Yorum yazarken empati yapın lütfen ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben mükemmelim, sıradaki soruya geçebiliriz

Niye beddua ediyorsun? Ne yaptın da linç yedin burdan?

Ben buradaki kadınların çoğunun iyi bir eğitim seviyesine sahip olduğunu ve bu nedenle okuduğumuz konuların alt metnini iyi tahlil ettiğimizi düşünüyorum. Haliyle bir yerden sonra YOK ARTIK YA HANGİ AKILLI kadın kendini bu hale getirir diyoruz. Ve genelde bunu ortada kötü bir evlilik varken çocuk yapan kadınlara ya da kocası için ana babasını üzen kadınlara yapıyoruz.

Bazen içimde büyük bir öfke oluyor. Bu öfke ortada mağdur kişi sayısının birden fazla olması ile alakalı. Bakın üç beş örnek;
  • kocası b.k gibi olan kadının bir daha anne olamam diye çocuk yapması ve bu çocuğu da BEN İSTEDİM BEEEN DİYE savunması.
  • kocasından dayak yiyen kadının ikinci üçüncü çocuğu yapması ve ne hikmetse çoğunun da korunması
  • ekonomik şiddet gören kadınların çalışmak yerine çocuk yapması
  • evlenmeden önce eşinin çeşitli kötü huylarını görmesine rağmen EMEK VERDİM YHAAA diyip devam etmeleri.
  • çalışmayan asalak kocaları ailelerinden aldıkları paralar ile beslemeye çalışan.
  • maaş kartını kocasına yem eden ve kocadan sadece harçlık alan….
Örnek çok. Bunun dışında normal bir kadına kimse kötü yorum yapmıyor zaten.

Ayrıca bir öğretmen kırk bin alıyor Türkiye de hayat güzel diyen insanın eğitimin iyi olduğuna beni dünya alem bir araya getirse inandiramaz. Siz temel matematikte sıkıntı yaşıyorsunuz . Insanlarla kibar olmak gerekirse dalga geçtiniz .bilerek o konuya yazmadım . Hayatı muhakeme etmekten bu kadar uzak kalmanız düşündürücü.

Dört tane (4) çocuk yapmışsın. Insanlar ne desin ki sana ? Çocuk yapmak artık tercih sen bir tercih yapıyorsun sonuçlar farklı olsun istiyorsun
Ben de konu sahibi gibi yurt dışındayım, iş bularak geldim, mesleğim çok geçerli ve yabancı dilim var. Buraya taşınalı 1 yılı geçti ama geçtiğimiz aylarda işten çıkarıldım. Şu an tekrar iş arıyorum. Eşim de çalışıyor maaşı iyi ama çok aşırı iyi de değil. Ben çalışmadan birikim, ev mev zor. 34 yaşındayım, yumurta rezervim de düşük.

Çocuk ben de istiyorum eşim de istiyor. Ama ekonomik durumumuzu hale yola koymadan çocuk yaparsam iyice iş şeyinden uzaklaşacağım, iş bulmam daha da zorlaşacak aradan ötürü. Bunların hepsini düşünerek erteliyorum. Sonra konu sahibi geliyor beddua ediyor, sitedeki insanları beğenmiyor

Bana düşmez ama bosverin patlatın bir çocuk dünya öyle bir yer oldu ki malesef enflasyon her yerde artıyor . Konu sahibine gelince kendisine Allah yardım etsin ben bir taneye zor bakıyorum. Kendisini Türkiye ye bekliyorum kreş fiyatları 15 bin TL dört çocuk indirimli 50 ye falan yollar .

Ben beddua etmedim ben burada tabsiye istedim ama kötü şeyler yazdılar dedim ki aynı hisleri yaşasınlar o zaman anlarlar

Ben beddua etmedim ben burada tabsiye istedim ama kötü şeyler yazdılar dedim ki aynı hisleri yaşasınlar o zaman anlarlar

aynı hisler derken ney kastediyorsunuz?
şişman ve vasıf diyerek yerdiğiniz eşinizden yaptığınız ama mental ve fiziksel açıdan ihmal ettiğiniz, dolayısıyla ülkenin sosyal güvenliği tarafından çocuk esirgemeye gönderilmek üzere olan dört boy çocuktan sonra taşra üniversitesinden aldığınız diplomanızla kariyer imkanınızın olduğunu sanıp da uğradığınız düş kırıklığı mı?

Öğretmenlik denmiş, öğretmen olarak yorum yapıyorum.
3 farklı oturumdan oluşan sınava gireceksiniz. Ne soruyorlar sınavda fikriniz var mı? Alım sayıları kaç mesela?
Özelde 40 bin falan da vermiyorlar 25 bine talim edersiniz. Ki özeller bile tecrübe istiyor.
Bilip bilmeden konuşmasak keşke.

Böyle ölmez Sigrid füze ataydin

Sosyal hizmetler öyle bisey yapmadı tamam mı . İkincisi eşimle alakalı o zaman negatif geliyordu gözüme ama geçti . O zamanki depresif duygunun verdiği şeydi . Şu an gayet iyiyiz . Çocuklarımı ihmal etmedim . Ne biçim insansınız ya . Eşim yanimdaydi yardımcı oldu hep .

En iyisini yaptınız konu acmamakla. Pişman oldum .
Evliligimi ya da hayatimi baskalarinin tartismasina acmam, bu reel hayatimda da boyle :) cunku tartismaya actiginiz her konuda insanlara soz hakki vermis olursunuz, insanlara bu hakki verdiginizde de verecekleri yanitlara hazir olmak gerekir, cunku kimse babamizin kizi degil bizi pohpohlama mecburiyetleri yok. Siz bu durumun farkinda degildiniz galiba baslik acarken, neyse ogrenmis oldunuz, bu da bir tecrubedir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…