yoruldum

Sedef001

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2016
145
98
98
merhaba kızlar,
ilk defa kendim hakkında konu açıyorum uzun olabilir kusura bakmayın.

5 yıldır evliyim ve aynı zamanda okuyorum, 30 yaşına gireceğim. yurt dışında yaşıyorum. evet bu yaşta hala okuyorum çünkü hayatım çok zor geçti ailevi sorunlardan dolayı çok etkilenmiştim. annem babam boşandı küçükken, babam bize çok çektirdi. Annemin psikolojisini bozdu annemde ister istemez kardeşimden
ve benden çıkardı zaman zaman ama bizim için kendini feda etti. düğünümde annem herşeyimi karşıladı. ama annemlede çok tartismalarimiz olmuştu. çok ders çalışırdım Doktor mu olacaksın derdi. evi temizledigimi gördüğünde çok iyi davranırdi. ben inanıyorum aramız daha iyi olsaydı evli değilken universitem daha çabuk biterdi. destek çok yoktu.
gelelim bugüne. yüksek lisansimi yapıyorum. çok ağır derslerim. dişimi sıksam yaza doğru biterim. Ama gel gelelim ki eşime. Bana çok baskı uyguluyor. kışın ninesini kayıp ettik. ozamandan beri psikolojisi bozuk. bana sürekli laf ediyor. bu ne orda şu niye şöyle.. rüyama girdi en son laf ederken gördüm artık. annesi babasida yaşlı ve hasta onlara da üzülüyor tabiki. bende çok üzülüyorum ama elimizden onları ziyaret etmekden başka bişey gelmiyor. 2 aydır evde kanka gibi yaşıyoruz.
bugün hava almak istedim biraz çıkalım dedim çünkü dün geceye kadar çalıştım robot gibi. eşim günümü mahvetti. hiç düşünmüyorsun kaçta gidip geleceğiz ne zaman ders yapacaksın vs. bana Uni yi uzattığımi yüzüme vurdu. bende dedim sende bana iyi davransan daha motive olurum. kendisi çocuk istediği içinde böyle davranıyor ve hayatımız geç düzene giriyormuş. hepsini bağırarak söylüyor. sanki ben istedim böyle olmasını. zaten baskı altındayım beni daha da baski altına sokuyor. en son bana bağırdı diye tokat attım ilk defa! beni ne noktaya getirdi düşünün.
şu an eşimden soğuduğumu hissettim. birbirimizi seviyoruz ama bu olaylar bana çok geldi. kendimi üstelik yaşlı hissettirdi. sanki mesela 31 yaşımda Anne olsam geçmi. baskı yapması ne derece doğru. bugun herşeyi yüzüme vurdu cok üzgünüm. ağlamaktan gözlerim şişti.
uzun oldu özür dilerim. kimseye anlatamıyorum

eşin saygı göstermeli sana ama aileler böyle ne yazık ki

biraz uzaklaşma şansı varsa bikaç gün arkadaşınzda kalın çalışın birbirinizi özleyin stresten gerilmişsiniz

Arkadaşım 31 geç falan değil. bizim ülkemizde 20 yaşındaki kızına evde kaldı diyen var ya. Her şey rayına otursun çocuk öyle olur. Eşin sacmalamis bence

30 yaşında anne oldum. Hiç de geç bir yaş değil. Bir de çocuktan sonra ders falan çalışamazsın, o okul da bitmez.

Yazındıklarından sanki seninde yaşadıklarının etkisi ile psikolojin iyi gibi gelmedi hani bir uzmandan yardım alsan daha iyi gibi olur sanki

Can'ım çocuktan sonra ders falan zor.Eşin zaten destek olmuyormuş.Ben de şuan mesleğim olmasına rağmen uzman olayım diye sınavlara çalışıyorum.Evlenmeden yapabilirdim ama evlendim.Çocuk bizde de yok ama olsa kesinlikle iu rahat kafayı bulamazdım.Kafama göre gece çalışıyorum rahatça.Önce kendi hayatını kurtarman gerekiyor.

destek oluyor aslında, mesela bende yardım edeyim yapılacak şeyleri söyle diyor. ama bana iyi davransa zaten ben kendim yaparım hepsini. ama haklısınız önce kendi hayatımı düşünmek zorundayım.

destek oluyor aslında, mesela bende yardım edeyim yapılacak şeyleri söyle diyor. ama bana iyi davransa zaten ben kendim yaparım hepsini. ama haklısınız önce kendi hayatımı düşünmek zorundayım.
Uzattın okulu der gibi yapıyormuş ya o konuda diyorum destek olmuyor diye.Erkekler çoğunlukla kadını elde tutmak için bir an önce çocuk olsun istiyor.İş işten geçince bu sefer,keşke Ada'm akıllı mesleğin olsaydı çalışsaydın diyorlar.Bizim erkekler böyle istisnalar hariç.Önce okulunu garantile,bitir...Sonra olur zaten çocuk.Görümcemin okurken oldu Bebek ne derslerden birşey anladı ne hayattan. İş de bulamıyor.Çocuğa bakacak kimse de yok.Gezecek para da kalmıyor Bebek masrafından.Kpss kursuna gidemiyor.Sıkıntıdan patlar oldu.

aynen +1

hiçbir şekilde erkekleri memnun edemezsin. önemli olan senin ne istediğin bu hayatta. geçmiş jenerasyondan süper kadınlara alıştılar, hem çalışsın hem çocuk yapsın hem evde otursun hem sosyal çevresi olmasın sadece eve ve eşine yaşasın hayatı istiyorlar annelerinden öyle görmüşler ama yok öyle bi dünyaaa.

Canim yazdiklarini okuyunca kendimi gordum sanki bende okulu 2 sene uzattim gec okudum suan 29 a giricem kpssye haziraniyorum hemde bebek icin ugrasiyorum hersey nasip hamile kalirsan belki bebegin ugur getirir ve hersey yoluna girer benim esim bana hic olumsuz yonde baski kurmadi amao calisma taraftari degildi yinede ben kazandim cunku evlenirken benim calismayi dusundugumu biliyordu cok savas verdim simdi oda destekcim sagolsun yarinda hamile olup olmadigimi ogrenicem idrar testine gore hamileyim ama nasip bakalim cocugu erteleme bence yasta geciyor esinide seviyorsun allah baska dertler vermesin umraim butun soru lar duzelir zaten insan o dersleri verince bi yuku hafifliyor gordugum kadariyla sen bide cok stres yapiyorsun sen mucadeleni birakma calis dersine allahin izniyle gecersin

Güzel mesajın için çok teşekkür ederim canım. Allah senin de gönlüne göre versin inşallah. Şu an sınavlara yoğunlaştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…