• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yoruldum

sistemsel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2018
65
36
3
40
Merhabalar,
üzücü bir durumla karşı karşıyayız,
2 bekar ablam var ikisi de bizden farklı şehirde beraber yaşıyorlar,
ablam evli bir adamdan bebek dünya ya getirdi kendisi 35 yaşında, (bu bebeği doğurmayı çok istedi)
adam klasik eşimle ayrı evlerde yaşıyoruz, sorunlarımız var boşanıcaz zaten.... bebeğin 40 ı çıkana kadar doğum dahil görüştüler, sabah işe gitmeden dahi gitmiş görmüş bebeği, az kaldı 2 ay sabret herşeyi yoluna koyucam diye oyalamış, ya da bizimki ona inanmak istedi,
bu arada 2 ablam da çalışan kendi kendi ayakları üstünde duran kişilerdi, hamilelikle birlikte adam çalışmasına müsaade etmedi, kesinlikle adamın maddi anlamda bi desteği olmadı kabul etmediler,
adam oyalamasa dahi bu bebeği doğurmayı göze aldı yani.
şuan ki nokta;
adam istemiyorum diyor, eşi de bebeği biliyor, beraberler, kadın ilişkilerini de biliyordu zaten,
adamdan bi beklenti yok ipler koptu. ancak babalık davası açmaya hazırlanıyor.

asıl bizi endişelendiren kısım;
doğumun olacağı gece kız kardeşim anneme durumu anlattı, öncesinde diyemedik, doğum bu annem bilsin istedik,
tabii evli adam durumunu da söyleyemedik, yarım yamalak anlattık, annem kızımın arkasındayım dedi, belki de doğum anında söylediğimiz için duygusal yaklaştı bilemicem ama bu yük anneme çok ağır.
Elalem lafı yapan biri değildir annem sağolsun. Reddedenlerden de değil. ancak hep bi nikahları kıyılsın gelsin babana anlatsın deyip durdu.
son durumu yani adamın bebeği istemediğini hala evli olduğunu da, bu hafta sonu söylemeyi düşünüyoruz.
babam nasıl kaldıracak, nasıl olacak, bilmiyorum endişe ediyorum.
içime atmaktan uykusuzluktan, olacakları düşünmekten yoruldum. çok yoruldum.

ablalarım biri anne biri baba rolüne büründüler, babama söyledikten sonra eğer ki kötü şeyler olmazsa gelmelerini bizimle yaşamalarını istiyorum. yeğenimi resim ve videolardan değil yanımda severek büyütmek istiyorum.

kötü yorumlar beni daha da aşağı çekecektir. bu konunun olumlu yorumu olur mu onu da bilmiyorum.
iç dökme diyelim,
Ablama hakaret edilmesine dayanabilir miyim? bi bunu düşündüm konuyu açarken

keskin yorumlar yapmamaya çalısıyorum genelde. Hayat çünkü ne getireceği, götüreceği belli olmuyor. Büyük konuşmamak, kınamamak, söylemlerle dikkat etmek gerek (kendi açımdan konuşuyorum)

iki tarafın da sınavı büyük, anneniz babanız.. karşı tarafın eşi.. Allah yardım etsin.

Ablanız bile bile evli adamla beraber olmus bu konu cok yalnıs ama artık yapacak tek sey o bebege sahip cıkmak, artık herseyı goze alarak babanıza da anlatmalısınız. Ve o adamın pesinı bırakmayın o cocuk tek basına dunyaya gelmedi.
Ablanız cekıyosa sıkıntıyı beyefendi keyfine bakamaz hıc bısey yokmus gibi donuna kadar alın o terbıyesızın.

Burada denecek birşey yok olan olmuş zaten Rabbim yardımcınız olsun inşallah babanızda arkanızda olur. En azından ablanız babanızın desteğini alır.

Merhabalar,
ablam evli bir adamdan bebek dünya ya getirdi kendisi 35 yaşında, (bu bebeği doğurmayı çok istedi)
adam klasik eşimle ayrı evlerde yaşıyoruz, sorunlarımız var boşanıcaz zaten.... bebeğin 40 ı çıkana kadar doğum dahil görüştüler, sabah işe gitmeden dahi gitmiş görmüş bebeği, az kaldı 2 ay sabret herşeyi yoluna koyucam diye oyalamış, ya da bizimki ona inanmak istedi,
bu arada 2 ablam da çalışan kendi kendi ayakları üstünde duran kişilerdi, hamilelikle birlikte adam çalışmasına müsaade etmedi, kesinlikle adamın maddi anlamda bi desteği olmadı kabul etmediler,
şuan ki nokta;
adam istemiyorum diyor, eşi de bebeği biliyor, beraberler, kadın ilişkilerini de biliyordu zaten,

doğumun olacağı gece kız kardeşim anneme durumu anlattı, öncesinde diyemedik, doğum bu annem bilsin istedik,
tabii evli adam durumunu da söyleyemedik, yarım yamalak anlattık, annem kızımın arkasındayım dedi, belki de doğum anında söylediğimiz için duygusal yaklaştı bilemicem ama bu yük anneme çok ağır.
Elalem lafı yapan biri değildir annem sağolsun. Reddedenlerden de değil. ancak hep bi nikahları kıyılsın gelsin babana anlatsın deyip durdu.
son durumu yani adamın bebeği istemediğini hala evli olduğunu da, bu hafta sonu söylemeyi düşünüyoruz.

ablalarım biri anne biri baba rolüne büründüler, babama söyledikten sonra eğer ki kötü şeyler olmazsa gelmelerini bizimle yaşamalarını istiyorum. yeğenimi resim ve videolardan değil yanımda severek büyütmek istiyorum.

kötü yorumlar beni daha da aşağı çekecektir. bu konunun olumlu yorumu olur mu onu da bilmiyorum.
iç dökme diyelim,

Ablanıza diyecek lafım yok
Bebeğe üzüldüm, insanlar bu işleri oyun sanıyor, yap doğur, babalık davası aç bilmem ne
El kadar kuzunun çekeceği babasızlık , yaşayacağı travmalar kimsenin umru değil

Ablanıza diyecek lafım yok
Bebeğe üzüldüm, insanlar bu işleri oyun sanıyor, yap doğur, babalık davası aç bilmem ne
El kadar kuzunun çekeceği babasızlık , yaşayacağı travmalar kimsenin umru değil
Cok haklisiniz ilk ogrendigimde uzunca bi sure konusmadim ama bi yere kadar kardes sirtimi donemem

Zor bir durum ama ablaniz bu iliskiye baslarken ve bebegi dogurmaya karar verdiginde yetiskin bir kadin olarak olumsuzluklari da hesaba katmaliydi. Bebek dogunca isten cikmak cok yanlis bir karar olmus.

Babaniz nasil bir insan, kiz kardesinize fiziksel zarar verme ihtimali var mi? Yoksa anlatin tabii su an yapabileceginiz tek sey bebege sahip cikmak ve ablaniza destek olmak. Yerinizde olsam ablanizin yasayacagi yere karismazdim, toplumsal baski yasayacaksa eger memleketinizden farkli bir yerde yasamasi cocuk icin daha iyi olur. Siz gider gorursunuz yegeninizi, en onemlisi zaten hayata geriden baslayan bir cocugun en az travma ile buyumesini saglamaniz olur.

Ablanız bile bile evli adamla beraber olmus bu konu cok yalnıs ama artık yapacak tek sey o bebege sahip cıkmak, artık herseyı goze alarak babanıza da anlatmalısınız. Ve o adamın pesinı bırakmayın o cocuk tek basına dunyaya gelmedi.
Ablanız cekıyosa sıkıntıyı beyefendi keyfine bakamaz hıc bısey yokmus gibi donuna kadar alın o terbıyesızın.
Bilemiyorum babalik davasi acmak uzere, bunun disinda hic bi bagin kalmasin diyorum

Ablanız babalık davasını açarak nasıl bir kazanım elde etmeyi düşünüyor?

keskin yorumlar yapmamaya çalısıyorum genelde. Hayat çünkü ne getireceği, götüreceği belli olmuyor. Büyük konuşmamak, kınamamak, söylemlerle dikkat etmek gerek (kendi açımdan konuşuyorum)

iki tarafın da sınavı büyük, anneniz babanız.. karşı tarafın eşi.. Allah yardım etsin.
Amin, suan babami ve bebegi dusunuyorum acikcasi

Ben ablanizi yargilamiyorum bile. Öyle erkekler varki kadinlari binbir türlü yalanlarla kandirlar. Eminim ayri yasiyorum, mahkemeyi bekliyorum gibi yalanlari da anlatmistir. Kendi kuzenim yapti..Türkiyede esi ve oglu dururken gidip baska ülkede baska bir kiza davullu zurnali dügün yapti. Sonra gelip esine baski uyguladi nikahini versin diye. Sonuc olarak olan ablaniza ve cocuga oldu. Ama size tek bir tavsiyem var. Babaniza gercekleri anlatmaniz. Dava sürecinde kizina insallah sahip cikar. Sahsen benim ablam olsa ne olursa olsun sahip cikardim. Rabbim kolaylik versin insallah

ablan sanırım yaşını düşünerek bu kararı verdi , zor bir karar hakkında hayırlsı olsun ,
ama çocuk için ekstra zor bir hayat ,
bırakın başka bir şehirde hiç kimseye hesap vermeyecekleri bir çevrede yaşasınlar en azından , siz yerleşin mesela oraya ,
anne baba desteği ablana güç verir , bebeğin hakkı neyse hepsini alın

Kimlik uzerinde de olsa bebegin babasini bilmeye hakki yok mu

Normalin dışına çıktığımızda doğru/yanlış karışıyor.
Evet çocuk babasını bilmeli, de baba istemiyor.
Bunu dava yoluyla çözmek, adamı zorla baba yapmaz.
Eğer miras, nafaka vs beklentileri varsa davadan, bu durumda da ablanız kendisi ile çelişmiş, çünkü bu çocuğu bile isteye tek başına sorumlu olacağını bilerek dünyaya getirmiş...

Beklenti olmasını garipsemiyorum yada yanlış bulmuyorum, ablanız tek başına yapmadı o çocuğu sonuçta.

Ablanız zaten yaptığı ile gurur duymuyordur, ama madem her şeyi göze alarak evli bir adamdan dünyaya çocuk getirdi, babalık da beklemesin.

Merhabalar,
şuan ki nokta;

iç dökme diyelim,
Merhaba
Bebeğe sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum öncelikle. Bu durumda en çok babana üzüldüm açıkçası işiniz çok zor. Anneler dayanamaz da babalar inatçı olur . Ablanıza gelince yaşadıklarını bilemem, o da neleri göze alarak doğurdu bu çocuğu kim bilir ? 35 yaşına gelmiş , adamın boşanmasını bekleyememiş olabilir. Hamile kalınca biyolojik saat kafasında çınlamış olabilir. Kimseyi yargılamak kimsenin haddine değil . Sınanmadığım olayla ilgili yorum yapmamak benim hayat felsefem . Umarım yeğenin hepinizin yanında mutlu bir hayat sürer. Güçlü bir annesi var .Bahtı şansı açık olsun ...

Merhabalar,
şuan ki nokta;

iç dökme diyelim,
Ben ablanızdan çok diğer kadına üzüldüm. Yuva yıkanın yuvası olmaz ne bekliyordunu, acaba??

Ben ablanizi yargilamiyorum bile. Öyle erkekler varki kadinlari binbir türlü yalanlarla kandirlar. Eminim ayri yasiyorum, mahkemeyi bekliyorum gibi yalanlari da anlatmistir. Kendi kuzenim yapti..Türkiyede esi ve oglu dururken gidip baska ülkede baska bir kiza davullu zurnali dügün yapti. Sonra gelip esine baski uyguladi nikahini versin diye. Sonuc olarak olan ablaniza ve cocuga oldu. Ama size tek bir tavsiyem var. Babaniza gercekleri anlatmaniz. Dava sürecinde kizina insallah sahip cikar. Sahsen benim ablam olsa ne olursa olsun sahip cikardim. Rabbim kolaylik versin insallah
Olan ablanıza ve çocuğa oldu ne demek, diğer kadının sucu ne k.bakmayın ama adamın evli olduğunu bile bile ablası kendini ateşe atmış, Evlenmeden çocuk doğurması normal olduğu için ablası haklı demi

Back