• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yorumlarınızı bekliyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında geçenlerde yine başımı önüme eğip konuşmak için ulaştım kendisine müsait değilim dedi bir daha da dönüş yapmadı. Ben de tekrar tekrar rahatsız etmek istemiyorum.

Çağırma o zaman. Teyzen ya da halan varsa konuş onlar gelip nişanda yanında dursunlar anne yerine.

İnsan sınanmadığı durumla ilgili çok rahat konuşabiliyor. Yargılamıyorum sizi. Umarım hayatınız boyunca böyle bir derdin üzüntünün yükünü çekmezsiniz.
Sınanmadığımız durumlarla ilgili gayet de güzelce fikir verebiliriz. Her insan her durumu yaşamış olamaz mantıken. Fikrimizi beyan etmek için aynı durumda olmamız gerekmiyor.

Ben zaten böyle bir derdin üzüntüsünü çekmem. Söz konusu annemse bu mümkün değil. Ben farklıyım çünkü anneme karşı. Kendisine gözüm gibi bakarım. Ne yiyeceğini bile düşünürüm.ilgilenirim. Dolayısıyla annemin gidip evleneceği zamanı da bilirim mantıken. Ha oldu da gitti habersiz evlendi diyelim. Peşine düşer konuşurum. Küsüp arkamı döneceğime bunu yaparım. Size de tavsiye ederim. Annenizi kendi evliliğiniz gündeme gelene kadar neden aramadınız? Bu çok önemli bir detay çünkü.

Aslında geçenlerde yine başımı önüme eğip konuşmak için ulaştım kendisine müsait değilim dedi bir daha da dönüş yapmadı. Ben de tekrar tekrar rahatsız etmek istemiyorum.
Bence çağırın derim cagirmazsaniz içiniz de kalacak o izlenimi aldım eğer şuan ki evliliğinde mutlu ise siz de destekleyin .

Babaniz nisana gelecek mi peki eğer gelecekse ondan mı cekiniyorsunuz.

Kızım bak bu X abin, biz evlenmeyi düşünüyoruz gibisinden tanıştırmaya bile lüzum görmemiş. Annesinin yaptığını nasıl bu kadar normal gördünüz? Kadın tüm gemileri yakmış, bildiğin annelikten istifa etmiş.
Bir çocuk her nasıl ailesinden habersiz evlenirse ailesi gönül koyar; anne baba da aynı şeyi yapınca evlat gönül koyar.
Belki tanıştırsaydı iyi anlaşacaklardı, görüşmeye devam edilecekti.
Konu sahibi, ben olsam asla çağırmazdım. Anneniz kocasını tercih etmiş bence, tercihleriyle de yaşasın madem.

Sınanmadığımız durumlarla ilgili gayet de güzelce fikir verebiliriz. Her insan her durumu yaşamış olamaz mantıken. Fikrimizi beyan etmek için aynı durumda olmamız gerekmiyor.

Ben zaten böyle bir derdin üzüntüsünü çekmem. Söz konusu annemse bu mümkün değil. Ben farklıyım çünkü anneme karşı. Kendisine gözüm gibi bakarım. Ne yiyeceğini bile düşünürüm.ilgilenirim. Dolayısıyla annemin gidip evleneceği zamanı da bilirim mantıken. Ha oldu da gitti habersiz evlendi diyelim. Peşine düşer konuşurum. Küsüp arkamı döneceğime bunu yaparım. Size de tavsiye ederim. Annenizi kendi evliliğiniz gündeme gelene kadar neden aramadınız? Bu çok önemli bir detay çünkü.
Burada size yaşadığım her anı aktarabilecek değilim. Dediğiniz gibi olsun. Ben çok gördüm büyük konuşan insanları neler yaşadıklarını. Yine de herkes bildiği gibi yapsın 🙂

Annenizin kendi seçimi, kendi bir karar vermiş, kimseye söylemeden, bel bağlamadan evlenmiş. Kendi gerekçeleri nedir neden böyle bilemem; ama madem görüşme taleplerinizi de geri çeviriyor yapacak bir şey yok. Onsuz bir evlilik yapın, insanlara açıklama borçlu değilsiniz ki. Biz de abimle böyleydik, hayatımın hiçbir yerinde yoktu, kanlı bıçaklı düşman gibiydik, kimse de sorgulamadı; arkadan konuşan olduysa çok da umrumda değil açıkçası.

Evet ki biz bilseydik kendisini desteklerdik. Bundan dolayı görüşmek çok zor geliyor zaten.
Alla Alla ilginç gerçekten
anneniz madem destekleyecektiniz, bir sıkıntı yoktu + zaten yıllardır ayrıydı (evliyken koyup gitmemiş ki) ne diye kaçarak (!) evlendi ki? bir de nasıl fark etmediniz? ayrı mi yaşıyordunuz? hiç mi kimse yoktu bu kadının etrafında da kimsenin haberi yoktu?

bir de psikolojik durumu yerinde mi bu kadının?

Pek görülen bir davranış değil, evet. Şaşırtıcı

Fakat aileler de kaçarak evlenen kızlarını bile bir süreden sonra kabul ediyor, görüşülüyor, onun gibi düşünün. Üstelik anneniz şayet çok genç değilse herhalde bu yeni eşiyle tekrar çocuk filan yapmamıştır? En azından bir adım atsanız ne kaybedersiniz? Ha gelmiyorsa da ben denedim olmuyor dersiniz.

Ay boşver ya her anne anne değil işte . Sen kendini kotu veya ezik hissedersen herkes o yarayı deşer. En güzeli kimseye bu konuyu konuşturma . Kendini de üzme . Sen bunun sanki kendi hatanmis gibi davranirsan insanlar seni yaralar

Annenizin kendi seçimi, kendi bir karar vermiş, kimseye söylemeden, bel bağlamadan evlenmiş. Kendi gerekçeleri nedir neden böyle bilemem; ama madem görüşme taleplerinizi de geri çeviriyor yapacak bir şey yok. Onsuz bir evlilik yapın, insanlara açıklama borçlu değilsiniz ki. Biz de abimle böyleydik, hayatımın hiçbir yerinde yoktu, kanlı bıçaklı düşman gibiydik, kimse de sorgulamadı; arkadan konuşan olduysa çok da umrumda değil açıkçası.
O zamanlar bizde kardeşlerimizle hiç anlam verememiştik. Bazen büyü mü yaptılar diye düşünüp dururduk 😄 Ama geçti gitti benim için. Tek bildiğim şaşar beşer ama sırf böyle diye de her hata geri dönülebilir olmuyor.

Yorumları okumayan biri sizin evliliğe izin vermediğinizi istemediğinizi zanneder bence düzenleyin. Anneniz birden kaçarak evlenmiş hoş olmamış, izin değil ama en azından evlenicem x bey vs diye çocuklarına bahsebilirdi. Bu direk hiçe saymak oluyor.
Babanızla aranız nasıl peki? Anane babane dede gibi aile büyükleri var mı? Eğer varsa onlardan isterler arkadaşların gelir bi yüzük bitti gitti.
Anneni çağar derdim ama kocası babanla aynı ortamda olmasını nasıl karşılar? Sanırım tanımıyorsun bile adamı.
Benimde ailem ayrı istemede annemin evinde birleştiler. Anne baba dışında hala amca gibi baba tarafım hep vardı. Zaten baba tarafından annemle anlaşamayan pürüz insan babam olduğu için neşeli bi ortam olmuştu😄

Burada size yaşadığım her anı aktarabilecek değilim. Dediğiniz gibi olsun. Ben çok gördüm büyük konuşan insanları neler yaşadıklarını. Yine de herkes bildiği gibi yapsın 🙂
Büyük konuşmak değil bu ilişki meselesi,insanların duyarlılık yönü meselesi. Ben anneme karşı duyarlıyım,annemle olan ilişkim farklı. Siz ben değilsiniz,ben de siz değilim. Yaşadığınız şey ile ilgili fikir isterken ayrıntıları anlatmalısınız,kimse burada müneccim değil. Ne kadar ayrıntı verirseniz o kadar düzgün yorumlar alırsınız.

Bu arada annem keşke evlense 🙂inanın çok mutlu olurdum. Yalnız yaşamak,hayatı yalnız noktalayacak olmak çok zor çünkü. Benim aklımın yarısı hep annemde. Keşke bir eşi olsaydı,ne güzel olurdu.

Size abla tavsiyesi,anneniz evlendiyse mutluysa onun için mutlu olun. Evleneceğinizi de kendisine söyleyin. Gelip gelmemek onun kararı olsun. En azından ileride bununla ilgili “keşke” demezsiniz

Ay boşver ya her anne anne değil işte . Sen kendini kotu veya ezik hissedersen herkes o yarayı deşer. En güzeli kimseye bu konuyu konuşturma . Kendini de üzme . Sen bunun sanki kendi hatanmis gibi davranirsan insanlar seni yaralar
Tam olarak bu uykumu kaçırıyor zaten. Ben biliyorum illaki konuşulacak. Ben kimseye bu konuda ağzını açtırmamak için mücadele edebilirim. Ama içimden diyorum allahım niye bunun mücadelesini veriyorum. Böyle stratejik davranışlar insanı zihnen çok yoruyor.

Yorumları okumayan biri sizin evliliğe izin vermediğinizi istemediğinizi zanneder bence düzenleyin. Anneniz birden kaçarak evlenmiş hoş olmamış, izin değil ama en azından evlenicem x bey vs diye çocuklarına bahsebilirdi. Bu direk hiçe saymak oluyor.
Babanızla aranız nasıl peki? Anane babane dede gibi aile büyükleri var mı? Eğer varsa onlardan isterler arkadaşların gelir bi yüzük bitti gitti.
Anneni çağar derdim ama kocası babanla aynı ortamda olmasını nasıl karşılar? Sanırım tanımıyorsun bile adamı.
Benimde ailem ayrı istemede annemin evinde birleştiler. Anne baba dışında hala amca gibi baba tarafım hep vardı. Zaten baba tarafından annemle anlaşamayan pürüz insan babam olduğu için neşeli bi ortam olmuştu😄
Babamla birlikte yaşıyorum ama dediğiniz gibi aynı ortamda olabileceklerine ihtimal veremiyorum.

Büyük konuşmak değil bu ilişki meselesi,insanların duyarlılık yönü meselesi. Ben anneme karşı duyarlıyım,annemle olan ilişkim farklı. Siz ben değilsiniz,ben de siz değilim. Yaşadığınız şey ile ilgili fikir isterken ayrıntıları anlatmalısınız,kimse burada müneccim değil. Ne kadar ayrıntı verirseniz o kadar düzgün yorumlar alırsınız.

Bu arada annem keşke evlense 🙂inanın çok mutlu olurdum. Yalnız yaşamak,hayatı yalnız noktalayacak olmak çok zor çünkü. Benim aklımın yarısı hep annemde. Keşke bir eşi olsaydı,ne güzel olurdu.

Size abla tavsiyesi,anneniz evlendiyse mutluysa onun için mutlu olun. Evleneceğinizi de kendisine söyleyin. Gelip gelmemek onun kararı olsun. En azından ileride bununla ilgili “keşke” demezsiniz
İyi de Dark kız gçeen gün aramış, müsait değilim demiş, daha da dönmemiş.
Kadının görüşesi yok. Aramın bozuk olduğu ama sevdiğim birisi beni arasa zeytin dalı uzatıyor belli ki derim, havalara uçarım. Sorun neyse düzeltebiliriz, bir şansımız var diye düşünürüm. Müsait değilim deyip kaçmam.
Her anne bir değil. Benim annemle ilişkim iyidir ama elde çok değişik şeyler var Dark.

Babamla birlikte yaşıyorum ama dediğiniz gibi aynı ortamda olabileceklerine ihtimal veremiyorum.
O zaman hiç canını sıkma, annene söyle gelirse kendi bilir gelmezse yol yapma. Bu saaten sonra herkesim gönlünü yapamazsın. Sen mutluluğuna bak, gergin ortam olsa bi şey anlamayacaksın

İyi de Dark kız gçeen gün aramış, müsait değilim demiş, daha da dönmemiş.
Kadının görüşesi yok. Aramın bozuk olduğu ama sevdiğim birisi beni arasa zeytin dalı uzatıyor belli ki derim, havalara uçarım. Sorun neyse düzeltebiliriz, bir şansımız var diye düşünürüm. Müsait değilim deyip kaçmam.
Her anne bir değil. Benim annemle ilişkim iyidir ama elde çok değişik şeyler var Dark.
Aynen öyle ben bazen kendi halime üzülürken daha beterlerini görüyorum. Tahmin ettiğimden çok daha ailenin paramparça olduğunu gördüm de şahit de oldum.

Yahu kadın basmış gitmiş, çocuklarına bir haber bile vermemiş, sonra da arayıp sormamış evlatlarını. Bu kız arayınca da konuşmaya tenezzül bile etmemiş. Ne yapsın konu sahibesi nereye mutlu olsun? Belli ki anne sorumsuz bir anne, Müge Anlıdaki kaçan tipler gibi.

Aynen öyle ben bazen kendi halime üzülürken daha beterlerini görüyorum. Tahmin ettiğimden çok daha ailenin paramparça olduğunu gördüm de şahit de oldum.

Neyse boşver sıkma canını konu sahibesi, var böyle acaip ana babalar bakıyorsun değişik işler peşinde... Kendi kuracağın aileye odaklan en iyisi zaten görevini yapmışsın aramışsın bundan sonrası seni bağlamaz.

Benim bir akrabam 3 çocuğunu bırakıp başka bir adama kaçtı. Şimdi o 3 çocuk annesine kızmakta haksız mı? Değil.
Ben ebeveynlerin o kadar da bağımsız hareket edebileceklerini düşünmüyorum. Çocuğun varsa bir zahmet onu da düşünüp, varlığını hiçe saymadan yaşaman gerekiyor.

Tam olarak bu uykumu kaçırıyor zaten. Ben biliyorum illaki konuşulacak. Ben kimseye bu konuda ağzını açtırmamak için mücadele edebilirim. Ama içimden diyorum allahım niye bunun mücadelesini veriyorum. Böyle stratejik davranışlar insanı zihnen çok yoruyor.
Neden kimseyi konusturmama mücadelesi verecekmissin . Sen bir ayıp mı yaptın suç mu işledin? Kimin haddine ki konuşmak ? Nişanlın ailesinden konuşan olursa nişanlın ağızlarının payını verecek susturacak . Senin ailen zaten durumu biliyor .

Annen görevlerini yapmıyor diye senin başını eğecek ne gibi bir durum var ? Hiç stratejik falan da davranmak zorunda değilsin. . başkalarının hataları bizi bağlamaz . Herkes önce kendi g*tune baksın de öncelikle . Yoksa çok üzülürsün . Evleniyorsun bunu da bir arkadaş öğüdü olarak dusunebilirsin . Başkalarının ne yaptığı ne düşündüğünü onemsersen insanlar o eş ailesi seni hep kullanır .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back