Yorum yazarken empati yapın lütfen ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sizi anladım sanırım.
4 tane çocuğu tek başınıza büyütürken, daha oraya alışamamışken çok zor olmalı uyum sağlamak hayatınızın aldığı şekle. Mantık evliliği yaptıysanız da eşinizi suçlamış olabilirsiniz olanlardan bir süre. 2 yaşında kreşe verdim demiştiniz bebeği. Çocuklar da büyüyor artık daha kolaydır eminim.Zaten eşinizin eve yardımı da iyiymiş. Okumuştum eski konunuzda.

Zaten kanadada doğurarak vatandaş olmalarını sağlamışsınız. Ne güzel.
Bence çalışmak istemiyorsunuz zaten.

Sadece burda kalmış, burda hayatınızı devam ettirmiş olsaydınız öğretmenlik yapabilirdiniz en azından. Dil bariyeri de olmazdı. Bunları düşünüyorsunuz oturduğunuz yerden.

Şimdi eşiniz de ikna olmuyor gelmeye. Mantıklı adam çünkü. Siz etrafınızda aileniz falan olsun istiyorsunuz. Sıkılıyorsunuzdur orda. Tek başınıza. O yüzden de zaman zaman buraya yazıyorsunuz.

Ben sizin burdaki olumlu ya da olumsuz popülerlikten hoşlandığınızı düşünüyorum. Yalnızlık çok zor. Kendinize uğraş bulun. Bırakın çocuklarınız okusun amerikada. Vizyonları sizinkinden geniş olsun. Burda eşiniz çalışacak, siz aileniz, tanıdıklarınızla takılacaksınız. O yüzden gelmek istiyorsunuz. İstediğiniz hayat kötü değil. Birçok insan öyle yaşıyor. Bizi de ilgilendirmez. Siz buraya yazıp fikir isteyene kadar. Bir daha konu açmicam deyip beddualı konu açtınız. Adınızın yanında popüler üye yazıyor. Bunu seviyorsunuz.

Ins gidersiniz Amerika’ya yada başka ülkeye . Anlarsınız o zaman . Ben çok kötü demiyorum ama alışma süreci ve bisuru seyi var
Valla benim kuzenim inşaat mühendisi ve burda ODTÜ gibi bir okuldan mezun,ilk iş ararken asgari ücret verdiler direkt Sırbistan'a gitti şuan 2 yıldır ondan rahatı yok,kendisi de devamlı Türkiye'ye dönsem alacağım maaşla kira ödeyemem diyor.Diğer iki kuzenim Belçika'da yıllardır çocuk en son annesini aldı götürdü burda yaşanmaz diye.
Siz Amerika'dasınız yahu(Doğruysa) kıytırık Sırbistan çalışanı memnun edecek ücreti veriyorsa saatlik çalışarak bile geçinebilecek ülkede nasıl iş bulamadınız?

Ben sizin önceki konunuzu okudum ama yazmamıştım,tekrar görünce yazmak istedim.2 Dil bilmeniz ya da geçerli mesleğiniz olduğu konusunda yalan söylediğinizi düşünüyorum. Ha olsaydı da 4 çocukla nasıl olurdu bilemiyorum.

Ha şunu demeden geçemeyeceğim,Öğretmen değilim ama bu memlekette en çok hayal kırıklığı yaşayan onlar, KPSS'ye defalarca girdim ama onlarda alan,gk,gy çok kapsamlı alım az.Bugünün şartlarında kiralar olmuş 20 bin üstü,dördü bırakın bir çocuk için kreş ya da bakıcı bulsa kalan maaşı da ona gider.Yemeye,içmeye para kalmıyor bile.Dışarda yaşayıp yaşayıp orada bir çaba sarfetmeyip burada stresten karnına ağrılar girerek atanmış insanların parasını dilinize dolamayın,bu saygısızlıktır.Saygı görmek isteyen saygı duymalı bunu öğrenin önce.Ayrıca eminim oradaki bir öğretmen krallar gibi yaşarken bizimkiler açlık sınırıyla boğuşuyor.Bu yıl 1.sınıfa giden oğlumla ben zorlanmışken,bir öğretmen bizim evde of dediğimiz çocuğumuz dahil minimum 20 çocuğa dahi aynı özveriyle yaklaşıyor annesiniz bilmelisiniz bunu.

Tepki gösterilecek bir konu aldınız hala tepki almak için uğraşıyor gibisiniz.Bırakın burayı o halde bugünden itibaren ne yapabilirim diye plan yapın.

Bunu acımasızca yorum yazanlara diyorum . İnsanların nelerden geçtiğini ne hissettiğini bilmeden acımasızca eleştiri yapmayın . O yapanlara diyorum insAllah sizde benzer hisleri yaşarsınız o zaman anlarsınız . Ve merak ediyorum siz mükemmel misiniz ? Hayatınızda ne hatalar yapıyorsunuz kim bilir ama burada gelmiş muthiss hatasız insanlar olarak başkalarını eleştiriyorsunuz .
Üyeler ve yaptıkları yorumlar hakkında konu açmak yasaktır.
Hem şikayetçi olup hem neden tartışma çıkaracak konu açıyorsunuz ?
Size konudan üye yasaklama vb özellikler hakkında bilgilendirme yapmış ne yapmanız gerektiğini söylemiştim, peki şimdi bu yaptığınız nedir?

Bu konu da diğer üyenin konusu gibi kapatılmıştır, banlarınız açıldığında birbirinize sarmazsanız iyi olur.

Bu arada her 2 üyenin de açtığı konular için son bir mesajım var, 2 konuyu da takip edenler anladı.
Konuları şikayet edenlere teşekkür ederim, yapmanız gereken şikayet etmek ve bu bir kuraldır.

• Kurallara aykırı bir durum görüldüğünde, başka kullanıcıların konuya müdahil olması üzücü sonuçlar doğurduğundan, doğru davranışın RAPOR tuşu ile yöneticilere bildirilmesi olduğunu hatırlatırız.
Şikayet etmeyin kapanmasın yazmaz site kurallarına uyarsanız sevinirim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X