• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüksek Lisans Yapmak İstiyorum...

Merhaba ben de ing. dilbilimi mezunuyum ve çeviribilim alanında yüksek lisans istiyorum, araştırırken sizin başlığa rastladım.
Hemen tezli ve tezsiz yüksek lisans farkını açıklayayım: Eğer akademik bir gelecek istiyorsanız tezli yapmanız şart. Kurula sunulan ve onay alan bir tez, akademik hayatın yüksek lisanstan profesörlüğe kadar her basamağında bulunuyor. Ama benim gibi sadece yüksek lisans yapmak istiyor ve bu yüksek lisansın size katacaklarıyla özel sektörde vs. iş hayatında ilerlemeyi düşünüyorsanız, o zaman sizi 2 dönem ders aldıktan sonra 2 dönem boyunca da tez ile uğraştırarak zaman kaybettirmek yerine toplam 3 dönemlik ders verip mezun ediyorlar. Böylece hem harç ücretinden hem zamandan kazanmış oluyorsunuz ve teze harcayacağınız zamanın yarısında, sektörde işinize yaracak bilgileri edinmiş oluyorsunuz. Tabii tezsiz yüksek lisans ardından doktora pek mümkün olmuyor, çünkü kimse bir doktora öğrencisine sıfırdan tez yazma sürecini anlatmaz, bunu yüksek lisans sırasında öğrenmiş olmanız beklenir.
Beni de korkutan ales'in matematiği... Yabancı dil öğrencisi olduğum için lise 1'den beri matematik görmedim. Matematik için önereceğiniz açık ve net anlatımlı soru bankaları var mıdır?

yuksek lisansta not ortalaması ne kadar etkilidir?

Yükseklisansta 2.5 üzeri not ortalaması isteniyor genellikle. Ama girdiğiniz okula, sizinle beraber girecek arkadaşlarınızın not ortalamalarına göre de değişebilir bu, yani ortalaması çok yüksek insanlar varsa girme şansınız azalabilir, ama herşey not ortalaması değil, mülakatta kendinizi iyi pazarlarsanız, birikimli giderseniz açılmayacak kapı yok.. Bol şans.

arkadaşlar ingilizceden haberim yoktu benım artı alesten sonra birde ingilizce olarakmı teste tabi tutuluyoruz :(

Yüksek Lisans ile İlgili Sık Sorulan Sorular

Burda bir çok sorunun yanıtı var arkadaşlar.

Tezsiz Yüksek Lisans Yapanlar Doktoraya Başvurabiliyor mu?

Tezsiz yüksek lisans mezunları da doktoraya başvurabilirler. Bu konuda yasal bir engel söz konusu değildir.

Mesela bu konu benim dikkatimi çekti. Tezsiz yapıldığında doktora yapamıyorsun diye yazılmıştı sanırım.

Back