• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Yumurta kalitesi hakkında

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

patatessss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2019
553
293
23
27
Arkadaşlar iyi geceler
Bir arkadaşıma doktor yumurtasının kalitesini orta değerde olduğunu söylemiş pko filan değil daha 24 yaşında ve 2 senelik evli eşinde bir problem yok sizce sadece yumurta kalitesi etkiler mi gebe kalmayı bu kadar 🤷🏼‍♀️ Sormamı istedi eşine karşı biraz kendini kötü hissettiği için benim sormamı rica etti .. başına böyle bir şey gelen var mı ? Yumurta kalitesi nasıl artar ? Ve Ovülasyon testinde yumurtlamayı görmediğini söyledi ama çok düzenli yapmıyormuş testleri .. yardımcı olursanız çok sevinirim ..

Bu arada evde yapabileceği kür vb şeyler önerirseniz çok sevinirmiş kendisi 🙏🏻🍀

Orta kalite iyi kalite bunların kriterleri ne boyutları mı acaba ben de bunu sormak istiyorum
Bizde hiç bilmiyoruz canım doktoru iyi değilmiş sanırım hiç bir açıklama yapmaz mı insan koronada çıktı hiç gidilmiyor hastanelere oda evdeyken kendim neler yapabilirim diye telaşa düştü ..

Hayıt çayının hapı agnucaston iyi geliyormuş yumurta kalitesini arttırmaya.

Bizde hiç bilmiyoruz canım doktoru iyi değilmiş sanırım hiç bir açıklama yapmaz mı insan koronada çıktı hiç gidilmiyor hastanelere oda evdeyken kendim neler yapabilirim diye telaşa düştü ..
Buralarda hep İncir kürünün yumurta kalitesini artırdığı konusulmus ben bu ay yaptım catlamayi da gördüm ama.yumurta kalitemi bilmiyorum,bunun dışında propolis kullanabilir bir de omega 3 kullansın

Hormon testleri spermiyogram rahim filmi yapılmış mı?

Buralarda hep İncir kürünün yumurta kalitesini artırdığı konusulmus ben bu ay yaptım catlamayi da gördüm ama.yumurta kalitemi bilmiyorum,bunun dışında propolis kullanabilir bir de omega 3 kullansın
Yumurta kalitesi daha önemli olduğunu söylemiş doktor kaliteli 1 tane olsa yeter kalitesiz 20 tane olsa boş demiş ..

İlaç olarak doktora danışmadan kullanılan bir ilaç mı acaba ? Yoksa reçeteyle mi ..
Bana doktor verdi ama reçetesiz de alınıyor ben de sorun yoktu doktor kaliteyi arttırıp kolaylaştırsın diye vermişti.

Yumurta kalitesi daha önemli olduğunu söylemiş doktor kaliteli 1 tane olsa yeter kalitesiz 20 tane olsa boş demiş ..
Evet o konuda Dr doğru söylemiş,küçük küçük yumurtalar çatlamiyormus bile sanırım adet zamanında ortalama 10mm olan yumurtalar ovulasyona kadar büyüyup en az 17mm olamiymis catlayabilmesi için

Gerek görmemiş doktor rahim filmine sperm TESTLERİ çok iyi olduğu için morfolojiye bile bakılmamış 🤷🏼‍♀️
Morfolojiye bakilmadan nasıl iyi denmiş. Zaten sperm testinde yazar morfolojide 🤔 1 yıl denenip olmuyorsa hsg istenir yani nasıl gerek görmemişler onu da anlamadım. Klomen tedavisi denendi mi?

Evet o konuda Dr doğru söylemiş,küçük küçük yumurtalar çatlamiyormus bile sanırım adet zamanında ortalama 10mm olan yumurtalar ovulasyona kadar büyüyup en az 17mm olamiymis catlayabilmesi için
yaşı küçük yani kilosu herhangi bir rahatsızlığı yok neden böyle oluyor yani oda çok üzülüp günlerdir ağlıyor instagramda çok doktora sokmuş cevap alamamış 😞

Morfolojiye bakilmadan nasıl iyi denmiş. Zaten sperm testinde yazar morfolojide 🤔 1 yıl denenip olmuyorsa hsg istenir yani nasıl gerek görmemişler onu da anlamadım. Klomen tedavisi denendi mi?
Canım yanımda şuan zaten özele gittikleri için tek test vermişler doktor sonuçlar iyi demiş sadece spermiogram yapılmış elbet doktor bakmıştır morfolojisine ama çok çok iyi diyince bakmamışlar detaylı .. 1,5 senedir istiyorlar ama doktor çatlamıyor yada çatlıyor dememiş sadece yumurta kalitesiz bunu artıracağız demiş ama ilaç vermemiş yumurtlamayı gör gel demiş oda hiç görememiş sonrası malum korona ..

Yatmadan önce 1 tane içiyorum hergün. Adetliyken başla demişti bana doktor.
Çok teşekkür ederiz canım çok yardımcı oldun Allah razı olsun .. sende işe yaradı mı peki ? Birde kaç ayda etkisini görmüşsün onu soruyor arkadaşım 🙏🏻

yaşı küçük yani kilosu herhangi bir rahatsızlığı yok neden böyle oluyor yani oda çok üzülüp günlerdir ağlıyor instagramda çok doktora sokmuş cevap alamamış 😞
Farklı bir Dr a gitsin öyleyse yaşı küçükse ve altta yatan bir sorun yoksa halledilir bence öyle evde aglayip kendini daha çok strese sokmasın,yumurta kalitesini artıran kompleks vitaminler var onlardan sorsun Dr a ne kullanabilirim diye,kaç aydir deniyormus gebe kalmayi

Çok teşekkür ederiz canım çok yardımcı oldun Allah razı olsun .. sende işe yaradı mı peki ? Birde kaç ayda etkisini görmüşsün onu soruyor arkadaşım 🙏🏻
Henüz hamile değilim. Benim eşimde sorun vardı. Bu ay onun önlemini de aldık. İnşallah bu ay olur. 2 aydır kullanıyorum.

Back