Yumurta donasyonu 2024

Kuzgunefe

Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2022
20
9
Merhaba,
Yumurta donasyonu yaptırmak istiyorum,hem çok istiyorum hem de kandırılmaktan korkuyorum çevremde yaptıran hiç duymadım varsa da bilmiyorum,Türkiye de olsa çok daha kolay olurdu,Kıbrıs deyince bile ürküyo insan ama başka çare de yok,1 kızım var çok şükür ama kardeş isteği çok fazla ben 40 yaşındaymış erkem menopoz başladığı için doğal yolla veya tüp olmaz dedi doktorlar,kimse donaydın yaptır falan da demedi,araştırırken kendim buldum,burada benim gibi hisseden birileri varsa fikir alışverişi yapalım isterim,dini boyutunu öne çıkaran kesim var,saygım sonsuz ama bu başlık altına yorum yapmazlarsa sevinirim

Merhaba,
Yumurta donasyonu yaptırmak istiyorum,hem çok istiyorum hem de kandırılmaktan korkuyorum çevremde yaptıran hiç duymadım varsa da bilmiyorum,Türkiye de olsa çok daha kolay olurdu,Kıbrıs deyince bile ürküyo insan ama başka çare de yok,1 kızım var çok şükür ama kardeş isteği çok fazla ben 40 yaşındaymış erkem menopoz başladığı için doğal yolla veya tüp olmaz dedi doktorlar,kimse donaydın yaptır falan da demedi,araştırırken kendim buldum,burada benim gibi hisseden birileri varsa fikir alışverişi yapalım isterim,dini boyutunu öne çıkaran kesim var,saygım sonsuz ama bu başlık altına yorum yapmazlarsa sevinirim

Eşiniz bu konuda ne diyor ?

Çocugunuz olmasa tamam ama 2.çocugunuz kızınızın tamamen öz kardeşi olmayacak genetik olarak annesi yumurtayı veren çünkü, birde git gel tuttu tutmadı yok klinik dolandırdı bu yasal da değil hukuki yollara basvurunuz da kısıtlı olacak, yüzde 1 bile normal tüp bebek şansınız varsa önce bunu deneyin kaç yıldır menopozdasınız ve amh nedir hiç folikül gorunuyor mu ultrasonda eğer tamamen menopozda iseniz o zaman yumurtlama şansı olmayacağı için bu yola mecbur kalırsınız.

Çocugunuz olmasa tamam ama 2.çocugunuz kızınızın tamamen öz kardeşi olmayacak genetik olarak annesi yumurtayı veren çünkü, birde git gel tuttu tutmadı yok klinik dolandırdı bu yasal da değil hukuki yollara basvurunuz da kısıtlı olacak, yüzde 1 bile normal tüp bebek şansınız varsa önce bunu deneyin kaç yıldır menopozdasınız ve amh nedir hiç folikül gorunuyor mu ultrasonda eğer tamamen menopozda iseniz o zaman yumurtlama şansı olmayacağı için bu yola mecbur kalırsınız.
Doktorlar tüp bebek olmaz dedi hiç denemedik,kızım evlatlık alın diye tutturdu o kadar istiyo ki her gün ger gece baskı yapıyo,baba spermi olucağı için öz kardeşi oluyo aslında,ben o konuda sorun etmiyorum çocukları çok severim,olursa sonuçta ben doğurucam kendimden çok eminim☺️🙏

Tüp olur regl varsa amh kaçki direk donasyon demişsiniz ama bence önce tüp denemelisinzz
1 yıl önce erken menopoz başlangıcı dediler reglim devam ediyordu,4 aydan beri regl olmuyorum maalesef
Tüp olur regl varsa amh kaçki direk donasyon demişsiniz ama bence önce tüp denemelisi

Tüp olur regl varsa amh kaçki direk donasyon demişsiniz ama bence önce tüp denemelisinz

Eşim ciddiye almıyo sanırım ama kestirip atmıyo da oturup ciddi ciddi konuşamıyoruz,inanmıyo gibi para tuzağıdır falan dedi🤷‍♀️
Kızınız kaç yaşında ? Çocuğunuz bugün kardeş ister, yarın istemez. Çocuğunuz kardeş istiyor diye kim olduğu ve kaç kişiye daha yumurtaları verildiği bilinmeyen rastgele bir vericinin çocuğuna sahip olmak istiyor musunuz gerçekten ?

Çok mu zenginsiniz ?

Kıbrıs gibi zorlu süreç mi denemeye değecek? Embriyonun kalitesi bile labaratuvar altında belli bir süreçte ortaya çıkıyorken doktorunuz bir kaç yumurtaniz varken hangi cesaretle mümkün değil diyebildi ? Başarı oranı çok az dese tamam da mümkün değil demek için sizde sıfır yumurta eşinizde sıfır sperm olması lazım. Belki olacak belki tutacak ? Asıl denemeye değecek olan öncelikle tüp bebek daha sonra başka yöntemler denenmeli.

Kızınız kaç yaşında ? Çocuğunuz bugün kardeş ister, yarın istemez. Çocuğunuz kardeş istiyor diye kim olduğu ve kaç kişiye daha yumurtaları verildiği bilinmeyen rastgele bir vericinin çocuğuna sahip olmak istiyor musunuz gerçekten ?

Çok mu zenginsiniz ?

Kıbrıs gibi zorlu süreç mi denemeye değecek? Embriyonun kalitesi bile labaratuvar altında belli bir süreçte ortaya çıkıyorken doktorunuz bir kaç yumurtaniz varken hangi cesaretle mümkün değil diyebildi ? Başarı oranı çok az dese tamam da mümkün değil demek için sizde sıfır yumurta eşinizde sıfır sperm olması lazım. Belki olacak belki tutacak ? Asıl denemeye değecek olan öncelikle tüp bebek daha sonra başka yöntemler denenmeli.

Çok mu zenginsiniz ?
Yazı dilinizden hoşlanmadım

Böyle bi durumda süreç gerçekten çok çok zor oluyo. 31 yaşındayım 6 kere tüp bebek denemiş sonuç alamamış çok acılar çekmiş biri olarak söylüyorum. Bu yolda olmak isterseniz o yavru sizden bi parça olacak bence sizin yumurtanızın olmasının önemi kalmayacak kucağınıza aldıktan sonra. Bununla ilgili yaptıranların gebe kalanların yorumlaştığı topikler var. Onları okuyun. Sürecin kolay olduğunu iyi bi merkez seçimiyle doktor seçimiyle çok da güzel sonuçlar almışlar. Olumlu şeyler var. Hakkınızda hayırlısı olsun.

4 doktor da aynı şeyi söyleyince demekki olmaz diyosun,ama doğru söylüyorsunuz tüp için araştırma yapıp önce onu denesem daha iyi olucak gibi ,en azından pişmanlık duymam,keşke demem

Böyle bi durumda süreç gerçekten çok çok zor oluyo. 31 yaşındayım 6 kere tüp bebek denemiş sonuç alamamış çok acılar çekmiş biri olarak söylüyorum. Bu yolda olmak isterseniz o yavru sizden bi parça olacak bence sizin yumurtanızın olmasının önemi kalmayacak kucağınıza aldıktan sonra. Bununla ilgili yaptıranların gebe kalanların yorumlaştığı topikler var. Onları okuyun. Sürecin kolay olduğunu iyi bi merkez seçimiyle doktor seçimiyle çok da güzel sonuçlar almışlar. Olumlu şeyler var. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Teşekkür ederim,benim parçam olacağından çok eminim hiç şüphem yok,yumurta donasyonunu ilk defa duyduğum için araştırmak istiyorum,tecrübesi olanlara özelden soruyorum,fikir alışverişi yapmak istiyorum,tüp hiç demedik doktorlar olmaz dediği için,belki ilk onu denemeliyim,siz 6 denemeden sonra olumlu sonuç aldınız mı peki

Yazı dilinizden hoşlanmadım
Hangi kısmından hoşlanmadınız ? Çocuğunuz bugün kardeş diyor diye onun lafıyla bu işe kalkışacak mısınız gerçekten ? Maddi manevi kızınızdan ve ona sağladığınız imkanlardan hiç kısmayacak mısınız ?

Yumurta donasyonunun ne şartlarda yapıldığını hiç araştırdınız mı ? Gerçekten bilinçli ve belli hayat şartlarına sahip bir kadının zaten kısıtlı olan yumurtalarını satmasında hiç tuhaf bir yan yok mu sizce ? O vericilerin kimliğine dair de mi hiç kuşkunuz yok ?

Nerede yazıyor onlar? Ben çok baktım ama burdan başka yer göremedim. Herkes merkez ve Dr konusunda çok kararsiz

Merhaba,
Merhaba. Banada 7 sene önce erken menopoz dendi.2 tüp bebek denemem var, sonrasında erken menopoz başlangıcı olduğu için tutmaz dendi. Yani burda öyle böyle konuşuyor herkes ama menopoz olduktan sonra tup bebek olmaz arkadaşlar, olursa mucize, rabbim nasip edecekse o zaman tüp bebeksizde olur. ben birsuru dr a gittim hepsi olmaz dedi. En son içimde kalmasın diye bir sürü muayene parası verip bahçeci ye gittim ve orda bir sürü Dr olmasına rağmen özellikle Mustafa bahçeci ye gittim. Çok iyi bir Dr ve çok ilgilendi. Bana net olarak şöyle dedi. Eğer adet gormuyorsan olmaz, denemeye deneriz ama boşuna para vermiş olursun. Eğer adet görüyor olsaydın tek yumurtayla bile denenirdi, ama adet gormuyorsan olmaz dedi. Sonra ben evlat edinmeyi arastirdim bayağı bi, hatta kesin kafaya koydum evlat edinecektim. Sonuçta anne olmak emektir, bazıları doğurduğunu çöpe atiyorken bazıları dogurmadigini başının üstünde taşır. Herneyse evlat edinmek için kuruma başvurdum, herşey okeydi benim için kabulümdü. Ama kurumdan bana söyledikleri tek birşeye takıldım ve vazgeçtim. Buradaki çocukların aileleri yarın olurda çocuğu geri almak için mahkeme açarsa mahkemeyi kazanıp geride alabilirler sizden dedi. Bu 2 sene sonrada olabilir, 5 sene sonrada olabilir.mahkemeyi kazanamayadabilirler ama kazanadabilirler dedi.bunun için sizden kesin alamazlar diyemem bunları bilmeniz lazım en baştan dedi. Ve ben bunu kaldıramam, ben ondan ayrılamam. O yüzden bu işe hiç girmedim ve donasyon düşünmeye karar verdim. Ama aynı sizin gibi olumsuz sonuclanirsa diye çok korkuyorum.o yüzden senelerdir sadece araştırma aşamasındayım. Şu aralar içim en çok bakü ye ısındı , bakalım Kıbrıs ve bakü arasında karar verme aşamasındayım. Sizin içinde hayırlısı ne ise o olsun inş 🤲🏻

Merhaba,
Merhaba donasyon ile tedavi gören anne olmak için tüm cabami veren biriyim yalnız şunu söylemeliyim ki tedavi süreci yine kolay değil iki kez gebe kalıp kalp durması ile kaybettim bebeğimi yani olabilecek herşeye hazırlıklı olun. Ayrıca Kıbrıs'ı da gözünüzde büyütmeyin çünkü ada sonuçta herşey ulaşılabilirlik kolay. sormak istediğiniz olursa özelden yazabilirsiniz.

X