- 16 Ağustos 2010
- 292.910
- 602.599
- 43
Merhaba Pınar Labne İftar Çorbaları Kategorisine Hoşgeldiniz
Hepinize Hayırlı Ramazanlar diliyorum.
Pınar Labne'ye ve Kadınlar Kulübüne bize bu imkanı verdikleri için çok teşekkür ediyorum.
40 yıl düşünsem çorbaya labne koyacağım aklıma gelmezdi.Belki diyeceksiniz çorbaya labne mi konur.İnanın konuyor ve çokta güzel oluyor.
Denemeden bilemeyiz.Ben denedim tattım ve sizinle paylaşıyorum.Eminim deneyip beğeneceksiniz.
Şahsi fikrim süt,krema ve yoğurt konan tüm tariflere labne ile lezzet katabiliriz.
Şimdi geçelim tarifimize bugün sizlere Yoğurtlu Mantı Çorbası tarifi vereceğim.Bu tarifi yine Gaziantep'te öğrendim.
Hatta 2014 yılında çorba yarışması için yapmıştım ama eklemek nasip olmamıştı.Yemek tarifleri arşivinde kaldı:)Bu güne nasipmiş.
Yoğurtlu Mantı Çorbası
Mantı için
4 su bardağı un(azar azar koyalım)
1 çay bardağı su
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Mantı İç Harcı:
1 kase(su bardağı kadar )yağsız kıyma
1 rendelenmiş kuru soğan
Tuz
Pulbiber
*Mantıyı Açmak ve unlamak için 1 küçük kase un
Çorba için:
200 gr az yağlı kuşbaşı et
1 kase nohut(1 su bardağı kadar)
2 litre su
Terbiyesi için:
3 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı Pınar Labne
1 Çay kaşığı Tuz
Üzeri için:
Tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Pul biber
Nane
Yoğurtlu Mantı Çorbası Yapılışı
Öncelikle kuşbaşı etlerimizi ve nohutu düdüklü tencereye koyup üzerine su ekliyoruz ve pişiriyoruz..Düdüklü kullanmıyorsanız nohutları önceden ıslatın ve suyu 1 litre daha artırarak pişirin:)
Mantımızı yapmaya başlıyoruz.
Bir büyük kaseye su,tuz ve yumurtayı ekliyoruz.
İçine un ekleyip yumuşak bir hamur yapıyoruz..
Hamurumuzun üzerini örtüp 15 dk dinlendiriyoruz.
Kıyma,soğan,tuz ve pul biberle iç harcımızı hazırlayalım..
Yaptığımız bezeyi ikiye bölüyoruz.
Merdane ve oklava yardımıyla un serpiştirerek istenilen şekilde açıp inceltiyoruz.Daha sonra küçük karelere bölüp üzerine iç harcı koyuyoruz..
Hamurun 4 ucu birleştirip bohça şekli veriyoruz.
Mantıları yapışmaması için iyice unluyoruz..
Bu tepsideki 1 bezeden oluşan mantılar.
Daha sonra pişen etlerin üzerine mantıları atıp sürekli karıştırıyoruz.
Mantılar tencerenin üzerine doğru çıkar o zaman yoğurt,un ve 3 tepeli yemek kaşığı Pınar Labneyi karıştırıyoruz.
Pişen çorbaya yavaş yavaş ekliyoruz..Bu arada karıştırmak gerekiyor..
Ayrı bir tavada ve tereyağını eritip, sıvı yağı koyuyoruz nane ve pul biberi koyuyoruz..
Nane ve biberler yanınca altını kapatıp pişen çorbamıza ekliyoruz.Bir kısmını çorba kaselerinin üzerine süsleme yapmak için ayırabilirsiniz..
Not:İsterseniz hazır mantı kullanabilirsniz.Bu ölçüdeki mantı 8 ile 10 kişi arası içindir.Ölçü fazla olursa yaptığınız mantıları 2 'ye bölüp 1 kısmını pişirip diğer kısmını saklama poşetine veya saklama kabına koyarak buzlukta saklayabilirsiniz..
Ve Pınar Labne eşliğinde Yoğurtlu Mantı Çorbamız sunuma hazırdır....
Kendi yaptığım pide ile servis ediyorum:)
Hepinize Hayırlı Ramazanlar diliyorum.
Pınar Labne'ye ve Kadınlar Kulübüne bize bu imkanı verdikleri için çok teşekkür ediyorum.
40 yıl düşünsem çorbaya labne koyacağım aklıma gelmezdi.Belki diyeceksiniz çorbaya labne mi konur.İnanın konuyor ve çokta güzel oluyor.
Denemeden bilemeyiz.Ben denedim tattım ve sizinle paylaşıyorum.Eminim deneyip beğeneceksiniz.
Şahsi fikrim süt,krema ve yoğurt konan tüm tariflere labne ile lezzet katabiliriz.
Şimdi geçelim tarifimize bugün sizlere Yoğurtlu Mantı Çorbası tarifi vereceğim.Bu tarifi yine Gaziantep'te öğrendim.
Hatta 2014 yılında çorba yarışması için yapmıştım ama eklemek nasip olmamıştı.Yemek tarifleri arşivinde kaldı:)Bu güne nasipmiş.
Yoğurtlu Mantı Çorbası
Mantı için
4 su bardağı un(azar azar koyalım)
1 çay bardağı su
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Mantı İç Harcı:
1 kase(su bardağı kadar )yağsız kıyma
1 rendelenmiş kuru soğan
Tuz
Pulbiber
*Mantıyı Açmak ve unlamak için 1 küçük kase un
Çorba için:
200 gr az yağlı kuşbaşı et
1 kase nohut(1 su bardağı kadar)
2 litre su
Terbiyesi için:
3 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı Pınar Labne
1 Çay kaşığı Tuz
Üzeri için:
Tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Pul biber
Nane
Yoğurtlu Mantı Çorbası Yapılışı
Öncelikle kuşbaşı etlerimizi ve nohutu düdüklü tencereye koyup üzerine su ekliyoruz ve pişiriyoruz..Düdüklü kullanmıyorsanız nohutları önceden ıslatın ve suyu 1 litre daha artırarak pişirin:)
Mantımızı yapmaya başlıyoruz.
Bir büyük kaseye su,tuz ve yumurtayı ekliyoruz.
İçine un ekleyip yumuşak bir hamur yapıyoruz..
Hamurumuzun üzerini örtüp 15 dk dinlendiriyoruz.
Kıyma,soğan,tuz ve pul biberle iç harcımızı hazırlayalım..
Yaptığımız bezeyi ikiye bölüyoruz.
Merdane ve oklava yardımıyla un serpiştirerek istenilen şekilde açıp inceltiyoruz.Daha sonra küçük karelere bölüp üzerine iç harcı koyuyoruz..
Hamurun 4 ucu birleştirip bohça şekli veriyoruz.
Mantıları yapışmaması için iyice unluyoruz..
Bu tepsideki 1 bezeden oluşan mantılar.
Daha sonra pişen etlerin üzerine mantıları atıp sürekli karıştırıyoruz.
Mantılar tencerenin üzerine doğru çıkar o zaman yoğurt,un ve 3 tepeli yemek kaşığı Pınar Labneyi karıştırıyoruz.
Pişen çorbaya yavaş yavaş ekliyoruz..Bu arada karıştırmak gerekiyor..
Ayrı bir tavada ve tereyağını eritip, sıvı yağı koyuyoruz nane ve pul biberi koyuyoruz..
Nane ve biberler yanınca altını kapatıp pişen çorbamıza ekliyoruz.Bir kısmını çorba kaselerinin üzerine süsleme yapmak için ayırabilirsiniz..
Not:İsterseniz hazır mantı kullanabilirsniz.Bu ölçüdeki mantı 8 ile 10 kişi arası içindir.Ölçü fazla olursa yaptığınız mantıları 2 'ye bölüp 1 kısmını pişirip diğer kısmını saklama poşetine veya saklama kabına koyarak buzlukta saklayabilirsiniz..
Ve Pınar Labne eşliğinde Yoğurtlu Mantı Çorbamız sunuma hazırdır....
Kendi yaptığım pide ile servis ediyorum:)
Son düzenleme: