• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yokusta arabayi kaldiramamak:(

Otomatik arabayla değiştirin imkânınız varsa hiç uğraşmayın. Yıllarca manüel araç kullandım ne gerek varmış diyorum.
Bir de bazı arabalar kalkış destekli oluyor düz vites kullanacaksanız illa onlar da büyük rahatlık. Kolay gelsin, tecrübeyle atlatırsınız.
nebilim ogrenmek isyiuorum derler ya en zorundan baslamak lazim..acil durumlarda kalkis destekli araba aramamak icin : d allah korusun hsstane isleri falaj gerekir nebilim tammen ohrenmek istiyorum

Allah sabır versin sana, eşten duymak daha kötü yine baba olunca bir derece... seni daha çok panikletiyor hakaret etmeye hakkı yok
yarım debriyajı şimdi yazarken tam ifade edemeyebilirim ama debriyaj ve gaz pedalı ikisi birden ayağının altında aynı dengede duruyor ve ayak tabanına baskı yapıyor gibi hissediyorsun alttan
ay çok saçma bi açıklama oldu ama zamanla edineceksin o tecrübeyi bana güven :) :KK66:

hiç kimse sürücü koltuğuna oturur oturmaz schumacher olmuyor
hele bizim gibi ayağı pedala erişir erişmez erkek çocuğuna araba veren ama kız çocuğunu eşinden öğrenmeye mahkum eden zihniyetteki bir toplumda kadınlar haliyle daha panik daha ürkek araç kullanıyor.

1-kendine güven
2-bol bol pratik yap arabayı sürtsen de başka bişey yapsan da sakın soğuma devam et
3-eşini sustur, çirkin laflarını kendine saklasın eğer devam ederse başkasıyla pratik yap

sonuçta öğrendikçe hareketlerin otomatikleşecek panik yapma stres yok, ani hareketler de yapma
kolay gelsin :)
esim direk bana degil de arabaya yola cok sinirleniyo bana da sinirleniyo ama hakarseti bana yapamaz canim el frenini ceker inerim valla ...ama dun arabayi bosta surerken hizlsnmak isyedik 1 e taktim.ve berbat seyler oldu meger hatekey halinde ve bostausa ikiye takcakmisiz galiba..p

ya kizlar yeni yeni ogreniyorum.araba surmeyi esim genel anlamda guzel surdumu soyluyor ama yokusta durdum diyelim sora kaldirinca dehset seyler oliyor araba vitesli buarada..gaza yuklebiyorum dehset ses geliyo ama gitmiyo debryajdan da yavas kaldiriuorum eger gitsede araba acaip pati yapiyorum esim diyo bunuu..ama o kaldirinca direkt kalkiyo..of ya ne zor vitesli araba kullanmak arkadaslar yaa:KK43:
Stres yapma sakin ol bişey yok ayağini debrajdan yavas yavas kaldır titreme noktasına gelince gaza bas..vitesli araba candır..

EL frenini çek araba öne doğru atılmaya başlayınca yavaş yavaş indir bu sayede geriye kaçırmamış olursun aracı

esim direk bana degil de arabaya yola cok sinirleniyo bana da sinirleniyo ama hakarseti bana yapamaz canim el frenini ceker inerim valla ...ama dun arabayi bosta surerken hizlsnmak isyedik 1 e taktim.ve berbat seyler oldu meger hatekey halinde ve bostausa ikiye takcakmisiz galiba..p

helal :KK9: in valla arkandayım:KK53:

aslında çok kötü bişey de yapmamışsın araba birinci vites için fazla hızlıymış sadece :)
zamanla motorun devrine göre vites değiştirmeyi ayarlayacaksın ;)

helal :KK9: in valla arkandayım:KK53:

aslında çok kötü bişey de yapmamışsın araba birinci vites için fazla hızlıymış sadece :)
zamanla motorun devrine göre vites değiştirmeyi ayarlayacaksın :KK66:
ay evet canim onu da kavradim aslinda hegun pratik yapilmali da esimi ikna edip sofor koltuna anca oturuyorum malesrf

kizlar dun yokusta calistim ve arkaya kacirmadim ya oleyyyy.....gercekten debryajdan hafif kaldirip gaza yuklenincr zaten gidiuo ama.pratik sart

bir de hanımlar eşinizi falan almayın yanınıza yalnız çıkın biri olunca daha çok yanlış yaparsınız, yalnız olunca mecbur kalıyorsunuz başarmaya

Ben el freniyle kaldırıyorum kaymamasıniçin ama pek iyi yaptığımda söylenemezde tabi :D el freni kaldır ayağını yavaşça depriyajdan çek bir noktaya gelince titremeye başlıyo araba tam ozaman gaz ver ve el frenini indir :) sınava hazırlanıyorum Ve en koltuğun şeylerden bir kaydırırsan direk kalıyorsun Zaten :KK17::KK17:

hadi ya can midir ki..bende otomatik vites kullananlarin ne sansli oldunu dusunuuorum ama ilk vitesliyi ogrenmek istoyorim
3 sene otomatik kullandım 5.seneme girdim düz vites te ama cidden can yanı düz vütes daha iyi hakımıyet sende ben memnunm ki cok korkaktım ben yani ben yaptıysam herkes yapr

Back
X