Yöresel Tarif Yoğurt Çorbası Köfteli Patatesli Biberli Güveç - Anneanne Sütlacı (Mis Süt Sponsorluğunda)

Yöresel Yemekler

Youlost16

9 şbt kg 88.8 G 78.6 boy:167 hedef:60 6. Takım
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2018
14.129
41.507
Selaaammm Herkese hayırlı ramazanlar ❤ Yarışma bitmeden bende bu kervana katılayım dedim umarım gözlerinize ve midenize hitap edebilirim

Şimdi gelelim menüme
-yoğurt çorbası
-köfteli güveç
-anneanne sütlacı

Şimdi gelelim tariflerime

İlk olarak yoğurt çorbası

Malzemeler:
-1 su bardağı arpa şehriye
-1.5 litre kaynar su
-2 su bardağı yoğurt
-2 yemek kaşığı un
-Bi yumurta sarısı (isteyen koyabilir ben çorbaya sarılık kattığı için kullanmadım)
-2 tatlı kaşığı tuz
-1 yemek kaşığı nane

1) ilk olarak bi tencereye arpa şehriyeyi döküyoruz.

2) Daha sonra üstüne 1.5 litre kaynar suyu döküyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz.

3) 15 dakika kaynadıktan sonra bi kapta yoğurt ve unu çırpıyoruz.

4) kesmemesi için çorbanın suyundan yoğurdun üstüne biraz ekliyoruz.

5) hazırladığımız karışımı çorbanın üstüne dökerek kesmemesi için iyice karıştırıyoruz

6) daha sonra bi cezveye yarım çay bardağı yağ koyup biraz ısındıktan sonra içine naneyi döküp hafif yakıyoruz.

7) ve sooonnn olarak naneyi çorbanın üstüne döküyoruz dikkat edin yanmayın ben dökerken yandım biraz resim çekebilmek için

Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun davetlerimde kime yaptıysam lezzetinden bayıldı tavsiye ederim

Ve şimdi sıraaaa güveçte (bu tarifimle aşk yaşadım resmen ) hemen sizi bekletmeden tarifime geçmek istiyorum

Malzemeler

-1 300 gr orta yağlı kıyma
-2 bi tane orta boy soğan
-3 3 yemek kaşığı galeta unu
-4 bir yumurta
-5 bi tatlı kaşığı pulbiber
-6 bi çay kaşığı karabiber
-7 bi çay kaşığı kimyon
-8 1 tatlı kaşığı tuz
-9 5 tane orta boy patates
-10 6 tane orta boy çarliston biber
-11 3 yemek kaşığı biber salçası
-12 1 yemek kaşığı domates salçası
-13 12 dilim kaşar
-14 6 adet güveç

Evettt gelelim yapım aşamasına

1) kıyma ve baharatları galeta ununu, soğanı, yumurta ve tuzunu hepsini kıymanın üstüne döküp 5 dk yoğuruyoruz

2) daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bi tabağa diziyoruz.

3) patates ve biberleri küp küp doğruyoruz.

4) patates ve biberleri tuzluyoruz.
5) daha sonra kızarmış yağa ilk önce patatesleri atıp kızartıyoruz.
6) daha sonra biberi.
7) en sonunda da köfteleri atıp kızartıyoruz.

8) kızaran malzemeleri bi tabağa peçete koyup yağını çekmesi için hepsini tabağa çıkarıyoruz.

9) yaklaşık bi litrelik suya domates ve biber salçası döküp iyice çırpıyoruz.
10) güveçleri yan yana diziyoruz.

11) hepsine eşit bi şekilde patates ve biberleri yerleştirip üstüne de eşit bi şekilde köfteleri yerleştiriyoruz
12) daha sonra hazırladığımız salçalı suya biraz tuz ekleyip güveçlere çok taşmayacak şekilde döküyoruz.
13) fırını 250 derece de açıp güveçleri de bi fırın tepsisine koyup fırına atıyoruz.
14) Yarım saat fırında piştikten sonra çıkarıp üstüne kaşarları koyup tekrar fırına yolluyoruz
15) kaşarların üstü kızarana kadar güveçleri fırında bekletiyoruz

Ve işteeee köfteli güvecimiz hazıırrrr (isteyen kapya biber de kullanabilir ben eşim sevmediği için kullanamadım )

Bu lezzete bayılacaksınız

Şimdi de gelelim anneanne sütlacımıza
Bu tarif o kadar basit ve tadı o kadar güzel ki bi kere yaptıktan sonra hep yapmak isteyebilirsiniz benden söylemesi

İşte tariiifff

Malzemeler

-1 1 litre süt
-2 1.5 çay bardağı pirinç
-3 1 su bardağı şeker
-4 1 vanilya
-5 4 su bardağı su
-6 1 tatlı kaşığı tarçın

İşte şimdi de yapımında sıra

1) 1.5 çay bardağı pirinci ve 4 su bardağı suyu bi tencereye döküp suyu çekene kadar haşlıyoruz yalnız sürekli karıştıralım ki altı tutmasın

2) pirinçler suyunu çektikten sonra sütün hepsini tencereye boşaltıyoruz.

3) kaynağa çıktıktan sonra 1 su bardağı şekeri tencereye döküyoruz.

4) ateşin altını kısıp yarım saat pişiriyoruz (Arada gene karıştırmayı unutmayalım )

5) yarım saat piştikten sonra ocağın altını kapatıp vanilyayı döküp karıştırıyoruz.

6) sütlacımızı cuplara dökebiliriz

Ve işte anneanne sütlacımızda hazır miss gibi oldu misss❤❤

Ve işte benim menüm hazır yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin şimdi de sunumumda sıra

Benim sunumum burada sona erdi
Yarışmaya katılan diğer arkadaşlarıma da başarılar diliyorum ❤ Bu ilk deneyimim sürç-ü lisan etmişsem affola ❤❤❤

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine sağlık tatlım başarılar dilerim nefis görünüyor

emeyinze saglik cok güzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…