How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Yuksek Lisans

emreaydinfan

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2009
570
23
318
33
Ankara
Kizlar bu yil mezun oluyorum ve yuksek lisans yapmak istiyorum ama ne yapacagim konusunda hic fikrim yok hangi sinavlara giricem hangi asamalardan gecicem bilen birileri yardimci olabilir mi lutfen.

ales ve yds'ye gireceksin. Önümüzdeki sene de eylülde üniversitelere başvuracaksın. Üniversiteler y.l. kontenjanlarını ağustos sonunda filan açıklar onları takip et. Hangi alandan yüksek lisans yapacaksan o alanın puanına göre yüksek puan alman lazım ALESten. Çoğu üniversitenin ALES barajı 70'dir. Aynı zamanda mezuniyet notu ve YDS puanına da bakarlar. Ayrıca bir de başvuru sonrasında mülakata çağrılabilirsin.

Kizlar bu yil mezun oluyorum ve yuksek lisans yapmak istiyorum ama ne yapacagim konusunda hic fikrim yok hangi sinavlara giricem hangi asamalardan gecicem bilen birileri yardimci olabilir mi lutfen.

Bazi bolumler yds istemiyor ya da bazi universiteler ama alesten mutlaka 85 ustu al ve ortalaman en az 4 uzerinden 3, 100 uzerinden 80 olsun.tabi bolumun de onemli.mulakatla aliyor bazi yerler.misal %50 ales %30 ortalama %20 mulakat flan gibi

Saglik bilimleri fakultesi cocuk gelisimi 4.sinif ogrencisiyim daha mezun olmadim bu yil oluyorum. Cevaplariniz icin cok tesekkurler kizlar. Peki ben bu yil kpssye de giricem atandigim yer ve yuksek lisans yaptigim yer farkli olursa napicam?

Saglik bilimleri fakultesi cocuk gelisimi 4.sinif ogrencisiyim daha mezun olmadim bu yil oluyorum. Cevaplariniz icin cok tesekkurler kizlar. Peki ben bu yil kpssye de giricem atandigim yer ve yuksek lisans yaptigim yer farkli olursa napicam?

git gel yapıcaksın. :9: ama bazı durumlarda eğitim özrü devri giriyor ama bu çok zor çıkıyor. bence atandığın yerde yapmayı düşün derim. git gel masrafına yazık. ben öyle yapan tanıdıklarımı biliyorum perişan oldular daha ilk yıl bitmeden

üniversiteleri bence temmuzda takip etmeye başlamalısın, baz üniversiteler eylüle kadar yani ağustos ayı içinde sınav vs işlerini hallediyor. sonradan üzülmemen açısında kontrol etmeni tavsiye ederim canım. eğer olmazsa aralık ocak aylarında da kontenjan açan bölümler olabiliyor.

Once alese girmen lazim sonra aldigin puanlar istedigin universite de kadro varsa veya istiyorlarsa basvuru yap senin gibi oraya başvuru yapan varsa puan sıralamasına bakiyorlar diye biliyorun ve tabiki mezuniyet not ortalaman ama her üniversitenin sartlri farkli ve yabancı dilinde olsa iyi olur iyi degilse dil istemeyen bir yere basvurubilirsin benim bildiklerim bu kadar bende istiyorum ama henüz universiteleri arastirmadim guz doneminde alese girip bakicam iyi calsmalar.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu aralar basladi basvurular, nezuniyetin bittiyse bakinmaya basla derim ben. Umarim hem atanip hem yuksegini yaparsin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Üniversite başvuruları genelde mayıs sonu, haziran başı açılır. Ben de haziranda balvurup temmuzda kaydoldum hatta.Temmuza bırakmadan baharın gelmesiyle araştırmalara başlaman gerek, boğaziçi örneğin nisanda açmıştı başvuruyu ve ben mayısta araştırmaya başladığım için kaçırmıştım. Aşamalara gelince bölümüne göre değişir hangi testten çözmen gerektiği ama temel Türkçe-Mat sorularından oluşan Ales ve yabancı dil sınavı Yds (sanırım son adı bu) ye gireceksin. Başvuracağın okullar Bu sınavlardan (Ales, Yds) aldığın puanlara ve ortalamana bakıyor ayrıca çoğu okul kendi bilim sınavını ve mülakatını yapıyor.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back