• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yorganlarınızı Nasıl Yıkıyorsunuz?

aysecikcik

sağlıklıyım...yeter bana
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
156
Yer
Diğer

merhaba arkadaşlar...yorgan mevsimini bitirdik ve şimdi onları temizleme zamanı....yorgan ve büyük battaniyelerinizi nasıl temizliyorsunuz?...ben şimdiye kadar temizlemeye veriyordum,fakat bu yıl eşim bunu kabul etmedi...başkalarının temizliğine güvenemediğini söyledi....yani bu yıl bir şekilde benim temizlemem gerekiyor...ama nasıl temizleneceğini bilmiyorum....yardım ve önerileriniz neler arkadaşlar?....

:a015::a015::a015:

senin yorganin ne kadar büyüklükte bilmiyorum ama ben camasir makinasina atiyorum tertemiz oluyor ayni zaman da battaniyeleri de öyle yikiyorum

canım benim..benim makinem 5 kg kapasitesinde ve çift kişilik uyku setinin yorganının rahat sığacağını ve sorunsuz yıkanacağını sanmıyorum....:çok üzgünüm: ne yapsam bilmiyorum gerçekten....

:1no2::1no2::1no2:

ben yıkamacıya veriyorum eger bi tane ise sadece yıkamacıya gitmicek kadarsa basıom kuvete cigne babam cigne guzel bi kaç kapak ymusatıcı dokuom durulamasına gene cigniom ayaklarımla ... sora bırakıom kuvetin kenara suyu akıtıo sora balkona seriom mis gibim oluo :)

bende makinaya atıyorum makinam büyük ..
senin yıkatmaya vermenden başka çaren yok..
yada banyonda yıkıcaksın varsa kurutacak yer kurutacaksın başka çare yok..

banyomuzun küveti yok..kabinli....şimdiye kadar yıkamaya veriyordum fakat eşim vermemi istemiyor artık....sanırım çaresiz kaldım bu konuda....

canım eşin neden karşı çıkıyo ki
ben battaniye ve yorganlarımı dışarı veriyorum çok da güzel yıkıyolar
yorganım bembeyaz tertemiz geldi.evde özelliklede yorganı yıkamak ve kurutmak çok zor

geçenlerde arabayla halı ve yorgan yıkama fabrikasının önünden geçtik ve çok kötü bir manzarayla karşılaştık.....yani ahır gibi bir yerin hemen yanında kurulu bu fabrikanın kirli sularını ve hijyen ortamının ollmadığı bir ortamda serilmiş halıları görünce bu düşünce içine girdi...fakat ben güvenilir bir fabrikaya veriyordum...söyledim ama dinletemedim.....

:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Ben evleneli 3 sene oldu. Arada bir havalandırıyorum yorgan yün artık yıkatmam gerekir mi?
Ne kadar zamanda bir yıkatıyosunuz arkadaşlar???

elimden gelse halıyı bile atacam çamaşır makinesine ee haliyle yorganlar da makineye kaydirigubbakcemile3

elimden gelse halıyı bile atacam çamaşır makinesine ee haliyle yorganlar da makineye kaydirigubbakcemile3

ben bazı halılarımıı atıorum bile:D
ben bozulacağıma makine bozulsun napim yanii:d
bikaç komşum var onlarında makineleri küçük olduğu için atamıolar yorganlarını ben alıorum atıyorum makineye sizde öyle yapabilirsiniz samimi olduğunuz birileri varsa makinenizde küçükse verebilirsiniz

ben bazı halılarımıı atıorum bile:D
ben bozulacağıma makine bozulsun napim yanii:d
bikaç komşum var onlarında makineleri küçük olduğu için atamıolar yorganlarını ben alıorum atıyorum makineye sizde öyle yapabilirsiniz samimi olduğunuz birileri varsa makinenizde küçükse verebilirsiniz

Doğru makine büyük olsa halıyı da atarım

banyomuzun küveti yok..kabinli....şimdiye kadar yıkamaya veriyordum fakat eşim vermemi istemiyor artık....sanırım çaresiz kaldım bu konuda....

canım eğer eşin güvenmiyosa başkalarının temziliğine alıcaksın eşini yanına beraber yıkıycakısınız banyoda çiğneme yöntemiyle sonra suyunu akıtıp balkonda yada müsayit bir yerde kurutucaksınız..başka çare yok..benim makinamda 7kglık ama çift kişilik yorganı sığdıramadım..eşimle beraber yıkamaya karar verdik.. :21:

8 kg makinelere çift kişilik yorganlar sığıyor mu arkadaşlar

benim yöntem eski usul leğene bastırıyorum uyku setimin yorganını ılık su koyup sıvı deterjanla iyice çiğniyorum sonrada durulayıp yumuşatıcı koyup tekrar çiğne miss gibi ...:16::16:

geçen yıl uyku setinin yorganını duşakabine soktum çiğnemeyle falan uğraştım ama battal boy yorgan bide ıslanınca altından kalkamadım çok zor oldu tabi.Bir daha uğraşırmıyım sonrakine verdim yıkamacıya 20 liraya yıkattım,eziyetime değmezmiş ya :19:

Back