Yok mu bir çözümü? Çok yoruldum...

Aynen ben ürünü inceledim yorumlara baktim kafama yattı ben de alicam ınsallah tekrar geçmiş olsun canim
Bir an önce yarın olsun... Şu geceyi de atlatırsak inşallah cold mix çaremiz olacak. Hepinize çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için hanımlar.

Odası kesinlikle nemli olsun. Peteğin üzerine ıslak bir havlu koyun. Bir de kaynar suya birkaç damla okaliptüs yağı damlatıp odasına ulaşmayacağı bir yere koyun. Aktarlarda bulabilirsiniz. Doğal ve oldukça burun açıcı. Tavsiye ederim. Ya da yatağının bir ucına birkaç damla damlatırsınız. Baş ucuna da kesilmiş soğan. Çok geçmiş olsun

Sakın sakın viks falan sürme bebekler burundan nefes alır bebeğin biri ölmüştü boğulup annesi ağlasın kafasını tutun nazikçe sağa sola çevirmesin önce bol bol serum sonra aspiratörle temizle korkmq bişey olmaz huylanmıştır o bide yastağunı yükselt annesi geçmiş olsun şükür ateşi yokmuş üşütme demwkki geniz akıntısı vardır çok terletme
Çocuk 8 aylık viks kullanılabilir 3 aya kadar bebeklerde bu tur şeyler kullanılmaz tabiki.Viks surmeyin uyarısı da bazen abartılı kullanılmasından kaynaklanıyor yoğun koku nefes almayı zorlaştırır diye kolonya gibi düşünün.

Soguk buhar makineleri var. Deneyin lutfen.
Yastigini yukselt bir de. 3 haftadir cekiyoruz biz de..

Bem burnumuz çık tıkanınca kızıma cold mix kullanıyorum.yastığına veya yakasına damlatıyorum iyi geliyor bitkisel bir ürün eczanalerde var doktorunuza da danışın ama .bir de baş ucuna soğan koyun nefesini açar.
Daha once bu cold mix i duymustum. Kac yasinda kiziniz

İyi geceler arkadaşlar. Sizlerden ricam anlatacağım konuda bana yardımcı olup deneyimlerinizi paylaşmanız.
8 aylık kızım hasta oldu hafif öksürüğü ve ileri derecede burun tıkanıklığı var. Ateşi yok.
Doktora götürdük serum fizyolojik ve gerektiğinde aspiratör kullanmaya devam edin yapacak başka bir şey yok dedi. Ama burnu çok tıkalı sürekli ağzından nefes alıyor. Nefes alamadığı için ememiyor mama içemiyor emerken hava yutuyor gaz sancısı oluyor. Bu sebeplerden dolayı çok huysuz sürekli ağlıyor günlerdir gecelerimiz zehir oldu sabah 4'ü 5'i görüyoruz hep. Üstelik diş çıkarma dönemi hepsi üst üste geldi...Benim de sinirlerim alt üst oldu.

Normalde aspiratör kullanma taraftarı değilim. Aşırı tıkalı olmadıkça kullanmam. Çok nadir kullanırım ama bu sefer kullanamıyorum bile çünkü kızım burnuna yaklaştırdığımız an etini kesiyormuşuz gibi çığlık çığlığa ağlamaya başladı. Yani asıl sorun bu. Sadece serum fizyolojik kullanayım diyorum ama bu defa da çok tıkalı olduğu için serum fizyolojik burnundan geçmiyor geri dışarı akıyor. Bir türlü açamıyoruz burnunu. Zorlayıp aspiratör kullansak bebeğimin o ağlayışına dayanamıyorum... Sanki canı çok acıyormuş gibi bağırıyor ve nefessiz kalacak diye korkuyorum. O yüzden aspiratörü de kullanamıyorum artık. Ne yapacağımı şaşırdım. Ne yapmamız lazım bizim?:mad:
canim oncelikle cok gecmis olsun. bende boyle bir durum yasamistim oglum henus 11 aylikken. ben sana neyaptigimi anlatayim doktor tavsiyesi uzerine. hergun gunde iki kez ihlamurun sadece ciceklerinden ve de yanina elma kabugu kurumus portakal kabugu tarcin ve cok az zencefil koyup kaynatip cay bardaginin yarisindanda az yani bi 10 12 cay kasigi icirdim. ayni zamanda vicks kremler var cok kucucuk nokta kadar ucuyla burnunun kenarlarina surun. birde bu otri bebeler var sık sık burnunu temizleyin iyice cekin ki geniz ve burnun ust kismindan iyice gelsin..birde kaşinin ortasina cok hafif bir dis macunu surun. cok rahatlatir.ben bunkari uyvuladim 3 gunde iyi oldu oglum

Vicks bebeklerde tehlikeli diye biliyorum hem de burnuna sürmemek gerekiyormuş. :110: Yanlış hatırlamıyorsam burunda kanamaya falan sebebiyet veriyormuş.o_O
doktor tavsiyesiyle diger arkadasin dedigi gibi kucuk bir kirmizi mercimektende ufak sekikde dokundurursa bir sorun cikmaz canisi..

Yatağının bas ucuna soğanı 4 e bölüp koyun, fizyolojide biz tabiki büyük benim oğlum ama izonik 10 cc ya da 5 cc enjektöre çekip oturur vaziyette sıkıyoruz. Evet cocuklar hic sevmiyor önce aspritorle çekiyorduk ama artik cekmeden burun yikama yapıyoruz

İyi geceler arkadaşlar. Sizlerden ricam anlatacağım konuda bana yardımcı olup deneyimlerinizi paylaşmanız.
8 aylık kızım hasta oldu hafif öksürüğü ve ileri derecede burun tıkanıklığı var. Ateşi yok.
Doktora götürdük serum fizyolojik ve gerektiğinde aspiratör kullanmaya devam edin yapacak başka bir şey yok dedi. Ama burnu çok tıkalı sürekli ağzından nefes alıyor. Nefes alamadığı için ememiyor mama içemiyor emerken hava yutuyor gaz sancısı oluyor. Bu sebeplerden dolayı çok huysuz sürekli ağlıyor günlerdir gecelerimiz zehir oldu sabah 4'ü 5'i görüyoruz hep. Üstelik diş çıkarma dönemi hepsi üst üste geldi...Benim de sinirlerim alt üst oldu.

Normalde aspiratör kullanma taraftarı değilim. Aşırı tıkalı olmadıkça kullanmam. Çok nadir kullanırım ama bu sefer kullanamıyorum bile çünkü kızım burnuna yaklaştırdığımız an etini kesiyormuşuz gibi çığlık çığlığa ağlamaya başladı. Yani asıl sorun bu. Sadece serum fizyolojik kullanayım diyorum ama bu defa da çok tıkalı olduğu için serum fizyolojik burnundan geçmiyor geri dışarı akıyor. Bir türlü açamıyoruz burnunu. Zorlayıp aspiratör kullansak bebeğimin o ağlayışına dayanamıyorum... Sanki canı çok acıyormuş gibi bağırıyor ve nefessiz kalacak diye korkuyorum. O yüzden aspiratörü de kullanamıyorum artık. Ne yapacağımı şaşırdım. Ne yapmamız lazım bizim?:mad:

Baş ucuna kuru soğanı dörde böl koy. Bide nane yağı yada mentollu başka bi yağ damla yakasına fln burnu açılır. Çok zor oluyor biliyorum ama bunlar benim deneyip memnun kaldığım yollar. Geçmiş olsun

Benim oğlum prematüre hassas bir cocuk ...
Ama hic aspiratör ve nemlendirici kullanmadim ...
Kurburnu ıhlamur ayva elma kabugu cubuk tarçın cayi yapardım
Evi havalandirman onemli
Peteklerde sürekli su bulundurdum
Burnumu yikadim
Hali cicek oyle toz toplayan ne varsa evden cikardim ...
Bol naneli sarımsakli corba yapardim
Ayva yaprağı da iyi gelir
Bol bol soğan sarimsak kavurmasi yedirdim

Kisin hasta olsun olmasin cayi hep yapılır
Göğsü rahatlayınca burnu da rahatlıyor

Baş ucunda mutlaka su bulundurun ortam nemli olsun. Soganice enine kesip içine karanfil batırın birkaç tane ve onu da baş ucuna koyun rahatlatıyor nefesini. Bir de ben kızıma ceviz iç zarını suda demleyip azıcık vermistim öksürüğü kesti. 1 yas civarındaydi mamasina katmistim. Sizinkine uygun mu bir araştırın zararı yoksa abartmadan verebilirsiniz ise yarıyor.

Çocuk 8 aylık viks kullanılabilir 3 aya kadar bebeklerde bu tur şeyler kullanılmaz tabiki.Viks surmeyin uyarısı da bazen abartılı kullanılmasından kaynaklanıyor yoğun koku nefes almayı zorlaştırır diye kolonya gibi düşünün.
Yahu yapmayın bebekler bir yaşına kadar sadece burundan nefes alır yani ay burnumdan alamıyorum ağzımı açayım yok o yüzden çok riskli lütfen dikkatli olalım

Yahu yapmayın bebekler bir yaşına kadar sadece burundan nefes alır yani ay burnumdan alamıyorum ağzımı açayım yok o yüzden çok riskli lütfen dikkatli olalım
Çocuğun burnu tıkalı diye açılmış bu konu ćocuk nasıl nefes alıyor acaba sizin bu bakış açınızla.Burun tıkaliysa ağız refleks olarak açılır nerden nefes alsam diye yetişkinlerde durup düşünmüyor herhalde

Mutlaka buhar makinesi edinin.
Burun akıntısı devam ettiği sürece de yastığının yüksek olmasına dikkat edin.

Ayağının altına çok fazla olmamak şartıyla vicks sürsen??? Tabi bir doktora danışın yine de.

Kaynamış bir kase suyun içine 3-4 damla okaliptüs yağı damlatıp odasına koyarsanız yada kabuklu bir soğanı ikiye bölüp odasına yerleştirirseniz burnu açılacaktır

Hergün sıcak buharlı bir duş yaptırın. Banyodan sonra serum fizyolojik kullanın. Odasında buhar makinesi çalıştırın (ben buhar makinesinin içine nane ve okaliptüs yağı damlatıyorum bir kaç damla).

Aspiratörü seven bebek henüz hiç duymadım. Benim kızım da hiç sevmezdi, çok ağlardı ama burnu açılınca da rahatlardı. Ağlamasına dayanamasam da nefes alırken zorlanmasına hiç dayanamam.

X