Yorumsuz...

"Rahat battı"
"Koalisyon dönemine girilirse görürüm ben sizi"
"Meclise 80 tane terörist soktular"
"Vatan hainleri"
"Şehit ailelerine nasıl hesap vereceksiniz"

Dünden beri internete bağlanıp da şunları okumayan kimse kalmadı sanırım.

Yorumu bırakıp da gerçeklerle yüzleşsek biraz.

Mesela şu anda şehit yakınlarını öne sürerek duygu sömürüsü yapan AKP seçmenleri bize biraz Oslo Görüşmelerinden bahsetsinler. Hani şu MİT'in hükümet talimatıyla diğer partilerden gizli bi şekilde PKK yla bizzat görüştüğü görüşmeler. Hani diğer partiler hesap sormaya kalkıp da ne görüştünüz siz Oslo'da dendiğinde önce Terör örgütüyle görüşen şerefsizdir denip görüşme tutanakları basına sızınca Ben görüşmedim devlet görüştü diye çark edilen görüşmeler.

Tabelalardan kendi ülkemizin adını söktüğümüz, T.C ibaresini bi küfürmüş gibi kaldırdığımız zamanları anlatsınlar bize.

Sayın Öcalan almış olduğu kellelerin hesabını veriyor
lafını açıklasınlar.

Öcalan ın Tayyip Beyin Başkanlığını destekleriz dediği mi yalan yoksa şu anda PKK yı yöneten Karayılan ın AKP nin seçilmesinde katkımız büyük açıklamaları?

Ergenekona, Balyoza girsek şurada, Türk ordusunun itibarı 5 para etmez hale getirilirken Pkk nın doğuda nasıl cesaret kazandığını yazmaya kalsak sayfalar sürer. Önce darbeci ilan edilen insanların sonra pardon o deliller sahteymiş, onu cemaatçiler yapmış biz sizi beraat ettirelim en iyisi diye nasıl serbest bırakıldıklarını vicdanına sindirebilen var mı?

Şehit ailelerinin-gazilerinin bunlar olurken hiç canı yanmadı mı? Benim çok yandı mesela.

Yarın AKP MHP ile koalisyon yapamazsa HDP ye yanaşacak.

Keşke çalıyor ama çalışıyor demeye devam etse bazı insanlar, o bu şehit aileleri, sömürüsünden çok daha dürüst bi savunmaydı.

Yazmalara doyamadım ama bi ufak detay daha vermek istiyorum. Bugün dünyanın en zengin ülkeleri koalisyon hükümetleriyle yönetiliyorlar. Basiretsizlik koalisyonda değil bizde diyeyim siz anlayın.

ÜLKELER
HÜKÜMET YÖNETİMİ
KİŞİ BAŞI MİLLİ GELİR ($)
Lüksemburg
Koalisyon
111.162

Norveç
Koalisyon
100.819

İsviçre
Koalisyon
80.477

Avustralya
Koalisyon
67.468

Danimarka
Koalisyon
58.894

İsveç
Koalisyon
58.268

Avusturya
Koalisyon
49.054

Hollanda
Koalisyon
47.617

Finlandiya
Koalisyon
47.219

Belçika
Koalisyon
45.387

İzlanda
Koalisyon
45.268

Almanya
Koalisyon
45.085

Yeni Zelanda
Koalisyon
41.556

İngiltere
Koalisyon
30.370

Japonya
Koalisyon
38.482

İsrail
Koalisyon
36.151

İtalya
Koalisyon
34.620

Şehit ailesi olmak ve bu olanları o sevinçlerini görmek abim tekrar öldü sanki dünden beri ağlıyorum
sizin acinizi derinden hissediyorum dunden beri gozume uyku girmedi. nasil bu kadar basit dusunuyor insanlar gercekten cok yazik

Şu notumu favorilerinize ekleyin bir süre sonra hatırlatacağım ;

AKP seçmenine soruyorum AKP / HDP koalisyonu olursa nasıl tavır alacaklar ?

Cevapları düşünerek yazın zira söz uçar yazı kalır, 3 gün sonra karşınıza gelir.
ben de merakla bekliyorum cevapları:KK51:

herseyi gectim ,
*zilgit cala cala evlatlatini daga gonderen, *Turkiyede yasayip ve her imkanidan yararlandigi halde hala memnun olmayip hainlik yapabilecek seviyede olan,
* kendileri ile ilgili en ufak bi aksilikte devletin malina zarar veren,yollari kesen,dehditler savuran,heryeri atese veren,
*gunahsiz askerlerimizi gozunu kirpmadan kursuna dizen,
*kobani eylemlerinde yasin i ,hasan i sirf karsi parti uyesi diye vahsice katleden bu toplulugun baraji asip meclise girip askerlerini sehit ettikleri ulke hakkinda soz sahibi olabilmesini kaldiramiyorum,sindireniyorum,kabullenemiyorum...

tam chpli lazım chpnin başına öyle biri tavizsiz bir chpli işte böylelerine ihtiyaç varr..
Yapmıyor adamlar.O kadın ezer geçer bunları da Kadın diye mi yapmıyorlar , anlamadım :KK11:.Bazen diyorum acaba akp'ye mi çalışıyor bunların başları diye.
Bir muhalefet bu kadar mı kötü olur ya.Emine ( kankam olur kendileri :KK48:)bir yandan iyi yaptı parti kurarak da chp nin başında olmasını daha çok isterdim.:KK8:

Dilerim ki mhp ve chp akp nın oyununa gelmez!!!
Doğru olan akp nın azınlık hükümet kurmasıdır.

Akpnın yer almadıgı bır koalısyon kurularak batmıs ekonomının, bitmiş siyasetin bedelini diğerlerine ödetme girişimine umarım izin vermezler!
inşallah bu oyuna gelmezler.:KK43:

geçmiş seneler de yapılan koalisyonun ülkeye ne türlü zararlar verdiği ortada. hala nasıl koalisyon istiyor bu insanlar acaba.
Onca yolsuzluga hukuksuzluga ben yaptim olduya ayristirmaya kutuplastirmaya ragmen insanlar nasil Akp istiyorsa digerleri de koalisyon istiyordur. Olamaz mi?

herseyi gectim ,
*zilgit cala cala evlatlatini daga gonderen, *Turkiyede yasayip ve her imkanidan yararlandigi halde hala memnun olmayip hainlik yapabilecek seviyede olan,
* kendileri ile ilgili en ufak bi aksilikte devletin malina zarar veren,yollari kesen,dehditler savuran,heryeri atese veren,
*kobani eylemlerinde yasin i ,hasan i sirf karsi parti uyesi diye vahsice katleden bu toplulugun baraji asip meclise girip askerlerini sehit ettikleri ulke hakkinda soz sahibi olabilmesini kaldiramiyorum,sindireniyorum,kabullenemiyorum...
çözüm süreci başladığında sayın apoya gidp gidip gelinirken yazdım burada bir başıma ama kimse iştirak etmemişti maalesef

Bir vatandaş olarak dün bende oyumu verdim,vicdanım rahat.daha mutlu,daha insancıl, daha demokratik ve laik bir ülke istiyorum. Sonuçtan memnunmuyum; hayır degilim ama o rahatlık batti mı diyen arkadaşlarım için cevap veriyorum; emin olun eskisinden daha kötü olamaz.
ordu hareketsiz,demokrasi ve cumhuriyetde olmayacaktı meksikaya benzer başkanlı rejimi,iç güvenlik yasamız polise vur emri ve teksaxa benzer yeni müslğma n develtimiz olaacaktı

Yalniz Hdp meclise dun girmedi hatirlatayim. 2007 yilinda meclise girerlerken ses cikarmayanlarin bugun yalanci milliyetcilik yapmaya hakları yok.

Tek sorun Akpnin tek basina iktidar olamamasi hadi itiraf edin. Hdp meclise girse Akp yine tek basina iktidar olsa bu sehit edebiyatini hicbir Akpli yapmayacakti buna da adim gibi eminim. Nasil bu kadar eminsin demeyin. 2007den beri terorist dediginiz insanlar mecliste hem de oy verdiginiz parti sayesinde sesiniz cikti mi?

Hadi simdi a parti b partiye b.k atmak yerine eserinizle gurur! duyun.

Yalniz Hdp meclise dun girmedi hatirlatayim. 2007 yilinda meclise girerlerken ses cikarmayanlarin bugun yalanci milliyetcilik yapmaya hakları yok.

Tek sorun Akpnin tek basina iktidar olamamasi hadi itiraf edin. Hdp meclise girse Akp yine tek basina iktidar olsa bu sehit edebiyatini hicbir Akpli yapmayacakti buna da adim gibi eminim. Nasil bu kadar eminsin demeyin. 2007den beri terorist dediginiz insanlar mecliste hem de oy verdiginiz parti sayesinde sesiniz cikti mi?

Hadi simdi a parti b partiye b.k atmak yerine eserinizle gurur! duyun.
arkadaşım mhp ye güvenim sonsuz dün bahçeli konuşmasında eşimle alkışladık hdp var ise,ilk sorumlu akp dir
başkanlık sistemi için zaten sözler vermiştir zaten var olacaklardı
tek neden akp altında değil tek olmaları,yoksa çözüm sürecinde verilen sözlere kaç akpli ses etti,rte yapıyorsa bir bildiği vardır dediler

Şu notumu favorilerinize ekleyin bir süre sonra hatırlatacağım ;

AKP seçmenine soruyorum AKP / HDP koalisyonu olursa nasıl tavır alacaklar ?

Cevapları düşünerek yazın zira söz uçar yazı kalır, 3 gün sonra karşınıza gelir.
Ben kendi adıma cevap vereyim; hdp nin meclise girmesini istemiyordum, Akp nin oyları bölünüp milletvekili sayısı azalacağı için ( gönlüm tek parti iktidarından yana) .
Ama oldu hdp meclise girdi , pek sanmıyorum ama eğer Ak parti- hdp koalisyonu olursa benim için sorun olmaz, zira çözüm sürecinin bir an önce hayırlı bir şekilde sonuçlanmasını istiyorum.
Bu tabloyla koalisyon zor gibi, erken seçim olabilir....

herseyi gectim ,

Sorunları olduğunu düşünen ve bunun çözülmesini isteyen vatandaşın yapması gereken şey bellidir; oy verirsin, siyasi partilerde aktif görev alırsın, sivil toplum örgütlerine üye olur kamuoyu oluşturmaya çalışırsın, ne bileyim yeni bi sendika, dernek vb. kurarsın.

Normal işleyen bi demokraside bunları yaptığında zaten orta noktada buluşulur, iki taraf karşılıklı fedakarlık eder, sorun her ne ise çözülür.

Ama bizde işler bu şekilde yürümüyor, hiçbi zaman yürümedi.

Sivil toplum örgütlerinin, sendikaların, parti alt yapılanmalarının etkin çalışmasının tek yolu hükümete ve onun görüşlerine yakın olmaktır. Yani atıyorum eşcinsellerin toplumda yadırganmaması için bugün İstanbul Fatih'te broşür dağıtmaya kalksanız sizi oraya gömerler devlet de hiçbi şey yapmaz.

Oy verip sorun çözmek istersiniz, %10 barajına takılırsınız. Baraj dediğiniz şey bildiğiniz yasal yollardan oy hırsızlığıdır. Yani AKP 2002 seçimlerinde %34 oy almasına rağmen parlamentonun %65'ine sahip olmuş, sahip olduğu oyun 2 katı millet vekilini resmen çalmıştır. Barajı AKP mi getirdi diyebilirsiniz, hayır getirmedi ama 13 senede kaldırmak için tek bi hamle bile yapmadı. 2011 seçimlerinde %49 oy alıp meclisin %60 ını ele geçirmekten son derece memnunlardı.

İnsanların HDP barajı geçti diye sevinmelerinin, HDP ye barajı geçirmek uğruna içlerine sinmese bile oy vermelerinin sebebi budur ve içi yana yana söylüyorum ki doğru yaptılar, benim elim gitmedi kişisel sebeplerden ötürü ama onlar iyi ki yaptılar.

Şehit yakını olmak ne demek, şehit haberi almak ne demek, önce benim babam sağ döndü operasyondan diye sevinip sonra insanların halini görünce yaşayanın aldığı nefesten utanması ne demek çok iyi biliyorum ve buna rağmen iyi ki geçtiler barajı diyorum.

Kimse kimseye ölülerinizi unutun diyemez, bi insanı öldürmekten daha zalimce bi şey öleni bi hiç uğruna ölmüş gibi göstermek. Ama çok daha kötüsünden kurtulmak için yapılabilecek başka bi şey de yoktu.

Adalet-Hukuk-Ahlak. Şu 3ünü geri almanın başka bi yolu yoktu, şimdi bile geri gelecekleri şüpheli ama en azından bi ihtimal var.

HDP liler emanet oylarla barajı geçtik derken o emanetin niye onlara verildiğinin farkındalar ve bunu umuyorum ki unutmayacaklar. Kürt kimliğiyle değil Türkiye'nin tamamını kapsayan bi siyaset yapma olanağı var ellerinde. Ama elinde Kürtçe Kuranla oy isteyen bi yalancıya, dostu olana her türlü yolsuz menfaati sağlayan bir hırsıza, işler tersine dönünce yargı-polis elindeki tüm gücü hukuksuzca karşısındakini yok etmeye harcayan bi katile oy vereceklerine iyi ki HDP ye oy verdiler.

Sorunları olduğunu düşünen ve bunun çözülmesini isteyen vatandaşın yapması gereken şey bellidir; oy verirsin, siyasi partilerde aktif görev alırsın, sivil toplum örgütlerine üye olur kamuoyu oluşturmaya çalışırsın, ne bileyim yeni bi sendika, dernek vb. kurarsın.

Normal işleyen bi demokraside bunları yaptığında zaten orta noktada buluşulur, iki taraf karşılıklı fedakarlık eder, sorun her ne ise çözülür.

Ama bizde işler bu şekilde yürümüyor, hiçbi zaman yürümedi.

Sivil toplum örgütlerinin, sendikaların, parti alt yapılanmalarının etkin çalışmasının tek yolu hükümete ve onun görüşlerine yakın olmaktır. Yani atıyorum eşcinsellerin toplumda yadırganmaması için bugün İstanbul Fatih'te broşür dağıtmaya kalksanız sizi oraya gömerler devlet de hiçbi şey yapmaz.

Oy verip sorun çözmek istersiniz, %10 barajına takılırsınız. Baraj dediğiniz şey bildiğiniz yasal yollardan oy hırsızlığıdır. Yani AKP 2002 seçimlerinde %34 oy almasına rağmen parlamentonun %65'ine sahip olmuş, sahip olduğu oyun 2 katı millet vekilini resmen çalmıştır. Barajı AKP mi getirdi diyebilirsiniz, hayır getirmedi ama 13 senede kaldırmak için tek bi hamle bile yapmadı. 2011 seçimlerinde %49 oy alıp meclisin %60 ını ele geçirmekten son derece memnunlardı.

İnsanların HDP barajı geçti diye sevinmelerinin, HDP ye barajı geçirmek uğruna içlerine sinmese bile oy vermelerinin sebebi budur ve içi yana yana söylüyorum ki doğru yaptılar, benim elim gitmedi kişisel sebeplerden ötürü ama onlar iyi ki yaptılar.

Şehit yakını olmak ne demek, şehit haberi almak ne demek, önce benim babam sağ döndü operasyondan diye sevinip sonra insanların halini görünce yaşayanın aldığı nefesten utanması ne demek çok iyi biliyorum ve buna rağmen iyi ki geçtiler barajı diyorum.

Kimse kimseye ölülerinizi unutun diyemez, bi insanı öldürmekten daha zalimce bi şey öleni bi hiç uğruna ölmüş gibi göstermek. Ama çok daha kötüsünden kurtulmak için yapılabilecek başka bi şey de yoktu.

Adalet-Hukuk-Ahlak. Şu 3ünü geri almanın başka bi yolu yoktu, şimdi bile geri gelecekleri şüpheli ama en azından bi ihtimal var.

HDP liler emanet oylarla barajı geçtik derken o emanetin niye onlara verildiğinin farkındalar ve bunu umuyorum ki unutmayacaklar. Kürt kimliğiyle değil Türkiye'nin tamamını kapsayan bi siyaset yapma olanağı var ellerinde. Ama elinde Kürtçe Kuranla oy isteyen bi yalancıya, dostu olana her türlü yolsuz menfaati sağlayan bir hırsıza, işler tersine dönünce yargı-polis elindeki tüm gücü hukuksuzca karşısındakini yok etmeye harcayan bi katile oy vereceklerine iyi ki HDP ye oy verdiler.
Helal olsun kız sana:KK9::KK9::KK9: , duygulandırdın beni :KK61:
Bu arkadaşa sonuna kadar katılıyorum.Ne kadar güzel anlatmış.Anlayana kadar okuyun,ana fikrini kapın, buradan çok soruya çok cevap çıkar :KK50:

birileri barzani ile el ele kol kola açılış yaparken,türk bayrağı yerlere indirilirken, şehitler kelle askerlik yan gelip yatma yeriyken neden milliyetçilik yapılmadı da meclisteki kendi sandalyelerini kaybedince birden milliyetçi kesildiler anlayabilmek mümkün değil...

birileri barzani ile el ele kol kola açılış yaparken,türk bayrağı yerlere indirilirken, şehitler kelle askerlik yan gelip yatma yeriyken neden milliyetçilik yapılmadı da meclisteki kendi sandalyelerini kaybedince birden milliyetçi kesildiler anlayabilmek mümkün değil...
evet paralı askerlik yaptıracak paran yoksa askerlik yan gelip yatma yeri olmuyor maalesef

X