Çorbalar Yoğurtlu Tavuk Çorbası - Komili Zeytinyağı Sponsorluğunda

Nego

Özgür Filistin ☝️Bir sabah gelecek kardan aydınlık
Pro Üye
10 Haziran 2010
84.676
355.217
Merhaba kadınlar kulübünün güzel hanımları

Daha önce bir kez daha katılmıştım yarışmaya. Umarım bu sefer başarılı olurum :))

Yarışmaya katılan herkese başarılar diliyorum

Yoğurtlu tavuk çorbası yaptım . Kendi uydurduğum lezzetli ve sevdiğim bir çorba. Gerçi benim sevmediğim çorba nadirdir

Yapmanızı tavsiye ederim, beğeneceğinize eminim

Gelelim tarifimize

Malzemeler

Bir büyük tavuk but (tavuğun istediğiniz kısmını kullanabilirsiniz )
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 yumurta sarısı
5 bardak su
2 kaşık un
2 kaşık tereyağ
2 kaşık sıvı yağ
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı yeşil mercimek
Yarım limon
Tuz
Nane
Pul biber

Yapılışı :

Tavuğumuzu 5 bardak su ile düdüklü tencerede 20 dakika haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra soğuyunca doğruyoruz .

Tencereye yağı koyuyoruz, eriyince unu ekleyip kavuruyoruz (ben çok kavuruyorum ) tavuk suyunu una ekliyoruz.

Yumurta, limon, sarımsak, tuzve yoğurdu çırpıyoruz, içine çorbanın suyundan koyup ılıtıyoruz, çorbamıza karıştırarak ekliyoruz.

Mercimek, erişte ve tavuğu da ekliyoruz. Erişteler pişene kadar 15 dakika kadar kaynatıyoruz.

Tavaya yağ koyup nane , pul biber kızdırıyoruz. Çorbaya ekliyoruz.

Çorbamız pişti, afiyet olsun

Pul bibere olan aşkımdan ötürü üstüne kalp yaptım

Not: Tavuk suyu soğumuş olsun, bulyon da kullanabilirsiniz.
Not : Mercimek haşlanmış olarak buzlukta vardı. Haşlamış bir çay bardağı yeşil mercimek o. Buzluğumda haşlamış bakliyat her daim bulunur

Son düzenleme:
Yesil mercimekli ve eristeli tavuk corbasi denemedim hic. doyurucu ve besleyici bir corba olmus.anlatimin resimlerin ve sunumun harika görünüyor eflalim başarılar dilerim

Yesil mercimekli ve eristeli tavuk corbasi denemedim hic. doyurucu ve besleyici bir corba olmus.anlatimin resimlerin ve sunumun harika görünüyor eflalim başarılar dilerim
Sağol canım mutlaka denemelisin, lezzetli bir çorba

Mercimek, erişte, tavuk bir arada güzel giden malzemeler, çorbasını hiç içmesem de menü olarak seviyorum üçünü birarada. Eminim lezzetli olmuştur ellerinize sağlık

Ellerine sağlık canımmmm ,
Yarışmada başarılar dilerimmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…