Yoga Yapan Kadınların Mekanı

Sence yogamı iyi platesmi ayrıca yoga eğitmeni olmak istediğini yazmişsın acaba eğitmen olmak için şartlar neler tam olarak öğrenip bana yazabilirmisin rica etsem.
Ben uzun yıllardır yogaya ilgi duydum yıllardır.yapmayı düşünüyorum.evde yoga yapmak istiyorum.oğlum okula başlayıncada kurslara katılmayı düşünüyorum.
Yani bunu ilerletmek ve esnek zinde bir vücuda sahip olmak niyetim.fakat platesmi yogamı sence hangisi.

dün 4. dersimdi
yalnız evde çok düzenli yapmadığım için bu sabah sağım solum tutulmuş uyandım, evde hep her gün hep yapmak lazım

ben iki sene üst üste yaz aylarımı platesle geçirmiştim kış zamanlarında şehir değiştirdiğim için gidememiştim ama kendi çapımda elimden geldiğince yapmaya çalışırdım, ama yogaya hep bir özlemim olmuştur, o sıralar uygun yoga kursu bulabilmek meseleydi, çok çok önceden gitmiştim yogaya ama devam edememiştim zira çok talep yoktu kapandı kurs, ama artık fiyatlar da uygun talep de var, artık yoga yokluğundan platese sarmak niyetinde değilim

plates mi yoga mı dersen yukardan da anlaşılacağı gibi yoga derim, ikisiyle de ilgilenen biri olarak yoganın başlangıcı ve sonu hiçbir spora değişilmez, bittiğinde kuş gibi oluyorsun, başlarken de o içini huzurla dolduran hareket nameste, yoganın çoğu yerde okuduğumuz, gördüğümüz abuk subuk meselelerle işi yok, yok efendim dini hareketmiş de beyin yıkarlarmış da safsataymış da vıdı vıdı da vıdı vıdı.. O sırada tüm düşüncelerini bulunduğun odaya getiriyorsun, dertler dışarda kalıyor, vücudunu hissetmeye başlıyorsun her hareket uzun uzun yavaş yavaş yapılıyor nefes kontrolüyle, bittiğinde höldür höldür yaptığın sporlardaki gibi içinde bir hırs, kazanma duygusu veya yorgunluk olmuyor, huzur sadece ve yorgunluk hissi olmasa da inanın kaslarınız felaket çalışıyor, esneklik de cabası, en sondaki meditasyon kısmı da ayak ucundan saçlarının ucuna kadar tek tek gevşeme gevşetme bölümü, bittiğinde son sözün bu ana gelebildiğin için şükrediyorsun, harika değil mi, psikolojiniz tavan yapıyor

plateste ise ben felaket yorulduğumu kaslarımın acıdığını biliyorum ve bana hiç huzur vermezdi ve aksine zorla yapardım, yapmak zorunda olduğum için giderdim, istemezdim, çünkü bana zevk vermezdi, sadece fiziksel bir aktiviteden ibaret bana yeterli değil.

Son düzenleme:
saturn1
yoga eğitmeni olmak istediğini yazmişsın acaba eğitmen olmak için şartlar neler tam olarak öğrenip bana yazabilirmisin

eğitmen olabilmek için düzenli yoga yapman gerek, istekli olmalısın, hareketleri doğru öğrenebilmelisin, doğru yapılmayan hareketler sakatlanmalara yol açabiliyor, seviye seviye kurslar var, sağlam bir hoca bul ve tek tek derslerini takip et, kendin de öğrendiklerini devamlı uygula vakti geldiğini hissettiğin zaman zaten hocan da seni yönlendirecektir sınavları oluyor, geçmen gerekiyor tabii ki hem pratik hem de teori.. benim yapmak istediklerim bunlar

bir de hindistana gidebilirsem tam süper olur

http://www.yogamerkezi.org/dosyalar/YAZILAR/2010.09.12.htm

şu yazıyı okumanı tavsiye ederim bir de saturn1

bi kaç sene yoga ile ilgilenmenin yetmeyeceğini hindistana gidip gelmenin belli sayıda kitaplar okumanın yeterli olmadığını anlatıyor, uzun yıllar uğraşmalısın ve hem pratikte hem de teoride iyice gelişmen gerek, 1 sene günlük çalışıp da son derece esnek olabilmek mümkün hareketleri güzelce yapabilmek teorik bilgiye de sahip olabilmek mümkün ama hemen hoca olup kurs açmaya yeterli değil diyor.
ilk önce dediğim gibi kendine özgeçmişini iyice araştırdığın sağlam bir hoca bul ve o kişi seni yönlendirecektir, yoksa sertifika alıp hemen eğitmen olabilmek mümkün, ama ben yaptım mı tam yaparım diyorsan ilk önce öğrenci olmalısın.

azmine hayran kaldım!
umarım devamını getirebilirsin arkadaşım başarılar dilerim..
çok severek ve aşkla yaptığın belli cidden..

azmine hayran kaldım!
umarım devamını getirebilirsin arkadaşım başarılar dilerim..
çok severek ve aşkla yaptığın belli cidden..

çok saol :78:
umarım sevgili Asmin çok teşekkür ederim

bugün 5. dersimi yaptım kk kadınları,
bundan sonra 1 ay kadar kendim yapacağım, derslere ara vermek zorundayım, ama kaytarmak yok tabii ki, evde devam

biraz da vücudumuzu tanıyalım dersi yapalım

yüzümüzde ayaklarımızda ve elimizde bulunan noktaların önemi

diyelim başınız ağrıyor ayağınızdaki elinizdeki bu bölge ile bağlantılı noktaya masaj yapıyorsunuz, geçiyor

yüz ile ilgili resim ingilizce ama artık tek tek çevirmek çok uzun sürecek merak edenlere yardımcı olabilirim

seni zevkle takip ediyorum canım... azminede hayran kaldım :) bende meditasyona başladım daha yeniyim ama bende yarattığı etkiyi çok sevdim :))

Çok güzel bir topik, emeğine sağlık canım...

Artık bende senin takipçinim...

Merhaba maip Cok yararli bir konuyu ele almissin.. bende basliyorum yogaya ortalama 1 saat süren bir cd satin aldim dün. cok güzeldi izlerken bile rahatladim en kisa zamanda basliyorum bende yoga yaptikca yazacagim buraya , duygu ve düsüncelerimi anlatacagim insallah

ankara da nerede gittigin kurs ? ucuz oldugunu söylemisin ne kadar peki ?

ilk yogami biraz önce yapmis bulunmaktayim... bir iki hareket disinda cok zorlanmadim.. harika hissediyorum kendimi. tüm miskinligim gitti . güne cok iyi basladim

kızlar böyle evde yapılabilecek, iyi anlatımlı türkçe bir yoga videosu varmı bildiğiniz, tavsiye edebileceğiniz?

kızlar böyle evde yapılabilecek, iyi anlatımlı türkçe bir yoga videosu varmı bildiğiniz, tavsiye edebileceğiniz?

Ben jillian michaels'ın yoga melt down'ını her sabah düzenli yapıyorum.
Sadece dün "akşam" yaptım ve onda da 2 level yaptım.

Bugün üst bedenim açmış çiçek gibi. Çok iyi hissediyorum.
6. dersimi tamamladım. Az sonra 7.ye geçicem.

Ruhani tarafıyla ilgilenmiyorum. Sadece beni iyi hissettirip fit tutabildiği, esnek olmamı sağladığı için yapıyorum yogayı.

Çocukluğumdaki halime geri dönebilmek için.

Esnekliğim çok fazla değil. Haftada 1-2 gün bu yüzden callanetics yapıyorum. Oradaki yaşlı kadının ne kadar esnek olduğunu gördünüz mü?

Callanetics egzersizinde streching ve daha çok karın kası çalıştırıyorsun. Epey iyi.

İnternette aratırsan daha onlarca dvd bulursun. Beginners olanlarıyla başlayabilirsin.

Kolay gelsin :)

* Türkçe değil tabi bahsettiklerim. Ama tr de bi kadın var. Google'da aratmalısın...

Son düzenleme:
bilgilerini bizimle paylaştığın için teşekkür ederim canım:)
yoga gerçekten çok başka birşey:) insan izlerken bile hissediyor bunu. ben de yogaya başlamak istiyorum ve kararlıyımdır da, süreklilik konusunda..
sadece güzel bir cdye ihtiyacım var, türkçe olsa daha ii olacak galiba, anlatımlara dikkat etmem için.. internetten birçok video buldum ama henüz hiçbirini uygulamadım. önerebileceğin bir cd yada site var mı?
seni takip etmeye devam edeceğim, çok güzel örnek oluyorsun, çok saol:)

Shht konuyu açan Maip, nerelerdesin :)

Yoga'ya haftaya başlyacağım ben de, ilgiyle okudum yazılarını, umarım dilediğin gibi bir hoca olmuşsundur :)

ilk önce kursa gidin kizlar sadece evde cd yle de olmuyo .biraz ögrenince ev de de yaparsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…