- 8 Nisan 2017
- 57.087
- 301.526
- 698
- Konu Sahibi brnestetik
-
Yokuş yukarı nasıl olacak o eşim el freni ile yokuş yukarı geri gitmeyi gösterdi arabanın onu havalandığı da freni indir dedi yaptım oluyor geri gidiyor hemen ama yokuş yukarı öne olmuyor hiç bisekildeEl freni ile kalk en rahatı
nebilim ogrenmek isyiuorum derler ya en zorundan baslamak lazim..acil durumlarda kalkis destekli araba aramamak icin : d allah korusun hsstane isleri falaj gerekir nebilim tammen ohrenmek istiyorumOtomatik arabayla değiştirin imkânınız varsa hiç uğraşmayın. Yıllarca manüel araç kullandım ne gerek varmış diyorum.
Bir de bazı arabalar kalkış destekli oluyor düz vites kullanacaksanız illa onlar da büyük rahatlık. Kolay gelsin, tecrübeyle atlatırsınız.
galiba ole olucak ya artikEl freni ile kalk en rahatı
esim direk bana degil de arabaya yola cok sinirleniyo bana da sinirleniyo ama hakarseti bana yapamaz canim el frenini ceker inerim valla ...ama dun arabayi bosta surerken hizlsnmak isyedik 1 e taktim.ve berbat seyler oldu meger hatekey halinde ve bostausa ikiye takcakmisiz galiba..pAllah sabır versin sana, eşten duymak daha kötü yine baba olunca bir derece... seni daha çok panikletiyor hakaret etmeye hakkı yok
yarım debriyajı şimdi yazarken tam ifade edemeyebilirim ama debriyaj ve gaz pedalı ikisi birden ayağının altında aynı dengede duruyor ve ayak tabanına baskı yapıyor gibi hissediyorsun alttan
ay çok saçma bi açıklama oldu ama zamanla edineceksin o tecrübeyi bana güven :)
hiç kimse sürücü koltuğuna oturur oturmaz schumacher olmuyor
hele bizim gibi ayağı pedala erişir erişmez erkek çocuğuna araba veren ama kız çocuğunu eşinden öğrenmeye mahkum eden zihniyetteki bir toplumda kadınlar haliyle daha panik daha ürkek araç kullanıyor.
1-kendine güven
2-bol bol pratik yap arabayı sürtsen de başka bişey yapsan da sakın soğuma devam et
3-eşini sustur, çirkin laflarını kendine saklasın eğer devam ederse başkasıyla pratik yap
sonuçta öğrendikçe hareketlerin otomatikleşecek panik yapma stres yok, ani hareketler de yapma
kolay gelsin :)
Stres yapma sakin ol bişey yok ayağini debrajdan yavas yavas kaldır titreme noktasına gelince gaza bas..vitesli araba candır..ya kizlar yeni yeni ogreniyorum.araba surmeyi esim genel anlamda guzel surdumu soyluyor ama yokusta durdum diyelim sora kaldirinca dehset seyler oliyor araba vitesli buarada..gaza yuklebiyorum dehset ses geliyo ama gitmiyo debryajdan da yavas kaldiriuorum eger gitsede araba acaip pati yapiyorum esim diyo bunuu..ama o kaldirinca direkt kalkiyo..of ya ne zor vitesli araba kullanmak arkadaslar yaa
Yine aynı mantıkla yapıyorsunuz araba kalkar gibi olunca hemen indirin el freniniYokuş yukarı nasıl olacak o eşim el freni ile yokuş yukarı geri gitmeyi gösterdi arabanın onu havalandığı da freni indir dedi yaptım oluyor geri gidiyor hemen ama yokuş yukarı öne olmuyor hiç bisekilde
Alışırsınız gayet rahat oluyorgaliba ole olucak ya artik
Yok aramazsın alışınca diğer arabalara Alışman birkaç dakikanı alırnebilim ogrenmek isyiuorum derler ya en zorundan baslamak lazim..acil durumlarda kalkis destekli araba aramamak icin : d allah korusun hsstane isleri falaj gerekir nebilim tammen ohrenmek istiyorum
esim direk bana degil de arabaya yola cok sinirleniyo bana da sinirleniyo ama hakarseti bana yapamaz canim el frenini ceker inerim valla ...ama dun arabayi bosta surerken hizlsnmak isyedik 1 e taktim.ve berbat seyler oldu meger hatekey halinde ve bostausa ikiye takcakmisiz galiba..p
ay evet canim onu da kavradim aslinda hegun pratik yapilmali da esimi ikna edip sofor koltuna anca oturuyorum malesrfhelalin valla arkandayım
aslında çok kötü bişey de yapmamışsın araba birinci vites için fazla hızlıymış sadece :)
zamanla motorun devrine göre vites değiştirmeyi ayarlayacaksın
hadi ya can midir ki..bende otomatik vites kullananlarin ne sansli oldunu dusunuuorum ama ilk vitesliyi ogrenmek istoyorimStres yapma sakin ol bişey yok ayağini debrajdan yavas yavas kaldır titreme noktasına gelince gaza bas..vitesli araba candır..
palio var eski modelUno var mı kullanan aranizda
3 sene otomatik kullandım 5.seneme girdim düz vites te ama cidden can yanı düz vütes daha iyi hakımıyet sende ben memnunm ki cok korkaktım ben yani ben yaptıysam herkes yaprhadi ya can midir ki..bende otomatik vites kullananlarin ne sansli oldunu dusunuuorum ama ilk vitesliyi ogrenmek istoyorim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?