- 2 Temmuz 2023
- 8.218
- 22.556
Simdi sizin cocuk (cok gecmis olsun) bir kez havale gecirdigi icin hic havale gecirmeyenlere kiyasla daha kolay mi havale gecirirmis, doktor ondan mi diaksi adli ilaci vermis?akşam 9 gibi ateşi çıkmaya başladı, evde KBB doktorunun verdiği peditus vardı. Kulağında iltihap vardı o sebeple kullanıyorduk. ilacını içirip yatırdık. Peditus’un içinde de ateş kesici var diye calpol vermedim. Gece 11 buçuk gibi inleyerek kalktı. Hastaneye götürdük, sadece soğuk kompres yapıp dolven verdiler. ne kan ne bi şey. Gece 3’te çıkardılar 37 ateşle, bu kadar düşer dedi doktor. Sabah 5’te calpol verdim, baktım 7 Buçukta tekrar inliyor. Tabii biz bu ana kadar hep soğuk kompres yaptık, çocuğu gözlemledik, bayağı halsizdi. uyumak istiyordu mesela ama ateşten inleyip uyuyamıyordu. Bazen uyuyordu. neyse sabah 8’de zıbınla çıkartacaktım. annem dedi ki hava ayaz, soğuk çarpmasın tişört giydir. hadi bakalım tişört şort giydirdim. bu sefer dediler çok yazlık bak çocuk sıcaktan soğuğa aniden çarpılır ince battaniye ört üstüne. Mal gibi örttüm çocuğu bi de. E çocuk zaten kucağımda yatıyor bir de üstüne battaniye örtük. Aniden ısındı doğal olarak. Arabaya bindik, daha evin önünden 100 Mt gitmedik başladı sıtma gibi titremeye, o titreme aşırı oldu, sonra aniden gözleri kaydı, çenesi kitlendi, vücudu gerildi yay gibi. Hemen arabadan indim, ambulans çağırın diye bağırdım, üstünden battaniyeyi Attım, su filan vurduk yüzüne açıldı. Yaklaşık 1 dk sürdü bu nöbet şekli. ambulans geldiğinde bilinci yerindeydi. Bu arada 2 kez kan tahlili yapıldı, 1 kez idrara bakıldı, 1 kez de covid dahil virüslere baktılar. bütün testleri tertemizdi. sebepsiz ateşlendi kısacası.
doktor dedi ki ateşli havale çok uzun sürmedikçe, yani beyin uzun süre oksijensiz kalmadıkça, arka arkaya olmadıkça çocuğa iz bırakmaz. Doktorlar soğuk havaleden korkarmış. O tehlikeliymiş. onun ne olduğunu bilmiyorum, Allah da yaşatmasın inşallah.
beniM çocuğumum evden çıkarken ateşi 38.5’ti, ambulansta da 39 filandı. Muhtemelen 40’ta geçirdi havaleyi. bize doktor dedi ki bundan sonra ateşi 37 oldu mu calpol, dolven başlayıp hastaneye getireceksiniz. Hatta Diaksi diye bir ilaç verdi. havale geçirmeyi önleyici. mesela baktım çocuğun ateşi birden yükseliyor, hastaneye kadar havale riski var hemen diaksi yapıcaz makattan ve dolven vericez.
tabii bu bizim için geçerli. Her ateş problem yapacak diye bir şey yok. bir de aklınızda bulunsun, eğer havale geçirirse hemen elinizi çocuğun ağzına sokun ki dilini ısırmasın, dili geriye kaçıp nefesi kesilmesin, çocuğu yan yatırın hemen.
telaş olmayın şu an. Ben başımdan geçeni anlatıyorum. sizde de aynısı olacak diye bir şey yok. Aklınızın bir köşesinde bulunsun sadece.
Tmm inşallah yazacam
amin inşallahSimdi sizin cocuk (cok gecmis olsun) bir kez havale gecirdigi icin hic havale gecirmeyenlere kiyasla daha kolay mi havale gecirirmis, doktor ondan mi diaksi adli ilaci vermis?
Allah hepimizin evlatlarini korusun
Aa havale de genetik faktor etkili mi? Ilk kez duyuyorum bunu, ben de dikkat edeyim bundan sonra. Zaten atese karsi cok hassastim ama simdi iki kat hassas olmam lazim. Tesekkur ederim, size de gecmis olsun.amin inşallahEvet, 1 kez geçirdiği için ilk 6 ay içinde tekrar geçirme olasılığı daha yüksekmiş. eşim de çocukken 1 kez geçirmiş. Genetik faktör de var yani. İlkokul çağına kadar ateşi gördük mü düşürücü vericez maalesef.
Teşekkür ederim. Evet, biz de başımıza gelmeden önce bilmiyorduk genetik faktörüAa havale de genetik faktor etkili mi? Ilk kez duyuyorum bunu, ben de dikkat edeyim bundan sonra. Zaten atese karsi cok hassastim ama simdi iki kat hassas olmam lazim. Tesekkur ederim, size de gecmis olsun.
Götürdünüzmü dra ne dediKaç derecede havale oluyor acaba
Koltik altı dhaa yüksek çıkıyor onlada ölcyorum
Evet oğlum da bu sene havale geçirdiğinde ilk olarak eşimle benim havale geçmişimizin olup olmadığı soruldu.Aa havale de genetik faktor etkili mi? Ilk kez duyuyorum bunu, ben de dikkat edeyim bundan sonra. Zaten atese karsi cok hassastim ama simdi iki kat hassas olmam lazim. Tesekkur ederim, size de gecmis olsun.
Ay ben de gecirmisim, bu sebeple kizlarin atesi yukselince cok dikkat ediyordum ama genetik olduğunu bilerek degil tabi.Evet oğlum da bu sene havale geçirdiğinde ilk olarak eşimle benim havale geçmişimizin olup olmadığı soruldu.
Boğaz enfeksiyonu olmisBen de merak ediyorum acaba ne oldu çocuğun durumu?
Benim oğlum da geçen hafta boğaz enfeksiyonu geçirdi iki gün sürdü ateşi ama 38,5'i geçmedi.İlaç verdi klamer ama çok ateşi var hala devam ediyor bn kanda enfeksiyon oldgnu düşünüyorum ama almadı kan pazartesi kendi doktoruna goturcem
Çok geçmiş olsun. Bir an önce şifa bulsun minik kuzuİlaç verdi klamer ama çok ateşi var hala devam ediyor bn kanda enfeksiyon oldgnu düşünüyorum ama almadı kan pazartesi kendi doktoruna goturcem
cok gecmis olsun. enfeksiyonu vardir o yuzden de yukselmis olabilir. acil e veya doktorunuza goturun. belki antibiyotik gerektirecek kadar enfeksiyonu yukselmistirKızlar bir yaşında oğlum 2_3 gündür halsiz gbydi ablası geçen hafta gripti ondan bulaşmıştır diye ilaç bile icirdim iburamin filn ama dün gece den beri ateşi var 38 n altına düşmüyor bugünde bir yaş aşısı vuruldu hemşireye söyledim öksürük vs yoksa bişe olmaz dedi yaptı aşıyı ama şuan ateşi hala devam ediyor calpol verdm hiç düşmedi napcm bilmiyor