Yüksek giriş dairede oturanlar

Eski evim yüksek girişti. 1. katın balkonu, güneşimi engelliyordu, çünkü benim dairem diğer dairelere göre içeride kalıyordu.

Ne olursa olsun büyük ev avantajlı ama yüksek girişi asla tercih etmem. Gerekirse küçük alır, az eşyayla döşerim ama güneş alan, balkonlu ve ara kat bir evi tercih ederim.

Şu an evim arakat, oh dedim resmen. Küçük eski evime göre ama şükrediyorum o derece. Ne olursa olsun, giriş ve bahçe katları çok kullanışsız. Daha çok öğrencilere ve bekar yaşayanlara göre. Aileler için hiç uygun değil. Bir de siz satın alacaksınız. Asla tavsiye etmem.

Eski karşı komşum çok pişman oldu evi aldığına. Daha da 10 senesi var. Çıkamıyor da evden. O yüzden iyi düşünün.
 
Son düzenleme:
Benim evim de giriş katta ve bir sürü sorun yaşıyorum. Bahçede oynayan çocukların gürültüsü sürekli evde. Pencere demirlerine top firlatiyorlar. Yiyemedikleri sandviç, vb.yi pencere kenarlarına birakiyorlar. Apartmanın girişi sakinlerin oturup sohbet etme yeri. Çocukların gürültüsüne bu da ekleniyor. Balkonum alçak olduğu için çocukların çöp kutusu haline geldi.Yakinda tasinmayi düşünüyorum. Komşularla kotu olmamak için bir şey demiyorum şimdilik. Yani giriş katta yasamayi tavsiye etmiyorum size. Cocuklariniz küçükse bir süre yüksek katta küçük bir evde yasayip sonra daha iyisini alabilirsiniz. Milletin gürültüsünü pisliğini çekmeyin derim.
 
Biz de bu yil okuduğum sehirden ev aldik. ayni ikilemde biz de kaldik. ara kat olsa daha mi cok ısınır, daha mi rahat olur falan. ara katta hep kucuk daireler denk geldi. biz yuksek giris buyuk daireyi tercih ettik. oncelikle isinmayla ilgili bır problem olmadi. yalitimi olan bi apartman secerseniz ara katin bu konuda pek artisi olmaz. suan yerler sanki altimizda biri soba yakiyormus gibi sicak.
Onun haricinde ara kat olsaydik alttakinin karsidakinin ve Üsttekinin gürültüsünü cekecektik. bu durumda sadece ust katimizdan ses geliyor.
eksilerine gelirsek, apartmana giren herkes ayagindaki camuru giris katta birakip cikiyor. kapimin onunu sileyim supureyim diye bi bu durum olmuyo cunku apartmandaki herkes burdan geciyor.
bi diger eksisi apartmana giren cikan herkesin sesi geliyor. yani daann diye apartman kapisi acilip kapaniyor falan. bizim apartman sirf ogrenci oldugundan yol yordam bilen pek yok o yuzden bunun aile apartmaninda sorun olacağını dusunmuyorum.
bence ara katta oturmaktansa giris kat daha iyi gercekten. hele ki daire daha da buyukse ara kat secmenin hicbi anlami yok.
 
Giriş kat derken neyi kastediyon canım.mesela bizim burda evler bahçeli.girişi alttan olunca direk duvara bakıyon.öyle bi giriş mi.yoksa girişleri yüksek oluyo giriş kat oluyo ama 3.kata denk geliyo öyle bi girişten mi bahsediyon.

valla ablam oturuyor oda sizin gibi düşündü ve geniş olsun 1. kat olsa da olur dedi gayet memnun ama onların balkonları yola baktığı için rahatlar bence yani başka bir apartmana baksa iyi olmazdı sanırım :)

benim dediginiz gibi yerden yüksek 1 katta oturuyorum yüksek yerlere alıştıgım için bana biraz sorun oluor kapalıyım balkona açık kapalı çıkma gibi baska bi sorun yok evin olsn 2 oda olsn oda senin olsn cnm rabbm hakkında hayırlısını versin

Balkon konusu için bişey diyemem, işte dediğim gibi evin konumuda önemli....

Bende giriste oturuyorum cnm cokta rahatim duz ayak. Balkonum bile var 3 mt yukseklikte hemen hemen. Guzel bir giris bulursan sizin icinde cok rahat olur cocugunuz varsa hem.cocuk icin yapacaksaniz sizin icinde cok rahat olur.

kuzenimin en ust katti evi soyuldu. hem de hirsiz bildigin kapidan girmis.

bende 3.1 yuksek giris aldim krediyle
hatta eski aldim her noktasini yaptirdim bembeyaz
cok memnunum
tek sikintim yerler soguktu halilarim ufak ve shaggy di
yavas yavas buyuk yun halilarla d3gistiriyorum cocuk var diye
evime gelen bayiliyor onu arkasi bahce acik

camlarda parmaklik var onlerinde de ciceklerim menekselerim fln :)
evimi cok seviyorum

Evler hem satılmıyor, hem de fiyatı düşüreceklerine aydan aya yükseltiyorlar.
Böyle bakınca da bir an önce almak gerekiyor.
Aynen dediğiniz gibi geçen seneyi bıraktım, yaz başıyla bile çok fark ediyor fiyatlar.
Daha çıkmaz diyorum ama yok.

Biz de evlendikten sonra giriş veya yüksek giriş düşünüyoruz yeter ki kullanım alanı olsun, sırf ara kat diye 75m2 dairelere girip bilmem kaç yıl ödemek cazip gelmiyor açıkçası, üstelik ben bahçe katlarını da çok seviyorum zemin kat değil ama, giriş kat gibi olanlar onlar da geniş olduktan sonra tercih sebebim olabilir..

Beylikdüzünden baktık bizde, 5 ay önce satılan fiyatlarla bile şimdi ki fiyatlar bariz şekilde fark ediyor. Hani geçelim, biraz daha bekleyelim demekle o an alabileceğin daireyi bi 5 ay, 1 sene sonra alamıyorsun.

öğrenciyken ilk yılımda yüksek girişte oturdum, altta bahçe katı vardı (yarı bodrum gibi olanlardan)
eve sürekli kedi girerdi, camı açık bırakamazdık, kaç kere mutfaktan kedi çıkardık, kedileri çok severim ama çöpten çıkıp tezgahınızda dolaşmaları hiç hoş olmuyor :)
perdeler açık oturamazdık sokaktan gele geçen evin içini görürdü,
sonra aynı binanın 3. katına taşındık da rahatladık.

Arkadasim tam giris katta oturuyor. Yerden bir metre falan yuksek. Tek balkonlu.2+1 guzel site, aydınlık, balkona cam yaptırdı, pencereler şık parmaklikli. Guzel de dosedi...
Ama bir sorun var,cok soğuk :KK43:

Alt katında bir daire yoksa almayın
daha sonra wc yada mutfaktan su basıyor
hırsızlık içinde ben güvenip oturamam

yalnız benim evim şehreminideydi, oranın kedileri pek arsız oluyor :)
her yerde aynı değildir, öyle olsa kimse giriş katta oturmazdı herhalde,
bi de ev sahibi olacaksınız tel taktırabilirsiniz, bir hem öğrenci hem kiracıydık, aklımıza bile gelmemişti eve masraf yapmak.

Biz de giriş katta oturuyoruz altimizda bir daire var kiraciyiz ama ev alirsam allah nasip ederse giris kat almam. Apartman kapisinin gürültüsünden tut da edep komsuluk bilmeyen insanlarin harala gurele evlerine girip cikarken yaptıkları gurultu aynen salonumun icinde. Kapimizin onunden gecerken de paldir kuldur geciyorlar insan biraz dikkat etmez mi bebek vardir vs. Gerci bu saydiklarim biraz da muhitin temiz olmasiyla alakali mesela mahallede laf anlamayan cocuk sayisi bol cocuk derken 15-16 yasinda cocuklari kastediyorum minikleri degil, essek kadar adamlar futbol topuyla şut cekiyorlar bizim apartmani kale yapip, laf da anlamiyorlar,demirler zangir zangir sallaniyor zaten demir olmasa camlar coktan inmisti yere. ama mesela muhit iyiyse komsular birbirinin hakkina saygiliysa vs giriş de dusunulebilir tabii ama bir cok seyin eve girmeden anlasilamadigi da goz onunde bulundurulmali

Konumuna gore degisir. Istanbul gini bir yerde yuksek giris almam herkesin elinin ayaginin altinda olmak istemem. Bir de yuksek girislerin alt katlari genelde bos olur. Bu da sizin izinma pribleminiz olur demek. Guvanlik acisindan da tirsarim. Evimde bir ses olsa oylece disaridan duyulur. Ya da sokaktaki ses oylece icerde olur. Oncelikler onemli. Benim eski evim xok kucuktu ama cok kullanisliydi. Daha dogrusu cok kullanisliymis Sonra ev alirken farkettim. Cunku iste buyuk olsun diye baktigimiz daireler hic kullanisli degilmis onu gordum. Onun icin evin yapisi onemli. Allah honlunuze gore versin

Ne kadar üst kat o kadar iyi. Üstünden bişi silkeleyen camlarını kirleten olmaz.

Bende Giriş katta oturuyorum evi seçerken özellikle giriş kat seçerim.. Ben çok memnunum... Balkonum da var önümde açık.. Kiracıyım bizde ev almayı planlıyoruz alırsam Yüksek giriş alırım... Zevk ve tercih meselesi..

iki sene giriş katta oturdum...şöyle bir metre yüksekti apartman kapısındab
çok soğuktu...aynı zamanda balkonlar çok alçaktı..
koku olayı da vardı..üstte kullanılan lavabo kokuları geliyordu...
çok kötüydü
ben memnun kalmadım giriş kattan, bekar evi katlandık işte

Eski evim yüksek girişti. 1. katın balkonu, güneşimi engelliyordu, çünkü benim dairem diğer dairelere göre içeride kalıyordu.

Ne olursa olsun büyük ev avantajlı ama yüksek girişi asla tercih etmem. Gerekirse küçük alır, az eşyayla döşerim ama güneş alan, balkonlu ve ara kat bir evi tercih ederim.

Şu an evim arakat, oh dedim resmen. Küçük eski evime göre ama şükrediyorum o derece. Ne olursa olsun, giriş ve bahçe katları çok kullanışsız. Daha çok öğrencilere ve bekar yaşayanlara göre. Aileler için hiç uygun değil. Bir de siz satın alacaksınız. Asla tavsiye etmem.

Eski karşı komşum çok pişman oldu evi aldığına. Daha da 10 senesi var. Çıkamıyor da evden. O yüzden iyi düşünün.

Benim evim de giriş katta ve bir sürü sorun yaşıyorum. Bahçede oynayan çocukların gürültüsü sürekli evde. Pencere demirlerine top firlatiyorlar. Yiyemedikleri sandviç, vb.yi pencere kenarlarına birakiyorlar. Apartmanın girişi sakinlerin oturup sohbet etme yeri. Çocukların gürültüsüne bu da ekleniyor. Balkonum alçak olduğu için çocukların çöp kutusu haline geldi.Yakinda tasinmayi düşünüyorum. Komşularla kotu olmamak için bir şey demiyorum şimdilik. Yani giriş katta yasamayi tavsiye etmiyorum size. Cocuklariniz küçükse bir süre yüksek katta küçük bir evde yasayip sonra daha iyisini alabilirsiniz. Milletin gürültüsünü pisliğini çekmeyin derim.

parmaklik yaptirabilirsiniz. biz yaptirdik. sineklik de taktirdik kedi kopek bi sey girmesin diye.

Bahsettiğim daire bahçe katın üstü olan arkadaşlar.

Giriş kat çok çeşitli olduğu için eklemek istedim.
 

Eklentiler

  • Adsız.webp
    Adsız.webp
    63,8 KB · Görüntüleme: 497
Nedense ben 1. katlara sıcak bakmıyorum.
İnsan ne balkon kapısını açık bırakabiliyor ne de pencereleri.
Demir parmaklık da bana çok itici geliyor hapishane gibi.
Ben üst katları tercih ederim bu yüzden. Hem daha çok ışık alıyor, hem havadar hem de yazın istediğim gibi 7/24 kapı pencere açabiliyorum
 
şimdi herşeyden önce konum önemli.yüksek girişbir dairede oturuyorum ama memnun değilim.evim cadde üzerinde ve önde balkon yok.arkadaki balkonuda çok küçük.semt pek tekin olmadığı için demir parmaklıklar var.ne kadar içini sıfır yaptırmış olsak ta,eski bina olduğu için,sorunlar çıkıyor.ama bazı muhitlerde,öyle yüksek girişler var ki üst katlara değişilmez.yani muhit ve evin konumu önemli.ayrıca yüksek giriş,asansörsüz bir binada (yaşlılık için)iyi bir yatırım.
 
Butceniz sinirli oldugundan size uygun gelebilir
Ama dis kapinin gurultusu
O demir parmakliklar
Bahcenin yolun tozu
Camlarin diger katlara gore 2-3,kat daha cabuk kirlenmesi
Gunes gorurmu
Hirsiz korkusu vs bunlar beni rahatsi eder
5.katta oturdum bu evimde 3.kat ben daha alt katlarda oturamam
Uygun fiyata ara kat bakin
Kendi evini olucak neticede oyle yada boyle borca gireceksiniz bi kac binden kacmayin derim
 
pencereler falan demirli olursa güvenlik sıkıntısı olmaz. Bence de geniş olsun giriş katı olsun. Yere sıfır olmadıktan sonra ferahlık konusunda da sıkıntı olmaz.
 
Yüksek zemin giriş 3+1 dairede oturdum valla süper keyifliydi.kapıyı kapatıp çıkınca 10,11basamak iniş mesafesi vardı.ne küf, ne soğuk hiç bir sıkıntı yoktu çocuğum rahat bahçeye çıkıyordu.tabi aldığınız ev kuzeyde olmasın
 
Back
X