Yüksek giriş dairede oturanlar

oblomovunhirkasi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2013
3.629
5.606
248
Sevgili hanımlar,

Eşimle bir daire alabilmek için kredi peşinatı biriktiriyoruz.

Nasipse 3-4 ay içinde krediye girme durumumuz var.

Elbette her şey istediğimiz gibi olmayabilir, bütçemiz kısıtlı.

Ara kat küçük bir daire yerine bir oda daha fazla yüksek giriş bir daire daha mantıklı olabilir mi sizce?

Yüksek giriş dairede oturan arkadaşlar bu konuda fikir verebilirse çok sevinirim.

Şöyle örneklendireyim, 75-80 metrekare 2+1 bir ara kat mı yoksa 100-11o metrekare 3+1 bir giriş kat mı?

Teşekkürler.

Giriş kat derken neyi kastediyon canım.mesela bizim burda evler bahçeli.girişi alttan olunca direk duvara bakıyon.öyle bi giriş mi.yoksa girişleri yüksek oluyo giriş kat oluyo ama 3.kata denk geliyo öyle bi girişten mi bahsediyon.

valla ablam oturuyor oda sizin gibi düşündü ve geniş olsun 1. kat olsa da olur dedi gayet memnun ama onların balkonları yola baktığı için rahatlar bence yani başka bir apartmana baksa iyi olmazdı sanırım :)

Giris kat derken,balkonsuz,camlar yerde mi?

Şu an sadece netten bakıyoruz ama girişten kastım balkonu olan ama altında yalnızca bir kat bulunan, alçak daireler. Düz , balkonsuz giriş katın bir tık üstü diyeyim.

Şu an sadece netten bakıyoruz ama girişten kastım balkonu olan ama altında yalnızca bir kat bulunan, alçak daireler. Düz , balkonsuz giriş katın bir tık üstü diyeyim.
Öyleyse bakın derim daha mantıklı dediğiniz gibi bi oda fazla olacak.belki şimdi iki kişilik için 70m2 idare eder denilenebilir ama ömür boyu oturacağınız düşünülürse 100m2 daha mantıklı ki yarın öbür gün çocuk olacak onun eşyaları sizin eşyalarınız derken 3+1ancak yetecek.

Yüksek giriş evimden çok memnunum.Ama 3 çocuğum 2+1 ev yetmiyor.Satmaya kıyamıyorum. SİZİN ÖNCELİĞİNİZ NEDİR. Çocuk sayısı ve ayrıca bir oturma odası isteğinizin olması önemli.Hayırlısı olsun. Ama en doğru kararı siz verebilirsiniz.

evim değil ama yüksek giriş katta oturuyorum kira da
neyini sormak istiyorsun , önü açıksa sorun yok bence gayet iyi alt kat

benim dediginiz gibi yerden yüksek 1 katta oturuyorum yüksek yerlere alıştıgım için bana biraz sorun oluor kapalıyım balkona açık kapalı çıkma gibi baska bi sorun yok evin olsn 2 oda olsn oda senin olsn cnm rabbm hakkında hayırlısını versin

Bence giriş kat olsun dar olmasın.
Ben zaten severimde giriş katı, genelde giriş kat yada 1.kat tercih ederim.
Şuanki evimde giriş kat yuksekte değil ama ben memnunum, yalnız balkon kapıları 2 kapılı, pencereler demirli, ve semtin temiz olması vede evin konumuda önemli...
Evin ferahlığıda önemli, bazı giriş katlar karanlık oluyor, ustler daha ferah oluyor böyle yerlerde. karanlık olacağına dar olsun daha iyi.
Birde nacizane dostça fikrim faize hiç bulaşmayın derim, hayır getirmiyor faiz.
Hayırlı olmadıktan sonra kira daha mantıklı.

Bende giriste oturuyorum cnm cokta rahatim duz ayak. Balkonum bile var 3 mt yukseklikte hemen hemen. Guzel bir giris bulursan sizin icinde cok rahat olur cocugunuz varsa hem.cocuk icin yapacaksaniz sizin icinde cok rahat olur.

Ben de bunun kararını veremiyorum.
Hem hırsızlık olayı korkutuyor, hem de bakıyorum yüksek girişler aylardır satılık, bir türlü gitmiyor.

Yani şimdilik alalım, borcumuz bitince satıp başka alırız desem çok uğraşırız gibi duruyor.
Gerçi evlerin satılmamasının nedeni burdaki abartı fiyatlar olabilir.

Fikrim biraz daha para biriktirip ara kat almaktan yana ağır basıyor çoğu zaman.

Bunu ben de çok kafama takıyorum ama bizim birikimimizle ev fiyatları o kadar oransız bir artış gösteriyor ki para biriktirerek ev almak imkansız gibi bir şey.

Keşke eskisi gibi eş dost borcuyla ev almak mümkün olsa.

Ama artık insanlar birbirine hiç güvenmiyor, bu yüzden benim de içime hiç ama hiç sinmese de ev almamızın başka yolu kalmıyor.

Evet yani beklerken de fiyatlar o kadar hızla artıyor ki.

Üstelik ev baktığımız yer deprem bölgesi, yani öyle ahım şahım bir semt değil.

Tam 2 sene önce 145.000 e alınan evin 200.000e talibi çıkıyor

Bir ev ilanı gördük temmuz ayında konmuştu takipteydik, satılmamıştı, 178.000 yazıyordu geçen hafta 205.000 yapmışlar.

Bu hızlı artış baş döndürüyor.

bende 3.1 yuksek giris aldim krediyle
hatta eski aldim her noktasini yaptirdim bembeyaz
cok memnunum
tek sikintim yerler soguktu halilarim ufak ve shaggy di
yavas yavas buyuk yun halilarla d3gistiriyorum cocuk var diye
evime gelen bayiliyor onu arkasi bahce acik

camlarda parmaklik var onlerinde de ciceklerim menekselerim fln :)
evimi cok seviyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…