Yüksek Lisans Şart mı ?

Grimsi_

••● Ήuzuя ••●
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2010
5.461
8
156
Diğer
Merhaba arkadaşlar ,

Şu an üniversite 3.sınıftayım ve çevremdeki bir çok kişi yüksek lisans okumaktan o kadar çok bahsediyor ki.. Bense okumaktan bıkmak üzereyim. Okulum bitsin ve hayırlısıyla meslek hayatına atılsam diye düşünüyorum. Yüksek lisanssız mesleğinizde gelişemez misiniz ? Bu kadar şart mı yüksek lisans ?

Yüksek lisans okumadan, sadece 4 yıl üniversite okuyarak mesleğinde başarıyla ilerlemiş, yada mesleğini başarıyla devam ettiren yok mu hiç aramızda ? Ya da çevrenizde ?

Bu konuda bana fikir verirseniz çok sevinirim..

grimsicim, önemli olan senin kendini geliştirmen yüksek lisans şart değil tabiki. sen alanında kendini geliştirmek için çabalıyorsan (yabancı dilin varsa, bilgisayara hakimsen; bunlar artık her yerde aranan kriterler) başarılı olacaksındır. asıl olan senin isteğin ve hangi yönde gtmeye karar verdiğindir. sen önüne bir hedef koyup o yönde ilerlersen kesinlikle başarılı olacaksındır. bu benim naçizane fikrim tabii ki. hayatında bol bol mutluluk ve başarı diliyorumopuyorumnanaktan

Teşekkür ederim güzel yorumun için canım:) :1hug:

Yabancı dilim var çok şükür:) Aranan kriterlere de sahibiz çok şükür:) İnşAllah her şey çok güzel olur
a.s.

selam arkadaşlar benimde bu konuyla ilgili bi sorum olcak..üniversite sınavına hazırlanıyorum.psikoloji ve pdr istiyorum internetten bunları araştırdım..pdr için değilde psikoloji için yüksk lisans yapmk önemliymiş sanırım yani şartı acaba olmasa olmuyomu iş bulunamazmı yardımcı olursanız sevinirim ?

Bilen birileri cevaplasa iyi olcak a.s

canım şöyle anlatayım. psikoloji okuduğunda diplomanı aldığında sadece psikoloji mezunu oluyosun. psikolog olmuyosun. psikolog olmak için yüksek lisans yapman gerekiyor. öğretmen olmak istersen de formasyon alman gerekiyor. psikoloji mezunu olarak nasıl iş bulabilirsin bilemiyorum. çünkü psikolog olarak iş bulunabilir genelde sanırım

4 yıl okumuş olmanında mesleki yönde olumlu yönleri vardır sanıyorum. Boşuna okunmuyor sonucta ...

Son düzenleme:
4 yıl okumuş olmanında mesleki yönde olumlu yönleri vardır sanıyorum. Boşuna okunmuyor sonucta ...

evet ama biliyorsun 6 yıl tıp okumayla bir yere gelinmiyor. psikoloji de öyle işte. iyi bir kariyer olmaz dört yılla. ben sadece bildiğimi söyledim. arkadaş araştırıp en mantıklı kararı verecektir kendi için

Anladım. Benim de merak ettiğim bir konu aslında 4 yıl psikoloji okuyup neler yapılabilineceği fisfisfis

Anladım. Benim de merak ettiğim bir konu aslında 4 yıl psikoloji okuyup neler yapılabilineceği fisfisfis

benim çevremde psikoloji okumuş olanlar hep yüksek lisans yaptılar. kimi kişisel gelişim psikoloğu. kimi eğitim psikoloğu. kimi klinik psikoloğu. hep böyle yani. okumak isteyenler iyi düşünmeli yani araştırmalı bol bol

Ama yüksek lisanssız da bir şeyler yapılabilmeli ...
Teşekkürler yorumların için :)

Hocana sorduktan sonra öğrendiklerini burada paylaşırsan sevinirim :) a.s.

canım sordum hocama yüksek lisans yapman tabiki artı bişi olur senin için dedi ama iş bulma sorunun olmaz yüksek lisans yapmadığın için dedi yani bulursun dedi psikoloji için diyorum ben bunu ama.

canım sordum hocama yüksek lisans yapman tabiki artı bişi olur senin için dedi ama iş bulma sorunun olmaz yüksek lisans yapmadığın için dedi yani bulursun dedi psikoloji için diyorum ben bunu ama.

Bana da o lazım zaten, teşekkürler dadlum a.s.

Walla canım öyle bi duruma getirdiler ki Yüksek Lisans yapmak seni 1 adım öne geçirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…