• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurta dönüsyonu ve kibris tüp bebek merkezi

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
herkese merhaba,dr. banada yumurta donasyonu dedi.fakat maddiyatsızlıktan dolayı yaptıramadık kısmet olursa bu sonbahar gideceğiz. gitmeden ayrıntılı bilgi almak istiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

yınede sonuna kadar gıdın allah elbet bır yerde kapı acar gunun bırınde .yumurta donerıne karsıyım gunahı boyutunu untmayalım
zor ama ınsallah ıclerınde bır tanesı saglıklı cıkar belkı tekrar tekrar deneyım bakalım bıde herkes herseyı bılmek zorunda degıl kı

yumurta ve sperm donasyonu isteyen arkadaşlarım nolurrr bu konuyu çok iyi düşünün sizi çok iyi anlıyorum bende mikro için uğraşıp duruyorum rabbim bigün nasip eder diye.kızlar nolur bu işin haram boyutunu düşünün bi başkasının çocuğu olacak haram olandan ne kadar şifa ve mutluluk gelir.tüp bebekle kolay gibi gözüküyor ama normalde bi başka adamın çocugunu taşımış olacaksın yada kocanın başka kadından çocuğu olacak.lütfennn rabbime dua edin.mevla diyorki vermeyecek olsaydım istemeyi öğretmezdim.bu konuyu eşlerinizle görüşün arkadaşlar okudukça sizin için dua ediyorum rabbim hepinize kendi bebişlerinizi nasip etsin inşallah:Saruboceq::Saruboceq::1hug:

ben evlat edinmenin ve başkasının sperm yumurtası ile hamile kalmanın günah olduğuna inanmıyorum. insan eline doğan bebeğe ileride bşka gözle bakacaksa sapık demektir:kızgın:kötükedihüso
ben olsaydım kıbrıs tüp bebek mekezini secerdim : Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi hem bahçeci ve umut tüp bebek ile ortak çalışıyorlar. sanırım başlangıcı burada yapıp sonra sadece yumurta toplama ve transfer için kıbrısa itmek yeterli oluyor. ayrıca başındaki
Halil İbrahim Tekin in istanbulda da muayenehanesi var. onunla da burada başlayıp kıbrıs da devam edilebilir. google da araştırılınca bu dr hakkında da çok iyi yazılar var. alah isteyen herkesi bebeklerine kavuşursun inşallah kaydirigubbakcemile5

Yumurta donasyonunun günah ve haram olduğuna inanmıyorum. Bir kadın anne olmak ve çocuğunu kendi karnında hissederek anne olmak istiyorsa bu günah olamaz. Anne olmak her kadının hakkıdır, vücüdu vir takım nedenlerle yumurta üretemiyorsa yumurta donasyonu da bir seçenek.

inançlı bir insan olduğuma inanarak ve özelikle bebeğimin hiç bir sebep olmadan olmaması sürecinde bunun bir imtahan olduğuna inanarak daha fazla dini vecipeleri yerine getirmeye çalışan biri olarak (bu süreçte namaza başladım çokda mutluyum şimdiki duam ömrüm buyu Allahıma görevimi yerine getirip namazı bırakmamak)bende eğer hiç bir care yoksa doner almaya karşı değilim günah kısmını ise Allah dan başkası bilemez.eger doner denilen bir dna değilmi buda sizin vucutunuzda sizin kanınızda sizin hormanlarınızla hata sizin üzütünüz sizin kederiniz ve sizin sevinçiniz içinde şekil almıyacak mı bence bu sizin mucizeniz olacak o size ait olarak dünyaya gelecek
kıprıs yaşam hastanesini bende biliyorum benimki sadece tesadüf benim bir yakınım orda çalışıyor ama malesef tüp bebek bölümünde değil sadece bu yaz tatilde kıbrıstaydık hastanede yakınımızı ziyaret etdim kendisi söyledi gelenlerin hepsi tüp bebek için ebey kalabalıktı....

ben donasyon konusuna karar vermiş insanların kendi iç dünyasında bunun muhasebesini yaptığını düşünüyorum. kolay bir karar değil.kadın içinde erkek içinde ama maalesef yapacak birşey yok... tek istediğimiz anne-baba olmakve çevrenin baskısı hergün bebek varmı sorularıda cabası.neyseki donasyon gibi bir şansımız var.bunun günah olduğunu kesinlikle düşünmüyorum tabi bu benim kendi düşüncem .içim çok rahat.kesinlikle başkasının çocuğuymuş gibi düşünmem onu ben doğuracağım.biyolojik olarakta eşimin çocuğu olacak. Allahtan dileğim ilk denemede tutması ve hepimize hayırlı ve sağlıklı bebekler nnasip etmesidir.

bende araştırmalarım sonucu kıbrıs tüp bebeği düşünüyorum.aranızda bu merkeze giden varsa lütfen bana yardımcı olurmu.gerçi gitmeme daha zaman var ama yinede bilgi edinmek istiyorum.

Hepinizi okudum teker teker,herkesin kendince inandıgı doğrular var saygı duymak lazım
Bizimde çocugumuz olmuyor üstelik tüp bebekte hiç şansımız yok şimdilik ama Tıp çok hızlı ilerliyor kök hücreyi bekliyoruz .Eşim azospermi yurt dısında yaşıyoruz ve burda ikanımızda var sperm bankasından almak için.
Eşim bana bıraktı kararı ama ben kesinlikle karşıyım,çevremdekiler ne derse desin umrumda değil olmuyor işte çocugumuz kime ne? Bu dünyanın sonu değilya binlerce aile var bu şekilde yaşayıp mutlu olan.Rabbim böyle uygun görmüş olmasını isteseydi olurdu.Her şerde vardır bir hayır.
Evlatlıga sıcak bakıyorum ailesini kaybetmiş yada aile rızasıyla verılen bir çocuk olabilir.
Ayrıca Kıbrıstaki merkezde 1 kişinin spermiyle 100 lerce kadın hamile kalabilir,yada bir kadının yumurtasıyla.Yüzlerce kardeş bunlar bilmeden evlenebilirlerde.Ben sırf anne eşim baba olsun bu duygularım tatmin olsun diye bu doğacak çocuklara bunu yapmaya hakkım yok çünkü onların suçu yok.
Bu benim fikrim herkesin kendi kararı saygı duyuyorum
.

Son düzenleme:
kesinlikle herkesin düşüncesine saygı duymak gerekiyor ... amacım kimseyi yargılamak veya onaylamak değil herkes kendi kararını vermiş zaten.ben sadece kıbrıs tüp bebekte daha önce bebek sahibi olmuş biriyle iletişim kurmak istiyorum bilgilerini benimle paylaşmasını istiyorum şimdiden paylaşımı için tşk

Arkadaşlar

IVF DONASYON

Burası ile de irtibat kurun Dr. Gurur Polat çoğunuz duymuşsunuzdur. Bir kere telefonla konuştumdu eğer ilgisi aynen telefondaki gibiyse çok iyi. Burada da onla ilgili bir topic var ve bir kaç kişi memnunum demiş.

Burada işlemleri Medicana da yapıyor. Sonra Kıbrıs'ta tranfer ediliyor. Ama Kıbrıs'ta hangi hastane ile çalışıyor bilmiyorum (öğrenirseniz yazın bende öğreneyim) Ben fiyat aldım direk tüp bebek 2500 €uro (konaklama dahil) muayene + ilaç hariç. Eğer sonbahara kadar olmazsa (ki inşallah olur) bende tüp düşünüyorum. O yüzden şimdiden bakıyorum.

Belki yumurta veya sperm donasyonu daha pahalı olabilir.

bende bütün yazılanları okudum arkadaşlar elbet hayat herkesin kendi hayatı...ben bu yükü kaldırım diyorsa bize birşey söylemek düşmez...ama bende donasyon işini onaylamıyorum..bende
10 yıldır uğraşıyorum ve olup olmayacağını bilmiyorum...aynen saftirik arkadaşımın dediği gibi olmuyorsa kime ne ..el ne diyecek diye ne gidip başka bir adamın spermini alır nede başka kadının yumurtasını eşiminkiyle birleştittiririm..ama kimseyi de ayıplamıyorum..çaresizlik insana her şeyi düşündürüyor..demekki öyle bir durumda karar verdiler bu olaya..gen dediğin neki diyor
arkadaşlarımız ..dini açıdan her şey demek..nesep demek..dinimiz neslin muhafazasına çok önem vermiş..lütfen bunu en iyi yerlere sorun danışın araştırın...sonra ben yaptım bu allahla benim aramda deyin..normal bir şeymiş gibi algılanıyor bu olay...ve tıp keşke bu kadar gelişmeseydi dedirtiyor insana ...ve olmazlar oluyor..amerikada aynı sperm vericisinden dünyaya gelen iki çocuk
birbirini bulmuş şimdide diğer kardeşlerini arıyorlar...elbet aynı şeyler herkes için olacak diye birşey yok...lütfen yanlış anlamayın amacım kimseyi kırıp üzmek yargılamak değil..ama hayatın sadece çocuğa endekslenmesine karşıyım...ben de on yıldır aynı özlemle yaşıyorum..bende çok istiyorum ama hayırlısı diyorum..evladı olup hergün olmaz olaydı diyenleri dinliyorum..öğretmenim
birebir bu işin içindeyim...hepinizin yolu açık olsun...uğraşanların çabası emeği boşa gitmesin..sağlıkla kalın

Eline sağlık canım.Katılıyorum sana.Ama bu işe baş koyan arkadaşları da anlıyorum.

selam arkadaşlar ben de nilen arkadaşıma katılıyorum sizleri anlamadığımızı düşünüyor olabilirsiniz ama insan evlatla da imtihan edilir evlatsızlıkla da
benim babam sırf erkek çocuk için 2. evliliğini yaptı oldu da ama şimdi keşke olmasaydı deyip duruyor
ya ilerde öyle bir çocuk olursa hayırsız olursa kim kimi suçlayacağını şaşırır ve bu durumda o çocuğun günahı nee?
Allah vermiyorsa vardır bir sebebi bence aşırı ısrar yersiz diye düşünüyorum
yine de hakkınızda hayırlısı olsunn sağlıkla kalınn

donosyanı bizde düşünmüştüm ama eşimde sperm bulununca bu ihtimal rafa kaldırıldı ama eşimin spermleri ile gebelik elde edemez isek ben eşime haksızlık olmaması için hem yumurta hemde sperm donosyonu düşünüyorum acıkcaıs.. eşimde azosperm var testisden sperm elde edildi..
kimse çıkıp yok günaj yok mübah değil gibi acıklamalar yapmasın lütfen duymak istedimiz şeyler bunlar değil..
bu forumdan bir arkadaş var nick name söylemicem ama şuan sperm donosyonu ile ikizlerine hamile.. kendisi isterse yazacaktır.. ama yaptıran çok insanlar var.. keyfi değilki bu işler kimse o yüzden çıkıp akıl hocalığı yapmasın.

buarada söylemek zorundayım.. kök hücre tedavisi klinikte uygulama süreci 15 sene .. kuzenim çapa tıp fakultesi tüp ebbek bölümünde doktor ondan bir sürü haberler alıyorum.. anca diyor 5-10 yaşındaki cocuklara vurur o diyor.. ne diyim herkeizn kendi kararı..

donosyanı bizde düşünmüştüm ama eşimde sperm bulununca bu ihtimal rafa kaldırıldı ama eşimin spermleri ile gebelik elde edemez isek ben eşime haksızlık olmaması için hem yumurta hemde sperm donosyonu düşünüyorum acıkcaıs.. eşimde azosperm var testisden sperm elde edildi..
kimse çıkıp yok günaj yok mübah değil gibi acıklamalar yapmasın lütfen duymak istedimiz şeyler bunlar değil..
bu forumdan bir arkadaş var nick name söylemicem ama şuan sperm donosyonu ile ikizlerine hamile.. kendisi isterse yazacaktır.. ama yaptıran çok insanlar var.. keyfi değilki bu işler kimse o yüzden çıkıp akıl hocalığı yapmasın.

Arkadasim sen niye rahatsiz oluyosun yazilanlardan anlamadim,eger burası sadece bu sekılde hamile kalanların toplanıp nasıl yaptıklarını,kac paraya yaptırdıklarını anlatacakları duymak istediğiniz bir yerse burası,bu başlık yanlış o zaman.
Herkes düşüncesini yazar burda sende yazmışsın düşünceni kimse senin bu düşüncene karışamaz yargılayamaz doğru yada yanlış diye,aynı şekilde sende karışamazsın asıl senin yaptıgın akıl hocalıgı oluyor şimdi.

Arkadasim sen niye rahatsiz oluyosun yazilanlardan anlamadim,eger burası sadece bu sekılde hamile kalanların toplanıp nasıl yaptıklarını,kac paraya yaptırdıklarını anlatacakları duymak istediğiniz bir yerse burası,bu başlık yanlış o zaman.
Herkes düşüncesini yazar burda sende yazmışsın düşünceni kimse senin bu düşüncene karışamaz yargılayamaz doğru yada yanlış diye,aynı şekilde sende karışamazsın asıl senin yaptıgın akıl hocalıgı oluyor şimdi.

buraya yazanlar yumurta veya sperm donasyonu alnlardan fikir öğrenmek ve kıbrıs da hangi merkez iyi onu öğrenmek istiyorlar. zaten çok çok zor bir kararı vermişler veya vermek üzereler. burada kimse akıl verilmesini ve din hocalığını istemiyor. uygun bulmayanlar kendileri yaptırmazlar. bazı çok tutucular tüp bebeğe de aşılamaya da karşılar. olmuyorsa allhın taktiri diyorlar. diğer başlıklarda birileri habire tedavi olmayın allah isterse olur olmazsa imtihan ediyordur günah vs dese ne dersiniz. herkesin kendi kararı kendi vicdanı. lütfen arkadaşları üzmeyelim :1no2:

bence evlat da edinseniz başkasından aldığınız sperm ve yumurta donasyonu ile hamile de kalsanız sizin büyüttüğünüz çocuğun kendi çocuğunuzdan farkı olamaz. hayırlı çıkma kısmına gelince öz evlatların hayırlı çıkma garantisi var mı? ben hayatımın ilk 7 yılı birlikte oturduğumuz, ilkokuldan sonra da kazandığım ortaokul liseye daha yakın diye halamla büyüdüm. 27 yaşında ilk evliliğime kadar onunla kaldım. halamı annemden çok severim ki annem de istanbulda diğer yakada yaşar ve çok uzak değil. halamın çocuğu yok o da beni evladı gibi sever. ben halamın çocuğu olmadığından böyle sanıyordum ama bir arkadaşım teyzesi ile aynı apartmanda büyümüş.anne teyze birlikte bakmışlar doğunca. teyzesi evlenip kendi çocukları olana kadar 5-6 sene arkadaşıma bakmış. şimdi teyzesinin 2 çocuğu var arada sevgi de ayırım oluyor mu iki çocuk arasında diye sorduğumda olmuyor ama ayşe nin (arkadaşımın) yeri ayrı dedi nasıl olur insan kendi çocuğundan çok sever mi yiğenini dedim. onun çocuğumdan farkı olmadı ilk o doğdu onu büyüttük en çok onu seviyorum dedi ve yalan da söylemiyordu. önemli olan emek diyorum.

arkadaşlar ne yapıyorsunuz lütfen kırıcı olmayalım ...sonuçta hepimiz aynı acıyı yaşıyor aynı hasretle yanıyor ve aynı şeyleri ümit ediyoruz ...sonuca ulaşırken hepimiz sağlık durumuna göre
farklı metot ve yöntemleri kullanıyor olabiliriz..amacımız birbirimizin canını yakmak mı lütfen zaten
çok canımız yanıyor hepimizin..ayrıca çoğumuz birbirimizi tanıyor farklı topiklerde bir şekilde mesajlaşmış oluyoruz...bu işi uzatıp birbirimizi üzmeyelim...hepimizde uyarı alırız...şurda iyi kötü dertleşip sorunlarımızı paylaşıyoruz..ikizlerine hamile olan arkadaşı bende tanıyorum..bebelerini
sağlıkla kucaklar inşallah..ilk hamileliğini duyuncada bizzat tebrik ettim..hepimizin yolu açık olsun
kucaklarımız bebelerle dolsun........herkesten mutlu haberler almak dileğiyle.....

nılencım haklısın canım...............herkeın yolu açık ols........herkesın dıleklerı makbul ols........

Back