Yüksek giriş dairede oturanlar

Peki evini sıkı bir pazarlıkla olduğundan düşük bir fiyata çekebilen var mı arkadaşlar?

Sizce yazılan fiyat şişme bir fiyat mıdır?

bende 3.1 yuksek giris aldim krediyle
hatta eski aldim her noktasini yaptirdim bembeyaz
cok memnunum
tek sikintim yerler soguktu halilarim ufak ve shaggy di
yavas yavas buyuk yun halilarla d3gistiriyorum cocuk var diye
evime gelen bayiliyor onu arkasi bahce acik

camlarda parmaklik var onlerinde de ciceklerim menekselerim fln :)
evimi cok seviyorum

Maşallah :nazar::nazar::nazar::nazar:

Sağlıklı oturun inşallah, darısı tüm ev isteyen arkadaşlarımızın başına :KK19::KK19:

Evet yani beklerken de fiyatlar o kadar hızla artıyor ki.

Üstelik ev baktığımız yer deprem bölgesi, yani öyle ahım şahım bir semt değil.

Tam 2 sene önce 145.000 e alınan evin 200.000e talibi çıkıyor :KK43:

Bir ev ilanı gördük temmuz ayında konmuştu takipteydik, satılmamıştı, 178.000 yazıyordu geçen hafta 205.000 yapmışlar.

Bu hızlı artış baş döndürüyor.
Evler hem satılmıyor, hem de fiyatı düşüreceklerine aydan aya yükseltiyorlar.
Böyle bakınca da bir an önce almak gerekiyor.
Aynen dediğiniz gibi geçen seneyi bıraktım, yaz başıyla bile çok fark ediyor fiyatlar.
Daha çıkmaz diyorum ama yok.

Biz de evlendikten sonra giriş veya yüksek giriş düşünüyoruz yeter ki kullanım alanı olsun, sırf ara kat diye 75m2 dairelere girip bilmem kaç yıl ödemek cazip gelmiyor açıkçası, üstelik ben bahçe katlarını da çok seviyorum zemin kat değil ama, giriş kat gibi olanlar onlar da geniş olduktan sonra tercih sebebim olabilir..

Evler hem satılmıyor, hem de fiyatı düşüreceklerine aydan aya yükseltiyorlar.
Böyle bakınca da bir an önce almak gerekiyor.
Aynen dediğiniz gibi geçen seneyi bıraktım, yaz başıyla bile çok fark ediyor fiyatlar.
Daha çıkmaz diyorum ama yok.

Beylikdüzünden baktık bizde, 5 ay önce satılan fiyatlarla bile şimdi ki fiyatlar bariz şekilde fark ediyor. Hani geçelim, biraz daha bekleyelim demekle o an alabileceğin daireyi bi 5 ay, 1 sene sonra alamıyorsun.

öğrenciyken ilk yılımda yüksek girişte oturdum, altta bahçe katı vardı (yarı bodrum gibi olanlardan)
eve sürekli kedi girerdi, camı açık bırakamazdık, kaç kere mutfaktan kedi çıkardık, kedileri çok severim ama çöpten çıkıp tezgahınızda dolaşmaları hiç hoş olmuyor :)
perdeler açık oturamazdık sokaktan gele geçen evin içini görürdü,
sonra aynı binanın 3. katına taşındık da rahatladık.

Biz de evlendikten sonra giriş veya yüksek giriş düşünüyoruz yeter ki kullanım alanı olsun, sırf ara kat diye 75m2 dairelere girip bilmem kaç yıl ödemek cazip gelmiyor açıkçası, üstelik ben bahçe katlarını da çok seviyorum zemin kat değil ama, giriş kat gibi olanlar onlar da geniş olduktan sonra tercih sebebim olabilir..

Ben de öyle söylüyordum açıkçası ama durum pek öyle olmuyor.

Mesela bahçe katı, evet normal bir daire fiyatının altında ama en basitinden tüm apartmanın silkelediği, attıığı tüm pislik senin önünde, kedi , köpek gibi sorunlar da oluyor.

Yanlış anlaşılmasın, hayvanları severim ama hem çalış hem durmadan bu gibi durumlarla uğraş, evliliğin getirdiği sorumluluklar da cabası.

Ev alacağız dediğinizde size yardımcı olmak isteyen- maddi değil sadece deneyim açısından- aile büyüklerinin verdiği akıllar, o alınmaz , şu eve girilmez.

Ay neyse ya kafa şişirmeyeyim ama zor ve karmaşık bir süreç :KK51::KK51::KK51:

Arkadasim tam giris katta oturuyor. Yerden bir metre falan yuksek. Tek balkonlu.2+1 guzel site, aydınlık, balkona cam yaptırdı, pencereler şık parmaklikli. Guzel de dosedi...
Ama bir sorun var,cok soğuk :KK43:

Peki evini sıkı bir pazarlıkla olduğundan düşük bir fiyata çekebilen var mı arkadaşlar?

Sizce yazılan fiyat şişme bir fiyat mıdır?

Pazarlık payı olabiliyor biz araştırmak için gittiğimiz de direkt sordukları '' ne kadarlık düşünüyorsunuz? '' oluyor, elimiz de şu kadar var desek en küçük daireyi bize o fiyattan vermeleri '' elimiz de size uygun şu kadar m2 bir daire mevcut '' deyip, belki daha düşük bir fiyata satacağı daireyi satmak istemeleri an meselesi, cevap vermeyince de yatırımlık mı oturumluk mu diyorlar biz de oturumluk diyoruz, ki kaynımın başına geldi, elimde şu kadar var deyince 10-20 bin lira altında alabileceği daireyi elindeki paranın tamamına aldı. Biz görüşmemiz de direkt elinizdeki daireler ne kadardan başlıyor, ne kadarlıklar mevcut diye sorduk fiyat ve m2 bilgisi direkt vermeden.. Çok zor iş ya gerçekten..

öğrenciyken ilk yılımda yüksek girişte oturdum, altta bahçe katı vardı (yarı bodrum gibi olanlardan)
eve sürekli kedi girerdi, camı açık bırakamazdık, kaç kere mutfaktan kedi çıkardık, kedileri çok severim ama çöpten çıkıp tezgahınızda dolaşmaları hiç hoş olmuyor :)
perdeler açık oturamazdık sokaktan gele geçen evin içini görürdü,
sonra aynı binanın 3. katına taşındık da rahatladık.

İşte korktuğum şeylerden biri :KK17::KK17:

Pazarlık payı olabiliyor biz araştırmak için gittiğimiz de direkt sordukları '' ne kadarlık düşünüyorsunuz? '' oluyor, elimiz de şu kadar var desek en küçük daireyi bize o fiyattan vermeleri '' elimiz de size uygun şu kadar m2 bir daire mevcut '' deyip, belki daha düşük bir fiyata satacağı daireyi satmak istemeleri an meselesi, ki kaynımın başına geldi, elimde şu kadar var deyince 10-20 bin lira altında alabileceği daireyi elindeki paranın tamamına aldı. Biz görüşmemiz de direkt elinizdeki daireler ne kadardan başlıyor, ne kadarlıklar mevcut diye sorduk fiyat ve m2 bilgisi direkt vermeden.. Çok zor iş ya gerçekten..

Teşekkür ederim bilgi için :KK68:

İşte korktuğum şeylerden biri :KK17::KK17:

yalnız benim evim şehreminideydi, oranın kedileri pek arsız oluyor :)
her yerde aynı değildir, öyle olsa kimse giriş katta oturmazdı herhalde,
bi de ev sahibi olacaksınız tel taktırabilirsiniz, bir hem öğrenci hem kiracıydık, aklımıza bile gelmemişti eve masraf yapmak.

Biz de giriş katta oturuyoruz altimizda bir daire var kiraciyiz ama ev alirsam allah nasip ederse giris kat almam. Apartman kapisinin gürültüsünden tut da edep komsuluk bilmeyen insanlarin harala gurele evlerine girip cikarken yaptıkları gurultu aynen salonumun icinde. Kapimizin onunden gecerken de paldir kuldur geciyorlar insan biraz dikkat etmez mi bebek vardir vs. Gerci bu saydiklarim biraz da muhitin temiz olmasiyla alakali mesela mahallede laf anlamayan cocuk sayisi bol cocuk derken 15-16 yasinda cocuklari kastediyorum minikleri degil, essek kadar adamlar futbol topuyla şut cekiyorlar bizim apartmani kale yapip, laf da anlamiyorlar,demirler zangir zangir sallaniyor zaten demir olmasa camlar coktan inmisti yere. ama mesela muhit iyiyse komsular birbirinin hakkina saygiliysa vs giriş de dusunulebilir tabii ama bir cok seyin eve girmeden anlasilamadigi da goz onunde bulundurulmali

Biz de giriş katta oturuyoruz altimizda bir daire var kiraciyiz ama ev alirsam allah nasip ederse giris kat almam. Apartman kapisinin gürültüsünden tut da edep komsuluk bilmeyen insanlarin harala gurele evlerine girip cikarken yaptıkları gurultu aynen salonumun icinde. Kapimizin onunden gecerken de paldir kuldur geciyorlar insan biraz dikkat etmez mi bebek vardir vs. Gerci bu saydiklarim biraz da muhitin temiz olmasiyla alakali mesela mahallede laf anlamayan cocuk sayisi bol cocuk derken 15-16 yasinda cocuklari kastediyorum minikleri degil, essek kadar adamlar futbol topuyla şut cekiyorlar bizim apartmani kale yapip, laf da anlamiyorlar,demirler zangir zangir sallaniyor zaten demir olmasa camlar coktan inmisti yere. ama mesela muhit iyiyse komsular birbirinin hakkina saygiliysa vs giriş de dusunulebilir tabii ama bir cok seyin eve girmeden anlasilamadigi da goz onunde bulundurulmali

Çok teşekkür ederim fikirlerinizi paylaştığınız için. :KK28:

Konumuna gore degisir. Istanbul gini bir yerde yuksek giris almam herkesin elinin ayaginin altinda olmak istemem. Bir de yuksek girislerin alt katlari genelde bos olur. Bu da sizin izinma pribleminiz olur demek. Guvanlik acisindan da tirsarim. Evimde bir ses olsa oylece disaridan duyulur. Ya da sokaktaki ses oylece icerde olur. Oncelikler onemli. Benim eski evim xok kucuktu ama cok kullanisliydi. Daha dogrusu cok kullanisliymis Sonra ev alirken farkettim. Cunku iste buyuk olsun diye baktigimiz daireler hic kullanisli degilmis onu gordum. Onun icin evin yapisi onemli. Allah honlunuze gore versin

Bende Giriş katta oturuyorum evi seçerken özellikle giriş kat seçerim.. Ben çok memnunum... Balkonum da var önümde açık.. Kiracıyım bizde ev almayı planlıyoruz alırsam Yüksek giriş alırım... Zevk ve tercih meselesi..

iki sene giriş katta oturdum...şöyle bir metre yüksekti apartman kapısındab
çok soğuktu...aynı zamanda balkonlar çok alçaktı..
koku olayı da vardı..üstte kullanılan lavabo kokuları geliyordu...
çok kötüydü
ben memnun kalmadım giriş kattan, bekar evi katlandık işte

Back
X