yoğurt neden süner?

mayasıyla alakalı olabılır belki bazı yogurtlar cıvık oluo ben hazır yogurttan maya alıp yapıyordum en sert olanından mayalıodum benımkide sert oluyodu

bende hazır yoğurt ve pastorize sütle mayaladığımda öyle oluyor.tadı güzel ama sünüyor.sendemi hazır yoğurt ve pas.süt kullandın.belki ondan olabilir

tam tutmuyordur canım ondan süner tam tutarsa sünmez

ben söyle mayalıyorum 1 kilo pastorize inek sütü 5 dak. kaynatıyorum elimi hafif yakacak kıvama gelene kadar soğutuyorum içerisine 1 çay kaşığı yogurdu biraz süt ile sulandirıp karıştırıyorum fazla sarsmadan sarsılırsa cıvık olur üstünü iyice örtüp 5 saat bekletiyorum taş gibi oluyor.

süt soğuk olursa tam tutmaz ve süner. cıvık olur.

mayası fazla olursada ekşi olur .aslında 2-3 kilo süte 1 çay kaşığı koyulunca mama gibi tatlı yoğurt oluyor

pastörize sütü niye kaynatıyon ki,ben ılıtıp yapıyorum.
pınar organik sütle yapınca sünmüştü, normal pınar veya cocuk alıyorum, baya katı oluyor. mayası ev yoğurdu olursa daha güzel oluyor.
hazır sütle ilgili değil bence bi kez açık sütle yaptım o da sünmüşüt. galiba dediğiniz gibi tutmamasıyla alakalı.

ben past.pınarın sutuyle yapıorum ılk 1 kere hazır yogurtla mayaladım sımdı kendı yaptıgımla mayalıyorum mınık tencerem var sutu kaynatıyorum ılıktan bıraz daha sıcak olucak ıcıne 1 tatlı kasıgına yakın mayayı az bısı sut alıp karıstırıp ıcıne dokup karıstırıyorum sonra hanı polarlar varya ona sarıyorum cok ıyı oluyo sıcak tutuyo 5 saat sonra buzdolabına koyuyorum 4 5 saat sonrada verıorum tas gıbı oluyo tadıda harıka oluyo bazen ben bıle yıyorum ılk ben 3 kere denedım tutturamadım megersem mayamdanmıs taze hemen actıgım yogurttan yaptım oldu beklemıs yogurttan olmuyo

ben de hazır yoğurttan mayaladım ama :sm_confused:

bazı hazır yoğurttan mayaladığında öyle oluyor
ama sıcak mayalamışta olabilirsin
sıcak mayalandığında sulu olur
ama sünmesinin nedeni büyük bir ihtimal kullandığınız mayadan sengözlerimebaksanab

benim yoğurdum da sünüyor eskidenn sünmezdi bi anlam veremiyorum.. pastörize sütten yapıyorum ben de sıcaklığını kaç yıllık deneyim sahibi anneme onaylatıyorum, maya olarak da süzme yoğurt kullanıyorum. eskiden ne güzel olurdu şimdi sünmeye başladı tadı da şekerli gibi :44:

süt çok soğuk olursa katılaşamaz süner arkadaşlar.. çok sıcak olursada suyu çok olur eli hafifi yakacak sıcaklıkta deneyin..

Ben sütaşın günlük sütü ile yapıyorum, maya olarak hep kendi yaptığınız yoğurttan kullanın kızlar en güzeli öyle oluyor. Bir de ben de (günlük pastorize süt kullandığım halde) sütü gene de kaynatıp ılıtıyorum 5-6 saat beketip kapağını açmadan buzdolabına koyuyorum..

Son düzenleme:

Pastörize edilen sütlerde katkı maddesi fazla olduğu zaman yapılan yoğurt süner,
Aynı durum dışardan alınan sütllerle yapılan yoğurtlarda da görülebilir.Bu durumda sütü sağılan ineğe ilaç verilmiştir.(Antibiyotik ve benzeri ilaçlar )

valla kızlar pasörize sütten değl sünmesi bence mayasından da değil çünkü ben denedim ama sebebini anlayamadım siz karar verin :) keçi sütü aldım uht kaplarında maya olarakta sütaşım babekler için olan probiyotikli yoğurdunu kullandım. bir tane mama kavanozunu bildiğimiz usulden yaptım diğerini ise bir tencereye suyu koydum kavanozun içine maya ve sütü koydum karıştırdım ağzını kapattım tencerenin altınıda en kısığa aldım iyice ısınmasını bekledim sonra altını kapattım 1--2 saat bekledikten sonra dolaba kaldırdım veeee sonuç ilk yaptığım yoğurt daha katı ama sünüyordu 2. yaptığım yoğurt çok sulu olmasada biraz daha diğerine göre sulu ve sünmüyordu sebebi sıcaklık soğukluk olabilir miki bir arkadaş çok sıcak olursa süner demiş büyük bir olasılık bende bunu düşünüyorum :)

bennim bildigim kadariyla da mayasi fazla gelen yogurt suner ama diger sebepler de mantikli geldi. sutun sicakligiyla alakali olabilir bence de.

Arkadaşlar peki sunen yogurdu bebegimize yedirsek zarari olur mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…