Yok bu sefer ayri bir kaba almadim. Mayamda da oyle ici kaymak tutma durumu yokru. Hatta yogurdum ilk mayalandiginda tas gibi ipeksi bir kivamdaydi bitmeye yakin bu oluyor sicaklik degisimi falan mi acaba? Ve ben bu yogurdun mayasini yenisimde kullansam o da mi bu hal alir?Sütü kaynatıp sonra bir kaba mı alıyorsunuz?Kaba alırken sıcak mı oluyor ılık mı?
Mayalanmaya yakın boşaltıyorsanız kaymak üstte tutmuyordur içine karışıyordur.
Süt kesilmiş olabilir mi yada taze mi oluyor.Kaymak değilde kesik kesik mi dibi acabaYok bu sefer ayri bir kaba almadim. Mayamda da oyle ici kaymak tutma durumu yokru. Hatta yogurdum ilk mayalandiginda tas gibi ipeksi bir kivamdaydi bitmeye yakin bu oluyor sicaklik degisimi falan mi acaba? Ve ben bu yogurdun mayasini yenisimde kullansam o da mi bu hal alir?
Canım ben kendi yaptığım şekilli anlatıyım belki farklılık varsa Bi bakYok mu yardim edecek birisi
Kesik degil canim ozellikle baktim kaymaklanma olmus. Su sekilde. Bu dibinde kalan son yogurdum. Bu gece yemegin yanina koydum ici hep kaymakti. Uzun uzun ... sutte bir sey yoktu dedigim gibi yogurt gayet guzeldi..Süt kesilmiş olabilir mi yada taze mi oluyor.Kaymak değilde kesik kesik mi dibi acaba
Hemen bakayım canımyasminsay buraya bakar mısın?
Sütü çok mu kaynatıyorsun.Dibi tutmasa bile dibinde tabaka oluşabiliyor.Başka bir kaba alıp kaynattıktan sonraKesik degil canim ozellikle baktim kaymaklanma olmus. Su sekilde. Bu dibinde kalan son yogurdum. Bu gece yemegin yanina koydum ici hep kaymakti. Uzun uzun ... sutte bir sey yoktu dedigim gibi yogurt gayet guzeldi..Eki Görüntüle 2757675
Yok mu yardim edecek birisi
Peki mayayı koyduğunuzda nasıl karıştırıyorsunuz?Yok bu sefer ayri bir kaba almadim. Mayamda da oyle ici kaymak tutma durumu yokru. Hatta yogurdum ilk mayalandiginda tas gibi ipeksi bir kivamdaydi bitmeye yakin bu oluyor sicaklik degisimi falan mi acaba? Ve ben bu yogurdun mayasini yenisimde kullansam o da mi bu hal alir?
Hayir kaymagi aldim ustten özellikle kaymaksiz mayalarim zaten..sütün kaymak tutmasına izin verdiniz mi sütün kaymağı karışmış olabilir mi?
Komple kaymagi sutten ayirip oyle mayasini katarim. Ilk oldugunda yogurt cok iyiydi boyle bir durum yoktu ki mayalamada hata ettim diyim? Sonlara dogru gordum bu durumuPeki mayayı koyduğunuzda nasıl karıştırıyorsunuz?
Ben kaymak parçalanıp, yoğurda karışmasın diye mayayı sadece bir köşeye yerleştirip, bulunduğu bölgede kaşık yardımı ile hafif hareketlerle çırparım?
Bak o olabilir evet kaynatirim bi 20 dk falan...Sütü çok mu kaynatıyorsun.Dibi tutmasa bile dibinde tabaka oluşabiliyor.Başka bir kaba alıp kaynattıktan sonra
Hayir kaymagi aldim ustten özellikle kaymaksiz mayalarim zaten..
Dibi tutmuş canımBak o olabilir evet kaynatirim bi 20 dk falan...
Kaymaksız yoğurt yapacaksanız hemen mayalamamanız lazım. İçinde bulunan yağlar hemen üstte toplanmıyor çünkü. 1 gece buzdolabında üstü açık bekletip kaymağı alın, o zaman içinde kaymak oluşacak yağ kalmıyorHayir kaymagi aldim ustten özellikle kaymaksiz mayalarim zaten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?