsun dedim canım..sen tedavi oldun mu hiç?yada şuan tedavide misin?Tesekkur ederim canim..tekrar..ben sana yazdiktan sonra biraz arastirma yaptim..zaten tedavide..ilac verilerekk dusuruluyomus..tsh..allah allah neden gerek duydu acaba doktorunuz..nese..sifa olsun insallahhh..canim..peki tedavi surecindemisin suanda..
Tedavin hayirli ugurlu olsun canim..benimde muhtemelen 1 hafta icinde tedavim basliyacak..adetimi bekliyorum suanda.tabi yumurta sayima bagli..3 aya yakindir bende ilac kullaniyodum..ben son 1.5 senenin icinde 1 asilama 3 tup tedavisi oldum..sadece 3. Su yani son tedavim kimyasal oldu benimde..digerleri hep negatifti..hic silik cizgi bile goremedim.yumurta sayim insallah cok cikar..bakalim..doktora gidince belli olucak..rezerv azligi var bende..esimde problem yok..Evet canim ilk denemede kimyasal gebelik olmuştu bizimki aslında erkek faktörü o yüzden 5. güne gidememisti embriyoların hiçbiri.4 aydır ilaç kullandık ikimiz de şimdi onun değerlerinde de düzelme var ikinciye geçtik şuan yumurta geliştirme ignelerimi kullanıyorum muhtemel 1 hafta içinde opu olacak o zaman görecegiz bakalım kaç tane nasıl yumus çıkacak..cogu doktor TSH çok çok yüksek değilse özellikle de 3 ten yüksek değilse ilaç gerek yok diyor ama iğnelerle yükselebiliyor ben o yüzden aklınızda olsun dedim canım..sen tedavi oldun mu hiç?yada şuan tedavide misin?
Canım ya sen de çok uğraşmışsin Allah sabır versin inşallah bu kez herşey çok daha güzel olacak dualarım seninleTedavin hayirli ugurlu olsun canim..benimde muhtemelen 1 hafta icinde tedavim basliyacak..adetimi bekliyorum suanda.tabi yumurta sayima bagli..3 aya yakindir bende ilac kullaniyodum..ben son 1.5 senenin icinde 1 asilama 3 tup tedavisi oldum..sadece 3. Su yani son tedavim kimyasal oldu benimde..digerleri hep negatifti..hic silik cizgi bile goremedim.yumurta sayim insallah cok cikar..bakalim..doktora gidince belli olucak..rezerv azligi var bende..esimde problem yok..
Tesekkur ediyorum canimcim..amin cumlemize insallah..insallah seninde bu sefer son olur..saglicakla kucagina almayi nasip etsin..rabbim..tatlim..Canım ya sen de çok uğraşmışsin Allah sabır versin inşallah bu kez herşey çok daha güzel olacak dualarım seninle
Çok teşekkür ederim ben de canımm olursa yaşıt olacak bebeler hadi bakalım güzel haberler vermek üzerine anlaştık inşallahTesekkur ediyorum canimcim..amin cumlemize insallah..insallah seninde bu sefer son olur..saglicakla kucagina almayi nasip etsin..rabbim..tatlim..
amin canim..ok tatlim..anlastik..canim bisey aorabilirmiyim peki..kimyasal oldugunda tedavin doktorun nasil bi aciklama yapti size..yani neden kimyasal oluyomus..Çok teşekkür ederim ben de canımm olursa yaşıt olacak bebeler hadi bakalım güzel haberler vermek üzerine anlaştık inşallah
Bizim zaten morfolojimiz kötüydü baş anomalisiydi bir de..o yüzden sağlıklı embriyo gelisemedi 5. güne de gidememeleri bu teorimizi doğruluyor dediler.o yüzden de tutundu ama sağlıksız olduğu için vücut attı gelisemedi dedi doktorumuz.amin canim..ok tatlim..anlastik..canim bisey aorabilirmiyim peki..kimyasal oldugunda tedavin doktorun nasil bi aciklama yapti size..yani neden kimyasal oluyomus..
Canim cok gecmis olsun..benim ilk defa gitmisti son transferde..ama benimde kimyasal oldu..4ba idi..acaba rahimle alakalimi bu kimyasallarr..onu merak ettim..embiyoylada olabilir tabi..detaylica bu gittigimde onuda sormak istiyorum doktorum bakalim..tesekkur ediyorum canim..allah birdaha yasatmaz insallah..bu sefer devamida gelirr..Bizim zaten morfolojimiz kötüydü baş anomalisiydi bir de..o yüzden sağlıklı embriyo gelisemedi 5. güne de gidememeleri bu teorimizi doğruluyor dediler.o yüzden de tutundu ama sağlıksız olduğu için vücut attı gelisemedi dedi doktorumuz.
İnşallah canım valla kimyasal için kesin bir sebep söylemek zor sanırım.hersey normal olan insanlarda bile kimyasal oluyormuş arada anlamıyorlarmis bile..herşeyle ilgili olabilir rahim tutamamistir,bebek sagliksizdir bağışıklık sistemi kabul etmemiştir vs vsCanim cok gecmis olsun..benim ilk defa gitmisti son transferde..ama benimde kimyasal oldu..4ba idi..acaba rahimle alakalimi bu kimyasallarr..onu merak ettim..embiyoylada olabilir tabi..detaylica bu gittigimde onuda sormak istiyorum doktorum bakalim..tesekkur ediyorum canim..allah birdaha yasatmaz insallah..bu sefer devamida gelirr..
Haklsiin canim..dilerim bir dhaa yasatmaz allah..İnşallah canım valla kimyasal için kesin bir sebep söylemek zor sanırım.hersey normal olan insanlarda bile kimyasal oluyormuş arada anlamıyorlarmis bile..herşeyle ilgili olabilir rahim tutamamistir,bebek sagliksizdir bağışıklık sistemi kabul etmemiştir vs vs
Bende varim 40 yaşindayim 4 yildir ugrasiyoruz 1 aşilamam var olmadi amh once 0.04 dü erken menepoza goriyorsun dediler hemen tup bebek yaptik 4 yumurta oldu ama hic biri döllenmedi bidaha tup bebek bile deneme artik.menepoz yolindaisn dediler ben imprl kullanmaya basladim 5 ay oldu kullaniyorum ve 5 aydir duzenli regl oluyorum 2 gun once yeniden amh yaptirdim ve sonuc 0.43 olmis baya baya yukselmis simdi yeniden umutlamdik tup bebek yaptiricaz tekrar bakalim tabi ozellikle devit 3 damla her sabah d vitamini dohurganlik icin cok iyi birde omega 3 Q10 aliyorum bu vitaminlerle amh cok yukseldi reglm duzene girdi 27 gunde bir oluyorim ise yaramaz icme dedi dr bu ilaclari ama di lemedim iyikide dinlememisim tup bebek yapmak icin umudum oldu yeniden Allahim.her isyeyene nasiip.etsinHosgeldin canimm..sende bendenmissinn..beklemek cok zorr..o zman sende eylul gibi felan yapcan..peki doktorunmu verdi bu ilaclari..ben doktorumu aradim..tedaviden sonra..mesela burdan bi arakdas imprly i onermisti bana..onu kullanabilirmiyim dedim ek olarak.doktoruma.onermiyorum dedi cunki imprly tarim bakanligi onayliymis..bana verdigi quenzimq10 du..guenzimq10 saglik bakanligi onayliymis..o yuzden ben baska vitamin kullanmicam..bazi ilaclarin erken menopoz vs gibi yan etkileri zararlari olabiliyomus..sogan kurunu bende dusunuyorum..cunki bende enfeksiyonda oluyo..ama ilaclarla es zmanli uygulamak zararli olurmu bilemedim..internette cok arastirdimi zarari olurmu diye ama bunkonuyla ilgili bi bilgi bilamadim..
Ayrı ayrı mı alıyorsun bunlarıBende varim 40 yaşindayim 4 yildir ugrasiyoruz 1 aşilamam var olmadi amh once 0.04 dü erken menepoza goriyorsun dediler hemen tup bebek yaptik 4 yumurta oldu ama hic biri döllenmedi bidaha tup bebek bile deneme artik.menepoz yolindaisn dediler ben imprl kullanmaya basladim 5 ay oldu kullaniyorum ve 5 aydir duzenli regl oluyorum 2 gun once yeniden amh yaptirdim ve sonuc 0.43 olmis baya baya yukselmis simdi yeniden umutlamdik tup bebek yaptiricaz tekrar bakalim tabi ozellikle devit 3 damla her sabah d vitamini dohurganlik icin cok iyi birde omega 3 Q10 aliyorum bu vitaminlerle amh cok yukseldi reglm duzene girdi 27 gunde bir oluyorim ise yaramaz icme dedi dr bu ilaclari ama di lemedim iyikide dinlememisim tup bebek yapmak icin umudum oldu yeniden Allahim.her isyeyene nasiip.etsin
Sabah uyanir uyanmaz devit 3 damla ac karinina 15 damla iciyorum ogleden sonra omega3 Q10 1 tane iviyorum aksam 21.30 da IMPRLY iciyorum 5 ay önce basladim bunalra basladigim gün itibari ile 27 gunde bir duzenli regl oluyorum ve 0.04 olan AMH 0.43 e yukseldi çokkk mutlu oldum banada sehor hastanesi başhekimi önerdi bunalri kullan yunurta kaliten articak dedi gercektende dogruymusAyrı ayrı mı alıyorsun bunları
Zaten bunlarin hocbiri ilac degil.sadece vitamin takviyesi ama cok islevleri var ozelikle yumurta kalitesi yukseltme ve menepozu ötelemeAyrı ayrı mı alıyorsun bunları
fsh değeriniz kaçtıBende varim 40 yaşindayim 4 yildir ugrasiyoruz 1 aşilamam var olmadi amh once 0.04 dü erken menepoza goriyorsun dediler hemen tup bebek yaptik 4 yumurta oldu ama hic biri döllenmedi bidaha tup bebek bile deneme artik.menepoz yolindaisn dediler ben imprl kullanmaya basladim 5 ay oldu kullaniyorum ve 5 aydir duzenli regl oluyorum 2 gun once yeniden amh yaptirdim ve sonuc 0.43 olmis baya baya yukselmis simdi yeniden umutlamdik tup bebek yaptiricaz tekrar bakalim tabi ozellikle devit 3 damla her sabah d vitamini dohurganlik icin cok iyi birde omega 3 Q10 aliyorum bu vitaminlerle amh cok yukseldi reglm duzene girdi 27 gunde bir oluyorim ise yaramaz icme dedi dr bu ilaclari ama di lemedim iyikide dinlememisim tup bebek yapmak icin umudum oldu yeniden Allahim.her isyeyene nasiip.etsin