Yüksek ateş bir yaşında oğlum

Kaç derecede havale oluyor acaba
Koltik altı dhaa yüksek çıkıyor onlada ölcyorum

Bişe olacağını bilsem zaten yaptırmam arkadaşım yaptırdhm andada yoktu zaten birgün öncesinde vardı diştendir diye düşündüm bilemedim yani
BIrşey olup olmayacagi zaten o anda garanti degil ama tabikide inşallah kimsenin çocuguna aşidan zarar gelmesin.Ve 1 yaşda dişten çok yuksek ateş olmuyor 38 yuksek ateş
Dedigim gibi yuksek ateşin en iyi ilaci su içmek duş almak idrarini çok yaparsa etkisini goruceksiniz.

Kaç derecede havale oluyor acaba

Koltik altı dhaa yüksek çıkıyor onlada ölcyorum
Havalenin bir siniri yok, cocugunuzun direncine bagli.

Benim kizim 40 derece ile havale gecirmedi. Ama ben 39 derece ile gecirmisim.

Havale gecirdiginde asiri titrer zapt edemezsiniz, oyle anlarsiniz.

Simdi bir legene soguk su hazirlayin icine bolca kumas koyun (bez, mendil vs) o kumaslari islatip islatip koltuk alti ve bacak aralarina koyun isindikca yenisiyle degistirin. Cocugun bezi disinda tum kiyafetlerini çıkartın.

Calpol atesini dusurmuyorsa direnc olusturmus muhtemelen baska bir ates dusurucu bulundurun evinizde.

Sağolun yapıyorum soğuk uygulama

Ha bir de soguk kompres uygulamadan once cocugun atesi neresinde bir bakin, tum vucudu mu yaniyor, belli bir bolge mi?

Şuan elleri baya soğuk ama ayakları sıcak yok üstünü incelttim ztn havale nasıl geçirdi nasıl başladı bende çok korkuyorum ateşten
akşam 9 gibi ateşi çıkmaya başladı, evde KBB doktorunun verdiği peditus vardı. Kulağında iltihap vardı o sebeple kullanıyorduk. ilacını içirip yatırdık. Peditus’un içinde de ateş kesici var diye calpol vermedim. Gece 11 buçuk gibi inleyerek kalktı. Hastaneye götürdük, sadece soğuk kompres yapıp dolven verdiler. ne kan ne bi şey. Gece 3’te çıkardılar 37 ateşle, bu kadar düşer dedi doktor. Sabah 5’te calpol verdim, baktım 7 Buçukta tekrar inliyor. Tabii biz bu ana kadar hep soğuk kompres yaptık, çocuğu gözlemledik, bayağı halsizdi. uyumak istiyordu mesela ama ateşten inleyip uyuyamıyordu. Bazen uyuyordu. neyse sabah 8’de zıbınla çıkartacaktım. annem dedi ki hava ayaz, soğuk çarpmasın tişört giydir. hadi bakalım tişört şort giydirdim. bu sefer dediler çok yazlık bak çocuk sıcaktan soğuğa aniden çarpılır ince battaniye ört üstüne. Mal gibi örttüm çocuğu bi de. E çocuk zaten kucağımda yatıyor bir de üstüne battaniye örtük. Aniden ısındı doğal olarak. Arabaya bindik, daha evin önünden 100 Mt gitmedik başladı sıtma gibi titremeye, o titreme aşırı oldu, sonra aniden gözleri kaydı, çenesi kitlendi, vücudu gerildi yay gibi. Hemen arabadan indim, ambulans çağırın diye bağırdım, üstünden battaniyeyi Attım, su filan vurduk yüzüne açıldı. Yaklaşık 1 dk sürdü bu nöbet şekli. ambulans geldiğinde bilinci yerindeydi. Bu arada 2 kez kan tahlili yapıldı, 1 kez idrara bakıldı, 1 kez de covid dahil virüslere baktılar. bütün testleri tertemizdi. sebepsiz ateşlendi kısacası.

doktor dedi ki ateşli havale çok uzun sürmedikçe, yani beyin uzun süre oksijensiz kalmadıkça, arka arkaya olmadıkça çocuğa iz bırakmaz. Doktorlar soğuk havaleden korkarmış. O tehlikeliymiş. onun ne olduğunu bilmiyorum, Allah da yaşatmasın inşallah.

beniM çocuğumum evden çıkarken ateşi 38.5’ti, ambulansta da 39 filandı. Muhtemelen 40’ta geçirdi havaleyi. bize doktor dedi ki bundan sonra ateşi 37 oldu mu calpol, dolven başlayıp hastaneye getireceksiniz. Hatta Diaksi diye bir ilaç verdi. havale geçirmeyi önleyici. mesela baktım çocuğun ateşi birden yükseliyor, hastaneye kadar havale riski var hemen diaksi yapıcaz makattan ve dolven vericez.

tabii bu bizim için geçerli. Her ateş problem yapacak diye bir şey yok. bir de aklınızda bulunsun, eğer havale geçirirse hemen elinizi çocuğun ağzına sokun ki dilini ısırmasın, dili geriye kaçıp nefesi kesilmesin, çocuğu yan yatırın hemen.

telaş olmayın şu an. Ben başımdan geçeni anlatıyorum. sizde de aynısı olacak diye bir şey yok. Aklınızın bir köşesinde bulunsun sadece.

Ateşli iken aşı yapılmıyor ebe hep soruyor hasta veya ateşi var mı diye. Calpol u kilosuna göre veriyorsunuz değil mi? Benim kızım geçen aylarda 3 gün yüksek ateşi oldu. Ben 39 a kadar müdahale etmiyorum. 39 olduğunda calpol verdim ama çok etki etmedi yavaş düşürdü. Değişik bi salgın var ateş düşmüyor geç düşüyor falan. Ayağının altına limon suyu sürüyorum ben. Defne yağı jeli var alnına ayağına ondan sürüyorum. Ateşi düşürmede etkililer

Şimdilik 38 olarak devam ediyor cikicaz hastaneye smdi ztn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…