• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yokusta arabayi kaldiramamak:(

yok canim o nerdeee araba eski model zaten bildigin kro gibi surmek gerekiyo ;d
O araçlarda ben de zorlandım açıkçası haklısın ama onlarda öğrendi mi digerleri basit geliyor :) Kavga dövüş öğrenmiştim liseye giderken dedemden ben.
Aklıma da Sebebi neydi ki videosu geldi :))) gece gece pek güldüm

O araçlarda ben de zorlandım açıkçası haklısın ama onlarda öğrendi mi digerleri basit geliyor :) Kavga dövüş öğrenmiştim liseye giderken dedemden ben.
ayyyy canim sebebi neydi ki videosunu defalarca kez izliyorum ve ben suan o haldeyim yanimdaki esim o kiz da ben adam saydiriyor habire ya lastigi saaptin motoru yedin in arabadan sana ehliyet verenin bilmem ne ay cok guldum suan

hele bug7n cok pati cekmisim kendi kendine soyleniyo bennin icin " adam pati yapiyor ya lastikleri bilmem napti " falan hic sesetmiyom daha vermez diye ;d

hele bug7n cok pati cekmisim kendi kendine soyleniyo bennin icin " adam pati yapiyor ya lastikleri bilmem napti " falan hic sesetmiyom daha vermez diye ;d
Normal Can'ım erkekler böyle.Sen hiç dinleme.Sanırım o araçlarda biraz daha fazla yüklenmek gerekiyor gaza o yüzden dengeyi saglayamıyorsundur.Yapamıyorum edemiyorum deme adamlar korkup bir daha öğretmek istemiyorlar :) Yapıcam de hep yaparsın

Normal Can'ım erkekler böyle.Sen hiç dinleme.Sanırım o araçlarda biraz daha fazla yüklenmek gerekiyor gaza o yüzden dengeyi saglayamıyorsundur.Yapamıyorum edemiyorum deme adamlar korkup bir daha öğretmek istemiyorlar :) Yapıcam de hep yaparsın
evet cnm gercekten zor araba ama ins cozerim bende senin gibi

bir terazinin iki kefesi gibi düşünün debriyajdan ayağınızı kaldırdığınız ölçüde gaza aynı kuvvetle basacaksınız ve terazi dengelenecek sonra gaza abanacaksınız :)
arkadaşların dediği gibi titreme ve motorun sesi önemli
zamanla herşey yoluna girer.
ehliyet alalı 13 sene olmuş, hiç unutmam ilk zamanlarda böyle arabayı kaldıramadığım bir gün babam "kızım debriyaj diye bir icat var, şunun için yapılmış bla bla.." diye teknik hakarete maruz bırakmıştı beni:KK70:
sonra zamanla en dik yokuşlarda frene basmadan yarım debriyaj duran ben:KK73:

bir terazinin iki kefesi gibi düşünün debriyajdan ayağınızı kaldırdığınız ölçüde gaza aynı kuvvetle basacaksınız ve terazi dengelenecek sonra gaza abanacaksınız :)
arkadaşların dediği gibi titreme ve motorun sesi önemli
zamanla herşey yoluna girer.
ehliyet alalı 13 sene olmuş, hiç unutmam ilk zamanlarda böyle arabayı kaldıramadığım bir gün babam "kızım debriyaj diye bir icat var, şunun için yapılmış bla bla.." diye teknik hakarete maruz bırakmıştı beni:KK70:
sonra zamanla en dik yokuşlarda frene basmadan yarım debriyaj duran ben:KK73:
o hakaret ne ki ben neler duyuyom:d yarim debryaji bi anlatirmisin canim ben mesela her ikisine de basip tam duruyom

Vitesli zor, ben de sorun yaşıyorum ama çalışıyorum.. ya çok ses çıkıyor, ya da geriye kayıyorum :D ama çalıştıkça düzelttiğimi fark ettim, sen de vazgeçme çalışmaya devam et.. bi gün biz de "rampaların ustasıyım gözlerinin hastasıyım" diyebiliriz belki :D benim tek sorun rampalar da değil, geri geri giderken mesafe ayarlayamıyorum, ya kaldırıma ya yola çıkıyorum :D pratik şart

o hakaret ne ki ben neler duyuyom:d yarim debryaji bi anlatirmisin canim ben mesela her ikisine de basip tam duruyom

Allah sabır versin sana, eşten duymak daha kötü yine baba olunca bir derece... seni daha çok panikletiyor hakaret etmeye hakkı yok
yarım debriyajı şimdi yazarken tam ifade edemeyebilirim ama debriyaj ve gaz pedalı ikisi birden ayağının altında aynı dengede duruyor ve ayak tabanına baskı yapıyor gibi hissediyorsun alttan
ay çok saçma bi açıklama oldu ama zamanla edineceksin o tecrübeyi bana güven :) ;)

hiç kimse sürücü koltuğuna oturur oturmaz schumacher olmuyor
hele bizim gibi ayağı pedala erişir erişmez erkek çocuğuna araba veren ama kız çocuğunu eşinden öğrenmeye mahkum eden zihniyetteki bir toplumda kadınlar haliyle daha panik daha ürkek araç kullanıyor.

1-kendine güven
2-bol bol pratik yap arabayı sürtsen de başka bişey yapsan da sakın soğuma devam et
3-eşini sustur, çirkin laflarını kendine saklasın eğer devam ederse başkasıyla pratik yap

sonuçta öğrendikçe hareketlerin otomatikleşecek panik yapma stres yok, ani hareketler de yapma
kolay gelsin :)

ben serçe 124 te öğrenmiştim araba kullanmayı ücüncü vitesi arzalı bi arabaydı camı indirdinmi kalkmıyordu aydınlatması zaten pert karanlıkta taş devrı arabası gıbıydı. sonrasındada hep eskı arabalara bindim taki annem otomatık vites alana kadar... hayat dıyorum baska bısı demıyorum dünya varmışş dedım:KK76: eskı model arabayla öğrenen yeni kasa aracları bısıklet gıbı kolay sürer:)) ama genel olarak manuel yada otomatık, tek altın kural cesaret ve pratık... sonrasında kamyon şöförü gibi olursunuz.. pararlel park sonracıma dar sokaklarda bıle gerı gerı gıtmek basitleşir gözünüzde :KK55:

Kavrama noktasını zaten anlatmışlar bende onu diyecektim.
Benim 2013 ten beri ehliyetim var ama bir hafta sürmesem, direksiyon başına geçtiğimde arabayı zor kaldırıyorum :halay:
Araba kaldırmak bende bir ara fobi olmuştu

frenden kaldirinca araba hemen arkaya ucuyo sanki o am gaza yukleniyom.badanaj oluyo hele arkamda araba olsa ayvayi yedi tabi tragine kapali alanda ogrwniyom kocaman bi arazi de
Ayağını yeterinde debriyajdan kaldırmadığın ve çok gaza bastığın için olduğunu sende biliyorsun :)

ya kizlar yeni yeni ogreniyorum.araba surmeyi esim genel anlamda guzel surdumu soyluyor ama yokusta durdum diyelim sora kaldirinca dehset seyler oliyor araba vitesli buarada..gaza yuklebiyorum dehset ses geliyo ama gitmiyo debryajdan da yavas kaldiriuorum eger gitsede araba acaip pati yapiyorum esim diyo bunuu..ama o kaldirinca direkt kalkiyo..of ya ne zor vitesli araba kullanmak arkadaslar yaa:KK43:

El frenini çek öncelikle ve vitesi 1 e al eğer zor bir yokuşsa el frenini çekmek işe yarıyor.
Kalkarken Arabanın debriyajının kavrama noktasını bulman lazım
Bizim arabada bu çok yüksek mesela
Ayağımı azıcık çeksem araba yürüyor hemen
Eğer sizinki daha çok çekmenizi gerektiriyosa aynı oranda gaza basmalısın
Biri inerken biri kalkmalı
Yani sağ ayağını ne kadar basıyosan solu o kadar kaldır. Ve el frekini yavaşça indir

Böylece bağırtmadan kaldırırsın
Bağırırsa da bağırsın ya arkaya kaçırmıyorsan sorun yok bence

Otomatik arabayla değiştirin imkânınız varsa hiç uğraşmayın. Yıllarca manüel araç kullandım ne gerek varmış diyorum.
Bir de bazı arabalar kalkış destekli oluyor düz vites kullanacaksanız illa onlar da büyük rahatlık. Kolay gelsin, tecrübeyle atlatırsınız.

Yokuşta el freniyle kalkmak çok daha kolay geliyor bana o şekilde deneyebilirsin
Yokuşta el freni ile nasıl jalkildigini anlamadım doğrusu

Daha bugün pratik yapmaktan geliyorum

Eşim le konuda konusageldik o aynı şeyi anlatmaktan bende aynı cvp i vermekten bikmadik her ikimizde

Bende farklı için başlık açmamak için size sorayım bayanlar
2016 senesinde bu zor sınavların başladığı dönemlerde mazotlu araçla aldım ehliyeti

Son bı aydır aracimiza binmeye basladim araç 2000. Model benzinli

Derslerde rahat rahat araba kaldıran stop etmeyen ben

Bu arabayı dogrultamiom bile

Eşim her defasında su frene basarken debriyaj kavramasını arama diyor frenden ayağını çektiğin an gaz verve yavaş yavaş çek debriyaji diyor bu seferde araba kaçıyor geri sözde cocuklarmi okula ben bırakacaktın ama benim bende de ümidim yok

Back
X