Yüksek lisans yapmak istiyorum

Sevgisss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2011
17
2
Merhaba kızlar,bir şey sormak istiyorum.Ben Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden yeni mezun oldum.Seneye yüksek lisans yapmak istiyorum ve bu yüzden Ales e hazırlanmam lazım.Kasımdaki sınav için de 3 ay kadar kaldı.Matematiğim hiç yok ve en azından bir 15 tane yapmam lazım.Sizce 3 ay yeterli bir süre mi?Bu konuda bilgi sahibi olanlar tecrübelerinizi benimle paylaşabilir misiniz?

Ben 2 alese girdim 79 anca alabildim o kadar çalışmama rağmen umarım çok daha iyi bir puan alırsınız. Girdiğim son 2 sınavda sayısal mantıktan kastılar. Belki bu sefer kolay sorarlar.

Hocam ben ilk bu sene girdim şu en son ALES'e. Bir yandan KPSS'ye hazırlandığım içn ve konular ortak olduğu için son 2 hafta PEGEM'in 10 lu deneme setini çözdüm sadece. O denemelerde sonuçlar iyi geliyordu,vaktim artıyordu vs ama ALES benim için hiç öyle olmadı matematik açısından. Sayısalcıyım önce matematikten başladım,çok yordu beni yani Türkçe'ye geçerken gözlerimin acığını hissettim. Türkçe'yi kafam dumanlı çözdüm sorular zor muydu kolay mıydı hatırlamıyorum bile. 81 küsur aldım. Henüzpuanı kullanmadığım içn bilmiyorum yeter mi bana.
Tavsiyem çıkmış soruları çözün yani piyasa kitaplarından ziyade. DGS çıkmış soruları çözün. Rotanız çıkmış sorular olsun yani. Sonra ben gibi sınavda süpriz ile karşılaşmayın.

X