- Konu Sahibi Karakuzucanan
arkadaşlar dün yaoğurt yaptım oğluma, tadı çok güzel ama biraz sünüyor biraz da cıvık olmuş taş gibi olmamış. neden acaba?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
arkadaşlar kusura bakmayın ama sünmek ne demek anlamaya çalıştım ama olmadı :uhm:
ben de hazır yoğurttan mayaladım ama :sm_confused:
Ben sütaşın günlük sütü ile yapıyorum, maya olarak hep kendi yaptığınız yoğurttan kullanın kızlar en güzeli öyle oluyor. Bir de ben de (günlük pastorize süt kullandığım halde) sütü gene de kaynatıp ılıtıyorum 5-6 saat beketip kapağını açmadan buzdolabına koyuyorum..[/QUO
kapağını açıp koyarsan dolaba daha sert olur kalıp gibi gelir kaşığa benden küçük bir öneri ama en güzel yoğur doğal olan sütcülerin sattığı acık sütten oluyor mis gibi imkanınız varsa güzelce kaynatıp ılık olarak mayalarsanız eski annnelerimizin yaptığı yoğurt tadında oluyor hazır yoğurt yiyemiyoruz artık...
Ben sütaşın günlük sütü ile yapıyorum, maya olarak hep kendi yaptığınız yoğurttan kullanın kızlar en güzeli öyle oluyor. Bir de ben de (günlük pastorize süt kullandığım halde) sütü gene de kaynatıp ılıtıyorum 5-6 saat beketip kapağını açmadan buzdolabına koyuyorum..[/QUO
kapağını açıp koyarsan dolaba daha sert olur kalıp gibi gelir kaşığa benden küçük bir öneri ama en güzel yoğur doğal olan sütcülerin sattığı acık sütten oluyor mis gibi imkanınız varsa güzelce kaynatıp ılık olarak mayalarsanız eski annnelerimizin yaptığı yoğurt tadında oluyor hazır yoğurt yiyemiyoruz artık...
Ben de açmadan koymak gerek diye biliyordum ama kapağını açıp koymayı da deneyeceğim mutlaka :)
Açık süt konusuna gelince bebeğime yedirdiğim için bunu yapamam hem ne kadar kaynaması gerektiğini de bilemeyizki sonuçta çok kaynatınca da vitaminleri ölüyormuş...Ben günlük sütten yanayım..
Ama asla uzun ömürlü kullanmam çünkü ömrü uzatılmış her gıdanın vitamin değeri büyük ölçüde azalırmış, bunu çok güvendiğim bir doktor tanıdığım söylediği için yeniden sizlerle de paylaşmak istedim.