kızlar selam
Kızlar ben 10 aydır özel bir şirkette çalışmaktayım. Zor bir bayan müdüre sahibim. Birde onun etkisinde kalan yani müdürümüzün sürekli azarladığı şefim var. 3 aylık hamile olduğum söyledim geçen hafta. Müdürün yanına şefim ile beraber gittik. Müdürümüz baya ters bir bayan. Neyse hamile olduğumu söyledim.
Hayırlı olsun, bunu söylemek şuan yeri olmaz belki ama 2 yıl bebek istemediğimizi söylemiştik biliyorsun ama olan olmuş dedi :O ( 10 aydır ilk defa rapor almıştım.) müdür bana ben anlamıştım sen rapor almıştın dedi. Yok dedim hastaydım. Ve hiç bi şekilde ne kadarlık vs diye sormadı.
Ve geçen hafta full üstüme geldi iş yükledi akşam mesaiye kalın dedi. Zaten geç çıkıyorum 7:15 te akşam evde oluyorum. Ve o hafta şefimede ters davrandı. ( nedenini bilmiyorum ) Şefim de bir arkadaşta vardı yanımızda dedi ki sanki lalezar ı ben hamile bıraktım bana yükleniyor dedi :O Hamile olmam hepsi için büyük sorun oldu. Şefim bana; bak sana sorular sorar müdür kendini hazırla dedi tamam dedim. Ertesi gün kendi bir sürü soru sordu çocuğa kim bakacak vs. ben yasal hak olarak; 4 ay ücretli 6 ay ücretsiz izin kullanmak istiyorum fakat sanıyorum ki bunlar kullandırmayacaklar. 4 ay ı kullanırım ama , 6 ay ı vermeyecekler gibi. Burdaki çalışanlar ben bebeğimi büyütüp geldim falan diyenler var. Ne kadarlıkken geldiniz diye sorduğumda 3 aylıktan falan bahsediyorlar ve onlara normal geliyor :O Çok stresli ve yoğun bir işim var. her gün isteksiz bir şekilde işe geliyorum anlayış sıfır hepsindeEşim sen bilirsin diyor çalışma konusunda. Bende o kadar okudum çalışmak istiyorum ve seviyorum. Ama artık bu iş yeri ve ortamı aşırı çekilmez bir hal aldı
Söyleyin nasıl davranayım bu samimiyetsiz insanlara her gün moralimi bozuyorlar bir şekilde
evet aynı bende sizin gibi düşünüyorum evde daha kötü olacağım boş durdukça. Ücretsiz izin vermezlerse muhtemelen çıkarım çünkü 3 aylık bebeği bırakabileceğimi sanmıyorumBöyle bir iş yerinde çalışmak için çabalamak yersiz zaten. insana değer vermeyi bilecekler önce. o çocuğu anladığım kadarıyla senin burnundan getirecekler ve hamileliğinin hiç tadını çıkaramayacaksın. Ama şöyle de bişey var hamilelikte çalışmak maddı açıdan bulunmaz fırsat. çıksan iş bulman imkansız bu halinle. Biraz dişini sık derim. yasal olarak hakettiğin şeylerden mahrum olma. rahat rahat (maddi açıdan) doğur bebeğini. çıktığın an ekmeklerine yağ sürersin . sabrını zorlayacaklardır ama inan bana evde de boş boş oturmak seni farklı bir strese sokacak sonuçta
evet dişimi sıkacağım mecbur çünkü çıkarsam onların işine gelecektam olarak iş tanımın nedir? başka bir yerde iş bulma olasılığın yok mudur?
ben olsam dişimi sıkar doğuma kadar çalışır ücretli iznimi kullandıktan sonra da istifa eder 6 ay ücretsiz dönemi nasılsa kullanacağım için o 6 içinde de iş arardım.
belli ki anlayış sıfır bunlarda.
Eşimin maaşı benden çok daha iyi etkilenmeyiz fakat evimiz kayınvalidemlere ait bir ev. Kendimize ait ev almak istiyoruz ileriye doğru.İhtiyaç durumunuz nedir?İşten çıkarsanız çok etkilenir misiniz ?Maaşınız kalmaya ikna edecek kadar iyi mi ?
Kalite mühendisiyim bu aradatam olarak iş tanımın nedir? başka bir yerde iş bulma olasılığın yok mudur?
ben olsam dişimi sıkar doğuma kadar çalışır ücretli iznimi kullandıktan sonra da istifa eder 6 ay ücretsiz dönemi nasılsa kullanacağım için o 6 içinde de iş arardım.
belli ki anlayış sıfır bunlarda.
umarım öyle olmaz gerçekten hamileliğimin tadını çıkaramıyorum sayelerindeSana mobing uygulayıp işten çıkmana sebep olmak için uğraşacaklar çünkü haklarından yararlanmanı istemezler
kızlar selam
Kızlar ben 10 aydır özel bir şirkette çalışmaktayım. Zor bir bayan müdüre sahibim. Birde onun etkisinde kalan yani müdürümüzün sürekli azarladığı şefim var. 3 aylık hamile olduğum söyledim geçen hafta. Müdürün yanına şefim ile beraber gittik. Müdürümüz baya ters bir bayan. Neyse hamile olduğumu söyledim.
Hayırlı olsun, bunu söylemek şuan yeri olmaz belki ama 2 yıl bebek istemediğimizi söylemiştik biliyorsun ama olan olmuş dedi :O ( 10 aydır ilk defa rapor almıştım.) müdür bana ben anlamıştım sen rapor almıştın dedi. Yok dedim hastaydım. Ve hiç bi şekilde ne kadarlık vs diye sormadı.
Ve geçen hafta full üstüme geldi iş yükledi akşam mesaiye kalın dedi. Zaten geç çıkıyorum 7:15 te akşam evde oluyorum. Ve o hafta şefimede ters davrandı. ( nedenini bilmiyorum ) Şefim de bir arkadaşta vardı yanımızda dedi ki sanki lalezar ı ben hamile bıraktım bana yükleniyor dedi :O Hamile olmam hepsi için büyük sorun oldu. Şefim bana; bak sana sorular sorar müdür kendini hazırla dedi tamam dedim. Ertesi gün kendi bir sürü soru sordu çocuğa kim bakacak vs. ben yasal hak olarak; 4 ay ücretli 6 ay ücretsiz izin kullanmak istiyorum fakat sanıyorum ki bunlar kullandırmayacaklar. 4 ay ı kullanırım ama , 6 ay ı vermeyecekler gibi. Burdaki çalışanlar ben bebeğimi büyütüp geldim falan diyenler var. Ne kadarlıkken geldiniz diye sorduğumda 3 aylıktan falan bahsediyorlar ve onlara normal geliyor :O Çok stresli ve yoğun bir işim var. her gün isteksiz bir şekilde işe geliyorum anlayış sıfır hepsindeEşim sen bilirsin diyor çalışma konusunda. Bende o kadar okudum çalışmak istiyorum ve seviyorum. Ama artık bu iş yeri ve ortamı aşırı çekilmez bir hal aldı
Söyleyin nasıl davranayım bu samimiyetsiz insanlara her gün moralimi bozuyorlar bir şekilde
Senin kararın tabi ama bebek olmasa da sen orada rahat edemezdin,istersen bebeğini biraz büyüt,sonrasında kendine yeni bir iş bak..Eşimin maaşı benden çok daha iyi etkilenmeyiz fakat evimiz kayınvalidemlere ait bir ev. Kendimize ait ev almak istiyoruz ileriye doğru.
3000 lira alıyorum bende
yasal olarak devletin sana sunduğu hakların hiç birini onlara bırakma. sinir oluyorum bu tür zihniyetlere yaaa... maddi açıdan da iyiymişsiniz zevk için çalışıyormuş gibi düşün. daha az batar bazı şeyler sana..evet aynı bende sizin gibi düşünüyorum evde daha kötü olacağım boş durdukça. Ücretsiz izin vermezlerse muhtemelen çıkarım çünkü 3 aylık bebeği bırakabileceğimi sanmıyorum
evet bende öyle düşünüyorum. Babam problemli biraz şimdi işi bıraktım diye laf yapacak :S Ben zaten çalışmak istiyorum seviyorumda çalışmayı fakat burası iyice psikolojimi bozduSenin kararın tabi ama bebek olmasa da sen orada rahat edemezdin,istersen bebeğini biraz büyüt,sonrasında kendine yeni bir iş bak..
cevap vermeye çalışıyorum ama o kadar mantıksız konuşuyorlar ki bazen inanın cevap bulamıyorumSert durun biraz
Hamilelik suçmuş gibi başınızı eğmeyin
Bende bunu anlamıyorum iş yerlerinde, ne demek 2 yıl bebek istemiyoruz, onlara sorup mu sevişecek insanlar
Özel sektör cılkını çıkardı bu işin artık, yüz göz olmadan sert bir tavır takının
Hamileliğiniz ile ilgili bir şey denirse ağızlarının payını verin, susmayın
evet ağlayarak işe geliyorum resmen sadece doğum paramı almak için dişimi sıkacağım inanın daha çok üstüme gelmeye başladılar hamilelikten sonraBir kadın başka bir kadına bunu yapıyorsa erkeklerin bizi anlamasını beklememek lazım.
ohhh ne de güzel söylediniz...ve şuan mesaiye bıraktılar düşününsırf bunal da kendin işten ayrıl diye seni darlıyolar.
tazminat vermemek için.
sakın çıkma kız. ben hırslandım burdan oraya ayol.
kendine kadar işini yap. hamile kaldın diye işten çıkaramazlar ya seni...
sonra da bakarsın başka bir iş bulursun.
şuan o yalak şefini ve denyo müdireyi kale alıp da sakın hamileliğini zehretme kendine...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?