- 2 Temmuz 2023
- 8.207
- 22.537
Simdi sizin cocuk (cok gecmis olsun) bir kez havale gecirdigi icin hic havale gecirmeyenlere kiyasla daha kolay mi havale gecirirmis, doktor ondan mi diaksi adli ilaci vermis?akşam 9 gibi ateşi çıkmaya başladı, evde KBB doktorunun verdiği peditus vardı. Kulağında iltihap vardı o sebeple kullanıyorduk. ilacını içirip yatırdık. Peditus’un içinde de ateş kesici var diye calpol vermedim. Gece 11 buçuk gibi inleyerek kalktı. Hastaneye götürdük, sadece soğuk kompres yapıp dolven verdiler. ne kan ne bi şey. Gece 3’te çıkardılar 37 ateşle, bu kadar düşer dedi doktor. Sabah 5’te calpol verdim, baktım 7 Buçukta tekrar inliyor. Tabii biz bu ana kadar hep soğuk kompres yaptık, çocuğu gözlemledik, bayağı halsizdi. uyumak istiyordu mesela ama ateşten inleyip uyuyamıyordu. Bazen uyuyordu. neyse sabah 8’de zıbınla çıkartacaktım. annem dedi ki hava ayaz, soğuk çarpmasın tişört giydir. hadi bakalım tişört şort giydirdim. bu sefer dediler çok yazlık bak çocuk sıcaktan soğuğa aniden çarpılır ince battaniye ört üstüne. Mal gibi örttüm çocuğu bi de. E çocuk zaten kucağımda yatıyor bir de üstüne battaniye örtük. Aniden ısındı doğal olarak. Arabaya bindik, daha evin önünden 100 Mt gitmedik başladı sıtma gibi titremeye, o titreme aşırı oldu, sonra aniden gözleri kaydı, çenesi kitlendi, vücudu gerildi yay gibi. Hemen arabadan indim, ambulans çağırın diye bağırdım, üstünden battaniyeyi Attım, su filan vurduk yüzüne açıldı. Yaklaşık 1 dk sürdü bu nöbet şekli. ambulans geldiğinde bilinci yerindeydi. Bu arada 2 kez kan tahlili yapıldı, 1 kez idrara bakıldı, 1 kez de covid dahil virüslere baktılar. bütün testleri tertemizdi. sebepsiz ateşlendi kısacası.
doktor dedi ki ateşli havale çok uzun sürmedikçe, yani beyin uzun süre oksijensiz kalmadıkça, arka arkaya olmadıkça çocuğa iz bırakmaz. Doktorlar soğuk havaleden korkarmış. O tehlikeliymiş. onun ne olduğunu bilmiyorum, Allah da yaşatmasın inşallah.
beniM çocuğumum evden çıkarken ateşi 38.5’ti, ambulansta da 39 filandı. Muhtemelen 40’ta geçirdi havaleyi. bize doktor dedi ki bundan sonra ateşi 37 oldu mu calpol, dolven başlayıp hastaneye getireceksiniz. Hatta Diaksi diye bir ilaç verdi. havale geçirmeyi önleyici. mesela baktım çocuğun ateşi birden yükseliyor, hastaneye kadar havale riski var hemen diaksi yapıcaz makattan ve dolven vericez.
tabii bu bizim için geçerli. Her ateş problem yapacak diye bir şey yok. bir de aklınızda bulunsun, eğer havale geçirirse hemen elinizi çocuğun ağzına sokun ki dilini ısırmasın, dili geriye kaçıp nefesi kesilmesin, çocuğu yan yatırın hemen.
telaş olmayın şu an. Ben başımdan geçeni anlatıyorum. sizde de aynısı olacak diye bir şey yok. Aklınızın bir köşesinde bulunsun sadece.
Allah hepimizin evlatlarini korusun
B Birinsann aklindan cikmazsa buraya yaz durumunuzu olur mu, tekrar gecmis olsun