Yüksek ateş bir yaşında oğlum

Siz özellikle isteyin kan alınmasını acilde doktorlar pek önemsemiyorlar ama yaş olarak küçük kan almaları tedavinin seyri için önemli koltuk altı çok daha önemli bende hastayken özellikle eski usul ölçerlerle koltuk altından baktım 37.8 falan oluyordu ama alnı hep 38.5 civarıydı temassız ölçerlerle. Götürün bakayım 1 yaşında olduğu için detaylı ilgilenebilirler
Eşim gelsin hemen gdcz ztn az kaldı ama şimdi bdha temassız ile alnından ölçtüm 37.8 cikti kulak arkası hala 38 üstünde ama

Ben ateşten çok çektim. Hala çekiyorım kızımda. Kolaltından yüksek çıkıyor ve calpol e rağmen düşmüyorsa kesinlikle acile gidip kan testi isteyin ve serum taksınlar. kaç aylık bu arada ?
Bir yaşında tam bugün doğum günüydü

Geçmiş olsun. Sizi korkutmak istemem ama benim oğlum geçen ay ateşi havale geçirdi. nöbet şeklinde kasıldı, gözleri kaydı, çenesi kilitlendi. 1 dk filan sürdü. Ambulans gelene kadar açılmıştı. O yüzden ateş deyince bende akan sular duruyor.

lütfen çocuğu soyun. Mutlaka ılık suya sokun ya da alnına, koltuk altına ıslak bez koyun. El ve ayakları soğuk, vücudu sıcaksa ateşi yükselmeye devam ediyor demekmiş. Eşiniz gelene kadar mutlaka çocuğu soğuk tutun. Hastaneye giderken hava soğuk diye de asla üstünü örtmeyin.

Geçmiş olsun. Sizi korkutmak istemem ama benim oğlum geçen ay ateşi havale geçirdi. nöbet şeklinde kasıldı, gözleri kaydı, çenesi kilitlendi. 1 dk filan sürdü. Ambulans gelene kadar açılmıştı. O yüzden ateş deyince bende akan sular duruyor.

lütfen çocuğu soyun. Mutlaka ılık suya sokun ya da alnına, koltuk altına ıslak bez koyun. El ve ayakları soğuk, vücudu sıcaksa ateşi yükselmeye devam ediyor demekmiş. Eşiniz gelene kadar mutlaka çocuğu soğuk tutun. Hastaneye giderken hava soğuk diye de asla üstünü örtmeyin.
Şuan elleri baya soğuk ama ayakları sıcak yok üstünü incelttim ztn havale nasıl geçirdi nasıl başladı bende çok korkuyorum ateşten

Maalesef dusa sokamam dedigm hbi deprem bölgesindeym sular kesik 2 gundur ztn mahallemde çalışmalar yapiyoluyor hemde doğalgazli ev dgl duşa gecirrsm çok kötü olur
O zaman soyup alnına kasıklarına ve kol altlarına ılık su ile bez koyun

Ateşi çok yüksek değil, sakin olun öncelikle. Ateş tamamen yükselmeden ateş düşürücü verilmez bu vücudu irite eder. Havaleyi de hiçbir şekilde engelleyemezsiniz, olacağı varsa her şeye rağmen olur. Ama çok nadir yaşanır ve çoğunlukla hasar bırakmaz o yüzden havaleyi çıkarın aklınızdan. Bakteriyel enfeksiyon varsa antibiyotik alımından sonra ateşi düşer merak etmeyin.

Ateşi çok yüksek değil, sakin olun öncelikle. Ateş tamamen yükselmeden ateş düşürücü verilmez bu vücudu irite eder. Havaleyi de hiçbir şekilde engelleyemezsiniz, olacağı varsa her şeye rağmen olur. Ama çok nadir yaşanır ve çoğunlukla hasar bırakmaz o yüzden havaleyi çıkarın aklınızdan. Bakteriyel enfeksiyon varsa antibiyotik alımından sonra ateşi düşer merak etmeyin.
İnşallah ama hala çok sıcak vücudu ölçer ile olctugumdem dha yüksek gbi geliyor bana yani

Kızlar bir yaşında oğlum 2_3 gündür halsiz gbydi ablası geçen hafta gripti ondan bulaşmıştır diye ilaç bile icirdim iburamin filn ama dün gece den beri ateşi var 38 n altına düşmüyor bugünde bir yaş aşısı vuruldu hemşireye söyledim öksürük vs yoksa bişe olmaz dedi yaptı aşıyı ama şuan ateşi hala devam ediyor calpol verdm hiç düşmedi napcm bilmiyor
Ya ateşi olan çocuga keşke aşi yaptirmasaydiniz hemşireyi neden dinlediniz doktor izin vermiyor genelde mazallah birşey olursa napicaksiniz Allah korusun.Bol bol su içirin idrarla ateṣi duṣsun ilik duṣ aldirmakda ateṣi iyi duşuruyor.

Ya ateşi olan çocuga keşke aşi yaptirmasaydiniz hemşireyi neden dinlediniz doktor izin vermiyor genelde mazallah birşey olursa napicaksiniz Allah korusun.Bol bol su içirin idrarla ateṣi duṣsun ilik duṣ aldirmakda ateṣi iyi duşuruyor.
Bişe olacağını bilsem zaten yaptırmam arkadaşım yaptırdhm andada yoktu zaten birgün öncesinde vardı diştendir diye düşündüm bilemedim yani

Eşim gelsin hemen gdcz ztn az kaldı ama şimdi bdha temassız ile alnından ölçtüm 37.8 cikti kulak arkası hala 38 üstünde ama
Kulak arkası ve boyun ölçüldüğünde çok yanıltıyor temassızla, bize doktor kalın damarlarn geçtiği yerler daha sıcak çıkar alından yada koltuk altı veya varsa kulaktan ateş ölçerle ölçün demişti. Ben kızımın ateşi düşmediğinde duşa soktum ve çok pişman oldum çocuk daha kötü sıtmalandı elleri ayakları buz gibi oldu morardı sizi yanlış yönlendirmiyim ama üstünü inceltin genel durumj iyiyse doktora gidene kadar bekleyin. Zaten ateşi yükselirken elleri ayakları soğuk oluyor. O sürede elleri ve ayakları ısıtmak gerekiyormuş çünkü vücut elleri ısıtmak için daha çok efor sarfediyrmuş ateş dahada yükseliyormuş umarım doğru anlatabilmişimdir. Ateş benide hep korkutue ama doktorumuz hep der ateş düşürücğ verildiğinde bir derece bile düşse ve yükselmezse korkmayın diye. Şuan hasta olduğu için ancak okadar düşer zaten meraklanmayın.

Atesi olan cocuga aşi vuran hemsirenin okuduğu okula selam olsun, okutmamis sacmalamislar. Bundan sonraki asilarini hastalik belirtisi ozellikle de atesli iken vurdurmayin.

Aklinizda olsun dis cikmasi sirasinda ates en fazla 38 derece olur.

Gecmis olsun, soguk kompress uygulayin da cocuk havaleye dogru gitmesin.

X