Yok mu bir çözümü? Çok yoruldum...

Burun spreyi kullan.. tuzlu su yani.. bu hem kulak iltihabini onler hem burnunu acar...burnu cok tikaliysa ha deyince acilmaz zaten.. zmna ihtiyaci var.. 8 saatte bi fitil koy agrilarina iyi gelir.. atesi var mi? 3 gunden fazla surerse atesi doktora gotur tekrar iltihap olabilir..

Vicks bebeklerde tehlikeli diye biliyorum hem de burnuna sürmemek gerekiyormuş. :110: Yanlış hatırlamıyorsam burunda kanamaya falan sebebiyet veriyormuş.o_O
Evet kesinlikle burnuna ve gogsune sirtina surmeyin!!! Cocugun biri zehirlenip oldu bu yuzden.. ayak altina hafiften surulup masaj yapilabilir. Uzerinede corap giydirin

Daha geçen aylarda bir bebek viks yüzünden öldü. Annesi burnunun ucuna viks sürmüştü uyumadan önce. Bu arada buhar makinası havadaki zararlı bakterileri binlerce katına çıkaran bir âlet ve o da çok zararlı. Banyoyu bol buharlı ve uzun yaptırmak. Serum fizyoloji ve aspiratör kullanmak, kalorifer peteklerine ıslak havlular koymak ise yarıyor. Bu arada odasında bir de hem ölçer bulundurun ve bol bol da havalandırın.

Vick bebeklere uygu. Olani çıktı is goruyor bugar makinenizi uyuduğu odaya koyun ins iyileşir bir an önce yavrunuz
Buhar makinası çok zararlı hiç tavsiye edilmiyor. Havadaki tüm zararlıları binlerce kat çoğaltıyor. Bizim doktor alerji ve astim konusunda cok taninmis bir isim. Isterseniz siz de bir doktorunuza da danışın ama kalorifer peteklerine ıslak havlu koymak çok ise yarıyor.

Arkadaslar normal zamanlarda hasta degilken bile bitki caylari icirin papatya ihlamur ayva yapragi nane vs gibi.tavuk suyu et suyu corbalari da vucuduna direnc kazandiriyor.bir yasindan buyukse yarim cay kasigi bal ve birkac damla limon suyunu ilik olarak yarim cay bardagi icirin hastaykende cok etkili.arada kizima pekmezc iciriyorum bir tatli kasigi.. bu arada portakal nar suyu icirin.emen bebekler mutlaka annesini emmeye devam etmeli o en onemlisi.birde kiziniz ev icinde mi hep.kizimin burnu da tikali biraz ben acik havaya cikarip gezdiriyorum kendiliginden akiyor burnu.

Arkadaslar normal zamanlarda hasta degilken bile bitki caylari icirin papatya ihlamur ayva yapragi nane vs gibi.tavuk suyu et suyu corbalari da vucuduna direnc kazandiriyor.bir yasindan buyukse yarim cay kasigi bal ve birkac damla limon suyunu ilik olarak yarim cay bardagi icirin hastaykende cok etkili.arada kizima pekmezc iciriyorum bir tatli kasigi.. bu arada portakal nar suyu icirin.emen bebekler mutlaka annesini emmeye devam etmeli o en onemlisi.birde kiziniz ev icinde mi hep.kizimin burnu da tikali biraz ben acik havaya cikarip gezdiriyorum kendiliginden akiyor burnu.
Çocuklara iki yaşından önce ıhlamur dahil olmak üzere hic bir bitki çayı önerilmiyor. Meyvelerin de nar dışında sularının sıkılması değil postasıyla birlikte verilmesi gerekiyor zira lifler ve vitaminlerin büyük kısmı posada kalırken meyvenin sadece şeker kısmı kaliyor meyve suyunda. Sadece nar taneli olduğu için sıkılarak verilmeli. Pekmez çok abartılmış çöp gıda kategorisine giren bir besin. Size tavsiyem soğuk press keçiboynuzu. Bol soğan ve sarımsak. Bol sebze, meyve ve kırmızı et. Balık ve özellikle balık çorbası. Tavuğu eğer gezerek büyüdüğünü gözünüzle görüyorsanız yedirin çocuğa. Hazır satılanlar sırf hormon ve çok zararlı. Ben eşimin köyünden kayinpederime kestirtip yollatıyorum mesela. Böyle bir imkan yoksa hiç vermeyin daha iyi. Dediginiz gibi yaz kış demeden bebekler hava almaya çıkarılmalı. Ayrıca düzenli olarak odayı da havalandırmak gerekiyor.

Banyo yaptırın bol bol burnu yumuşar açılır , aspiratorude banyodan hemen sonra kullanın.
Çok geçmiş olsun .

Ben yatağının yanına kaynar suya vicks koyuyordum. O biraz açıyordu uyurken.

Bir de kuru soğanı ortadan kesip koyun odaya. Odadaki mikrobu da kırar..

X