• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yol Arkadaşım !!!

Eterna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2019
29
13
88
28
Merhaba arkadaşlar ilk defa buraya konu açıyorum bir hatam olursa affedin... Ben özel bi yerde çalışıyorum eşimde öğretmen. 1 yıllık evliyim eşimle 3 yıldır tanışıyoruz ve 10 aylık ciddi görüşmenin sonunda evlendim. Eşimin evlendikten önce ve sonra birçok özelliğinin anlattığı gibi olmadığını gördüm. Her tartışmamız da hadi baba evine git seni mi çekecem gibi birçok kırıcı cümleler kullanıyordu. Bunun dışında bana yardım eder yüksek lisans, KPSS, ev işleri, yemek konularında bana yardımcı olur. Kurban bayramının 4.günü görümcemin evde olduğu bir gün vazoyu buraya koyalım dedi eşim bende sonra bakarız dedim ardından görümcemin yanında ben ne desem o gibi birşey söyleyince bende sert konuştum ardından odama geldim oda arkamdan geldi sen ne yapıyorsun gibisinden yine defol git babanın evine(normalde de o gün de gidecektim zaten) dedi. Kardeşim gelsin seni götürsün seni mi çekecem artık yeter dedi. Bende artık yeter dedim o cumaya giderken eşyalarımı topladım evi terk ettim. Babamlara geçtim birkaç defa beni aradı cevap vermedim. Babam bir şekilde yeni evlisiniz olur böyle şeyler diyerek eve geçtim. Normalde bitirmekte kararlıydım bu aşamada ama babam birsürü tanıdığımız var ayıp böyle yapma kızım dedi. Eve geri döndüm. Bu süre zarfında aramızda yine sıkıntılar oluyordu eskiden bir çok lafını yutan ben artık onu alttan alamıyordum. O benden daha sabırlı olmaya başlamıştı laflarımın çoğunu yutuyordu. İlgi göstermeye çalışıyordu ama benim aklım hala önceki yaptıklarındaydı eskisi gibi ilgili olamıyordum. Bu hafta bizim evlilik yıl dönümümüz de bende birşeyler yaptım(2 hafta uğraştım) kendisi sadece yemeğe götürünce birkaç gün soğuk davrandım. Ve bunu da atlattık. 2 gün önce niye yemeğin içinde kıyma yok diyerek bir konu açıldı ve yine kavga ettik olay oraya geldi 2 ay öncesine kadar maaşımdan kendi ihtiyacım dışındaki parayı eşime yollardım. Ama baktım ki para birikmiyor diye parayı yollamamaya başladım. Bu zoruna gitmiş ve bunu söyledi bende sana neredeyse 30 milyar para yolladım şimdiye kadar nerde o paralar deyince kavga daha da büyüdü ve hemen gidip kardeşimi aramış ben mutfaktaydım odaya gidince kardeşimle konuştuğunu anladım. Kardeşime eve bir gel yarın senle konuşacaklarım var demiş tabi eşimin yanına gittim ve böyle yapma diye diye o günü bitirdim. Dün kardeşim geldi ve akşam herşeyi anlattı bilmem ben onun kardeşleri geldiğinde soğuk davranıyormuşum (bu arada görümcemin kimsesi yok bir gün bizde bir gün diğer abisinde), bir kavga ettiğimizde bir kaç gün konuşmuyoruz annen ve baban bir çözüm yolu bulsunlar dedi. Ben ağzımdan geleni saydım. Bugün kardeşim annem ve babama söyleyecek. Asıl yolun ne olduğunu çok iyi biliyorum gidişatın iyi olmadığını da biliyorum ama Doğu toplumda kadına karşı bu tavır var hala sen evlendiysen hele ki kendi isteğinle evlendiysen herşeyi çekeceksin mantısı var. evlendiğimden beri bir gün kafam rahat olmadı bu ev benim diyemedim. Eve gelince hiç bir zaman içim ferah bi şekilde eve geliyorum. Eşimin önceden söylediği sözlerden o gün hiç birşey yoksa bile moralim bozuk dolaşıyorum. Peşimde 3 yol dolaşan bi adamın gerçek yüzünü görünce gözümde karardı. Eskisi gibi birşey hissetmiyorum belki de yaptıklarından dolayı böyle. İlk aklıma buraya yazmak geldi. Yazı da hatalarım olabilir kafam çok dolu nasıl yazdığımı bilmiyorum o yüzden kusura bakmayın. Aranızda hayat tecrübesi olan insanlar var sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var.

eşinizle burda anlattiklarinizsa sebepler gercekten okadar sacma seylerden tartisiyorsunuzki vazonun yeri yemekteki kiyma falan
esinizin boyle rahat davranmasinin sebeplerinden biride ailenizin elalemin lafini sizden daha ustun tutmasi maalesef
babaniz ilk gittiginizde gondermiyorum kizimi artik deseydi ya bitecekti yada hersey duzelecekti ama olmamis

İkinizde de yanlışlar var. Eşiniz git dediğinde neden gidiyorsunuz? O ev ikinizin de ortak alanı. Kavga nedenlerini de çok basit şeyler. Eşinizin kardeşinizi ataması araya aileyi sokmak istemesi yanlış. İki yetişkin sorunlarını kendi çözer çözemediği taktirde profesyonel yardım alır. Aileler işin içine girince olaylar çok daha kötü olur. Bu arada eşlerine maaşlarını veren kadınları da anlayamıyorum. Yaşlarınız kaç?

Son düzenleme:
Babanın evine git dediği zaman, onu kapının önüne koyar boşanma davasını da açardım. Orası ikinizin evi neye dayanarak sizi kovuyor. Ayrıca eşinizden çok babanız suçlu. Sizin arkanızda kimse olmadığı için adam böyle davranmayı kendine hak görmüş resmen.

Çiftlerin kendi aralarındaki sorunları aile üyelerine anlatmaları dehşet itici bir durum. Evlenmeyi bilen insanlar, sadece onları ilgilendiren meseleleri de kendi aralarında halletsinler bir zahmet. Kalkıp kardeşinize niye anlatıyor, kendine yandaş mı arıyor, sizi yererek ego mu şişiriyor, anlaşılır şey değil. Kardeşiniz keşke sizin şikayet edilmenizi dinlemek yerine, ayıp ettiğini söyleyip kalkıp gitseymiş. Eşiniz olamamış bu insan, sizi ailesi olarak benimsememiş, yoksa zırt pırt baba evine git diyemezdi. Kaybetme korkusu da yok herhalde. Bu tavırlardan sonra size sevildiğinizi hissettirebiliyorsa mucize. Ben de buz gibi, geri dönüşü olmaksızın soğurdum ya. Hayat arkadaşı olmak böyle bir şey değil ki.

Siz de konuşun ailenizle bence. En doğrusunu sizden dinlerler çünkü. Ve elalem ne diyecek diye mutsuz bir evliliği sürdürmenizi isteyecek anne&babanın lafının da hükmü yok. İnsan önce evladının mutluluğunuz, huzurunu düşünmeli, elalemin çenesini değil.

Eşiniz gecinilecek bir adam değil şu anlattiklariniza bakarak. Alın karşınıza boşanma işini ciddi ciddi konuşun bakalım ne diyecek .

Sizin gidemeyeceğinizi bildiği için, sizi sindirmeye çalışıyor. Klasik ataerkil erkek egosu. Madem gidemiyorsunuz, aynı evin içinde adeta yok sayın onu. Yokmuş gibi davranın. Ne yapıyorsa yapsın umursamayın. Sizin için artık önemi kalmadığını hissetsin. Değersizlik duygusu neymiş biraz da o hissetsin. Bir insanı umursamayarak en büyük cezayı verirsiniz inanın.

kardeşinizi arayıp gel konuşacaklarım var deyip aile sırlarını dökmesi çok saçma. kardeşinizin bu durumda beni ilgilendirmez, kapınızı kapatın, sorunlarınızı kendiniz çözün demesi lazım. sizin tüm aile evliliğin içinde, adam da bunu güzel kullanıyor.

ayrıca adam git demiş, gitmişsin. arayıp sormamış ama dönmüşsün. şimdi demez mi koca kişisi ne yaparsam yapayım dönecek diye. kararlı olun biraz ya gidin ya onu gönderin.

Devam edersiniz etmezsiniz onu bilemem ama bundan sonra olacajlar suan olanlardan daha iyi olmayacak hicbir zaman.
Bir de cocuk olursa daha da cikmaza girer hersey.
Derdi ne acik acik sorun ogrenin.gerekirse bir uzmana basvurun ama asla cocuk yapmayin

bence kendı içinizde halledın evlılığın ılk yılları çok zordur aılelerı ışın ıçıne katmayın tavsıyem... siz onun aılesı gelınce o sızın aılenız gelınce lutfen ıyı ve hoşgorulu davranın güleryuzlu olun... eşinize sizi evden kovmaması gerektığını anatın gerekırse o gıtsın ... hep iyi niyetlı olun bırakın yanlış yapan taraf o olsun..

Adam tam ataerkil öküz ,sizi baskılamaya uğraşıyor ,en kötüsüsiz niye paranızı ona gönderdiniz ?
İlk babana git dediğinde ailenizi karıştırdığında kıyameti koparacaktınız ,
Tedbir koydurun herşeyine varsa altınlarınızı banka kasasına koydurun paranızı geri isteyin ,sırf ailenizi arayıp şikayet etmesi bile boşanma sebebi mahkeme özel hayat paylaşılamaz modunda bakıyor

çocuk mu bu adam? maaşınız varmış. ailenizde mecbur alışır bu duruma. olmuyorsa zorlama.

Söylediği sözlerin ağırlığını sadece siz değil, eşinize de yaşatmanız lazım. Bir daha git demeye korkması, ikinizin arasında ki problemleri aileye taşımaması gerektiğini öğrenmeli. Size karşı tavrını, söylemlerini değiştirirse orta yol bulunur. Burada okuduğumuz bazı forumlara göre çok büyük problemleriniz yok.

Kısacası git diyorsa gidin, ailenizde madem istemiyorsun göndermiyoruz kızımızı diye net tavrı göstersin, biraz gözünü korkutun ikna etmekte zorlansın, dilini tutmayı öğrensin.

İkinizde de yanlışlar var. Eşiniz git dediğinde neden gidiyorsunuz? O ev ikinizin de ortak alanı. Kavga nedenlerini de çok basit şeyler. Eşinizin kardeşinizi ataması araya aileyi sokmak istemesi yanlış. İki yetişkin sorunlarını kendi çözer çözemediği taktirde profesyonel yardım alır. Aileler işin içine girince olaylar çok daha kötü olur. Bu arada eşlerine maaşlarını veren kadınları da anlayamıyorum. Yaşlarınız kaç?
ben 25 eşim 30

Merhaba arkadaşlar ilk defa buraya konu açıyorum bir hatam olursa affedin... Ben özel bi yerde çalışıyorum eşimde öğretmen. 1 yıllık evliyim eşimle 3 yıldır tanışıyoruz ve 10 aylık ciddi görüşmenin sonunda evlendim. Eşimin evlendikten önce ve sonra birçok özelliğinin anlattığı gibi olmadığını gördüm. Her tartışmamız da hadi baba evine git seni mi çekecem gibi birçok kırıcı cümleler kullanıyordu. Bunun dışında bana yardım eder yüksek lisans, KPSS, ev işleri, yemek konularında bana yardımcı olur. Kurban bayramının 4.günü görümcemin evde olduğu bir gün vazoyu buraya koyalım dedi eşim bende sonra bakarız dedim ardından görümcemin yanında ben ne desem o gibi birşey söyleyince bende sert konuştum ardından odama geldim oda arkamdan geldi sen ne yapıyorsun gibisinden yine defol git babanın evine(normalde de o gün de gidecektim zaten) dedi. Kardeşim gelsin seni götürsün seni mi çekecem artık yeter dedi. Bende artık yeter dedim o cumaya giderken eşyalarımı topladım evi terk ettim. Babamlara geçtim birkaç defa beni aradı cevap vermedim. Babam bir şekilde yeni evlisiniz olur böyle şeyler diyerek eve geçtim. Normalde bitirmekte kararlıydım bu aşamada ama babam birsürü tanıdığımız var ayıp böyle yapma kızım dedi. Eve geri döndüm. Bu süre zarfında aramızda yine sıkıntılar oluyordu eskiden bir çok lafını yutan ben artık onu alttan alamıyordum. O benden daha sabırlı olmaya başlamıştı laflarımın çoğunu yutuyordu. İlgi göstermeye çalışıyordu ama benim aklım hala önceki yaptıklarındaydı eskisi gibi ilgili olamıyordum. Bu hafta bizim evlilik yıl dönümümüz de bende birşeyler yaptım(2 hafta uğraştım) kendisi sadece yemeğe götürünce birkaç gün soğuk davrandım. Ve bunu da atlattık. 2 gün önce niye yemeğin içinde kıyma yok diyerek bir konu açıldı ve yine kavga ettik olay oraya geldi 2 ay öncesine kadar maaşımdan kendi ihtiyacım dışındaki parayı eşime yollardım. Ama baktım ki para birikmiyor diye parayı yollamamaya başladım. Bu zoruna gitmiş ve bunu söyledi bende sana neredeyse 30 milyar para yolladım şimdiye kadar nerde o paralar deyince kavga daha da büyüdü ve hemen gidip kardeşimi aramış ben mutfaktaydım odaya gidince kardeşimle konuştuğunu anladım. Kardeşime eve bir gel yarın senle konuşacaklarım var demiş tabi eşimin yanına gittim ve böyle yapma diye diye o günü bitirdim. Dün kardeşim geldi ve akşam herşeyi anlattı bilmem ben onun kardeşleri geldiğinde soğuk davranıyormuşum (bu arada görümcemin kimsesi yok bir gün bizde bir gün diğer abisinde), bir kavga ettiğimizde bir kaç gün konuşmuyoruz annen ve baban bir çözüm yolu bulsunlar dedi. Ben ağzımdan geleni saydım. Bugün kardeşim annem ve babama söyleyecek. Asıl yolun ne olduğunu çok iyi biliyorum gidişatın iyi olmadığını da biliyorum ama Doğu toplumda kadına karşı bu tavır var hala sen evlendiysen hele ki kendi isteğinle evlendiysen herşeyi çekeceksin mantısı var. evlendiğimden beri bir gün kafam rahat olmadı bu ev benim diyemedim. Eve gelince hiç bir zaman içim ferah bi şekilde eve geliyorum. Eşimin önceden söylediği sözlerden o gün hiç birşey yoksa bile moralim bozuk dolaşıyorum. Peşimde 3 yol dolaşan bi adamın gerçek yüzünü görünce gözümde karardı. Eskisi gibi birşey hissetmiyorum belki de yaptıklarından dolayı böyle. İlk aklıma buraya yazmak geldi. Yazı da hatalarım olabilir kafam çok dolu nasıl yazdığımı bilmiyorum o yüzden kusura bakmayın. Aranızda hayat tecrübesi olan insanlar var sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Eşinizin tavırları çok gereksiz ve kaba. Siz de geçmişi çok takan ve affedemeyen birisisiniz. Herkesin evliliğinde sorunlar var, bu sorunları çözebilmek önemli. O şunu yaptı, bu bunu yaptı diye sürekli inatlaşacaksanız zaten bu iş yürümez. Bence sorunlarınızı oturun konuşun.

Eşinize de eğer bir daha ailenizden birisini kavgalarına karıştırır ya da git babanın evine derse bu işin biteceğini. Ama, evi sizin değil onun terkedeceğini söyleyin. Bunların dışında eğer mutlu olmaya gönlünüz varsa sorunlarınızı çözüp, mutlu bir aile olmak istediğinizi belirtin.

Bu hep böyle gitmez.

Bizim bu erkekler gerçekten güvenilmez ve dengesiz. Evlenene kadar asıl yüzlerini göstermiyorlar... Evlendikten sonra da nasılsa evlendim moduna girip saçma sapan hareketler yapıyorlar..

Back