yokusta arabayi kaldiramamak:(

brnestetik

Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2016
834
405
23
37
ya kizlar yeni yeni ogreniyorum.araba surmeyi esim genel anlamda guzel surdumu soyluyor ama yokusta durdum diyelim sora kaldirinca dehset seyler oliyor araba vitesli buarada..gaza yuklebiyorum dehset ses geliyo ama gitmiyo debryajdan da yavas kaldiriuorum eger gitsede araba acaip pati yapiyorum esim diyo bunuu..ama o kaldirinca direkt kalkiyo..of ya ne zor vitesli araba kullanmak arkadaslar yaa

Zor olan bi tarafi yok, sadece alisman gerek.kavrama noktasini anlamak, butun mesele bu...el frenini cekip, kalkma noktasina getirip el freninide indirebilirsin.. ben uzun zaman yokusta duruyorsam oyle yaparim.

evet araba kullanırken en zor şeylerden biri yokuşta kalkmaktır
ben araba kullanmayı öğrenirken dayım beni hemen hemen her akşam aynı yokuşa götürüp dur-kalk çalıştırmıştı
tabi hiç işlek olmayan bir yokuşta
siz de işlek olmayan bir yokuşta aynı şekilde çalışabilirsiniz belki

bir de madem yeni öğreniyorsunuz
aynı denemeleri geri geri gitmek için de yapın
kaldırıma yanaşarak park etmek için de
çünkü benim gördüğüm
kadın şoförler geri geri gitmekte ve yanaşarak park etmekte büyük sorun yaşıyor

Bak şimdi ayağın frende bir ayağın debriyajda tamam mı . Ayağını debriyajdan biraz kaldır araba hafif titremeye başlıyor bir yandan devir saatı oynuyor o anda ayağını frenden kaldırıp gaza basacaksın sen fazla gaza basıp debriyajdan ayağını az kaldırdığın için araba patinaj çekiyor bunu deneyerek öğrenirsin biraz çalış. Sana böyle anlattım ama bende korkuyorum yokuşta. Ben evlenmeden önce daha düz yolları olan daha güzel bir şehirdeydim evlendim şuan yaşadığım şehirde yollar heryer yokuş . Her Işık'ta durmamda yarım devrıyajla kalkıyorum . O yüzden çarşı tarafına arabayla gitmiyorum aşırı sorunlu ayrıca herkes trafik canavarı burada ayy

Araba kullanmayı öğrenirken araba motoru manyağa bağlamıştı istop etmekten.

Vurmadığım direk, çıkmadığım kaldırım kalmadı Sıkmayın canınızı, pratik bunun tek çaresi. Bir yerden sonra göz kapalı el ve ayak yerini buluyor zaten Şimdi diyorum aklım neredeymiş

Ilk trafiğe çıktığım zamanlar yayla da sen parketmiştin arabamı bol pratikle yapılamayacak iş değil konu sahibi.

Düz yolda kalkmayla yokuşta kalkma arasinda ne fark var?Debriyaji biraz daha uzun tutuyorsun iste.

Debriyajdan ayağını hafif kaldırırken titremeye başladığı anda gaza yüklen.Herhalde ayağını çekmeden fazla yükleniyorsun ondan çok ses çıkıyor.
Ya da ikinci bir seçenek rampa da dururken el frenini çek ve sadece gaza yüklen sonra ayağını çekmeden el frenini indirip direk araba kalkış yapar.Bu daha iyi olur mesela kırmızı ışıkta falan dururken daha garanti kalkış yaparsın böyle.

evet canim.esim.som care el frenini ogretti gercekten daha garanti

ah ah onlari ben yapsam.esim sofor yanina bile oturtmaz heralde beni...arabasi cok.kiymetli habire azar yiyom ama.simdilik essege dayi diyom hele.bi ogrenim de :d pratik tek ca4e aynen

frenden kaldirinca araba hemen arkaya ucuyo sanki o am gaza yukleniyom.badanaj oluyo hele arkamda araba olsa ayvayi yedi tabi tragine kapali alanda ogrwniyom kocaman bi arazi de

evet canim.esim.som care el frenini ogretti gercekten daha garanti
Onu dene çok bayır yerlerde arkadaki araca toslarsın Allah korusun O devir saatini takip edip 2 3 E gelene kadar takip ediyorsun 3 E gelince indiriyorsun el frenini direk kalkış en güzeli :)

canim geri geri ve parkda sikinti yok ama yokus da sikinti var iste bos alanda calisiyom.aallahtan

Onu dene çok bayır yerlerde arkadaki araca toslarsın Allah korusun O devir saatini takip edip 2 3 E gelene kadar takip ediyorsun 3 E gelince indiriyorsun el frenini direk kalkış en güzeli :)
ay allah korusun mutlaka gumlerim ya arkadakine of of butun ceaaretim.gitti bugun yao en iyisi ben uzun yillar el freniyle calisayim: d

ay allah korusun mutlaka gumlerim ya arkadakine of of butun ceaaretim.gitti bugun yao en iyisi ben uzun yillar el freniyle calisayim: d
Arabada yokuş kalkış desteği varsa bunu kafaya takma pratik yaptıkça olur bu.Pes etmek yok

Zor olan bi tarafi yok, sadece alisman gerek.kavrama noktasini anlamak, butun mesele bu...el frenini cekip, kalkma noktasina getirip el freninide indirebilirsin.. ben uzun zaman yokusta duruyorsam oyle yaparim.
evet canim.el frenini de son care olaral ogretti allahtan el freni var ya vok seviyom.onu :d esime yalvara yalvara bugunlere geldim hergun deneme yanilma yapmak sarrt da vermiyoki arabayi

Ilk trafiğe çıktığım zamanlar yayla da sen parketmiştin arabamı bol pratikle yapılamayacak iş değil konu sahibi.

ayyyy ne zorlanmıştım
ben düz viteste iyiyim de seninki otomatik çıkınca, kaç kere debriyaj diye frene basmıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…