Yumurta dondurma riskleri

cnndrbs

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2024
4
2
38
Merhaba arkadaşlar.38 yaşında bekarım.Amh değerim düşük olduğu için doktorum yumurta dondurma işlemi yapmamız gerektiğini söyledi.Fakat işin maddi yönünde değilde paikolojik yönünü merak edenlerdenim.Süreç nasıl ilerliyor? İğnelerin herhangi bir yan etkisi oluyor mu? Vücudumuza sıkıntı verir mi? Aklımda deli sorular.Çünkü 10 15 günlük bir iğne tedavisi falan varmış.Yani açıkçası riskleri neler? Yaptıran arkadaşlar nasıl ilerliyor ağrı sizı falan oluyor mu? Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.Şimdiden çok teşekkür edeeim sağlıkla kalın🫠

Merhaba arkadaşlar.38 yaşında bekarım.Amh değerim düşük olduğu için doktorum yumurta dondurma işlemi yapmamız gerektiğini söyledi.Fakat işin maddi yönünde değilde paikolojik yönünü merak edenlerdenim.Süreç nasıl ilerliyor? İğnelerin herhangi bir yan etkisi oluyor mu? Vücudumuza sıkıntı verir mi? Aklımda deli sorular.Çünkü 10 15 günlük bir iğne tedavisi falan varmış.Yani açıkçası riskleri neler? Yaptıran arkadaşlar nasıl ilerliyor ağrı sizı falan oluyor mu? Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.Şimdiden çok teşekkür edeeim sağlıkla kalı
İki kez yumurta toplattım. Uzun vadede sıkıntı olur mu bilmiyorum açıkçası. Ama bedensel bir problemim olmadı ağrı falan olmadı ikinci denemede hafif morarmalar oldu göbeğimde ama iğneler bittiği gibi geçiyor. Bence mantıklı olanı yapıyorsunuz. İleride anne olmak isterseniz çözdürüp döllendirip transfer olursunuz

Merhaba, şişkinlik, gaz gibi problemler olabiliyor. Bir adetiniz gecikebiliyor veya erken gelebiliyor. Ben yumurta sayım fazla olduğu için sancı ve kusma gibi semptomlar yaşamıştım ama yumurta sayınız az ise yan etkileri daha az hissediyorsunuz. Zaten 12-14 gün iğne oluyorsunuz yalnızca, onlar da hiç canınızı acıtmıyor küçücük zaten uçları. Ben de başlamadan önce korkmuştum ama inanın çok abartılmış bu süreç, özellikle iğnelerin acısı. Max 2 hafta zorluk yaşarsınız o kadar. Bence çok mantıklı yönlendirmiş doktorunuz, artık infertilite çok fazla ne yazık ki.

Hiç öyle abartılı bir zorluğu yok iğnelerin. Sadece en son yaptığım Gonapeptyl iğnesi yakmıştı, diğerleri hiç hissedilmiyor bile. Yumurta toplama işlemi sonrası 2-3 gün bende çok şişkinlik ve gaz oldu. Bunlar katlanılmayacak zorluklar değil, sonrasında yaş ilerlerse daha da zorlaşır.

Merhaba arkadaşlar.38 yaşında bekarım.Amh değerim düşük olduğu için doktorum yumurta dondurma işlemi yapmamız gerektiğini söyledi.Fakat işin maddi yönünde değilde paikolojik yönünü merak edenlerdenim.Süreç nasıl ilerliyor? İğnelerin herhangi bir yan etkisi oluyor mu? Vücudumuza sıkıntı verir mi? Aklımda deli sorular.Çünkü 10 15 günlük bir iğne tedavisi falan varmış.Yani açıkçası riskleri neler? Yaptıran arkadaşlar nasıl ilerliyor ağrı sizı falan oluyor mu? Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.Şimdiden çok teşekkür edeeim sağlıkla kalın🫠
Sürece bende 38 yasımda başladım. Öncelikle bu islemden önce mutlaka 3 aylık bir beslenme kürü öneririm size. Konusunda uzman diyetisyenler ile görüsün. Beslenme düzenin yumurta kalitesine etki etmesi 3 ay sürüyor. Vakit kaybetmeden bunu degerlendirin. Sonra da hemen yumurta toplama islemine gecin. Bu yaşlar cok kritik. Yumurta toplama işlemi ve gecen sürede korkulacak birsey yok basit. İgneler cokta can yakici degil kendiniz yapamazsanız bir saglik kurulusuna da yaptirabilirsiniz düzenli saatlerde olmak kaydı ile. Yumurta toplama islemi sonrası icin bende mesela igne batması gibi bi durum oldu. Doktorum sıkıntı olmayacagını söylemisti gercekten de 2-3 ay sonra geçti. Sonucta bir islem yapiliyor.
Size tavsiyem vaktinizi lütfen iyi degerlendirin be gecikmeyin.

Sürece bende 38 yasımda başladım. Öncelikle bu islemden önce mutlaka 3 aylık bir beslenme kürü öneririm size. Konusunda uzman diyetisyenler ile görüsün. Beslenme düzenin yumurta kalitesine etki etmesi 3 ay sürüyor. Vakit kaybetmeden bunu degerlendirin. Sonra da hemen yumurta toplama islemine gecin. Bu yaşlar cok kritik. Yumurta toplama işlemi ve gecen sürede korkulacak birsey yok basit. İgneler cokta can yakici degil kendiniz yapamazsanız bir saglik kurulusuna da yaptirabilirsiniz düzenli saatlerde olmak kaydı ile. Yumurta toplama islemi sonrası icin bende mesela igne batması gibi bi durum oldu. Doktorum sıkıntı olmayacagını söylemisti gercekten de 2-3 ay sonra geçti. Sonucta bir islem yapiliyor.
Size tavsiyem vaktinizi lütfen iyi degerlendirin be gecikmeyin.
Çok teşekkür ederim öncelikle🙏🏻🫶🏻 Doktor tavsiyeniz var mı?

Hiç öyle abartılı bir zorluğu yok iğnelerin. Sadece en son yaptığım Gonapeptyl iğnesi yakmıştı, diğerleri hiç hissedilmiyor bile. Yumurta toplama işlemi sonrası 2-3 gün bende çok şişkinlik ve gaz oldu. Bunlar katlanılmayacak zorluklar değil, sonrasında yaş ilerlerse daha da zorlaşır.
Çook teşekkür ederim ilginiz için🙏🏻🫶🏻 Doktor tavsiyeniz var mıdır?

İki kez yumurta toplattım. Uzun vadede sıkıntı olur mu bilmiyorum açıkçası. Ama bedensel bir problemim olmadı ağrı falan olmadı ikinci denemede hafif morarmalar oldu göbeğimde ama iğneler bittiği gibi geçiyor. Bence mantıklı olanı yapıyorsunuz. İleride anne olmak isterseniz çözdürüp döllendirip transfer olursunuz
Doktor bey banada az yumurta toplarsak 2. İşlem gerçekleştirebiliriz dedi.Ben birde panik atak olduğum için bizzat yaptıran arkadaşlardan doğrusunu öğrenmek istedim açıkçası.Doktor tavsiyeniz var mı peki?

Doktor bey banada az yumurta toplarsak 2. İşlem gerçekleştirebiliriz dedi.Ben birde panik atak olduğum için bizzat yaptıran arkadaşlardan doğrusunu öğrenmek istedim açıkçası.Doktor tavsiyeniz var mı peki?
Evet eğer sayı az olursa tekrar işlem gerekebilir. Çünkü şuan toplanan her yumurta ilerde döllenecek, hepsi sağlıklı embriyo olacak diye bir garanti yok. Bir çoğu kayıp oluyor süreçte ne yazık ki, ne kadar yedek olsa o kadar iyi bence de sizin durumunuzda. Benim doktorum Ercan Baştu, tavsiye ederim. Ben daha sürecimin başlarında sayılırım ama memnunum kendisinden.

Anladım Allah yardımcınız olsun. İstanbuldaysanız fertijin kliniğine gidiyorum ben. Memnunum. Şimdiye kadar pozitifi yakalayamadım ama farklı görüşler aldığımda doktorun elidnen geleni yaptığını nasipten öte yol olmadığını gördüğüm için doktor değiştirmiycem zaten kendisiyle sıkıntım yok. Seval hanım dokturum

Oncelikle ben de amh dusuklugunden dolayi yumurta dondurma surecindeyim hatta suan ignelerin 9.Gunumdeyim. Cok nadir hasta olan hayatinda belki de hic igne vurulmamis biri olarak soyleyebilirim ki surec cok kolay. İgneler insulin ignesi seklinde uygulamasi cok kolay. Psikolojik olarak sonradan rahatlamak icin bence dusunmeyin

X